February 9, 201313 yr comment_184478 Acum poate intra Stella sa ne zica, ce este in poza Adrianei este in engleza Turnip parca navet in franceza este un soi de rapita, Brassica rapa. Nu cred ca este iute, eu nu am mancat niciodata! Report
February 9, 201313 yr comment_184480 inseamna ca-i altceva, chiar sunt curioasa daca le face Cerra sau Lenias, sa vad ce parere au de ele gatite termic. Report
February 9, 201313 yr comment_184481 Cu cat merge in urma ora dupa forum? pleaseOra merge cum ti-o setezi tu din profilul tau Report
February 9, 201313 yr comment_184482 Nu-s iuti deloc si nici nu miros, singura chestie pe care am observat-o azi in timp ce le spalam si curatam a fost ca miroseau a pamint. Dar doar in acel moment, miros si gust au de ridichi. Poate ale voastre sa fie alt soi, nu's ce sa zic. Multumesc! Eu din cele negre de care zice moatza, fac salata cu ridichile rase, sare, zeama de lamaie si putin ulei. Sunt foarte bune si sanatoase si curata rinichii. Normal ar fi alea negre sa le spalam bine si s ale folosim cu tot cu coaja (eu o curat de fiecare data. As incerca sa le sotez astea negre sau cela daikon Report
February 9, 201313 yr comment_184485 De la Wikipedia citire http://it.wikipedia.org/wiki/Brassica_rapa_rapaas zice ca se numeste Brassica rapa rapa, ca vad ca Brassica rapa se mai imparte in multe feluri.si asa cum scrie si acolo sunt dulci nu iuti Report
February 9, 201313 yr comment_184493 Eu din cele negre de care zice moatza, fac salata cu ridichile rase, sare, zeama de lamaie si putin ulei. si niste piper nu?ne plac si noua, da' ne baloneaza si-s f putzitoare, le cam evit. mi-a adus fi-miu de la un prieten ast' toamna juma de sac, am tot dat din ele si restul zac in balcon si-acum. Report
February 9, 201313 yr comment_184496 [quote name='moatza' date='09 February 2013 - 07:12 PM' Eu din cele negre de care zice moatza, fac salata cu ridichile rase, sare, zeama de lamaie si putin ulei. si niste piper nu?ne plac si noua, da' ne baloneaza si-s f putzitoare, le cam evit. mi-a adus fi-miu de la un prieten ast' toamna juma de sac, am tot dat din ele si restul zac in balcon si-acum.Da, si chiperi. Putacioase o ba, fac bine si nu ar trebuii s abaloneze. Din contra ar trebuii sa elimini pe gura aerul inghitit in plus din stomac. Report
February 9, 201313 yr comment_184499 Din contra ar trebuii sa elimini pe gura aerul inghitit in plus din stomac. pe gura zici? hai c-am deturnat scopul si durata, nu mai zic nik. Report
February 9, 201313 yr comment_184516 Te rog sa/mi spui daca in afara de sare ai folosit si alt condiment Doar sare. De obicei pun doar stropul de ulei de la inceput in tigaie si sare, apoi apa calda. Am luat buna obisnuinta de a tine fierbatorul cu apa fierbinte linga mine atunci cind gatesc, ca sa nu "sochez" termic ce e in tigaie Spre final cind gust sa vad daca sunt gata mai adaug sare daca e nevoie. Multumesc! Report
February 9, 201313 yr comment_184517 inseamna ca-i altceva, chiar sunt curioasa daca le face Cerra sau Lenias, sa vad ce parere au de ele gatite termic. Eu sunt foarte curioasa sa vad cum sunt si le voi face, dar trebuie sa dau peste ele.... stiu sigur ca le/am vazut pe undeva, dar in acest moment nu as sti unde sa merg sa cumpar Report
February 9, 201313 yr comment_184526 vreau sarmalute de la Cerra. A bagat de seama sotul ca nu e orez? Sau ai facut confesiunea inainte sa guste? 2 variante de salata de cruditati (scuze, foto complet neclare, mai ales cele cu salatica) si 2 variante de iahnie de fasole (una alba, una rosie, dupa preferinta) cu ciolandin acelasi rasol afumat am facut si o mancare de cartofi... , dar nu am apucat sa o fotografiez Report
February 10, 201313 yr comment_184545 [quote name='Adriana' date='09 February 2013 - 07:03 PM' Multumesc frumos! Report
February 10, 201313 yr comment_184546 vreau sarmalute de la Cerra. A bagat de seama sotul ca nu e orez? Sau ai facut confesiunea inainte sa guste? [b]Apetisant meniu! Sa sti ca sotul meu, a bombanit in prima saptamana.El maninca paine la felul doi dar nu ma dranjeaza pe mine oricum este integrala si el face efort mare la fotbal. In data de 14 februarie, avem 1 luna de cand mincam asa si sa obisnuit.Pot sa iti spun si sunt foarte sincera, sunt mai bune sarmalutele cu quinoa decat cu orez. Se simte gustul la carne mai bine decat daca sunt facute cu orez, iar tura viitoare, o sa fac in varza acra si o sa pun chiar mai multa quinoa. Acum am facut prima data asa sarmalutele si in scurt timp o sa fac si un risotto cu quinoa si sunt sigura ca va fi super bun la gust. Nu fac nici o confesiune cand gatesc. Gatesc si pun masa. Sotul meu, este slab oricum adika este sportiv si nu are nici un interes sa slabeasca dar vreau s amanince sanatos asa. De slabit nu slabesti daca nu ai de unde dar te mentii sanatos ce este foarte important. Mancand sanatos , corpul consuma grasimile acumulate daca nu ii dai prostii. Azi, am facuta ciorbita de praz cu zeama de varza acra si cu quinoa in loc de orez ptr ca sotul meu iubeste orezul in ciorbe (de acum o sa iubeasca quinoa in ciorba cand felul al doilea este cu carne). si mai am in plan friptura de curca bio si niste mazare galbena uscata duchesse (dupa reteta de cartofi duchesse pusa de any) si o salata de varza chinezeasca.[/b] Report
February 10, 201313 yr comment_184565 Ciorba de praz cu zeama de varza acra (praz,ardei copt kapia rosu, un morcov mic taiat rondele, o bucatica de telina mica,quinoa,patrunjel verde,ulei de masline).Morcovii nu se vad ptr ca nu i`am mincat noi. Report
February 10, 201313 yr comment_184578 merci de raspuns, cerra! arata f bine ciorbitele tale si asta si cea cu ciuperci pe care ai pus-o anterior. As vrea eu sa manance si domnul meu ciorbe fara carne. Ieri nu am avut iahnia de fasole gata la pranz, din vari motive, asa ca i-am servit doar salata de cruditati. De voie, de nevoie a mancat aproape juma de castronel, desi e una dintre salatele preferate de el. Apoi cotrobaia prin frigider dupa "ceva carne". A trebuit sa ii dau o felie de rasol afumat din oala, ca nu era masa masa fara carne. Si eu sunt carnivora, dar imi plac si mancarurile fara carne, mai ales ciorbele/supele.Si d-l Dani, dupa 3-4 ani de picatura chinezeasca a renuntat sa mai cumpere paine alba si sa consume mai degraba pe cea integrala. Ba mai mult, imi aduce una acasa paine neagra ca ciocolata. ... pentru el, ca eu nu mananc paine, decat ocazional....dar asta, una de secara cu seminte e irezistibila, o sa v-o pozez odata ... , o ia rar ... am facut si eu azi mazare cu pui fara hormoni. Cam putina ... nici nu am apucat de-o poza ... Report
February 10, 201313 yr comment_184596 Daniella, Scriu intr`un nou mesaj, ptr ca vad ca le baga duble la reply. Multumesc ca iti plac ciorbitele mele! Orice are un inceput si din aproape in aproape vei reusii cu sotul tau. Report
February 10, 201313 yr comment_184602 Sa va fie de bine tuturor, ca mult si bine-ati mai gatit! Si noi am incercat sa mancam sanatos astazi...Ciorbita de cucos(dezpielitat) cu taitei din faina de orez, acrita cu bors de tarate home made.La felul doi am tras si poza,friptura de cocos la cuptor( o sa va stresez cu masculii mei pasaresti feroce ) cu garnitura de piure din topinamburi( napi porcesti). P.S.cerra, prima ciorbita care se va face sapt. viitoare va fi de praz, am inca in gradina. Report
February 10, 201313 yr comment_184610 Sa va fie de bine tuturor, ca mult si bine-ati mai gatit! Multumim!P.S.cerra, prima ciorbita care se va face sapt. viitoare va fi de praz, am inca in gradina. Noua ne`a placut foarte mult ciorbita de praz. Report
February 10, 201313 yr comment_184627 Geluta, apetisanta e pulpita aia de cocos Azi o mancare de mazare Report
February 10, 201313 yr comment_184636 Geluta, apetisanta e pulpita aia de cocos Azi o mancare de mazare Pulpita ca pulpita,(am mai avut saptamana asta cocos) dar piureul acela ne-a inviorat papilele, e deosebit! Daca nu mi-ar fi lene, acum as face-o mazare ca a ta si cu multe muraturi! Report
February 10, 201313 yr comment_184637 Facui si eu fasole verde cu pulpa de pui, da-mi fu lene sa pozez! Doua portii in cap! Ca avusai grija ast-vara sa pun fasole verde gata oparita, bio, de la mama din gradina, in pungute mici la congelator.Mai am una, poate cand i-o veni randul nu mi-o mai fi lene! Report
February 10, 201313 yr comment_184639 Gelutzaaa, super deliciu !!! La mine azi cuptorul a gatit (primul loc unde pun poza la papica de azi) pui indian servit cu orez :Se pare ca ale noastre cuptoare au fost setate pe "pui" astazi. Pot sa-ti spun cu mana pe inima ca data viitoare il setez pe limba indiana! Si eu am zis ca-l setez mai des pe indiana Fetelor, cum sunt sarmalutzele in foi de vita de vie? Nu sunt amarui? Eu n-am mancat niciodata...Si de unde aveti voi acum asa ceva? Le-ati congelat pe vremea cand erau din plin? Report
February 10, 201313 yr comment_184640 Gelutza, au aparut ghioceii la voi? Ce frumosi sunt Si ca sa fiu on topic, copanul ala arata tare bine.Eu azi, nepozat, un file de somon la cuptor cu lamaie servit cu piure din cartofi si morcovi. Report
February 10, 201313 yr comment_184641 Geluta, apetisanta e pulpita aia de cocos Azi o mancare de mazare Pulpita ca pulpita,(am mai avut saptamana asta cocos) dar piureul acela ne-a inviorat papilele, e deosebit! Daca nu mi-ar fi lene, acum as face-o mazare ca a ta si cu multe muraturi! Vai de mine, Geluta, vorbesti de lucruri sfinte, unde ma aflu in momentul acesta nici gand de muraturi.Si imi plac atat de tare!!!! Report