July 7, 201313 yr comment_202203 E racoare si am copt si eu azi de toate cele si va arat aici doar ce am copt sarat, am pus restul al dulciuri...O placinta aperitiv cu telemea de oi si rosii uscate Sa aveti spor la copt, harnicutelor! Ce bine poate sa arate placinta asta! Poate ne dezvalui si cum ai facut-o, te roooog!Giorgi, azi pun reteta, iertare, ca-s mai rar pe aici... Report
July 7, 201313 yr comment_202204 Am dublat comentariul si am editat stergand dublura, imi cer scuze... Report
July 7, 201313 yr comment_202225 Geluta si mie imi plac placintele sarate, asa ca astept si eu reteta Si eu o placinta cu telemea sarata tare, tare amestecata cu branza de vaci. Asa a iesit numai buna. Poza direct din tava Si pentru ca mi-a mai ramas un pic de aluat, am facut cateva gogosi. Report
July 16, 201313 yr comment_202880 Placinta cu carne (vita+porc) scoasa din cuptor taiata fierbine ptr ca, oamenilor le era foame tare Report
July 19, 201313 yr comment_203009 Aura, ai pus undeva reteta de la painicile evantai? Imi fac cu ochiul pt ca sunt frumoase, dar si pt ca sunt cu ou si iaurt. Azi am facut si eu o paine cu unt, oua si parmezan. Report
July 19, 201313 yr comment_203021 Salmida, asta e reteta: 15 g drojdie proaspata 200 ml lapte acru sau amestec de iaurt&apa in parti egale ½ lingurita miere60 g unt375 g faina alba½ lingurita bicarbonat de sodiu½ lingurita sare Se dizolva drojdia in laptele acru caldut, se adauga mierea si se la sa sa fermenteze 30 min. Se amesteca faina cu sarea si bicarbonatul. Se topeste jumatatea de unt si se adauga peste faina, impreuna cu drojdia. Se framanta 10 min pana se obtine un aluat elastic si neted. Se lasa la crescut 1 h. Se aseaza pe masa, se ruleaza sub forma unui dreptunghi si se taie fasii 5 cm latime. Se ung cu cealalta jumatate de unt topit si se pun fasiile una peste alta, cate 4 sau 5. Se taie apoi in patrate care se pun in forma de muffins. Se mai lasa la crescut pana isi dubleaza volumul si se dau la cuptor la foc mare 15 min. Report
July 19, 201313 yr comment_203026 Salmida, asta e reteta: Mersi, aura! Am sa o fac cand se termina painica de azi. Report
July 21, 201313 yr comment_203093 Si dovada ... Multumesc, aura. Sunt f bune si aspectoase. Le-am uns cu ou si presarat cu susan, seminte de in si parmezan. Report
July 22, 201313 yr comment_203150 Impletituri cu branza: si asta cu branza si capsuni din dulceata: Report
July 22, 201313 yr comment_203154 Salmida, ti-au iesit minunate! Sunt fosrte aspectoase. Eataly, impletitura ta e perfecta. Si apetisanta! mai ales cea cu dulceata este fix pe gustul meu. Report
August 6, 201313 yr comment_203837 Ce-ati mai copt, fetelor!Totul e la superlativ!Eu aseara pentru azi, painici rulate cu pesto de busuioc si rosii uscate, ca mi-am uscat o groaza. Le facusem duminica si au fost atat de bune incat s-au repetat, mai ales ca ma enervasem cumplit atunci ca am pierdut niste poze cu sectiuni pufoase...dar azi nu le-am mai ratat, iata-le! Sunt nemaipomenite! Report
August 6, 201313 yr comment_203846 Ce-ati mai copt, fetelor!Totul e la superlativ!Eu aseara pentru azi, painici rulate cu pesto de busuioc si rosii uscate, ca mi-am uscat o groaza. Le facusem duminica si au fost atat de bune incat s-au repetat, mai ales ca ma enervasem cumplit atunci ca am pierdut niste poze cu sectiuni pufoase...dar azi nu le-am mai ratat, iata-le!Sunt nemaipomenite!Wooooooooowwwwwwwww....... Imi ploua-n gura!!!!!! Cand mai faci? Ca sa ma infiintez la poarta la matale... Report
August 8, 201313 yr comment_203997 Ce-ati mai copt, fetelor!Totul e la superlativ!Eu aseara pentru azi, painici rulate cu pesto de busuioc si rosii uscate, ca mi-am uscat o groaza. Le facusem duminica si au fost atat de bune incat s-au repetat, mai ales ca ma enervasem cumplit atunci ca am pierdut niste poze cu sectiuni pufoase...dar azi nu le-am mai ratat, iata-le!Sunt nemaipomenite!Wooooooooowwwwwwwww....... Imi ploua-n gura!!!!!! Cand mai faci? Ca sa ma infiintez la poarta la matale... Sigur in weekendul urmator, am zis ca asta-i paine de rasfatz! Deocamdata am facut niste rontaieli d'astea pentru bere, ce sa fac, bre, daca "se cere"! Poza cum s-a nimerit ca am fost gasca mare si nu era cazul de sedinte foto speciale... Report
August 12, 201313 yr comment_204089 Eu am facut o paine rapida (adica cu bicarbonat) cu usturoi, piper, bere si parmezan. Foarte buna. Report
September 9, 201313 yr comment_205039 Valeuuuu Cerulino, si placintele cu branza si turtele alea fac rau cu ochiul . arata splendid , ca de altfeé tot ce e postat pe aici , Gela, Lilly , Salmida, Aura...gata ma opresc din strigat catalogul. Un bravo general la toate albinutele gospodine. Report
September 13, 201313 yr comment_205227 Rulouri cu branza si sunca pentru Stef la pachet. La mijloc am indesat si o bucata de pastrama. Report
September 24, 201312 yr comment_205635 Tot la pachet, cornuri cu felii subtiri de sunca presata. Am intins aluatul bubtire, l-am uns cu unt si am pus sunca. Am rulat strans si l-am subtiat ca la covrigi. Nu i-am unit capetele, dar mi-a parut rau, parca ar fi aratat mai frumos ca un covrig. Report
October 17, 201312 yr comment_206756 Pogaca pufoasa, reteta Poca. Eu le-am umplut cu feta, patrunjel si sunca. Excelente! Reteta aluatului e asta: 3 linguri zahar 450 ml. lapte ( neaparat cald) 1 lingurita si jumatate de sare 2 oua 1 plic drojdie uscata (10 gr.) 8 pahare de faina ( cu pahar de 200 ml.) 1 pahar de ulei de masline ( acelasi pahar) Report
November 16, 201312 yr comment_208324 Melci cu merisoare. Aluat de briosa cu umplutura de merisoare date prin blender si amestecate cu zahar. Glazura de crema de branza cu zahar pudra si lapte. Report