Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce am copt azi!?!

Featured Replies

Daca m-as pricepe la aluaturi dospite si paini, si eu tot asa as face! Dar si cu chimen si sare!

Nu-nu-nu! Asa ceva nu exista! Te rog sa te duci sa citesti reteta pusa de Geany, sa vezi ce m-am mai priceput si eu. Si inca n-am invatat... De fapt eu cred ca tu vrei sa ramai asa, tinerica, mai demult zicem si eu ca numai babele fac paine si cozonaci, iaca, am ajuns la varsta ceea :thumleft: .

Zilele trecute am facut susan si mac cu covrigi :( (reteta lu' Geany) si paine.

- Mami, vreau paine cu Nutella. Dar vreau sa vad intai daca e buna painea... Da, e buna! Pune si niste cranberries deasupra!

M-am executat, ce era sa fac?! Mi-a placut si mie combinatia :( !

Painea arata de revista! Combinatia merisoare-cioco de la tine o stiu si imi place si mie. :(

Buna! m-am motivat si ambitionat din cauza unui sac de faina de la mam-mare si vazandu-va pe voi am pus piciorul in prag si sortul de gat :wacko:

post-124-14215205651233_thumb.jpg

post-124-14215205730317_thumb.jpg

pupicei, miha :tongue3:

Buna! m-am motivat si ambitionat din cauza unui sac de faina de la mam-mare si vazandu-va pe voi am pus piciorul in prag si sortul de gat =))

pupicei, miha :)

Miha, bine arata painea. Ai vreo reteta?

Super painea ,; eu azi refacui trubinchele lui Lili /eataly. bune cu magiun si nuci :)

Am vrut sa fac si eu azi, dar cheful de aseara a fost chef de chef. :)

Dar am facut o paine buna.

post-27-14216059812869_thumb.jpg

post-27-14216059905406_thumb.jpg

Peter

Miha, bine arata painea. Ai vreo reteta?

faina, apa, sare, drojdie, lapte praf si inainte de cuptor am uns cu galbenus. nu-i reteta, dar toate vin raportate la aproximativ kil de faina: 500 ml apa( las aluatul mai moale), sare, 15 g drojdie-prefer mai putina cu un timp mai lung de dospire-si 3 lg de lapte praf. framanta masina brutareasa ca io-s o duamna! :floare:

pupicei, miha :thumleft:

faina, apa, sare, drojdie, lapte praf si inainte de cuptor am uns cu galbenus. nu-i reteta, dar toate vin raportate la aproximativ kil de faina: 500 ml apa( las aluatul mai moale), sare, 15 g drojdie-prefer mai putina cu un timp mai lung de dospire-si 3 lg de lapte praf. framanta masina brutareasa ca io-s o duamna! :D

pupicei, miha :thumleft:

Merci. :floare:

Peter, Miha, m-ati dat gata cu painile voastre!

Eu inca n-am descoperit reteta de paine "perfecta", cea mai apropiata de gustul meu mi se pare cea "artizanala" (reteta fara framantare), dar nu-mi place coaja ca-i prea tare.

Miha, am sa incerc si varianta ta, cu mai putina drojdie.

Mai am in plan si o reteta cu cartofi...

Peter, tu ce reteta ai folosit?

Naan bread pentru chicken masala

post-729-14221031739551_thumb.jpg

Pufoasa si usor de rup fara sa fie crocanta. Delicioasa, ce mai, e prima data cand fac si poate d'asta sunt asa incantata. Am mai facut lipii turcesti si alte chestii coapte in tigaie dar asta mi-a placut cel mai mult.

post-729-1422103199096_thumb.jpg

paine cu seminte de floarea soarelui si usturoi

post-124-1422380974989_thumb.jpg

post-124-14223809877689_thumb.jpg

Kiva, as vrea si eu reteta ta de naan, eu am una dar nu ne-am inteles :)

pupicei, miha :floare:

paine cu seminte de floarea soarelui si usturoi

Miha, sub ce forma ai pus usturoiul in aluat?

Crud, pisat, copt, prajit, pudra?

Miha, sub ce forma ai pus usturoiul in aluat?

Crud, pisat, copt, prajit, pudra?

usturoi sub forma de catelus intreg-se coace acolo si imi place la nebunie felia cu usturoi din ala moale si dulce. la painica aia am pus o capatana intreaga, inainte sa termin framantarea si si o las la dospit.

pupicei, miha :floare:

Kiva, as vrea si eu reteta ta de naan, eu am una dar nu ne-am inteles :)

pupicei, miha :occasion14:

Miha, o sa incerc sa traduc, e de pe foodnetwork, nu stiu daca am voie sa pun link direct aici.

Gasisem o reteta de paine dulce pentru mic dejun cu lapte batut pe care vroiam sa o fac, apoi cumva, nu am mai avut pofta de ea dar aveam laptele. Am cautat o reteta de paine simpla cu lapte batut si a iesit asta.

post-729-1422481031119_thumb.jpg

Foarte misto, o voi reface! Coaja crocanta, miez pufos si aerat. Si se pastreaza proaspata cateva zile.

Singura modificare pe care am facut-o de la reteta originala a fost sa inlocuiesc faina de secara care mi se terminase cu faina de alac din care abia cumparasem 2.5kg.

faina de alac din care abia cumparasem 2.5kg.

Doara nu este Chapatimehl? Alac? :occasion14:

Danke,Peter

Ptr. ardeii umpluti de azi. Kartoffelbrot(juma de portie), de data asta chifle.

post-27-14225266852606_thumb.jpg

Peter

Doara nu este Chapatimehl? Alac? :occasion14:

Danke,Peter

Peter, faina de alac in combinatie cu aia de grau am folosit la painea cu Buttermilch. Pentru Naan am folosit faina normala, de grau. :)