January 21, 201610 yr comment_234076 Daaaa, dar tu nu stii ca io locuiesc la Chiorani )) Multumesc mult! Am ce framanta in weekend Report
January 24, 201610 yr comment_234107 Asa ceva...Pitt, am deschis un vin in cinstea ta! Ti-a iesit bine dupa cum se vede! Ideea cu maiaua peste noapte o s-o tin minte. Peter Report
January 24, 201610 yr comment_234122 Au un gust si o consistenta super, cu toate ca m-am enervat rau pe aluat ca a fost super lipicios. Eu am folosit 812 cu De Cecco 00 si am pus si Backmalz. Trickul cu fermentarea peste noapte e super, imi aduc aminte ca pe forumul vechi parca Mama Celeste pusese o reteta fara framantat, aluat pe care il lasi 24 de ore la fermentat si il bagi direct la cuptor. Iesea o crusta super. Din pacate, am pierdut reteta. Report
January 25, 201610 yr comment_234148 Au un gust si o consistenta super, cu toate ca m-am enervat rau pe aluat ca a fost super lipicios. Eu am folosit 812 cu De Cecco 00 si am pus si Backmalz. Trickul cu fermentarea peste noapte e super, imi aduc aminte ca pe forumul vechi parca Mama Celeste pusese o reteta fara framantat, aluat pe care il lasi 24 de ore la fermentat si il bagi direct la cuptor. Iesea o crusta super. Din pacate, am pierdut reteta.Uite-o aici, e preferata mea:450 gr faina1/4 lingurita de drojdie uscata1 1/4 lingurita de sare360 ml de apa.Faina, sarea si drojdia se amesteca, se adauga apa calduta si se amesteca doar pina ce se aduna toate impreuna, se acopera cu folie de plastic si se lasa in bucatarie timp de 14-16 ore, sau daca e vara si cald se poate pune in frigider pina a doua zi.poti jongla cu orele, o framinti de seara (framintat e un fel de a spune ca nu ia mai mult de 30 sec tot framintatul) si socotesti orele pt a doua zi cind vii de la lucru sa continui cu restul. Se poate lasa la dospit pina la 30 de ore.se rastoarna pe masa cu faina si incerci sa-i dai forma de piine si o lasi la dospit alte 2 ore.incalzesti cuptorul la 500 F sau 260 c si pui in cuptor tava in care o coci ca sa fie fierbinte cind o rastorni in ea, de recomandat e o cratita cu capac. Report
February 28, 201610 yr comment_235073 Azi baguette/bagheta cu pleu din ala. E bun pleul. Si toata locuinta miroase a paine proaspata(vorba Moatzei) Peter Report
February 28, 201610 yr comment_235076 Bune, am si eu tava si le fac destul de des. Eu am framantat aluatul pentru branzoaice, revin mai tarziu cand or fi gata. Report
February 28, 201610 yr comment_235091 Si ce reteta folositi voi la baghetele astea asa de frumoase? Report
March 1, 201610 yr comment_235133 Si ce reteta folositi voi la baghetele astea asa de frumoase? De data asta: – 500 g faina 550– 320 g apa calduta– 12 g sare– 1/2 cub drojdie proaspata eu am mai pus ceva Backmalz(?) si mirodenii/ praf ptr. paine(ii zice Brotgewürz) Nu ce se pune in reteta, cel mai important e cum o faci. Si necesita timp... Peter Report
March 1, 201610 yr comment_235137 Timp pentru ca faci aluatul il lasi sa creasca, ii dai forma, o lasi iar sa creasca si apoi o bagi la cuptor?Baghetele pe care le-am incercat eu erau extrem de hidratate deci aluaturi foarte moi si greu de lucrat.Daca se poate obtine un rezultat decent cu un aluat "normal" asa ca al tau sunt dispusa sa fac o incercare Report
March 1, 201610 yr comment_235146 Branzoaicele sus numite.Scuzati poza cu telefonul, dar am devenit indecent de comoda. Report
March 1, 201610 yr comment_235147 Eu folosesc reteta de pe cutia formei si e asa cum spui tu Adriana, foarte hidratat aluatul.Dar mie imi place rezultatul. Report
March 1, 201610 yr comment_235150 Pai stiu ca asa tre sa fie doar ca atunci cind esti crizata de timp cum sunt eu acu necesita mai mult timp de bibilit Report
March 3, 201610 yr comment_235205 Azi deci doua retete diferite, una de pe net, cealalta este aceeasi reteta de duminica dar cu mai multa apa. Pina acum imi place. Si care vrea, uite aici: The sound of baguette.. In cel mai rau caz, dati sonorul putin mai tare. Peter Report
March 3, 201610 yr comment_235207 Pai ma lasi sa mor cu sonoru' la maxim si fara sa-mi dai reteta? Report
March 3, 201610 yr comment_235208 Azi deci doua retete diferite, una de pe net, cealalta este aceeasi reteta de duminica dar cu mai multa apa. Pina acum imi place. Si care vrea, uite aici: The sound of baguette.. In cel mai rau caz, dati sonorul putin mai tare. PeterVai s-amar de balutele mele..... Au ajuns pan' la genunchi.. Oaaaaaaaaaaa, ce crocante sunt!!!!!!! :71: Report
March 3, 201610 yr comment_235219 Pai ma lasi sa mor cu sonoru' la maxim si fara sa-mi dai reteta? Reteta Putin mai jos pe pagina este si pe engleza. Si pe la mijloc este tehnica(video) cum o face el. Iti doresc multa rabdare la efectuare. La mine nici pe aproape nu arata asa cum ar trebui. Dar sunt foarte multumit si cu asta. Peter Report
March 3, 201610 yr comment_235220 Pai ma lasi sa mor cu sonoru' la maxim si fara sa-mi dai reteta? Reteta Putin mai jos pe pagina este si pe engleza. Si pe la mijloc este tehnica(video) cum o face el. Iti doresc multa rabdare la efectuare. La mine nici pe aproape nu arata asa cum ar trebui. Dar sunt foarte multumit si cu asta. Peter Daca la cum arata, tu nu esti multumit, Peter, eu nici nu-ndraznesc sa ma gandesc sa-ncerc!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Report
March 3, 201610 yr comment_235233 Eu ma simt mandra ca mi-au iesit si mie vreo 2-3 paini, nu vreau sa tentez soarta sa-si bata joc de mine! Mi-ar placea sa fac baghete, chit ca le-as manca goale, sa ma conving ca au iesit cum trebuie Report
March 4, 201610 yr comment_235237 Iti doresc multa rabdare la efectuare. Mersi da' cum ziceam varianta asta o incercasem, credeam ca ai gasit ceva miraculos si rapidulescu A ta arata asa de apetisant ca m-as teletrasporta imediat Report
March 4, 201610 yr comment_235240 Iti doresc multa rabdare la efectuare. Mersi da' cum ziceam varianta asta o incercasem, credeam ca ai gasit ceva miraculos si rapidulescu A ta arata asa de apetisant ca m-as teletrasporta imediat Teleporta, nu? Ca si eu as face-o.. Arata grozav baghetele. Si troznesc intr-un maaaaaaaaare fel! Eu n-am tavi din alea ondulate, ca le-as incerca. Report
March 4, 201610 yr comment_235254 Reteta Putin mai jos pe pagina este si pe engleza. Si pe la mijloc este tehnica(video) cum o face el. Iti doresc multa rabdare la efectuare. La mine nici pe aproape nu arata asa cum ar trebui. Dar sunt foarte multumit si cu asta.PeterIn nemteste vad ca se lasa baghetele la frigider, la 5 grade Celsius, pentru 72 de ore.In engleza, timpul scade la 48 de ore...... S-or face altfel baghetele in Anglia, fata de Germania?? Sunt gata mai rapid? Report
March 4, 201610 yr comment_235263 S-or face altfel baghetele in Anglia, fata de Germania?? Sunt gata mai rapid? se iau in calcul și condițiile atmosferice Report
March 4, 201610 yr comment_235266 Reteta Putin mai jos pe pagina este si pe engleza. Si pe la mijloc este tehnica(video) cum o face el. Iti doresc multa rabdare la efectuare. La mine nici pe aproape nu arata asa cum ar trebui. Dar sunt foarte multumit si cu asta.PeterIn nemteste vad ca se lasa baghetele la frigider, la 5 grade Celsius, pentru 72 de ore.In engleza, timpul scade la 48 de ore...... S-or face altfel baghetele in Anglia, fata de Germania?? Sunt gata mai rapid? Iti recomand metoda a) care este una sigura. Fara frigider. Ai vazut ce paine/i stie ala sa faca? Noi numai visam la asa ceva... Peter Report