Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce am copt azi!?!

Featured Replies

Mmmmm, ce imbietor arata! Paine cu nuca? N-am mai auzit, dar as face-o! Kenwood n-am, dar nu cred ca ar fi o problema...

Mmmmm, ce imbietor arata! Paine cu nuca? N-am mai auzit, dar as face-o! Kenwood n-am, dar nu cred ca ar fi o problema...

Paine cu nuca

Kenwood e ptr. testare. E ceva bun, dar prea scump ptr. mine. Am gasit o masina asemanatoare cu 250 €. Ma mai gandesc...

Si uite ca a iesit si cealalta paine destul de bine:

post-27-14596599646618_thumb.jpg

Peter

Kenwood e ptr. testare. E ceva bun, dar prea scump ptr. mine. Am gasit o masina asemanatoare cu 250 €. Ma mai gandesc...

Depinde de ce-ti trebuie Peter, Kenwoodul face si altele, daca tu vrei malaxor doar poti sa gasesti si la mai putini bani.

de exemplu

http://www.amazon.de/Unser-Original-05313-gourmetmaxx-K%C3%BCchenmaschine/dp/B00N8YY5TM/ref=sr_1_fkmr0_1?ie=UTF8&qid=1459672846&sr=8-1-fkmr0&keywords=TV+Unser+Original%2C+05313%2CGourmetMaxx%2C+Rosso+%28Rot%29

Paine cu nuca

:floare:

Gogu' mi-a tradus reteta, dar nu stiu ce inseamna "un cub" de drojdie? "cat o nuca"? aici nu e decat drojdie uscata sau calup de dimensiuni variabile...

Gogu' mi-a tradus reteta, dar nu stiu ce inseamna "un cub" de drojdie? "cat o nuca"? aici nu e decat drojdie uscata sau calup de dimensiuni variabile...

Un cub = 42 g drojdie proaspata.

:floare:

Peter

Depinde de ce-ti trebuie Peter, Kenwoodul face si altele, daca tu vrei malaxor doar poti sa gasesti si la mai putini bani.

de exemplu

http://www.amazon.de/Unser-Original-05313-gourmetmaxx-K%C3%BCchenmaschine/dp/B00N8YY5TM/ref=sr_1_fkmr0_1?ie=UTF8&qid=1459672846&sr=8-1-fkmr0&keywords=TV+Unser+Original%2C+05313%2CGourmetMaxx%2C+Rosso+%28Rot%29

Cam la asta ma refeream eu. :floare:

Peter

Pai asta e precum Kenwoodul, face mai multe, nu numai aluat de piine. Depinde de ceea ce vrei sa faci cu el, e clar ca asta l-ai folosi si la toate prajiturile/torturile pe care le faci, da' costa :floare:

Adriana, ptr. torturi le am pe astea si-mi ajunge. Destul de bun ptr. mine:

post-27-14597048297955_thumb.jpg

Chestia din mijloc ar fi ptr. aluat, dar poti sa-l uiti. :floare:

post-27-1459704835891_thumb.jpg

Mie imi trebuie ceva mai ca lumea ptr. aluaturi de paine, chiar si ptr. mai mult de 1 Kg.

Asa ceva:

post-27-14597048233178_thumb.jpg

Nu prea asi vrea sa dau 600 € + ptr. Kennwood.

Peter

Pai daca pentru torturi nu-ti trebuie si-ti trebuie doar pentru aluat de piine cauti una ca cea din linkul pe care ti l-am pus de marimea care iti trebuie si nu cheltui in nici un caz 600.

Si mai apoi chiar daca are capacitate de 1 kg de faina faci aluatul in 2 reprize :floare:

Eu desi am KA, tot la mana framant. Asa simt elasticitatea, umiditatea aluatlui..

Eu vorbesc de aluaturi de 1-2 kg! :D

E mai greu, macar reteta zice sa framinti 10 minute(nu mai mult!)

Mi-ar fi greu cu mana.

Si asa nu mai stiu pe ce sa dau banii.. :(

Desi toate componentele unui aluat pot fi foarte tare dependeti de nu stiu citi factori(...)am gasit

retetele astea de paine care sunt masurate si incercate la (aproape)de perfectiune.....Asa simt elasticitatea, umiditatea aluatlui..

De aia ma incerc la ele. Si nu asi renunta la o masina de framintat.

Vad maine ce poate masina lui Roland(Kenwood). Pupici,

Peter

Si azi o paine de secara(faina tip 1150) Nu prea a mai crescut in cuptor. Si mi-am dat seama ca piatra de samot(nou luata) trebuie sa fie mult mai fierbinte. Adica macar 45 min la temp de 250° C.(Iarasi curent scump) :D

post-27-14601911211811_thumb.jpg

Peter

Eu vorbesc de aluaturi de 1-2 kg! :(

E mai greu, macar reteta zice sa framinti 10 minute(nu mai mult!)

Mi-ar fi greu cu mana.

Peter

Pai oricum robotii astia casnici framanta pana la 500 gr.

La 1-2 kile ai avea nevoie de un robot aproape profesional.

Si pentru o framantare de 10 minute, eu tot la mana framant, chiar si 2 kile. :D

Uite ca topic de faini, n-avem.

Am o gramada de feluri. :(

La 1-2 kile ai avea nevoie de un robot aproape profesional.

Si pentru o framantare de 10 minute, eu tot la mana framant, chiar si 2 kile. :D

Uite ca topic de faini, n-avem

Am o gramada de feluri. :(

Respect! :(

La tipurile de faina iti stau la dipozitie :(

Peter

Aaah, era sa uit:

asa arata painea de secara(taiata). Steffi a mancat fara sa ciriie(comenteze). Si ea comenteaza de e nevoie...nemtoaica :(

post-27-14601972488908_thumb.jpg

Peter

Pusese Kiken Hanna mai demuuuult

, n-am gasit topicul respectiv, dar am cautat pe youtube.

Eu de atunci numai metoda asta o folosesc la framantat.Ca-i paine, ca-i pizza, ca-i cozonac, daca are drojdie eu asa o "tratez".

Pusese Kiken Hanna mai demuuuult

, n-am gasit topicul respectiv, dar am cautat pe youtube.

Eu de atunci numai metoda asta o folosesc la framantat.Ca-i paine, ca-i pizza, ca-i cozonac, daca are drojdie eu asa o "tratez".

Am mai vazut ceva asemanator, sau chiar videoul asta. Ah, eu sint mai plapind. :thumleft:

Ca doctorul

Peter

Ce am vrut sa intreb; la voi la Spar se gaseste faina de grau tare? Nu semola di grano duro, ci faina.

Sper ca m-am exprimat bine.

Eu la frămîntat folosesc mașina de făcut pîine, frămîntă cu succes un aluat de aproximativ 2 kg. O să cîntăresc aluatul final de Paștele ăsta, cînd fac cozonacul, că e rețeta de cozonac moldovenesc a lui Adar (apropo, dacă e pe forumul ăsta sub alt nume, aș vrea să știu, să-i mulțumesc din inimă pentru cea mai bună rețetă de cozonac pe care am făcut-o eu vreodată, și am încercat cîteva). Mie nu îmi place să frămînt aluatul, de aceea nici nu făceam ceva ce implica frămîntat, singurul lucru pe care îl încercam era cîte un cozonac de Paște și unul de Crăciun, la care cînd ajungeam la capitolul ”se frămîntă jumătate de oră sau o oră” mi-era groază. Frămîntam 5 minute și aveam impresia că gata, a trecut ora, cînd mă uitam la ceas și vedeam că de-abia au trecut 5 minute... :thumleft: Acum formez aluatul într-un lighean, apoi îl transfer în mașina de pîine, îi pun de 2 ori programul de ”pasta”, adică frămîntare vîrtoasă, de cîte 15 minute fiecare, în total frămîntate jumătate de oră = perfect. N-am alte mașinării de frămîntat.

Ce am vrut sa intreb; la voi la Spar se gaseste faina de grau tare? Nu semola di grano duro, ci faina.

Sper ca m-am exprimat bine.

La noi?

Eu una n-am vazut Spar pe aici.

Dar in general da, eu o gasesc.

post-9-14602764981785_thumb.jpg

Carmella, eu mai mult de 5-10 minute nu framant.Nici la cozonac.

Folosesc metoda de mai sus.Spre marea disperare a mamei.

Spar este la Tirolul de sud(peste doua saptamini... :thumleft: ) :love7: Voi acolo asa aveti pe Eataly, nu va mai trebuie nimic altceva. :help:

Tre sa caut, poate gasesc.

Carmella si eu pina la 500 g faina tot in masina de paine las sa framinte. Si e bine. Las si la dospit(prima dospeala).

Apoi prelucrez mai departe. Azi de ex. cu panini(LA).

Peter

Vazui reteta lui Adar ,are 8 galbenuse pt. un kg. de faina ,cred ca o sa incerc si eu 1/2 din cantitate pt. pasca de anul asta :help:

Peter ce faine sunt chiflele! :love7:

Eu azi o ''specialitate de paine'' daca pot sa-i spun asa ca am pus si lapte si ou si un cub de unt moale si mac...

post-405-14602916519603_thumb.jpg

taietura calda

post-405-14602917006692_thumb.jpg

Nu am putut sa ma abtinez sa nu ung ,asa calda cu unt si salam (Am impartit cu Ale' care incepe din ce in ce mai mult sa-si insuseasca gusturile si nebuniile mele ,ceea ce nu e tocmai ok. :thumleft: )

post-405-14602917128679_thumb.jpg

Carmella, eu mai mult de 5-10 minute nu framant.Nici la cozonac.

Folosesc metoda de mai sus.Spre marea disperare a mamei.

Dacă îți iese cum trebuie, nu văd de ce ai schimba metoda :thumleft: Eu n-am găsit rețete care să îmi iasă bine nefrămîntate, 5-10 minute le mai zminteam și eu în diverse feluri, dar tot nu ieșea nimic de capul lor, deși unele așa se numeau,"cozonac fără frămîntat". Tu și zici că îți place să simți aluatul, mie nu, prefer să spăl cuva mașinii de pîine decît să îmi curăț mîinile de aluat :love7:

Geany, fă o repetiție și vezi dacă nu cumva te satisface pe deplin și pentru cozonac, e o rețetă foarte mișto :help:

Tu și zici că îți place să simți aluatul, mie nu,

:thumleft: credeam ca-s io defecta :love7:

Nu, nu, nu sunteți defecte. Nici eu nu mă omor după frământat.

Peter în zona mea găsesc magazine tip Spar. La mine în sat am un Despar. În Vicenza sunt multe Interspar. Și da, avem Farina di grano duro, chiar dacă eu folosesc doar Făină integrală (bio sau ne bio) măcinată la moara de piatră.

Carmella când poți îmi scrii și mie rețeta minune de cozonac, te rog frumos?