June 2, 201511 yr comment_229146 Buttermilk biscuits - o reteta super-rapida (in maxim jumatate de ora de cand v-ati apucat sa masurati ingredientele si pana sa-i gustati). Foarte buni, insa nu sunt ca aceia pe care i-am mancat in oras, trebuie sa mai experimentez. Sau sa ma duc inapoi la reteta originala sa vad daca n-am gresit ceva . Report
June 2, 201511 yr comment_229153 Si reteta n-o pui?? Am s-o pun si in romaneste, sper sa apuc azi, reteta am luat-o de aici:http://southern.food.com/recipe/southern-buttermilk-biscuits-26110 Report
July 26, 201511 yr comment_230406 Am incercat noul cuptor al mamei cu o pizza.Imi place mult cum ti-a iesit! Ce reteta de aluat folosesti? Eu, pe caldura cea mare am facut o paine. In viata mea nu am framantat un aluat asa moale si lipicios... Sa dau vina pe caldura? Pe reteta? Report
July 26, 201511 yr comment_230418 pe caldura nu, probabil pe faina si cantitatea de lichidepare iesita bine insa in ciuda aluatului lipicios Report
August 6, 201511 yr comment_230591 Cristinica, aluatul il fac la ochi acum.N-am o reteta fixa.In schimb am facut minipizzette rapide cu iaurt.E o reteta care circula acum pe Fb. Reteta gasita imi dadea la 170 gr iaurt , 130 gr de faina plus praf de copt.Nu stiu ce iaurt au folosit ele, ca eu am adaugat inca faina la greu. Reteta e simpla : iaurt+faina+praf de copt=un aluat modelabil moale.Am intins foaie, decupat cerculete si deasupra puneti ce vreti. Faceti cantitate dubla ca dispar calde. Report
August 6, 201511 yr comment_230599 Vaii,ce bine arata!!! am retinut,doar ca deocamdata e prea cald,asa ca mai astept sa o pun in aplicare... P.S Am dat si eu o cautare si am gasit ca au folosit iaurt grecesc... Report
August 7, 201511 yr comment_230605 Pai eu iaurt grecesc am folosit, din Romania.Dar nu conteaza ca o fac ochiometric. Report
August 7, 201511 yr comment_230621 Pai eu iaurt grecesc am folosit, din Romania.Dar nu conteaza ca o fac ochiometric.O sa le fac si eu,si o sa dau reteta mai departe,merci Report
August 7, 201511 yr comment_230622 O.K! In primul rand merci draga Eataly pt. inspiratie in al doilea rand daca ma cunoasteti cat de cat nu am respectat reteta ,pt. ca nu aveam iaurt grecesc si mi-a fost teama,dar cu prima ocazie voi face ca la carte Cum asta seara nu mi s-a mai parut atat de cald si la tv. nika Eu am facut asa: 1 paharut de iaurt normal pe care scria 140 de gr.,un ou mic(am luat tzeapa cu niste oua cat nucile),1 lingurita mica de sare,1 de zahar,am taiat dintr-un cub de drojdie de 24 de gr. fix o feliuta pe care am presarat-o cu degetele,1 nuca de unt (ca asa mi-a spus mie instinctul'' )faina cat cuprinde (aici sunt mama lor si tata lor) ,faina amestecata cu un pliculet de praf de copt, desprins la sf. de pe maini cu putin ulei. Intins foaie ,groasa cat un creion cum se spunea pe vremuri,taiat rondele cu o cana,pus deasupra sos de rosii,bucatele de frunze proaspete de busuioc(din ghiveciul mamii),oregano uscat de la plic,fulgi de ardei iute, piper,fasiute de salam crud uscat deala feliat in felii transparente ,branze diverse(parmezan,firmituri de telemea,cascaval afumat si ne' )dar cate putin si stropit cu ulei maslinos..Mi-au iesit 12 bucati faine. Coapte Asa arata una Si sexiune' Concluzie,rapide ,super fragede si bune ...Maine le luam la picnic...Merci inca o data Report
August 8, 201511 yr comment_230628 Geany, nu conteaza ca ai modificat.Important ca ti-a placut ce a iesit.Pe mine m-a atras faptul ca erau doua ingrediente in aluat (asta in cazul in care foloseai faina self rising ). Distractie la pic-nic! Report
August 8, 201511 yr comment_230630 Geany, nu conteaza ca ai modificat.Important ca ti-a placut ce a iesit.Pe mine m-a atras faptul ca erau doua ingrediente in aluat (asta in cazul in care foloseai faina self rising ). Distractie la pic-nic!Merci! au mers de numa,ca am stat pe iarba la racoare langa apa ,si acolo e ''fuoamea'' mare (iti arat pozne' la han) Report
August 15, 201511 yr comment_230778 Lili eu sunt fără Fb, așa că îți mulțumesc pt idee. Cât praf de copt pui? Grade la cuptor? Mă opresc, gata... Report
September 4, 201511 yr comment_231012 Sorinuca, scuze de intarziere!M-am intors la baza, pot sa-mi reiau viata "normala" ! Eu am pus cam o lingurita de praf de copt.Cuptorul mamei arde cam tare deci setat la 170.Acu vezi tu.Cand miros "a bine" sunt gata! Report
September 4, 201511 yr comment_231021 Grazie bella! Internet slab acasa si pe telefon, scuzati absenta. Report
September 30, 201510 yr comment_231318 Lili, mulțumesc pentru lămuriri! Am făcut aseară cantitate dublă, bineînțeles cu făină integrală. Superbune! Bătaie pe ele la greu. Dacă ar mai fi fost... La noi ar trebui cel puțin triplicata rețeta. Bine că nu mai am iaurt grecesc,că sigur nu rezistam să nu le fac. Repetam cu siguranță săptămâna viitoare. Prea bune! Report
January 17, 201610 yr comment_233928 Azi una cu tot felul de faina(m-am scapat si de resturi..) cu aluat, un fel de maia lasat peste noapte.Si mi-am comandat azi ceva Backmalz(nu stiu cum ii spune pe ro) si Brotgewürz(condiment de paine). Sa le incerc si pe alea. Peter Report
January 17, 201610 yr comment_233945 Pitt, mein Lieber, spune-mi, te rog, mai multe despre maiaua aia ca am si eu ceva Bäckermehl in dulap si nu apuc sa o fac. Backmalz am si din ala. Daca imi spui, le execut saptamana asta, ca trebuie sa fac faina neaparat. E cam demultisor... Report
January 18, 201610 yr comment_233956 Pitt, mein Lieber, spune-mi, te rog, mai multe despre maiaua aia ca am si eu ceva Bäckermehl in dulap si nu apuc sa o fac. Backmalz am si din ala. Daca imi spui, le execut saptamana asta, ca trebuie sa fac faina neaparat. E cam demultisor... Nu am facut cu alea, ci normal. Acum mi-am comandat sa vad daca va fi painea mai buna si gustoasa.. Uite de aici am reteta Peter Report
January 20, 201610 yr comment_234044 Asadar si prin urmare, care e povestea maiauai (oare-asa s-o zice?) lasata peste noapte? Report
January 21, 201610 yr comment_234047 Asadar si prin urmare, care e povestea maiauai (oare-asa s-o zice?) lasata peste noapte? Ti-am pus linkul in postul anterior. Report