May 28, 20206 yr comment_262258 Atata ati vorbit de aromele astea ca am inceput sa am halucinatii, jur ca simt miros de ceva bun proaspat scos din cuptor!... aaaaa, nu, sotul isi prajea un bagel ... Any, cand zici ca impaturesti aluatul, il scoti din castron pe planseta, sau poti sa-l lasi in castron? (M-am uitat un pic la linkul pe care l-ai pus, m-am distrat de "sad pizza" ). Report
May 28, 20206 yr comment_262263 Atata ati vorbit de aromele astea ca am inceput sa am halucinatii, jur ca simt miros de ceva bun proaspat scos din cuptor!... aaaaa, nu, sotul isi prajea un bagel ... Any, cand zici ca impaturesti aluatul, il scoti din castron pe planseta, sau poti sa-l lasi in castron? (M-am uitat un pic la linkul pe care l-ai pus, m-am distrat de "sad pizza" ). Il scot pe planseta pe care pun foarte putina faina de grau dur (semola rimacinata di grano duro folosesc eu, aici se foloseste foarte mult pt pizza paine placinte sarate umplute). Atata faina cat sa nu se prinda aluatul. Ma ajut cu o spatula de silicon cand il scot. Eu pun apa in proportie de 80%. La 500 de grame de faina 400 de gr de apa. Report
May 28, 20206 yr comment_262265 Dacă mi-ar fi apărut pe telefon publicitate de deodorant cu miros de ciocolată ar fi fost normal, că am vorbit aici.Dar să mă duc la supermarket și să văd ditamai coșul a fost șocant ?era asta din poza cu ciocolata și alte citeva dar mă chema casiera și nu m-am oprit. Dacă le mai găsesc cind mă duc le cumpăr și ți le trimit mino?Îți dai seama să dai cu unu de asta pe scară și toți să se întrebe cine a făcut ceva dulce ? Report
May 28, 20206 yr comment_262267 Dacă mi-ar fi apărut pe telefon publicitate de deodorant cu miros de ciocolată ar fi fost normal, că am vorbit aici.Dar să mă duc la supermarket și să văd ditamai coșul a fost șocant ?era asta din poza cu ciocolata și alte citeva dar mă chema casiera și nu m-am oprit. Dacă le mai găsesc cind mă duc le cumpăr și ți le trimit mino?Îți dai seama să dai cu unu de asta pe scară și toți să se întrebe cine a făcut ceva dulce ? Report
May 29, 20206 yr comment_262276 Multumesc Any! Poate o sa ma invrednicesc si eu vreodata.La noi mai greu cu fainile speciale. Probabil ca asi gasi pe amazon daca asi sti exact ce vreau.La supermarket avem:- faina "all purpose", albita sau nu (bleached ori unbleached)- faina pentru paine " bread flour" albita sau nu (bleached ori unbleached) - faina "whole wheat" adica integrala.- faina care creste singura ( cu adaos de praf de copt - semolina, dar asta chiar nu stiu ce e ca nu am luat. Credeam ca e gris, dar cica e faina de durum wheat ( Triticum durum ) si ca s-ar folosi la pasta. In Europa sunt alte standarde, aici altele.. De aia toate sunt mai bune pe vechiul continent Edited May 29, 20206 yr by Wowerful Report
May 29, 20206 yr comment_262277 Bunica mea după ce făcea mîncare trecea prin casă cu o cîrpă de bumbac arsă pe fărașul de la sobă, adică unul de tablă. Ieșea mirosul de mîncare și rămînea puțin fum, lăsa așa vreo cîteva minute, apoi deschidea ferestrele. Eu pun mălai pe tabla pe care coc ardei, las să se ardă puțin și pun și zahăr și trec prin casă pe unde s-a dus mirosul, adică prin bucătărie și puțin pe hol, miroase așa îmbietor că de obicei iese unul și mă întreabă ce am făcut bun de mîncare se duce mirosul mult mai bine decît doar cu aerisitul, de fapt la mine geamurile stau deschise aproape tot timpul în bucătărie. Report
May 29, 20206 yr comment_262280 - semolina, dar asta chiar nu stiu ce e ca nu am luat. Credeam ca e gris, dar cica e faina de durum wheat ( Triticum durum ) si ca s-ar folosi la pasta.cred ca pe asta o poti folosi la intins aluatul cum spune Anytre sa fie cea mai apropiata daca nu egala cu ceea care pentru noi e semola di grano duro rimacinata Report
May 29, 20206 yr comment_262287 Dacă mi-ar fi apărut pe telefon publicitate de deodorant cu miros de ciocolată ar fi fost normal, că am vorbit aici.Dar să mă duc la supermarket și să văd ditamai coșul a fost șocant ?era asta din poza cu ciocolata și alte citeva dar mă chema casiera și nu m-am oprit. Dacă le mai găsesc cind mă duc le cumpăr și ți le trimit mino?Îți dai seama să dai cu unu de asta pe scară și toți să se întrebe cine a făcut ceva dulce ?'Ai di mini si di mini! Mie fix asta mi-ar mai trebui, si asa imi sta capu' numai la ciocolata si dulciuri. Cu un deodorant din asta as musca din pereti cred Report
May 29, 20206 yr comment_262290 'Ai di mini si di mini! Mie fix asta mi-ar mai trebui, si asa imi sta capu' numai la ciocolata si dulciuri. Cu un deodorant din asta as musca din pereti cred da o tura pe Amazon sa vezi cite sint Report
May 29, 20206 yr comment_262292 - semolina, dar asta chiar nu stiu ce e ca nu am luat. Credeam ca e gris, dar cica e faina de durum wheat ( Triticum durum ) si ca s-ar folosi la pasta.cred ca pe asta o poti folosi la intins aluatul cum spune Anytre sa fie cea mai apropiata daca nu egala cu ceea care pentru noi e semola di grano duro rimacinata Aha, pai atunci ar trebui sa iau o data sa incerc Dacă mi-ar fi apărut pe telefon publicitate de deodorant cu miros de ciocolată ar fi fost normal, că am vorbit aici.Dar să mă duc la supermarket și să văd ditamai coșul a fost șocant ?era asta din poza cu ciocolata și alte citeva dar mă chema casiera și nu m-am oprit. Dacă le mai găsesc cind mă duc le cumpăr și ți le trimit mino?Îți dai seama să dai cu unu de asta pe scară și toți să se întrebe cine a făcut ceva dulce ?'Ai di mini si di mini! Mie fix asta mi-ar mai trebui, si asa imi sta capu' numai la ciocolata si dulciuri. Cu un deodorant din asta as musca din pereti cred 'Ai di mini si di mini! Mie fix asta mi-ar mai trebui, si asa imi sta capu' numai la ciocolata si dulciuri. Cu un deodorant din asta as musca din pereti cred da o tura pe Amazon sa vezi cite sint Tot timpul avem cate ceva de invatat. Dar ca si blackie, nu vreau ca nu imi face bine.Ieri mi-a mirosit bucataria a bors cu leustean Report
May 30, 20206 yr comment_262331 - semolina, dar asta chiar nu stiu ce e ca nu am luat. Credeam ca e gris, dar cica e faina de durum wheat ( Triticum durum ) si ca s-ar folosi la pasta.cred ca pe asta o poti folosi la intins aluatul cum spune Anytre sa fie cea mai apropiata daca nu egala cu ceea care pentru noi e semola di grano duro rimacinata Aha, pai atunci ar trebui sa iau o data sa incerc Dacă mi-ar fi apărut pe telefon publicitate de deodorant cu miros de ciocolată ar fi fost normal, că am vorbit aici.Dar să mă duc la supermarket și să văd ditamai coșul a fost șocant ?era asta din poza cu ciocolata și alte citeva dar mă chema casiera și nu m-am oprit. Dacă le mai găsesc cind mă duc le cumpăr și ți le trimit mino?Îți dai seama să dai cu unu de asta pe scară și toți să se întrebe cine a făcut ceva dulce ?'Ai di mini si di mini! Mie fix asta mi-ar mai trebui, si asa imi sta capu' numai la ciocolata si dulciuri. Cu un deodorant din asta as musca din pereti cred 'Ai di mini si di mini! Mie fix asta mi-ar mai trebui, si asa imi sta capu' numai la ciocolata si dulciuri. Cu un deodorant din asta as musca din pereti cred Idem! da o tura pe Amazon sa vezi cite sint Tot timpul avem cate ceva de invatat. Dar ca si blackie, nu vreau ca nu imi face bine.Ieri mi-a mirosit bucataria a bors cu leustean Bai si nu pui si tu o poza, poate poate mai motivezi si pe altii, ooof Report
May 30, 20206 yr comment_262347 Cozonac trandafir cu nuca.Vai, cu multa nuca!!!! Cum Arata! Pofta sa aveti ca eu sigur am. Report
May 30, 20206 yr comment_262351 Tare bine arată cozonacul Hazel! Sa vedem dacă se întâmpla si pe la mine ceva astăzi. Domnul soț a pus pe lista de cumpăraturi Semolina. Cică sa o încercam si noi. Si prin "noi" se referă la mine. Report
May 30, 20206 yr comment_262364 Tare mandru ti-a mai iesit! L-ai facut in forma de tort? Multumesc Lori. Da, ;-am facut in forma cu fundul detasabil. Report
May 31, 20206 yr comment_262379 Sa termin faina luata pentru carantina, reteta la ochi, am folosit tavile de la Wilton, au iesit super: Focaccia con patate Pizza rossaTalpa, crocanta Report
May 31, 20206 yr comment_262387 si noi refacem pizza in seara astade unde sa termin faina luata pentru carantina ca tot mai iau Report
October 21, 20205 yr comment_264456 Miha, ce harnica ai fost! interesanta ideea de paine cu mamaliga, ne spui si noua reteta ? eu primisem de la o colega din Trinidad o reteta de cornuri cu faina de malai, dar recunosc ca nu am facut niciodata... Chiar ma gandeam ca n-am mai copt demult... Report
October 21, 20205 yr comment_264458 Eu am copt briose cu dovleac. Nu le-am pozat...Da, a venit vremea cand se cere foc in cuptor Report