Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Concurs de toamna pe Arta Culinara

Featured Replies

Vai de mine si de mine, Olguta :crying: ! Eu in general ma feresc de prajiturile complicate, daca se poate sa se amestece totul intr-o cratita si sa se bage la cuptor, dar tortul tau... mai ca mi-as lua si concediu sa-l fac!

O intrebare: mousse-urile si cremele si mai stiu eu ce-i acolo, le-ai facut toate inainte de a asambla tortul? Sau ai pus blatul si le-ai facut pe masura ce ai asamblat? Ma gandesc la gelatina, sa nu se inchege? Scuze, poate ai scris in reteta dar nu mai pot sa ma uit pe pagina aia, mor de pofta :crying: ...

Retetele pe care le-am mai citit fie nu erau foarte clare in privinta asta, fie asamblatu totul la final, dupa ce toate componentele erau gata. Totusi, mie imi place sa asamblez torturile pe masura ce fac reteta. Oricum, mousse-urile ar trebui facute ultimele si cu putina coordonare poti sa le faci pe amandoua o data.. poti face de ex pate a bombe combinand ingredientele de la ambele mousse-uri, apoi imparti compozitia si continui sa faci fiecare reteta separat. Pe de alta parte, retetele nu au foarte multa gelatina, deci nu ar trebui sa se inchege asa repede, insa cum am zis, eu le-am facut pe masura ce am asamblat tortul, avand crema brulee si blatul si ganache-ul gata pregatite.

Subscriu, adi! Si cata rabdare, nene! Eu n-am avut rabdare nici sa citesc reteta pana la capat, d-apoi s-o traduc si s-o pun si-n practica! Bravo, Olguta!

Multumesc!

Sub-subscriu! :crying:

Nici eu nu am reusit sa fiu atenta la reteta, la cat e de lunga si complexa...

Olguta, jos palaria, arata excelent! http://img9.imageshack.us/img9/1449/537868.gif

Multumesc!! Nu e chiar asa greu cu putin organizare :P

Mi-am facut curaj sa citesc de la cap la coada romanul Olgutei :cheers: , si revin ca mai am o intrebare (deocamdata): nu se pot face toate intr-o zi? Adica preparat+asamblat, pe urma lasat la frigider pana a 2-a zi? Da, imi dau seama ca trebuie sa ma scol cu noaptea-n cap :blush: ...

Teoretic, poti sa le faci pe toate intr=o zi.. cea mai riscanta e creme brulee, e important sa fie inchegata bine ca sa nu lase zeama cand o pui in mousse. De facut nu e greu, insa e time consuming =)) Spor la treaba :D

Subscriu, adi! Si cata rabdare, nene! Eu n-am avut rabdare nici sa citesc reteta pana la capat, d-apoi s-o traduc si s-o pun si-n practica! Bravo, Olguta!

+1!

Felicitari, Olguta! Cum merge scoala?

Vika, feerie alba cu buline rosii :) in concurs

Ceva in genul trebuia sa denumesc prajiturica dar ...n-am avut idei. :)

La urmatorul concurs poate voi fi mai inspirata si la titlu si la reteta.

Modesto! Parca n-aveai rabdare!Si iaca ce ti-a iesit din manutze!:)

Ce gust au merisoarele si pe unde le gasiti in Romania? Nici n-am gustat, nici n-am vazut si mi-s curioasa!

BAFTA tuturor! Eu, inca, n-am idei, dar imi doresc cele 4 termometre.Sau macar unul din ele!:)

• Author

E perfect asa stai linistita, mie de obicei nu-mi vin deloc denumiri dintr-asta fistichii :) dar azi am avut o sclipire de inteligenta :)

Modesto! Parca n-aveai rabdare!Si iaca ce ti-a iesit din manutze!:)

Ce gust au merisoarele si pe unde le gasiti in Romania? Nici n-am gustat, nici n-am vazut si mi-s curioasa!

BAFTA tuturor! Eu, inca, n-am idei, dar imi doresc cele 4 termometre.Sau macar unul din ele!:)

Eu cred ca niciodata nu sunt multumita de mine in bucatarie... Cel putin nu pana acum. Mai am asa multe de invatat si da, chiar nu am rabdare.De-aia prefer torturile, prajiturile cu crema/glazura/frisca intinsa haotic ca nu am rabdare sa stau sa o aranjez :)

Merisoare proaspete nici eu nu am mancat, si mi-as dori sa gust.Cele uscate imi par ca aduc cu stafidele.Eu le-am gasit la DM la raionul de BIO.

E perfect asa stai linistita, mie de obicei nu-mi vin deloc denumiri dintr-asta fistichii :) dar azi am avut o sclipire de inteligenta :)

:)

sunt pungute cu merisoare deshidratate la Kaufland, langa migdale, nuci, goji. cate vrei tu!

Vika, bravo! si sanatate!

Vika, bravo! si sanatate!

Multumesc mult, la fel si tie!

Tare apetisant arata Prajitortul tau,Vika!Eu as manca merisoarele asa inmuiate in cognac si vanilie,si nu ar mai apuca sa se intalneasca cu celelalte ingrediente :drool:

Tare apetisant arata Prajitortul tau,Vika

Prajitort...ce fain suna :)

Multumesc de apreciere.

!Eu as manca merisoarele asa inmuiate in cognac si vanilie,si nu ar mai apuca sa se intalneasca cu celelalte ingrediente :drool:

Nici eu nu am rezistat si am luat una-doua din ele :)

Merisoare proaspete nici eu nu am mancat, si mi-as dori sa gust.

N-ai pierdut nimic! Nici n-am auzit pe nimeni sa manance cranberries proaspete (daca despre ele vorbim), am gustat si eu, sunt acre-amarui, ti se face gura punga. Se gasesc proaspete in magazin, dar se folosesc mai mult la sos.

Bafta tuturor, foarte faine retetele. Mi-a placut tare mult reteta Simonei, mi-a facut pofta si am fost tare impresionata de tortul Olgutzei, nu cred ca as avea rabdare sa-l fac dar tare-as manca o felie...doua-trei.

Felicitari tuturor!

Multumesc Adriana, nu neaparat vreau sa castig mereu :)! :pupic:

Si mie imi place tortul Olgutei si cred ca il incerc si eu cand o sa stau mai bine cu timpul liber si mai sunt cateva din concurs care le-am notat si asteapta sa fie incercate.

Succes tuturor!!! :pupic:

E o placere pentru mine sa citesc si sa vad retetele minunate inscrise in concurs, avem de invatat si de incercat, bravo tuturor si multa, multa bafta!

Merisoare proaspete nici eu nu am mancat, si mi-as dori sa gust.

N-ai pierdut nimic! Nici n-am auzit pe nimeni sa manance cranberries proaspete (daca despre ele vorbim), am gustat si eu, sunt acre-amarui, ti se face gura punga. Se gasesc proaspete in magazin, dar se folosesc mai mult la sos.

Deja mi s-a strans gura :occasion15: ca atunci cand vorbesti de lamaie :occasion14:

Simona_22 , interesanta foc reteta ta!

Superbe noile retete inscrise :D Vika, Simona, bafta! :occasion15: :occasion14:

La fel Olguta!

Desi eu in privinta ta am o presimtire :D