March 30, 201313 yr comment_191874 Pacat ca am descoperit-o acu la sfirsit de sezon, o sa ma refac la iarna. Eram foarte sceptica cind au vorbit de ea pe forumul italian ca ma gindeam ca n-o fi buna conopida cruda. Insa e foarte buna si mi-a placut foarte mult.Am spalat buchetelele de conopida si le-am mixat in Thermomix citeva secunde, mi s-a parut potrivita marimea asta. Apoi am amestecat ansoa cu tot cu uleiul pe care il aveau, otet de miere, piper roz, patrunjel si usturoi. Am condimentat si mincat, facusem doar un pumn dintr-o conopida intreaga ca nu stiam daca o sa-mi placa, dupa ce am gustat am facut asa tot restul de conopida ca facusem condiment mult. Report
March 30, 201313 yr comment_191901 o fac destul de rar ca n-o agreaza ai mei, dar e f buna si cu un dressing simplu din ulei, otet/lamaie, sare, piper iar conopida taiata la mandolina, feliute f subtiri.o aroma de ansoa nu poate decat s-o innobileze, sa va fie de bine! Report
March 30, 201313 yr Author comment_191942 Pai ideea initiala era cu ulei si balsamic, apoi eu am facut un mix din alte idei si ce mi-a venit mie pe moment in minte. Am facut la fel si varza rosie si e buna si ea. Report
March 31, 201313 yr comment_191967 Adriana, eu fac demult, cred ca am si scris odata...tai subtire ca un "carpaccio" , asezata frumos pe farfurie intinsa, sare, piper si doar ulei de masline.cine doreste pune si otet ( normal sau balsamic) Report
March 31, 201313 yr comment_191972 Pai ideea initiala era cu ulei si balsamic, apoi eu am facut un mix din alte idei si ce mi-a venit mie pe moment in minte. Am facut la fel si varza rosie si e buna si ea. Si varza rosie cum ai tocat-o, cat de marunt?? Report
March 31, 201313 yr Author comment_192092 Adriana, eu fac demult, cred ca am si scris odata...tai subtire ca un "carpaccio" , asezata frumos pe farfurie intinsa, sare, piper si doar ulei de masline.cine doreste pune si otet ( normal sau balsamic)incerc si asa, da nu felii ca mi-e frica sa-mi tai unghiile cu mandolina Si varza rosie cum ai tocat-o, cat de marunt??de obicei o taie mama dar acum ca e nu mai e aici a tocat-o Thermomixulasa Report
April 14, 201313 yr comment_193947 am executat salata numai că am adaptat un pic sosuleţul: anşoale, ulei de măsline, sambal oelek, usturoi şi o lingură de apă fierbinte, toate blenduite pînă s-au omogenizat total. gustul e aproape ca al maclavaisului de la bagna cauda. Adriana, mi-a plăcut mult, mulţumesc de idee. am mai mîncat conopidă crudă dar cu sosuleţul ăsta e de 10 ori mai bună. am început ca tine cu un castronaş şi pînă la urmă am făcut toate conopida. pe sos am să-l mai folosesc şi la alte legume că tare-i bun. Report
April 14, 201313 yr comment_193975 cu ocazia întrebării văzui că am mâncat o literă, sambal oelek e o pastă/sos pe bază ardei iute Report
April 16, 201313 yr Author comment_194126 aaa, po' sa incerc cite un pic mic de tot ca nu sunt mare amanta de picant Report
November 13, 201312 yr comment_208166 Bine ca ati urcat topicul asta, chiar la reteta aceasta ma gandeam de ieri ..., pt ca am luat o conopida ..(.si cateva broccoli, cred ca si ele merg la fel de bine). Am de toate pt reteta mai putin verdeturi... imi aduc aminte ca Stella parca, sau Adriana, pusesera o poza si cu cea taiata felii pe un platou mare si doar asezonata ... Dar nu o mai gasesc Report
November 14, 201312 yr comment_208176 am executat salata numai că am adaptat un pic sosuleţul: anşoale, ulei de măsline, sambal oelek, usturoi şi o lingură de apă fierbinte, toate blenduite pînă s-au omogenizat total. gustul e aproape ca al maclavaisului de la bagna cauda. Anchoix si sambal oelek??? You can't be serious! Report
November 14, 201312 yr comment_208177 cu ocazia întrebării văzui că am mâncat o literă, sambal oelek e o pastă/sos pe bază ardei iute Vine din Indonezia, Java si de acolo s-a raspandit prin Asia de SE si alte zone. In Olanda il gasesti in orice supermarket. Io mai pun uneori pe friptura dar merge foarte bine pe peste fript sau prajit sau pe pui prajit. Si nu, io nu l-as combina cu anchoix nici picat cu fonta topita. Report
November 18, 201312 yr comment_208405 Offf, de 3 ori mi s-a sters ce am scris, cand am vrut sa pun poza si aici.... Foarte-foarte buna, eu am pus usturoi, sare, piper, marar ulei de porumb, otet balsamic, 1 lingura de gogosar rosu taiat marunt, ca am uitat sa cumpar anchois Multumesc pentru reteta, Adriana . Report
November 18, 201312 yr Author comment_208409 Si cu bucati de gogosar mi-ar fi placut foarte mult, ai facut foarte bine, putem da friu imaginatiei la condiment Report
November 19, 201312 yr comment_208435 De mult tot dau târcoale pe aici. Acum chiar am o conopidă pe care am păstrat-o pentu reţeta asta. Iar Koralina mi-a dat o idee foarte bună cu gogoşarii. Ai tăi sunt cruzi sau muraţi? Eu tocmai am defăcut un borcan de murătura şi am de gând să încerc aşa. Vă ţin la curent. Report
December 2, 201312 yr comment_209153 Am facut salatica acum vreo 3 saptamani, dar nu am apucat sa micsorez foto, ca imi da o eroare la transferul din tel in pc.Am pus rosioara, de culoare..., dar nu prea apare in poza... F buna Report
December 2, 201312 yr comment_209154 Si am facut si varianta Stellei, de carpaccio: M I N U N A T A!!! Report
February 6, 201412 yr comment_213278 Foarte,foarte buna! Multumesc pentru reteta,Adriana, nici nu mai stiu de cate ori am facut-o de cand ai postat reteta. Report