Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Meniul / Masa festiva de Craciun

Featured Replies

Si din atatea preparate s-a incropit si masa de Sfantul Stefan (tot de anul trecut):

Aici se vad mai bine unele din preparate care nu s-au zarit din ascunzis pe masa prea plina de Craciun:

post-685-12934857811956_thumb.jpg

post-685-12934857950265_thumb.jpg

post-685-12934858051061_thumb.jpg

post-685-12934858117715_thumb.jpg

post-685-12934858200905_thumb.jpg

post-685-12934858283511_thumb.jpg

post-685-12934858360147_thumb.jpg

post-685-12934858474649_thumb.jpg

post-685-12934858564554_thumb.jpg

aaa, am si oaresce foto la tort, nici astea prea relevante ... cred ca ar trebui sa invat cu fotografiatul daca vreau sa mai postez :floare:

post-685-12934861327334_thumb.jpg

post-685-12934861422028_thumb.jpg

a, masline in aluat frantuzesc ( luat de pe site italian),

Steluto cum ai facut maslinele in aluat,eu am incercat sa fac niste cornulete'' din foietaj,umplute cu cabanos si crenvusti si s-au desfacut la copt ,e vre-un secret?!... :biggrin:

Multumesc Geany!

Cred ca se unge foaia cu albus, sau ou batut ca sa se lipeasca ... dar sa vedem ce spune Steluta. :biggrin:

Daniella draga absolut minunata masa ta de Craciun. Te felicit, ai maini de aur si o rabdare incredibila. Si iti multumesc si pt idei, imi prind chiar foarte bine. :biggrin:

Off: fetele Maya unde-i?

Daniella draga absolut minunata masa ta de Craciun. Te felicit, ai maini de aur si o rabdare incredibila. Si iti multumesc si pt idei, imi prind chiar foarte bine. :biggrin:

Paii eu am vazut-o chiar si ieri daca nu ma insel peaicea,cred ca e f. ocupata cu ai ei si cu mamica ei ca a venit in vizita...

a, masline in aluat frantuzesc ( luat de pe site italian),

Steluto cum ai facut maslinele in aluat,eu am incercat sa fac niste cornulete'' din foietaj,umplute cu cabanos si crenvusti si s-au desfacut la copt ,e vre-un secret?!... :biggrin:

geany e luat de pe cookaround . am luat masline mari verzi, fara samburi, ale mele aveau deja ceva ardei rosu , am mai pus cate o aschie de parmezan. dar pui cu ce vrei, sunca, branza, ansoale, sau ce vrei si ai in casa.apoi am taiat patrate din aluatul frantzuzesc ( cumparat) am infasurat cat de cat maslina, si apoi intre cele doua palme am rostogolit-o oleaca sa fie bine rotunjita. pusa pe foaie de copt si la cuptor.

poate data aviitoare le pun oleaca la desarat inainte.

cornuletele le fac mici , asa de o imbucatura ( iau foaie rotunda si o tai in 8 ) deci triunghiul e maricel dar nu prea tare, pun la baza ce serveste de umplutura, dar nu prea mult.

vezi la fingerfood, ca erau crenvustii in aluat a lui Paradis, si ideea ei e faina si usor de facut ( stau ca intr-un patutz de aluat )

editez ca sa pun link la cook

http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=185695&page=1

Daniella, felicitari, frumos meniul

Multumesc Steluto,eu cand am facut ma gandesc,ca s-au desfacut,crenvustii si cabanosul ca se mai umfla la copt si nu am rotolat intre palme cornuletul...Data aviatoare asa o sa fac...Sar'na.. :biggrin:

Ne lasa sa ne mai bucuram si noi nitel la subiectul asta si cind o veni si ne-o trinti niste poze si niste preparate de-alea de revista ne luam pozele si plecam acasa :sleepy1:

Hi hi hi!!deabea astept :biggrin: ...Arta mayasa cum zice sefu'... :biggrin: ... :)

Multumesc Steluto,eu cand am facut ma gandesc,ca s-au desfacut,crenvustii si cabanosul ca se mai umfla la copt si nu am rotolat intre palme cornuletul...Data aviatoare asa o sa fac...Sar'na.. :occasion14:

Geanino, numa maslinele le-am "rotolat" in maini; cornuletele clasice, asa cum se fac cele cu magiun ,

Multumesc Steluto,eu cand am facut ma gandesc,ca s-au desfacut,crenvustii si cabanosul ca se mai umfla la copt si nu am rotolat intre palme cornuletul...Data aviatoare asa o sa fac...Sar'na.. :occasion14:

Geanino, numa maslinele le-am "rotolat" in maini; cornuletele clasice, asa cum se fac cele cu magiun ,

Ahhaa!!Eu am facut si mi s-au desfacut... :) Eii mai incerc eu si cu masline poate mi-or iesi... :)

• Author

Ne lasa sa ne mai bucuram si noi nitel la subiectul asta si cind o veni si ne-o trinti niste poze si niste preparate de-alea de revista ne luam pozele si plecam acasa :)

Nane,sînt ok,dar ocupata cu toate alea,cu mama la povesti, si am mai fost si plecat în Austria :)

Geany,trec doar asa în fuga sa va citesc,si sa vad ce minunatii ati facut! :)

Te-am vazut îmbujorata cu codite si fundite :D :occasion14:

Carmella,e data asta,pauza.Am ceva poze,dar numai asa printre,sau o sectiune pe fuga.Din pacate anul asta zic pas la poze,dar haleala am facut :)

Asta a fost meniul din prima zi.Cînd o sa micsorez cele citeva poze ametite,o sa le pun pe aici,ca nu are rost sa deschid un subiect,pentru ca nu am nimic de la cap la coada :D

post-5-1293544929336_thumb.png

Servus Maya!

Super meniul, ma bucur ca te aud, si ca te aud de bine :occasion14: . Asa un pic te invidiez ca ai mama aproape de sarbatori :) , dar ma si bucur cu tot sufletul pentru voi, stiu cum sunt povestile mama fiica :) .

Hi hi hi!!! :) Draga Maya mi-am cam facut de cap anul asta recunosc,am comis-o am comis-o acu' mi-o asum... :occasion14:

Frumos meniu,Te imbratisez,si un an nou fericit iti urez... :) :)

Maya draga, sublim meniul prezentat. Ma bucur ca ai stat cu mama la povestit;

nimic nu poate fi mai frumos decat a depana amintiri frumoase .

pozele tale, si asa ametite vor fi klasse.pupa pe Denise, si pisoii, si

o mare imbratisare pentru voi.

ps à la stella , rata , onorata sunt , dar e o reteta luata dintr-o revista frantuzeasca acum jde ani :occasion14:

• Author

Hi hi hi!!! :D Draga Maya mi-am cam facut de cap anul asta recunosc,am comis-o am comis-o acu' mi-o asum... :D

Frumos meniu,Te imbratisez,si un an nou fericit iti urez... :D :D

Un An Nou fericit si voua!

Maya draga, sublim meniul prezentat. Ma bucur ca ai stat cu mama la povestit;

nimic nu poate fi mai frumos decat a depana amintiri frumoase .

pozele tale, si asa ametite vor fi klasse.pupa pe Denise, si pisoii, si

o mare imbratisare pentru voi.

ps à la Stella , rata , onorata sunt , dar e o reteta luata dintr-o revista frantuzeasca acum jde ani :D

Stella,bravo revistei,dar pentru mine ramîne a la Stella :D

Consideram asta un cadou de Craciun pentru noi toate :)

Ceva poze am,dar îmi pare rau ca nu am avut timp sa le fac într-o lumina buna.Ori am pregatit de noaptea,ziua oricum a fost tot întuneric :D ...Chiar nashparlite nu-s,dar na,mi-ar fi placut macar petru unele sa am lumina naturala...

• Author

De revel,mergem la prieteni.Facem un bufet rece.

Totusi am facut o oala de sarmale,asta asa de pofta prietenei mele Lucia(îi este dor de sarmale facute cu varza murata-romaneasca :P )

În rest,am pregatit o Smörgastarta(Carmella,merci de ajutor :rolleyes: )din felii mari de tramezzini cu somon si spanac.De îmbracat o îmbrac în crema de brînza,pe care o decorez cu...înca nu stiu exact ce,ca asta fac mîine.Sigur cu ceva somon afumat,icre,felioare de oua,castraveti,kiwi...salata...

Mîine pregatesc un platou cu brînzeturi diferite(cu mucegai si fara,de oaie,vaci...) si fructe-struguri,pere,kiwi + ceapa balsamica,si salata de vinete(cu si fara maioneza).De dulce am pregatit un tiramisu.

Ea face o rulada cu sunca,salata de boeuf,platou rece...si în rest am uitat,dar vad eu la fata locului :)

Maya felicitari pentru menu! Pune-ne foto asa cum sunt ca oricum sunt mai bune decat cele mai bune ale noastre.

As dori, va rooooog layoutul de la menu-urile tale si ale Adrianei, oare in ce editati ca eu nu m-am descurcat bine anul trecut?

ce inseamna flan :) , ce este flanul? :rolleyes:

flan e pe baza de ou si lapte sau smantana plus ce vrei sa pui in el, si fiert la bain marie.

• Author

Maya felicitari pentru menu! Pune-ne foto asa cum sunt ca oricum sunt mai bune decat cele mai bune ale noastre.

As dori, va rooooog layoutul de la menu-urile tale si ale Adrianei, oare in ce editati ca eu nu m-am descurcat bine anul trecut?

Merge în ce program vrei sau ai.De la Paint pîna la word,photoshop...etc..etc.

Spune ce nu stii sa faci/sau nu întelegi,si noi îti spunem :)

Eu în general le fac în programul de prelucrat fotos.Momentan am pse9.

Uite-l pe al meu:

post-5-12938010308557_thumb.png

• Author

ce inseamna flan :) , ce este flanul? :)

Stella,ti-a zis ce este flanul.Asa l-am facut si eu,doar ca nu în forme individuale,ca nu mai am(le-am aruncat,ca erau de silicon),ci în forma de muffins pe care am scufundat-o pîna la jumatate într-o alta tava cu apa fierbinte,apoi am dat la cuptor.Au iesit foarte bine flanuletele :P

post-5-12938019198536_thumb.jpg