Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Concurs de iarna pe Arta Culinara

Featured Replies

• Author

Iaca si eu cu reteta mea de Tort cu mere si condimente de turta dulce

https://forum.artaculinara.ro/upload/monthly_12_2014/post-90-14194415680872.jpg

Din pacate poza cu biletelul nu e conforma regulamentului asa ca nu o putem inscrie la concurs.

Nu-i bai, am uitat sa pun si data. Asta e, o sa vin cu alta reteta cat de curand :)

Eu inca mai speram la ceva premiu, dar acum ati enervat-o pe Olguta, adio =)) ! Precis revine cu o reteta de "matura" toate premiile =)) ! Banuiam ca o sa apara Olguta, dar nu stiu de ce parca asteptam o creatie ciocolatoasa :) ...

Zerda, prajituricile tale sunt pe lista mea de facut de Anul nou! Mai am pe lista un tort de-al Aurei cu nuca si frisca, de mult imi propun sa-l fac.

Numai sa nu uit sa scriu iar biletelul. De asta n-am mai scris data, am facut poze, dar am uitat de biletel, am strans toata recuzita foto, am mancat prima felie de tort si mi-am amintit.. stai asa ca mai am ceva.. scoate iar recuzita, intinde tot, scrie repede un biletel si fa poze.. Asta e, data viitoare sunt mai atenta la detalii =))

Imi plac fursecurile cu lamaie, in general toate dulciurile lamaioase.

Ioana, reteta e binevenita si musai trebuie incercata. =))

Olguta, ce pacat. :D

Dar tot raul spre bine: daca te inscrii cu o alta reteta, ne raman doua retete la "catastif" din partea ta.

:)

Tortul pare aromat, parfumat, festiv! =))

Eu inca mai speram la ceva premiu, dar acum ati enervat-o pe Olguta, adio =)) ! Precis revine cu o reteta de "matura" toate premiile =)) ! Banuiam ca o sa apara Olguta, dar nu stiu de ce parca asteptam o creatie ciocolatoasa :) ...

Zerda, prajituricile tale sunt pe lista mea de facut de Anul nou! Mai am pe lista un tort de-al Aurei cu nuca si frisca, de mult imi propun sa-l fac.

Daca mi se arunca mingea la fileu nu pot sa nu raspund :P

No bun atunci, lasa ca vin cu ceva ciocolatos, am ceva idei pentru desertul de anul nou :P Numai sa nu uit de biletel :D

Olguta daca nu te inteleg eu, n-are cine!

Dupa ce ca mi-am luat inima in dinti sa fac eu |dulciuri" evident ca am uitat de bilet complet!! De aia are poza aia urata ca trecuse jumate de ora si se dusese soarele!

Lili, adi puteti sa le faceti cu incredere pe fursecurile lamaioase sunt usoare si rontzaibile, imi mentin opinia, ca la cat zahar este in ele si pe ele, puteti pune mai multa zeama de lamaie, dar fiecare cu gustul lui!

Eu le-am facut cadou si au fost apreciate!

3. "Merisoare - o cana". Masor cat zice reteta, dar pun la fiert restul de merisoare care ramasesera in castron (cantitate dubla, dupa aprecierea mea ulterioara). Nu m-am mai obosit sa refac nimic :P .

ha, ha, ce -am ras!

eu am facut doua torturi acuma, de Craciun, unu' ptr nasu', ca era ziua lui de nastere si unu' ptr noi, ca nu puteam sa le iau sunca din fasole alor mei, inainte de-a o gusta si ei.

numa' ca pe-al nostru l-am facut mai mic, c-am facut si trei randuri de fursecuri+cornulete. pe-al nostru mi-am propus sa scriu Craciun fericit si pe-ala de dus La multi ani, Danut (nasu')!, ca asa mi s-a parut potrivit.

Bineinteles ca am incurcat scrierile si marimea torturilor, chiar si cantitatea de aschii de migdale prajite cu care le-am ornat...aveam niste nervi!!! =))

Dar m-am tinut batzoasa si l-am dus pe ala mai mare, indiferent ce scria pe el, iar noi l-am mancat pe-ala cu Danut de-a trebuit sa explic tuturor ce-i cu urarea de pe tort =))

Zau ca merit macar o mentiune, nu neaparat pentru cat de buna sau frumoasa e reteta, cat pentru complexitatea neprevazuta a executiei :) !

Juriul va tine seama de dorinta ta :D

+1, io sunt ptr incurajarea relax&fun!

Zerda, e simplu, daca iti face cu ochiul poate incerci.

Am vazut postarea cu ciocolatosul Nicoletei Zoazo...yummiii, ce pofta mi-a facut.

Zerda, e simplu, daca iti face cu ochiul poate incerci.

Am vazut postarea cu ciocolatosul Nicoletei Zoazo...yummiii, ce pofta mi-a facut.

Pai de la tine si de la Adi-Edi mi se trage!Si, daca Adriana nu punea intrebari, nu m-as fi lamurit nici eu! Mi-am faut curaj si-a iesit ce-a iesit! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

Vad ca se pune de un party in toata regula :occasion14: !

Habar n-am care-i contributia mea la participarea Zozoricai :unsure: , dar nu conteaza, important e ca si-a facut curaj! Chiar am vrut sa fac tortul asta de Craciun pentru serviciu, dar erau deja prea multe planificate de sarbatori, ramane pentru alta ocazie.

Phoenix, interesanta ideea cu blatul de visine + crema de branza, cred ca se potrivesc de minune - si arata foarte "de sezon" :appl:. Ai folosit branza gen Philadelphia?

Dex, reteta/prezentare de Masterchef - mai putin biletelul ornat cu sos =)) ...

Moatza :hug: - chiar ma intrebam la un moment dat, oare mai face si altcineva atatea boacane pe metru patrat? Zau ca am ajuns sa ma bucur de orice lucrusor pe care reusesc sa-l duc la capat dupa cum era planificat :lol: ...

Aacum am folosit branza la galetuta de la Pilos, dar prima data cand l-am facut am folosit branza de vaci de la cineva de la tara, grasa , untoasa. Important e sa nu aibe cocoloase.

Vad ca se pune de un party in toata regula :occasion14: !

Habar n-am care-i contributia mea la participarea Zozoricai :unsure: , dar nu conteaza, important e ca si-a facut curaj! Chiar am vrut sa fac tortul asta de Craciun pentru serviciu, dar erau deja prea multe planificate de sarbatori, ramane pentru alta ocazie.

Phoenix, interesanta ideea cu blatul de visine + crema de branza, cred ca se potrivesc de minune - si arata foarte "de sezon" :appl:. Ai folosit branza gen Philadelphia?

Dex, reteta/prezentare de Masterchef - mai putin biletelul ornat cu sos =)) ...

Moatza :hug: - chiar ma intrebam la un moment dat, oare mai face si altcineva atatea boacane pe metru patrat? Zau ca am ajuns sa ma bucur de orice lucrusor pe care reusesc sa-l duc la capat dupa cum era planificat :lol: ...

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Telepatica, Adi, telepatica! De fapt, era Claudia-Andi, dar ce mai conteaza? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Important e ca mi-am facut curaj! Dar am avut si emotii...cu carul! Au trecut!

https://forum.artaculinara.ro/topic/3997-tort-cu-3-feluri-de-ciocolata/

Phoenix, bine ca ti-ai facut curaj, arata de perfect, ca orice altceva faci tu de altfel! :unsure:

Dex, cum zice Adriana, ca piemonteze de adoptie adoram carnea cruda, asa ca inutil sa-ti mai spun ca mi s-a facut gura apa! :appl:

Zozo, bravos fata draga! :occasion14:

Bine ramy!! De trei zile tot am in cap retete cu pere, asta imi lipsea!!! =))