January 11, 201016 yr comment_14836 azi am facut un chec cu Matcha.ceai verde japonez in pulbere. Report
January 11, 201016 yr comment_14841 si eu o rulada cioco-visinesi prajiturelele care lea dus tatal meu la lucru de sf. ioanarata foarte apetisant.multumescarata bine checulpe aici nu am vazut ceai dinala verde pulbereori nu este ori nu mam uitat unde trebeas vrea sa fac si chifle cu ceai dinala verde cum a facut....nu mai stiu cine(imi cer scuze ,trebe lecitina :oops: ) Report
January 12, 201016 yr comment_14898 azi am facut un chec cu Matcha.ceai verde japonez in pulbere. Da, arata super checul!!! Dar fara ceai de asta nu se poate sau de altul, adica cu ce se poate inlocui ceaiul? Report
January 13, 201016 yr comment_15112 azi am facut un chec cu Matcha.ceai verde japonez in pulbere. Ce bine arata! Io's curioasa ce gust are !Sau la gust nu schimba? Eu ieri am facut o tarta cu gem de capsuni, sa mai elimin din zecile de borcane cu gem de la mama! Report
January 13, 201016 yr comment_15115 Giorgiana scrie:Da, arata super checul!!! Dar fara ceai de asta nu se poate sau de altul, adica cu ce se poate inlocui ceaiul? este un chec obisnuit, dar Matcha ii da un gust deosebit.deci nu cred ca poti sa-l inlocuiesti Eataly scrie:Ce bine arata! Io's curioasa ce gust are !Sau la gust nu schimba? are gustul ceaiului verde. este foarte bun.voi incerca sa-l pun si la creme sa vad daca se schimba gustul Report
January 13, 201016 yr comment_15187 Oana Cristina vreau si eu, te rog frumos, reteta la kuky-foi din bezea cu nuca si crema de vanilie cu unt.Scuze de intarziere dar nu am intrat de mult pe aici .Pentru o foaie avem nevoie de :-5 albusuri-250 g de zahar -150 g nuca macinata-putina sareSe bat bine albusurile cu sarea apoi se adauga zaharul si se bate pana se topeste acesta (cateodata cand am mai adaug si o lingurita de zeama de lamaie).Se incorporeaza nuca usor de jos in sus cu o lingura.Se tapeteaza cu hartie de copt tava (a mea e de 25 cm/35 cm) se toarna compozitia si se pune in cuptorul preincalzit in prealabil (280 grade) iar cand bagam foaia reducem la 170 grade.Foaia trebuie mai mult uscata. La mine dureaza cam 3 sferturi de ora pana se face o foaie.Eu pentru siguranta coc cu o alta tava dedesupt ca sa nu se arda. Se fac 2 foi.Pentru crema:-10 galbenusuri-300 g zahar-4 linguri de faina-400 g de lapte-2 pachete de unt la temperatura camerei-esenta de vanilie dupa gustEu mixez direct in oala de lapte galbenusurile cu zaharul,adaug faina mixez apoi laptele si iar mixez si pun pe foc pana se face o crema tare.Pun la racit in alt vas iar cand s-a racit adaug untul si vanilia.Eu folosesc un unt care este gras si nu are apa (se mai poate taia crema din cauza apei din unt ) Chiar de are unt mai mult nu este gretoasa ci din contra foarte buna.Se pune crema intre cele 2 foi si se da la rece .Se taie a doua zi.Sper sa-ti iasa eu o fac de foarte mult timp si este prajitura preferata a prietenilor mei (in special a doamnelor ). Report
January 13, 201016 yr comment_15214 Azi, pentru ziua puiului meu (6 luni implineste, manca-l-ar mama ), ceva rapid, dar ataaaat de buunn... crema de zahar ars Report
January 13, 201016 yr comment_15225 Degeaba! Tot puiutul e mai dulce decat ORICE dulce din lume!Sa-ti traiasca gogosica (fiindca suntem la dulciuri!) si sa fie sanatos, voinic si norocos! Report
January 13, 201016 yr comment_15228 Degeaba! Tot puiutul e mai dulce decat ORICE dulce din lume!Sa-ti traiasca gogosica (fiindca suntem la dulciuri!) si sa fie sanatos, voinic si norocos! Adevar grait-ai, zoazorel!!! Cred ca o sa ma ingras rau la cat il "mananc" zilnic Multumim pentru urari, zoazorel!! Pupici multi %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif<" title="arms" /> Report
January 15, 201016 yr comment_15536 cosulete cu vanile. de regula le fac cosulete aperitiv, dar azi n-am avut timp :mrgreen: Report
January 17, 201016 yr comment_15804 Ieri am facut clatite japoneze ca la carte, adica cu tot cu pasta de fasole rosie (azuki), caci am gasit fasole din aceasta de cumparat la un magazin naturist . Multumesc CristinaK pentru retete! http://cristina-k.blogspot.com/2009/09/ ... rosie.html Au provocat niste senzatii contradictorii: din 7 oameni 3 le-au adorat, la 3 le-au placut mult, iar 2 ma intrebau mereu ce fel de gem e asta, ca nu-i cunosc gustul si il gaseau ciudat Report
January 17, 201016 yr comment_15839 Ieri am facut clatite japoneze ca la carte, adica cu tot cu pasta de fasole rosie (azuki), caci am gasit fasole din aceasta de cumparat la un magazin naturist . Multumesc CristinaK pentru retete! http://cristina-k.blogspot.com/2009/09/ ... html/quote] faine, Kiken am gasit chiar ieri seara fasolica asta, am cumparat-o si abia astept sa fac si eu, dar numai in weekend Report
January 17, 201016 yr comment_15882 Hana, ti-au iesit frumoase prajiturele dorayaki! Cristinak, , ce bine-mi pare sa te vad! Report
January 17, 201016 yr comment_15904 [color=#800080]Felicitari fetelor ! Dulciuri care mai de care mai apetisante Eu aveam in plan de ceva vreme sa fac savarinele Luciei Istrate La mine sub forma de tort (ca n-am forme) [/color] Report
January 17, 201016 yr comment_15907 [color=#800080]Si un cozonac cu nuca (asta nu-i de azi )De fapt a fost nuca cu cozonac :laughing7: [/color] Report
January 17, 201016 yr comment_15934 eu am facut tarta cu gem de caise,gelatina de rodie si nutella Report
January 17, 201016 yr comment_15983 faine, Kiken am gasit chiar ieri seara fasolica asta, am cumparat-o si abia astept sa fac si eu, dar numai in weekendMultumesc bristena, astept sa vii la raport, sunt curioasa ce impresii vei avea Hana, ti-au iesit frumoase prajiturele dorayaki! Multumesc CristinaK Report
January 18, 201016 yr comment_16039 [color=#800080]Felicitari fetelor ! Dulciuri care mai de care mai apetisante Eu aveam in plan de ceva vreme sa fac savarinele Luciei Istrate La mine sub forma de tort (ca n-am forme) [/color] Ce idee faina ai avut ,Mona! Savarina sub forma de tort. Eu tarta cu mere si migdale a Adrianei. Report
January 18, 201016 yr comment_16062 [color=#800080]Frumoase tarte !Ramy ce tavita frumoasa ai !Eataly,ideea nu-mi apartine. Am vazut la topicul cu savarine ca a mai facut cineva...dar nu retin cine. [/color] Report
January 18, 201016 yr comment_16106 [color=#800080]Frumoase tarte !Ramy ce tavita frumoasa ai ! Multumesc,e cadou de la sora mea,e in silicon,e prima oara cand fac ceva cu ea. Report
January 18, 201016 yr comment_16180 [color=#800080]Felicitari fetelor ! Dulciuri care mai de care mai apetisante Eu aveam in plan de ceva vreme sa fac savarinele Luciei Istrate La mine sub forma de tort (ca n-am forme) [/color]Deci mona beton,tre' sa-i spun lui sor'mea de reteta asta (e rupta dupa savarine) Report
January 19, 201016 yr comment_16225 Eu tarta cu mere si migdale a Adrianei.vad ca ti-a iesit faina. Report
January 19, 201016 yr comment_16340 Si clatite cu dulceata de:visine, caise,nutela, si miere pt. sotu' care pancakesul' nu-l intelege,pt. el clatitele asa tre' sa arate,nici mai parpalite,nici mai blonde,ci ezact'' asea :roll: Report