August 23, 201214 yr comment_160908 Gelutza,cum faci pudra de menta?Adica,mai bine zis cum o pastrezi,ca de facut cam deduc eu ce si cum!Am multa menta in gradina si e pacat sa o las asa aiurea.Banuiesc ca o usuci si o macini,nu?In ce o pastrezi mai apoi?O usuc la intuneric, intr-o camera cu storurile trase, pusa in cutie de carton inchisa.Toc marunt doar frunzele mentei.Apoi, asa cum ai banuit, le frec bine in palme si apoi cern bine. Toata lumea a fost incantata de aspectul acestui blat; batea putin in verde, se percepeau vizual particulele de menta si dadeau o savoare fina. Mi s-a urcat "succesul" la cap si am decis sa incerc si cu altceva! Daca am feed-back pozitiv, dau de stire! De pastrat eu pastrez tot ce usuc in pungi de hartie.Sa nu razi, nu aveam atatea cate imi trebuiau la un moment dat pentru toate ierburile si am dat iama in pungile noi/sacutii de hartie pentru aspirator. Report
August 23, 201214 yr comment_160914 O usuc la intuneric, intr-o camera cu storurile trase, pusa in cutie de carton inchisa.Toc marunt doar frunzele mentei.Apoi, asa cum ai banuit, le frec bine in palme si apoi cern bine. Toata lumea a fost incantata de aspectul acestui blat; batea putin in verde, se percepeau vizual particulele de menta si dadeau o savoare fina. Mi s-a urcat "succesul" la cap si am decis sa incerc si cu altceva! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Daca am feed-back pozitiv, dau de stire!De pastrat eu pastrez tot ce usuc in pungi de hartie.Sa nu razi, nu aveam atatea cate imi trebuiau la un moment dat pentru toate ierburile si am dat iama in pungile noi/sacutii de hartie pentru aspirator. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Mersi pentru raspuns!Cand merg la gradina o culeg si eu si o sa fac la fel.Da de stire daca iti iese bine ce ti-ai propus sa faci,ca sunt tare curioasa Report
August 23, 201214 yr comment_160968 O usuc la intuneric, intr-o camera cu storurile trase, pusa in cutie de carton inchisa.Toc marunt doar frunzele mentei.Apoi, asa cum ai banuit, le frec bine in palme si apoi cern bine. Toata lumea a fost incantata de aspectul acestui blat; batea putin in verde, se percepeau vizual particulele de menta si dadeau o savoare fina. Mi s-a urcat "succesul" la cap si am decis sa incerc si cu altceva! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Daca am feed-back pozitiv, dau de stire!De pastrat eu pastrez tot ce usuc in pungi de hartie.Sa nu razi, nu aveam atatea cate imi trebuiau la un moment dat pentru toate ierburile si am dat iama in pungile noi/sacutii de hartie pentru aspirator. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Mersi pentru raspuns!Cand merg la gradina o culeg si eu si o sa fac la fel.Da de stire daca iti iese bine ce ti-ai propus sa faci,ca sunt tare curioasa Cu placere, sigur o sa dau de stire, deja am forfotit azi pe flancul asta de lucru! Report
August 23, 201214 yr comment_160985 Azi, ieri, acu' o saptamana... Kiken, pot sa te intreb cum faci glazura alba de pe tortul cu trandafiri? Multumesc in avans Totul arata perfect, delicios, nemaipomenit... Felicitari!!! Olguta, si eu vroiam de la tine o reteta, urma sa o scri dar... Edit: am gasit reteta pana la urma la alt topic , eu o asteptam aici.Scuze si multumiri. Edited August 23, 201214 yr by Nataly Report
August 24, 201214 yr comment_161055 Azi am facut Poires a l'italienne, dintr-o revista veche Femme Actuelle. Cu ricotta si gorgonzola, perele fierte in vin si apa cu zahar, scortisoara si cuisoare . Report
August 24, 201214 yr comment_161076 Facuta putin in graba si cam dupa ureche, prajitura cu branza dulce (reteta primita de la mama convietuitorului ) Singura prajitura cu branza dulce pe care o infulec cu mare placere.Nu e ca originala, dar stiu unde si ce am facut altfel, dar data viitoare v-o voi prezenta exact asa cum o stiu eu ca trebuie sa fie (blatul nu chiar asa umed, si o idee mai inalta prajiturica) http://img534.imageshack.us/img534/4757/p1130519q.jpg http://img821.imageshack.us/img821/3121/p1130515d.jpg Ps. pozele tot asa facute, repejor. Report
August 25, 201214 yr comment_161116 Azi inghetata Gelutzei, de pepene galben cu ghimbir, toping de caramel, in"cupa" de para. Report
August 25, 201214 yr comment_161122 Azi inghetata Gelutzei, de pepene galben cu ghimbir, toping de caramel, in"cupa" de para.Ce bine arata inghetata noastra! Report
August 26, 201214 yr comment_161133 Arata super praji cu branza...o reteta ceva? Multumesc!Vine reteta, in cursul zilei de azi (duminica). Report
August 26, 201214 yr comment_161160 Ma mai bucur putin pentru reusita ta si n-am uitat de cele sarate, dar am avut musafiri nesteptati din Basarabia si nu am vut timp de alte alea...ba m-am dat si peste cap cu sanatatea fiindca am stat prea mult in picioare. Astept oricat e nevoie,cu atat mai mult ca nu 'arde'.La partea cu datul peste cap,nu e de uimire,dat fiind faptul ca nu lasi nici un loc de ragaz,fiind mereu 'in actiune'. Report
August 26, 201214 yr comment_161162 Ma alatur si eu trendului de dulciuri 'branzoase', cu o prajitura cu branza,pe care i-o dedic lui Geany,stie ea de ce si-o sectiune Report
August 26, 201214 yr comment_161178 Incantata, doamnelor de ce-a iesit din manutele voastre...eu stiam de aseara ca azi nu am timp de cuptor datorita gatitului pasarilor de curte, care fierb mai mult,asa ca fara cuptor si adecvat gradelor peste 40...inghetata de pepene galben, ca arsita ii termina in cateva zile!Ca buna mai e si usor de facut,inghetata asta! https://forum.artaculinara.ro/topic/4042-inghetata-de-pepene-galben-cu-scortisoara-si-ghimbir/ Report
August 26, 201214 yr comment_161187 Bravo Eluta' ce ma bucur! Ce de-a bunatati peaici dintre toate placiinnttaa cu iaurtt chiar mi-e pofta dar am interdictie la cuptor Report
August 26, 201214 yr comment_161188 Ellani, mie mi-ar fi parut rau sa tai prajiturica, la cat este de aratoasa... Stella, reteta la praji postata de mine: Iti trebuie (pt. o tava mijlocie)Blat:10 lg de faina10 lg de ulei10 lg zahar10 lg de lapte caldut2 oua1 plic praf de copt pt. branza dulce : 500 g branza dulce2 ouazahar dupa gustoptional: 1 plic zahar vaniliat si coaja rasa de lamaie Toate ingredientele pt blat si amesteca pana se formeaza o compozitie.Branza dulce se amesteca cu cele scrise mai sus.Se pune intr-o tava mijlocie treisfert din compozitia pt blat, apoi se intinde toata branza dulce iar deasupra ce a mai ramas din compozitia pt. blat. Se da la cuptor la 175 grade timp de 20-25 min sau pana cand deasupra s-a facut blatul maroniu. Greselile mele: Pt. tava mea trebuia totusi mai mult blat. Data viitoare o sa inmultesc cantitatea pt. blat.Apoi, dupa ce am copt prajitura am lasat-o in hartia de copt pana s-a racit de tot.Astfel blatul s-a umezit.Data viitoare dau jos imediat hartia. Blatul la prajitura originala e pufos, moale, proaspat (nu stiu exact cum sa-l descriu) dar nu umed.E cea mai simpla prajitura din cate se poate face si e foarte buna. Report
August 26, 201214 yr comment_161189 Super fain Naty de ce nu i-ai facut un topic separat ?! eu o scriu in caiet ...la blat ai batut cu mixerul?! ouale intregi pus la gramada nu separat,batut albus etc?! Merci de reptzept! Report
August 26, 201214 yr comment_161191 Super fain Naty de ce nu i-ai facut un topic separat ?! eu o scriu in caiet ...la blat ai batut cu mixerul?! ouale intregi pus la gramada nu separat,batut albus etc?! Merci de reptzept! Da, cred ca puteam sa-i fac topic separat. Nu, la blat am pus toate ingredientele intr-un bol in aceasta ordine: faina amestecata cu praful de copt,zaharul, ouale asa intregi ,laptele, uleiul, si am amestecat bine , manual, cu un tel (din acela cu care se poate amesteca si in mamaliga ) dupa fiecare ingredient adaugat.Si doar ce am aflat ca la tava mea mijlocie ar fi mers de minune cate 15 lg din ingredientele enumerate la blat. Nu am acum tava sa va spun cat e de mare,dar dintr-un set de 3 tavi e cea mijlocie,atat pot sa zic acum. Edited August 26, 201214 yr by Nataly Report
August 26, 201214 yr comment_161192 Aha merci (deci intai ingredientele uscate apoi cele umede) e pacat de ea ca se pierde aici sa vezi ca mereu or sa te intrebe fetele de ea Eu am tava 31/22 merge compozitia din 2 oua cum ai zi tu sau din 3?! Report
August 26, 201214 yr comment_161195 Aha merci (deci intai ingredientele uscate apoi cele umede) e pacat de ea ca se pierde aici sa vezi ca mereu or sa te intrebe fetele de ea Eu am tava 31/22 merge compozitia din 2 oua cum ai zi tu sau din 3?! Am cautat o alta reteta de praji care sa fi fost facuta in aceeasi tava.Acolo scriam ca tava mea are 23/30 deci asa trebuie sa fie.La aceasta marime de tava eu facut exact reteta scrisa mai devreme dar asa cum ziceam , data viitoare voi incerca cu 15 lg de faina,zahar,ulei etc si desigur cu mai multe oua. O sa fac atunci cu regula de trei simpla sa vad cate oua iasa la 15 lg de faina,ulei etc. Banuiesc ca nu e asa mare diferenta intre tava mea si a ta dar parerea mea este sa faci mai mult blat. Mie mi s-a parut putin, adica parca abia mi-a ajuns sa pun partea de sus. Cum ziceam la inceput, e o reteta pe care am facut-o si eu dupa ureche, inca testez si eu cantitatile potrivite pt. tava mea. Report
August 26, 201214 yr comment_161196 Aha! Paii e simplu daca la 2 oua ,10L de zahar,10 de ulei ,10 de faina,din 3 ouri' o sa pun 15 L de zahar , 15 de ulei, 15 de faina etc... Report
August 26, 201214 yr comment_161197 Aha! Paii e simplu daca la 2 oua ,10L de zahar,10 de ulei ,10 de faina,din 3 ouri' o sa pun 15 L de zahar , 15 de ulei, 15 de faina etc... Da, din 3 ouri 15 lg de faina, lapte , ulei etc. Daca o faci, te rooog sa o postezi.Sunt super curioasa cum iti va iesi, poate seamana mai bine cu originala desi ca sa-mi dau seama bine de asta tre' sa gust Report
August 26, 201214 yr comment_161198 Tortuletul pentru Amelie si foi de napolitane umplute cu crema de cioco(cu oua) si nuci.Sectiune la tort pun mai incolo ca nu am descarcat pozele inca: Report
August 26, 201214 yr comment_161199 Foarte buna prajitura asta. Si eu o fac des fie cu branza, mere etc. Eu reteta o am de la sora bunicii mele de cel putin 25 de ani o fac eu mereu . Reteta mea merge cu 2 oua intregi si cate 15 linguri din celelalte ingrediente care le spui si tu dar, eu pun saligar (bicarbonat de amoniu) in loc de praf de copt reteta este ptr tava mijlocie (cele vechi dupa vremuri) si eu pun jumatate din compozitie in tava, apoi dau la cuptor vreo 10 min apoi scot tava si pun branza/mere , apoi restul din compozitie deasupra.Cand am 2 albusuri in plus atunci ii fac si o spuma deasupra inainte de a fi coapta prajitura. Mai fac altadata cu merele rase stoarse bine si imbin compozitia cu ele si in tava la copt. La noi se facea in casa (ptr ca era cea mai rapida prajitura, cu mere, branza,mac. Report
August 26, 201214 yr comment_161200 Aha! Paii e simplu daca la 2 oua ,10L de zahar,10 de ulei ,10 de faina,din 3 ouri' o sa pun 15 L de zahar , 15 de ulei, 15 de faina etc... Da, din 3 ouri 15 lg de faina, lapte , ulei etc. Daca o faci, te rooog sa o postezi.Sunt super curioasa cum iti va iesi, poate seamana mai bine cu originala desi ca sa-mi dau seama bine de asta tre' sa gust Iti promit ca o fac,am scris reteta si in caietul meu ,zice:'' prajitura cu branza dulce Naty' forum arta culinara (ce dulciuri gatim azi pag.178)..ps. mai bine fac din 3 oua la tava mea ''... Pe bune ca asa am scris Am scris prajitura si nu placinta ca mie imi seamana mai mult a prajitura decat a placinta cum ti-a iesit tie ...Momentan am interzis la cuptor din pacate din cauza de canicula,dar zic astia ca se racoreste si vin ploile,doamne ajuta Pup' iu' senkiu' te tin la curent (nu electric ) Report