Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

[color=#9932CC]Pentru inceput va doresc multa iubire si pasiune pentru inca 85 ani.

Cand ai timp pls scrii cantitatile si procedeul de executie al mousse-urilor pls. Suna asa bine toate!!!!![/color]

Multumesc tiza de urare :pupic: .Am sa ma uit si-ti scriu exact retetele.

Si cum toamna a venit merge de minune o prajiturica cu mere si prune

[center]post-479-13474501247327_thumb.jpg[/center]

Ioana, excelenta poza!!!

E de revista!

Tot eu , gogosile-s gata , asa ca am facut o budinca de orez cu mere

Si eu o praji cu prune, ca tot am vazut si auzit pe toata lumea cu prajituri cu prune.Nu am rezistat sa nu fac si eu. :pupic:

Arata foarte bine!

Nici eu n-am rezistat, am vrut sa fac reteta Ioanei dar nu mi-a gasit sotul fulgi de migdale, si am facut de aseara o prajitura cu mere, prune si petale dulci de trandafiri in blat(asta pentru noi, pentru ca am facut in total trei, dar am daruit doua din ele).

post-1400-13478051212253_thumb.jpg

post-1400-13478051436515_thumb.jpg

post-1400-13478051641793_thumb.jpg

A fost un adevarat deliciu sa gasesti in imbucaturi ba mar, ba pruna, ba petale savuroase de trandafiri!

In cele pe care le-am daruit am pus picatele de ciocolata in blat.Dovezile, ca sa nu ziceti ca va aburesc...sunt facute pentru cei mai mici finici ai mei care incep scoala,unul clasa I celalalt clasa zero,un micut cadou alaturi de unele rechizite.

post-1400-13478054400324_thumb.jpg

post-1400-13478054646231_thumb.jpg

Numai bunatati iara vad pe aici.

Eu in prima faza, am vrut s afac prajitura frecata cu mere apoi m am razgandit si am facut niste spritate cu untura.

post-1316-13478080914373_thumb.jpg

Eu in prima faza, am vrut s afac prajitura frecata cu mere apoi m am razgandit si am facut niste spritate cu untura.

cat sunt de bune fursecurile astea cu untura! am vrut io sa nu le vad, da' mi-au sarit in ochi pan'la urma!

bravo, Cerra!

cat sunt de bune fursecurile astea cu untura! am vrut io sa nu le vad, da' mi-au sarit in ochi pan'la urma!

bravo, Cerra!

Multumesc!

Da, bune, bune mie asa imi place cel mai mult astea cu aluat fraged cu untura ca se topesc mai bine chiar daca ..... ma ingras pik de la untura:))

Noi ieri am servit o prajitura cu prune!

:hungry: si le-ai pus cu taietura in sus!

Am facut si eu pentru prima oara gogosi.Si mi-au iesit :)

post-1233-13479471008944_thumb.jpg

Ce fain ti-au iesit gogosile :)

Mersi,Izuk :)

Adevarul e ca mi-s mandra ca mi-au iesit asa bune si de acum nu o sa mai imi fie frica sa fac gogosi.

M`ati inebunit cu gogosile voaste care mai de care ufffff da...... sa imi scot focaccia din cuptor si plec la prietena mea si o sa fac si eu niste bubuiene de ale mele cu iaurt (cele cu lingura) numa ca eu nu le pun la prajit cu lingura ci le fac bilute si las.... ca voi le` ati gatat ale voastre si eu ma ospatez cu ale mele :P :lol:

Am facut si eu pentru prima oara gogosi.Si mi-au iesit :P

Orice are un inceput :P arata foarte bine asa ca primesti :P :lol:

Repet: m`ati inebunit cu gogosile voastre si iaca m`am apucat de facut gogosi

bubuienele mele (gogosi cu lingura dar eu le am facut bilute cu mana)

Gogosi in bucataria portocalie :pupic:)

post-1316-13480044225889_thumb.jpg

post-1316-13480044345657_thumb.jpg

eu nu văd gogoșile, nu, nu, nu :)

plecând de la prăjitura cu mere și prune a Ioanei am făcut niște muffinși cu struguri :)

tare m-am chinuit să scot o poză cât de cât clară, că la noi s-a pus pe plouat și e tare întunecat în casă.

post-84-13481559271041_thumb.jpg

eu nu văd gogoșile, nu, nu, nu :)

plecând de la prăjitura cu mere și prune a Ioanei am făcut niște muffinși cu struguri :)

tare m-am chinuit să scot o poză cât de cât clară, că la noi s-a pus pe plouat și e tare întunecat în casă.

Bravo, boni, stiu ca te tii numai de transformari! :)

Ai pus doar struguri, sau in blat are mere si pere, ca nu imi dau seama!

Si nu va mai spun ce pofta mi-e si de gogosi si de orice dulce vad pe aici, fiindca eu nu am dulciurit de trei zile si mi se pare ca am stat neindulciti un secol! :)

mulțumesc :) eu sunt setată pe transformări că așa am conștiința împăcată https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

nu am avut mere și prune. are doar deasupra struguri și fărămițe de migdale.

am să mai tot fac prăjituri cu struguri că mi se par fenomenali la gust. am de la soacra struguri mici și negri, la noi le zice de pe casă, și sunt foarte aromați. cred că am să-mi fac niște curaj să încerc jeleul de struguri al Mayei.

mulțumesc =)) eu sunt setată pe transformări că așa am conștiința împăcată https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

nu am avut mere și prune. are doar deasupra struguri și fărămițe de migdale.

am să mai tot fac prăjituri cu struguri că mi se par fenomenali la gust. am de la soacra struguri mici și negri, la noi le zice de pe casă, și sunt foarte aromați. cred că am să-mi fac niște curaj să încerc jeleul de struguri al Mayei.

Cred ca am si eu strugurasi din astia de care zici, la mine li se spune "ananas", "capsunica"... nu prea m-am incumetat sa-i pun in prajituri, gandindu-ma ca au samburi care ar trozni in dinti dupa ce se usuca pulpa la cuptor mai tare! :) Dar daca tu zici ca-s buni, voi incerca si eu sa-i folosesc prin blaturi, sa mi se schimbe insa putin starea de spirit ca acum nu am chef de nimic.

Pentru iubitorii de prune recomand Zwetschgenstreuselkuchen

post-184-13482080928932_thumb.jpg

post-184-1348208075014_thumb.jpg

Va doresc un sfarsit de saptamana minunat!!!

Cred ca am si eu strugurasi din astia de care zici, la mine li se spune "ananas", "capsunica"...

NU. Capsunica e altceva decat ce spune ea. De fapt ea spune ca sunt niste struguri mici si negri, eu cred ca e vorba despre niste struguri de care am avut si noi un butuc atunci cand eram copil, era chiar la fereastra camerei mele si strugurii se coceau toamna mai tarziu, ramaneau mult pe vie, care se catara pana la acoperis. Eu deschideam fereastra si-mi luam pe saturate direct de la "producator" :sad3:

Strugurii erau mici , putin mai mari decat niste boabe serioase de enibahar, cu un gust care mi-a navalit acum , din amintire, pana la ultima papila gustativa.

Butucul copilariei mele nu mai este de mult....