Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Geluta!!!! Mi-ai lipsit!! Vreau si reteta, te rog!!

Eu am facut clatite “zero colesterol” ( faina integrala, fulgi ovaz, lapte migdale/soia..) si umplute cu sirop de ciocolata ( cacao, sirop artar)

post-1297-13504176439488_thumb.jpg

Pupici!!

Aseara am facut Prajitura cehoslovaca (nuci, gem de zmeura...)

post-1297-13504781986668_thumb.jpg

post-1297-13504782209204_thumb.jpg

Pupici!

Va multumesc frumos pentru toate gandurile bune, Giorgi, boni, zoaza, Oana!

Prajiturica mea s-a dorit o incercare de aluat cu cat mai putine oua fiindca eu sunt invatata sa lucrez cu oua de gaini"alergate", citat stella si cum toamna si iarna alergatele nu se prea oua, am zis sa ma bag de acum la retete sarace in oute.

Iata ce am pus eu la aluat:

2 cani faina-500 gr.

un galbenus mic

un praf de sare

o lingura miere/merge si zahar

4 linguri unt topit, merge si ulei

o cana de lapte-250 ml.

o lingura de drojdie uscata, merge si cuun cub mic de drojdie proaspata, 25 gr.

Se face aluatul(eu la MP.) se lasa la crescut cam 1/2 ora, si apoi se lucreaza, iar se mai lasa putin la crescut , se coace. Eu am lasat de proba o prajiturica din acelea sa vad cum se comporta si e tare frageda si azi, deci voi diversifica umplutura in viitor. Azi am facut-o foi cu mere si uitati cum a iesit, am pus tot mere pentru ca le-am avut impachetate frumos pentru iarna si daca eu am lipsit mult de acasa incepusera sa se strice, le-am triat si pe cele patate le-am folosit de urgenta.

Mi se pare tare usor de facut si e f. gustoasa, sa vad cum o transform si de post, ca tare vreau!

Varianta de astazi:

Asta am facut-o in forma de chec,

post-1400-13504794822879_thumb.jpg

post-1400-13504795394624_thumb.jpg

Si alta in forma mai mare, pe care am taiat-o asa...

post-1400-13504797681622_thumb.jpg

Sper sa fie de folos explicatiile celor care le-au dorit.

Oana, ai pus pe undeva reteta de la praji cehoslovaca?

Eu cu ceva prune care le scosesem din lichior am combinat o terina(prune,migdale prajite,cranberries), servita cu amestec de mascarpone si vin rosu :unsure:

post-479-13504801737439_thumb.jpg

Aseara am facut Prajitura cehoslovaca (nuci, gem de zmeura...)

Pupici!

Arata superb cehoslovaca ta si cand ai timp te rog sa ne scrii si reteta.

Offf. eu nici nu mai stiu sa pozez, mi se pare ca am lipsit o vesnicie din bucatarie, ce frumos ai prezentat tu prajitura, bravo! :unsure:

De fapt toata pagina e plina numai de frumuseti culinare dulci si va apreciez pe toate pentru arta de a dulciuri! :D

Geluta, multumesc pt reteta. O voi face cat de curand. Nu prea sunt eu experta in a face poze, nici nu am rabdare, nu am camera cu obectiv mare si nici nu vreau eu sa ma stresez prea mult, conteaza continutul pt mine- asta-i arta mea! :D

Am sa traduc reteta si am sa o postez, sper sa am timp...

Vreau si eu o gurita din terina Ioanei, ca sa ma inveselesc nitel :unsure:

Va pup!!

Gellutza, un ou, stiam eu, se poate inlocui cu un pahar mic(150 ml) sifon sau apa minerala. Incearca asa!

:unsure: si eu pentru reteta! Cand ma voi linisti putin, o voi incerca!

Gela, arata minunat prajiturelele tale cu mere (ce pofta-mi fac)!Ma bucur si eu sa te vad iar.

Petu, multumesc mult de reteta de gogosi, iaca:

post-639-13505412244569_thumb.jpg

Si de zilele trecute, cozonac Rosenkranz, dupa reteta Gabi Cara (a iesit foarte bun, aspectuos, dar ai mei au cam bombanit ca au zis ce e greu de mancat din cauza zaharului carmelizat de deasupra)

post-639-13505413381652_thumb.jpg

Ca intotdeauna numai bunatati pe aici!

2ut, daca se bombane la cozonac, trimite-l pachet la ai mei, ca ei sigur nu bombane. :lol: Arata tare bine!

Faini gogosi, 2ut :) !

Asa de bine...miroseau!

Georgi,data viitoare-l impart cu tine, ca neseriosii mei...

[

de gogosi, iaca:

Schimb planurile si fac gogosi din cauza ta! :)

Sa vedem, sa vedem...

Gogosiiiiiii!! Am vazut gogosi!! 2ut, ti-au iesit f frumosi.

Eu aseara am facut Angel Cake (albusuri, zahar, faina) si am mancat cu zmeura proaspata, pisata putin si cu miere de albine.

post-1297-13505675513203_thumb.jpg

Pupici!

Eu aseara am facut Angel Cake (albusuri, zahar, faina) si am mancat cu zmeura proaspata, pisata putin si cu miere de albine.

Pupici!

Wow, cum poate sa arate!!!

Bestial!

Pupici!

Wow, cum poate sa arate!!!

Bestial!

Multumesc :salut:

Din pacate nu am putut face poze mai reusite la sectiune, ca sa se vada blatul f buretos.

Pupici!

Gellutza, un ou, stiam eu, se poate inlocui cu un pahar mic(150 ml) sifon sau apa minerala. Incearca asa!

:salut: si eu pentru reteta! Cand ma voi linisti putin, o voi incerca!

Sper din suflet ca te vei linisti! Doamne-ajuta!

Multumesc frumos de pont, trebuie sa inlocuiesc si laptele, o sa incerc intr-o zi cand am voie de la shef sa stau la bucatarie, au viata mea! :wub:

Gela, arata minunat prajiturelele tale cu mere (ce pofta-mi fac)!Ma bucur si eu sa te vad iar.

Petu, multumesc mult de reteta de gogosi, iaca:

Si de zilele trecute, cozonac Rosenkranz, dupa reteta Gabi Cara (a iesit foarte bun, aspectuos, dar ai mei au cam bombanit ca au zis ce e greu de mancat din cauza zaharului carmelizat de deasupra)

Si eu ma bucur de o asa revedere dulce, cu gogosi infuriate si cozonac :wub: ...si auzi tu, sa bombane in fata cozonacului, chiar ca bine zice Giorgi, teleporteaza-l, sa-i duca dorul si atunci sa mai vedem! :salut:

Pupici!

Am si eu albusuri la congi, n-am pontul retetei, cantitati ceva, ne dai si noua, ca prea ne-ai facut pofta! :salut:

Gelusor, multumesc mult de reteta :wub: Foarte buna! Un aluat usor de modelat si foarte, foarte pufos!!

Am respecatat toate cantitatile, doar am pus lapte de migdale, unt de cocos si 400 g faina alba si 100g faina integrala.

Merele le-am taiat cubulete si le-am calit in putin unt de cocos, le-am aromat cu putina sare, zahar si scortisoara.

Au iesit 24 briose si in plus mi-am facut eu o placintuta cu branzica de capra si 2 strugurasi :salut:

post-1297-13505880013112_thumb.jpg

Pupici!!

Astept si eu reteta pentru Angel Cake, asa mai scap de albusuri.

Am incercat pentru prima data gogoselele din mamaliga, servite cu zahar pudra si dulceata de zmeura (dulceata lipseste din poza). Al meu nu si-a dat seama din ce sunt facute.

post-1290-13505880348501_thumb.jpg

Angel Cake

Ingrediente

6 albusuri la temperatura camerei

110 g zahar pudra

160g faina

putina sare

40 g apa la temperatura camerei

1/3 lingurita tartar

1 lingurita esenta lamaie/portocala

Mod de preparare

Se cerne faina.

Albusurile, apa, sarea, tartar-ul si esenta = se amesteca putin cu telul, apoi se zbate cu mixerul . Cand devin albusurile mai legate se adauga cate putin de zahar,mixand mereu. Cand albusurile sunt zbatute bine, se adauga faina cernuta si se amesteca usor cu o spatula. Se pune in orice forma doriti (compozitia sa nu fie pusa mai mult de jumatatea formei) Se coc la 175 C pt cca 35 min.

Am scris-o in graba...sper sa intelegeti

Va pup!

Gela, bine-ai revenit, mi-a fost dor de tine :floare: !

plus inca una :floare:

Sunteti niste dragute, d-aia va plac mult dulciurile! :floare:

Angel Cake

Ingrediente

6 albusuri la temperatura camerei

110 g zahar pudra

160g faina

putina sare

40 g apa la temperatura camerei

1/3 lingurita tartar

1 lingurita esenta lamaie/portocala

Mod de preparare

Se cerne faina.

Albusurile, apa, sarea, tartar-ul si esenta = se amesteca putin cu telul, apoi se zbate cu mixerul . Cand devin albusurile mai legate se adauga cate putin de zahar,mixand mereu. Cand albusurile sunt zbatute bine, se adauga faina cernuta si se amesteca usor cu o spatula. Se pune in orice forma doriti (compozitia sa nu fie pusa mai mult de jumatatea formei) Se coc la 175 C pt cca 35 min.

Am scris-o in graba...sper sa intelegeti

Va pup!

Mercic, Oana, n-am tartar, asa ca imi pun pofta-n cui si albusurile sa mai stea la congelator, ca si pana acum...si cand te gandesti ca ma si vedeam facandu-le pentru week!