Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

am să mai tot fac prăjituri cu struguri că mi se par fenomenali la gust. am de la soacra struguri mici și negri, la noi le zice de pe casă, și sunt foarte aromați. cred că am să-mi fac niște curaj să încerc jeleul de struguri al Mayei.

Cred ca am si eu strugurasi din astia de care zici, la mine li se spune "ananas", "capsunica"...

NU. Capsunica e altceva decat ce spune ea. De fapt ea spune ca sunt niste struguri mici si negri, eu cred ca e vorba despre niste struguri de care am avut si noi un butuc atunci cand eram copil, era chiar la fereastra camerei mele si strugurii se coceau toamna mai tarziu, ramaneau mult pe vie, care se catara pana la acoperis. Eu deschideam fereastra si-mi luam pe saturate direct de la "producator" :(

Strugurii erau mici , putin mai mari decat niste boabe serioase de enibahar, cu un gust care mi-a navalit acum , din amintire, pana la ultima papila gustativa.

Butucul copilariei mele nu mai este de mult....

Ce frumoasa e povestea si ce trist ca nu mai e! :floare:

Eu am facut, comme d'habitude, briose :floare: ca-s usor de facut si ies intotdeauna...

De data asta, pentru ziua unui baietel care implineste 1 anisor- Dragos.

Black bottom cupcakes ale Cosminei, cu topping de ganache de cioco amaruie, si briose de vanilie cu afine si topping de mascarpone.

post-508-13483272356304_thumb.jpg

post-508-13483272451594_thumb.jpg

post-508-13483272533578_thumb.jpg

Cand ai timp pls scrii cantitatile si procedeul de executie al mousse-urilor pls. Suna asa bine toate!!!!![/color]

Tiza, scuze ca n-am apucat sa scriu retetele pana acum.

La moussul cu dulce de leche mai trebuie lucrat ca nu mi-a iesit asa cum voiam.

Mousse de ciocolata

2 albusuri

1 praf sare

2 lg zahar pudra

100 gr frisca

130 gr cioco(min 50% cacao)

Ciocolata poti pune 100 cioco neagra cu 30 alba

Albusurile se bat cu sarea pana prin consistenta apoi se adauga 1 lg zahar si se bat la viteza maxima pana devin "bat".Se dau la rece.

Frisca se bate si ea cu restul de zahar si se lasa la rece.Ciocolata se topeste la bain -marie.Se lasa se se racoreasca putin si se adauga peste albusuri si se ameste apoi se incorporeaza si frisca batuta.

Mousse cu dulce de leche

100 gr dulce de leche

90 gr albusuri

150 frisca

Frisca batuta se amesteca cu dulcele de leche putin topit, se amesteca , apoi se toarna peste albusurile batute si se amesteca iarasi.

Mousse din ciocolata alba si lapte de cocos

330 gr ciocolata alba

150 gr lapte cocos

300 gr frisca

Se topeste ciocolata pe bain-marie fara a depasi 45 gr.Laptele se incalzeste pana ajunge la 75 gr apoi se adauga peste ciocolata.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca si se adauga frisca batuta.

Daca vrei o consitenta mai ferma poti adauga 2 gr de gelatina topita in putina frisca lichida care se adauga peste amestecul de lapte si cioco topita.

Petru mine a fost un experiment,asa ca nu mi-a iesit ce imi inchipuisem ca si consistenta.

Periculos sa intri pe topicul asta daca prietenesti cu dulciurile,mai ales daca-i seara tarziu. :floare:

Noroc ca ne-a mai ramas Tiramisu (pentru maine,caci totusi e tarziu )

post-1267-13483500390044_thumb.jpg

Si mini-prajiturile 'Bancoco',ale caror nume spune totul :hug: ,facute pentru prima oara,dar cu siguranta nu si ultima,caci au placut intregii 'audiente' de azi

post-1267-13483500552962_thumb.jpg

Din cauza voastra, care sunteti di vine, prajitura cu prune si scortisoara.Din doua oua si 6 prune.Si cica si-asa-i muuulta!:)

post-73-13484101171854_thumb.jpg

Prjituri bicolore.

Una cu cacaua

post-1400-13485070473803_thumb.jpg

post-1400-13485073529197_thumb.jpg

Cealalata cu sirop de trandafiri(culoare intensificata cu afine) si mere.

post-1400-13485072423995_thumb.jpg

post-1400-13485074084844_thumb.jpg

Sa va fie de bine Geanino!

Sar-na :o eu ma tot uit la bicolorele lui Geluta :D pfuaii ce bine mai arata! ce asi face un schimb :o

Cum ai facut feliile alea de citrice zaharisite Geluto?! :o

Stai, nu pleca.

Iarta-ma, intru atat de rar, am copiat-o de pe blog, am respectat-o intocmai:

"Ingrediente:

2 kg de prune - spalate, scurse de apa, curatate si taiate in sferturi

50 g zahar

1/2 lgt scortisoara (eu am pus una pentru ca imi place scortisoara)

80 g fulgi de migdale

Pentru aluat:

21 g drojdie (jumatate de cub)

50 g zahar

100 ml lapte caldut

300 g faina

1 ou

75 g unt topit

Pentru pesmeti:

120 g faina

100 g unt topit

100 g zahar

un varf de cutit de scortisoara (eu iar am pus o lingurita)

Pregatiti tava ungand-o cu unt. Amestecati zaharul cu scortisoara. Preincalziti cuptorul la 200 C.

Aluatul

1. Amestecati drojdia faramitata intr-un bol cu 1 lingura de zahar si laptele caldut si lasati sa stea 15 minute.

2. Puneti faina intr-un alt vas, adaugati restul de zahar, oul, untul topit si amestecul de drojdie si lapte.

3. Framantati toate ingredientele intr-un aluat neted care se desprinde de peretii vasului.

4. Lasati aluatul sa dospeasca acoperit intr-un loc caldut timp de 30 de minute.

5. Intindenti aluatul cu sucitorul pe o tava mare de copt in strat subtire.

Prunele

6. Asezati prunele pe aluat in randuri ca niste soldatei cu varfurile in sus.

7. Presarati zaharul amestecat cu scortisoara deasupra lor.

Pesmetii

8. Amestecati faina cu zaharul si scortisoara si apoi turnati untul topit

9. Framantati sfaramand tot timpul aluatul. Nu permiteti sa devina un aluat neted.

10. Presarati sfaramand in palma amestecul deasupra prunelor.

11. Adaugati la final fulgii de migdale

12. Coaceti timp de 35 de minute pe sinele din mijloc ale cuptorului.

Am servit-o cu frisca tinuta la rece si s-a mancat foarte repede! Am refacut-o de 3 ori de atunci. Am dus intr-o zi unei prietene si pe drum am impartit din bucata ei si altor cunostinte si am primit ca rasplata sunetul:

mmmmmmmmmmmmmmmm! mmmmmmmmmmmmmm! mmmmmmmm!"

Cum ai facut feliile alea de citrice zaharisite Geluto?! :((

sa nu-mi zici ca si pe-astea le-a facut tot Gela? c-ar fi in stare!

io am vazut de cumparat jeleuri de-alea.

Cum ai facut feliile alea de citrice zaharisite Geluto?! :-*

sa nu-mi zici ca si pe-astea le-a facut tot Gela? c-ar fi in stare!

io am vazut de cumparat jeleuri de-alea.

Aaa!! ce faine sunt! eu nu am vazut,o sa ma uit! sunt tare de efect la o praji' :((

Sor'mea e DiVina ca am facut orez cu lapte zilele trecute, ca de cand am vazut budinca ei de orez pe aici pe undeva, mi-a stat mintea numai acolo.

Si cum aveam un papaya nu tocmai cel mai bun de pe Pamant, l-am facut feliute, l-am caramelizat si l-am servit cu orez.

Un decor pe farfurie... regal, ce mai :71: :tongue3:

http://imageshack.us/a/img259/42/p1130670.jpg

Fursecuri Elaida din nou (doar jumatate de reteta din 2 oua,125 gr. zahar,125 ml. ulei,200 gr. faina)

post-405-13489944258672_thumb.jpg

Arata tare fain! Hi hi,tu ai farfurie de care-mi doream eu,dar nu am gasit :D

Multumesc Geany, si farfurioare din astea din pacate si eu am numai doua.

Ieri am ''uneltit'' o placinta cu iaurt grecesc si lamaie, reteta dintr-o revista culinara unde Laura Adamache are sectiunea ei, banuiesc ca reteta ii apartine.

http://imageshack.us/a/img692/716/p1130685vh.jpg

Poza prelucrata putin intr-un colt unde am prins in cadru si ce nu trebuia :floare: si luminata din program caci nu detin un aparat prea profi.

In partea de jos trebuia sa mai insist la copt, data viitoare stiu cum si cat sa o tin in cuptorul meu figurant de la o vreme, atat cat iasa cum trebuie.

Edited by Nataly

Un tort simplu, in familie. Blat pandispan, crema tiramisu si felii de ananas.

post-341-13490484683976_thumb.jpg

post-341-13490484904077_thumb.jpg

Arata tare fain! Hi hi,tu ai farfurie de care-mi doream eu,dar nu am gasit :notworthy:

Multumesc Geany, si farfurioare din astea din pacate si eu am numai doua.

Ieri am ''uneltit'' o placinta cu iaurt grecesc si lamaie, reteta dintr-o revista culinara unde Laura Adamache are sectiunea ei, banuiesc ca reteta ii apartine.

http://imageshack.us/a/img692/716/p1130685vh.jpg

Poza prelucrata putin intr-un colt unde am prins in cadru si ce nu trebuia :notworthy: si luminata din program caci nu detin un aparat prea profi.

In partea de jos trebuia sa mai insist la copt, data viitoare stiu cum si cat sa o tin in cuptorul meu figurant de la o vreme, atat cat iasa cum trebuie.

Ce bine arata! cum a iesit la gust? Unde gasesc reteta?

Numai pasteturi (bunatati) vad pe aici

Eu niste foi de napolitane umplute cu lapte condensat si nuci, aromate cu vanilie si rom

post-1316-13492892237303_thumb.jpg

post-1316-13492892323349_thumb.jpg

Am folosit laptele condensat indulcit ptr ca altfel nu aveam chef sa fierb 2 l de lapte cu zahar sa astept linga aragaz sa scada la jumatate si sa se ingroase.Reteta asta este a soacrei mele si preferara pruncilor ei in copilarie.

si azi niste cornurele cu rahat

post-1316-13492892445871_thumb.jpg

post-1316-13492892556747_thumb.jpg

Eu am facut Tort cu ciocolata gresit a lui Lilly

post-1297-13492883692389_thumb.jpg

Pupici!

Oana, pune un link, te rog - arata foarte bine

Pe langa minunatiile voastre vin si eu cu umilele mele briose cu fulgi de ciocolata si banane

post-1535-13492927530145_thumb.jpg

Pe langa minunatiile voastre vin si eu cu umilele mele briose cu fulgi de ciocolata si banane

Arata super apetisante umilele tale briose:)