Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Amina, ce ai pus deasupra ? Mi-e cam pofta de ce vad acolo.

scuza-ma pt intarzierea cu care raspund.

KikenHana zice aici ca este italian buttercream, cred ca eu am pus mai mult albus, dar a fost foarte bun.

peste el mai sunt carlionti de ciocolata.

Prajitura lu' fina Cerrulina!:(

Ff buna, dar eu cred ca tre 's-o coc mai mult de juma de ora.

Ai facut o bezea foarte reusita. Poate ca la cuptorul tau trebuie putin mai mult coapta inainte de bezea.Prajitura nu iese umeda doar ce se insiropeaza de la prune. A ta intradevar parca este prea umeda sau mi se pare mie? Eu atata o las 30 de minute apoi inca 15 cu bezeaua deasupra.

A doua oara sigur o sa iese perfecta.

Sa va fie de bine!

Bunatati care mai de care pe aici , nu va desminteti fetele, bravos.

Eu in ultimul timp am mai comis

again panna cotta Adrianei la care am pus sos de mure culese din padure.NU ma invat cu formele astea, tot zic ca nu mai pun in ele ca imi e greu sa le scot si tot acolo le pun

post-479-13472710413885_thumb.jpg

Amandine cu glazura lucioasa a Adrianei.Astea au fost de facut cadou la niste vecini, eu am pastrat doar marginile :floare:

post-479-13472711366297_thumb.jpg

Si tortul pentru aniversarea noastra.M-am pacalit putin cu pasta de zahar, mi-a ramas cam putina dupa ce am facut trandafirii si normal ca atunci cand am acoperit a venit cam subtire.Ca aspect n-a iesit cine stie doar trandafirii mi-au iesit bine.

post-479-13472713228562_thumb.jpg

Blatul a fost cel Genois dupa reteta Andradei si interiorul a fost o combinatie de 3 moussuri:(2 exterior si unul in inima) mousse cioco neagra, mijlocul(defapt a fost un cerc bagat in interiorul celorlalte 2 moussuri) mousse din dulce de leche si al treilea mousse din cioco alba si lapte de cocos.

post-479-13472716199264_thumb.jpg

Woow! Atat! De revista si nu mai am alte cuvinte!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Si...la multi ani!Multi peste cei 15!fericiti si impliniti!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif

Ioana, felicitari pentru aniversarea casatoriei!

Si eu tot de amandine am fost vrajita...

Minunat tot ce ati gatit sau cofetarit ,patiserit :pupic:

''La multi ani!'' Ioana!

Eu o placintica,cu mere.

post-405-13473000937879_thumb.jpg

E calda :pupic:

post-405-13473001084662_thumb.jpg

Ioana, ai un link la reteta , pentru blatul de tort?

Amandinele arata f bine dar eu am tot facut in ultima vreme amandine asa ca mi-a ramas gandul la blatul acela fin de tort.

Geany, yamii.Praji cu mere... :pupic:

Multumesc fetele.Intr-adevar amandinele au avut mare trecere, noi nu mancam asa ciocolatos,de aceea le fac doar daca am musafiri sau cand vreau sa le fac cadou.Stiu ca vecinilor mei le plac dulciurile si le-au primit mereu cu mare drag.

Nataly, uite aici reteta de la blat

Ioana, as manca niste amandine d-alea...wow, cum arata!

Eu am facut in fuga un chec surpriza, asa ii ziceau copiii cand erau mai mici si asa i-a ramas numele, deoarece atunci cand il tai dai de mar copt umplut cu te miri ce...aici cu petale dulci de trandafiri.

post-1400-13473687387188_thumb.jpg

Am rupt o bucata ca sa se vada mai bine umplutura marului.

post-1400-13473688028728_thumb.jpg

Si cu acest desert umil sper sa-mi intru si eu in mana dupa o scurta vacanta.

La Multi Ani inainte impreuna si toti fericiti,Ioana!Vad ca te pricepi la toate-si la floricele pe unghii si la floricele comestibile!Eu, asa si nu ma-ncumet la pasta de zahar,desi ma uimesc cele vazute pe aici pe site si prin alte parti.Dar inca am reticenta fata de ea si-mi pare ca nu-mi va reusi veci s-o intind frumos si fara valuri.

Iulia,zici ca-i exceptionala la gust tarta,nu ma-ndoiesc,dar mi-e-mi place si modelul pe care l-au lasat perele.Oare cu mere ar iesi la fel?

Geany,pai nu ziceai ca n-o mai comiti? ^_^ Dar cred ca daca-ti pui ceva in plan,poate sa-nceapa si rascoala mondiala si tu tot o scoti la capat! :love7:

Gela,chec cu banane am facut,dar cu mere,si mai ales si umplute,nu mi-a trecut prin gand!Si-l vad asa de pufos!Tot cu tehnica de batut ouale la abur l-ai facut?

Eu nu cred ca mai ai nevoie de 'repetitii' caci esti mereu gata de-a face bunataturi si-nca la hectar!

Eu vin, insa, cu ceva complet 'ne-la-tema',avand in vedere c-ati intrat deja in sezonul de tarte si prajituri.Eu am ramas,sau mai bine zis,prins din urma sezonul de inghetata dupa reteta lui Cami

post-1267-13473817165787_thumb.jpg

https://forum.artaculinara.ro/topic/4057-inghetata-de-cacao/page__gopid__162826entry162826

Ha ha ha! =)) ''si marmota?!'' =)) ma stii Elutza,nu fac,nu fac, :sad3: ...nu fac?! :105:

Aveam niste mere frumoase de la matusa si placinta scria pe ele !

F. frumoasa inghetata ta inimoasa :floare: cu capasuni' ,mmmm!!!

aici cu petale dulci de trandafiri.

Gela, cata imaginatie poti avea! [size=1]si cate dulceturi!

[/size]

Imi imaginez tehnica, tre sa fie aprox aia de la tortul cu mere, numa' fara caramel pe marginile tavii, nu?

Ti-am simtit lipsa!

Ellani, inghetata, brrr!

Duminica a venit mama la mine si-am prestat la foc automat briose cu piersici si tort cu crema de ciocolata si capsuni. Dup-atata post de dulce, au fost ai mei extaziati! Da' n-a tinut mult minunea, ca juma de tort i l-am data mamei la pachet, iar luni am dus toate briosele la birou, 3 am mai oprit acasa. Au ramas omuletzii cu buza umflata :floare: si m-au bombanit.

Prajitura lu' fina Cerrulina!:floare:

Ff buna, dar eu cred ca tre 's-o coc mai mult de juma de ora.

E cumva cu prune prajitura asta? Pe la ce pagina ai scris indicatiile Cerra?

Bunatati care mai de care pe aici , nu va desminteti fetele, bravos.

Eu in ultimul timp am mai comis

Blatul a fost cel Genois dupa reteta Andradei si interiorul a fost o combinatie de 3 moussuri:(2 exterior si unul in inima) mousse cioco neagra, mijlocul(defapt a fost un cerc bagat in interiorul celorlalte 2 moussuri) mousse din dulce de leche si al treilea mousse din cioco alba si lapte de cocos.

[color=#9932CC]Pentru inceput va doresc multa iubire si pasiune pentru inca 85 ani.

Cand ai timp pls scrii cantitatile si procedeul de executie al mousse-urilor pls. Suna asa bine toate!!!!![/color]

Io, azi tarta cu pere si migdale,exceptionala la gust !

Plsssss scrie reteta tartei cu pere si migdale. Vreau sa o incerc pt ca am ingredientele principale.

PS: Iubesc acest topic! Felicitari pentru executie tuturor fetelor.

[color=#9932CC]Pentru inceput va doresc multa iubire si pasiune pentru inca 85 ani.

Cand ai timp pls scrii cantitatile si procedeul de executie al mousse-urilor pls. Suna asa bine toate!!!!![/color]

Multumesc tiza de urare :pupic: .Am sa ma uit si-ti scriu exact retetele.

Si cum toamna a venit merge de minune o prajiturica cu mere si prune

[center]post-479-13474501247327_thumb.jpg[/center]

Ioana, multi ani si buni va doresc.

Grozav arata prajiturica. Te rog daca ai timp sa scrii reteta ca ma tenteaza tare :pupic:

Multumesc!

[color=#8B0000][b]Ioana,

Multi ani fericiti impreuna! :pupic: [/b][/color]

Orez cu lapte si dulceata de afine

post-1316-13474775928271_thumb.jpg

Ioana, multi ani si buni va doresc.

Grozav arata prajiturica. Te rog daca ai timp sa scrii reteta ca ma tenteaza tare :floare:

Multumesc!

Cristina,am pus reteta la dulciuri

Mini Pavlova cu un sos/compot de zmeura si vin alb :)

post-90-13474636878557_thumb.jpg

Unde ziceai ca stai? :biggrin: , arata demential

[color=#8B0000][b]Ioana,

Multi ani fericiti impreuna! :occasion15: [/b][/color]

Orez cu lapte si dulceata de afine

post-1316-13474775928271_thumb.jpg

Cerulina, multumesc la fel.Mi-ai facut pofta de orez cu lapte,n-am mai mancat de mult.Maine dupa ce iau lapte proaspat de la taran imi fac si eu.

Incantata de tot ce am vazut pe topicul asta si cu regretul ca sunt in urma cu niste raspunsuri, incerc sa ajung si eu la zi...

Ellani, da si la acest chec am aplicat tehnica batutului la cald pe care o aplic la aproape toate blaturile gen pandispan, chec...e o reteta simpla, veche, de acasa, promit sa postez si aici reteta checului cu trandafiri azi, maine.

Redivivus, petunie, acest raspuns va este adresat si voua, abia azi am citit din urma ce s-a postat cat am fost in vacanta. Voi posta cat de repede pot tehnica pentru petale dulci si a checului cu trandafiri.

Moatza, multumesc pentru vobele calde, pline de esenta pe care le-am citit scrise de tine. Ai ghicit , asa e cu acel chec, doar ca eu nu-s deloc stereotipa si ador variatiunile pe aceeasi tema...am umplut merele cu petale care dau un gust divin acelui chec simplu. Voi posta reteta, am cateva poze.

Ioana, scuza-ma ca m-am uitat asa de insistent la acele amandine si am pierdut din vedere aniversarea voastra, care era mai importanta. La multi ani impreuna si din partea mea.

Si ca sa fiu onn, eu am papat astazi niste briose facute fara praf de copt, fiindca m-am trezit ca nu aveam cand am cernut faina si ouale erau batute. Nu s-au inaltat ele, dar la gust sunt mult mai bune decat cele care au praf de copt, asta e parerea mea!

post-1400-13475418852779_thumb.jpg

de Craciun anu' trecut am primit o sticla de Lacrima lui Ovidiu rosu de care m-am tot "impidicat" pana azi.

L-am pus la fiert cu pere si mascarpone alaturi:

post-115-13476457498193_thumb.jpg