June 18, 201610 yr comment_237740 Vaii Moazo' ce faine sunt toate Carliontii de ciocolata cum i-ai facut?! Report
June 18, 201610 yr comment_237742 tortul de biscuiti a avut 5 randuri de biscuiti si 4 de crema+jeleu, deasupra niste spoiala de ganache - adica cam putina si niste ciocolata rasa ptr uniformizare.l-am facut de ieri si l-am lasat in tava, impachetat in folie. azi l-am rasturnat pe-o tava de unica folosinta dreptunghiulara, iar baza a venit in top, dreapta si fara asperitati. e-o metoda buna ca sa iasa drept, mai ales la torturi, daca le glazurezi. mama, da' ce limbarnita am! recuperez Report
June 18, 201610 yr comment_237743 Vaii Moazo' ce faine sunt toate Carliontii de ciocolata cum i-ai facut?! merci, draguto! de la voi am invatat de toate am tocat o cioco amaruie, marca XXL pe care o recomand, e f buna! - intr-o farfurie pusape aburi. se topeste fara s-o amesteci prea mult, sa nu piarda umiditatea din ea si sa se taie. apoi am intins cioco calda pe-o tava emailata, dreapta ca suprafata, in strat subtire, mergea si mai subtire decat am facut-o eu.am racit in frigider peste noapte, azi am scos-o pe masa sa se inmoaie un pic. am delimitat suvite de 3-4cm ptr tigarete si de 5mm ptr carlionti. efectiv am caroiat suprafata ciocolatei cu un spaclu de zidarie, de-ala subtire, si-apoi am ras ce-am taiat. care n-au vrut de buna voie sa se rasuceasca, le-am convins eu, cu mana.corect ar fi trebuit temperata ciocolata, io am si marmura si termometru, da' nu-i de mine bibileala. tinut la frigider, scos si taiat isi mentine carliontii. Report
June 18, 201610 yr comment_237744 Vaii Moazo' ce faine sunt toate Carliontii de ciocolata cum i-ai facut?! merci, draguto! de la voi am invatat de toate am tocat o cioco amaruie, marca XXL pe care o recomand, e f buna! - intr-o farfurie pusape aburi. se topeste fara s-o amesteci prea mult, sa nu piarda umiditatea din ea si sa se taie. apoi am intins cioco calda pe-o tava emailata, dreapta ca suprafata, in strat subtire, mergea si mai subtire decat am facut-o eu.am racit in frigider peste noapte, azi am scos-o pe masa sa se inmoaie un pic. am delimitat suvite de 3-4cm ptr tigarete si de 5mm ptr carlionti. efectiv am caroiat suprafata ciocolatei cu un spaclu de zidarie, de-ala subtire, si-apoi am ras ce-am taiat. care n-au vrut de buna voie sa se rasuceasca, le-am convins eu, cu mana.corect ar fi trebuit temperata ciocolata, io am si marmura si termometru, da' nu-i de mine bibileala. tinut la frigider, scos si taiat isi mentine carliontii.Sarumana de explicatii ti-au iesit niste carlionti superbi Si ce simplu si de efect ai ornat tortul diplomat cu rodie,asa in siraguri intrerupte Report
June 18, 201610 yr comment_237745 Si ce simplu si de efect ai ornat tortul diplomat cu rodie,asa in siraguri intrerupte toate ca toate, da' cand ajung la ornamente...varza-s! si nici nu ma straduiesc! dintr-o mare intamplare am descoperit chestia asta cu rodia si de-atunci, la diplomate, numai asa fac. si nu s-a plans nimeni!mi se pare ca face contrast frumos cu albul de la frisca. atat ma pricep, na! Report
June 18, 201610 yr comment_237746 Toate sunt f. elegante si de efect ,sincer iti spun prea multa bibileala de multe ori mai mult strica ... Report
June 18, 201610 yr comment_237749 io facui trei torturi, toate de dat: unul cu crema de cocos, blat cu cacao si ganache la mijloc, deasupra jeleu de cirese si carlionti de ciocolata, unul triple mousse si unul de biscuiti cu ganache ciocolata lapte-un strat, ciocolata cu ness altul si la mijloc acelasi jeleu de cirese. asta de biscuiti se va taia drept prajitura, ca l-am facut patrat. te-am inspirat? ps promit sa-mi repar camera si sa fac si eu poze, i-am spart ecranul cand am ingramadit-o-n poseta as putea s-o folosesc si-asa, dar am abandonat-o...nici nu stiu prea bine pe unde-i. Moatzo, pacat, mi-ar fi placut sa vad operele (fara gluma), interesant mai ales cel cu biscuiti, ai putea da ceva cantitati si detaliimultumesc anticipat si spor la tot ce faci am facut poza doar la cel cu cocos si ganache, ca inca nu l-a luat pe asta. pe cel de biscuiti l-am facut cu petit beurre, am gasit la promotie, si decat sa fac foi...folosesc cu incredere biscuitii, nimeni nu si-a dat seama ca n-ar fi foi.am avut 2 pachete de 140 gr si am mai folosit inca un pachet si jumatate de 100 gr, deci inca 150gr. e important sa fie aceeasi firma - eu am avut marca celor de la XXL, ca am avut surpriza sa am texturi diferite pe-acelasi strat din cauza de producatori diferiti - unii-s mai moi, de pe altii fuge siropul, cand ii pensulez. ma rog!am facut straturi, unul langa altul, intr-o tava dreptunghiulara captusita cu celofan subtire. pe margini am completat cu biscuiti taiati pe masura ce mi-a trebuit.ganache normal, in care am pus si niste frisca, ca sa iasa o tenta aerata si putina gelatina desfacuta. aici am avut resturi de la triple mousse si-am mai facut inca 2 cutii *200ml frisca si 400 gr ciocolata la ganache, plus 200ml ptr frisca. a fost cam multa crema, dar e mai buna mai multa decat sa simti faina din biscuiti. un strat a fost suc gros de cirese - mi-a ramas de la dulceata, facut cu un plic de tort gelee si 300ml suc (ca dulceata a fost facuta cu zahar cu pectina -instructiunile zic doar 250ml). am tot folosit in ultimul timp jeleu din asta si-mi place ca da o tenta acrisoara intre creme, plus e-o pata de culoare binevenita. mie-mi place!am fost cam dezlanata, dar intreaba-ma punctual daca nu intelegi ceva. si daca tot am descoperit bluetoothu', ia sa vad ce mai am prin telefon: un diplomat, tot de dat un triple mousse, glazurat, tot de dat cam asa era in sexiune, dar poza-i de la altul ptr noi, cu jeleu in cap un cheesecake, cu capsuni, cred ca-n loc de pasca de paste ceva profiteroale o placinta cu branza dulce si stafide cu cocos si ganache, ptr o pomana cam astea, credeati ca nu fac chiar nimic? au mai fost, dar daca n-am camera la-ndemana, sar peste imortalizare tortul de biscuiti a avut 5 randuri de biscuiti si 4 de crema+jeleu, deasupra niste spoiala de ganache - adica cam putina si niste ciocolata rasa ptr uniformizare.l-am facut de ieri si l-am lasat in tava, impachetat in folie. azi l-am rasturnat pe-o tava de unica folosinta dreptunghiulara, iar baza a venit in top, dreapta si fara asperitati. e-o metoda buna ca sa iasa drept, mai ales la torturi, daca le glazurezi. mama, da' ce limbarnita am! recuperez oooo, saru-manapeste cateva zile ajung si eu la romanica si prestez, sper sa nu uit sa fac poze (ca acolo mi-s mancaii si amatorii de dulce) Report
June 18, 201610 yr comment_237752 Moatzo, m-ai zbart! Nu mai stiu ce sa fac maine. Peter PS. Si chiar tu nu te lauzi niciodata.Ce bine arata toate. Report
June 18, 201610 yr comment_237757 Moatzo, m-ai zbart! Nu mai stiu ce sa fac maine. Peter PS. Si chiar tu nu te lauzi niciodata.Ce bine arata toate. crede-ma ca-i o mica parte! io nu fac poze ca-s mereu pe graba.am dus la sala odata o tava cu prajituri si de-atunci nu mai scap de solicitari. plus colegii, familia, nasii, sefii, iubita lu' fi-miu...n-am timp cate-ar trebui sa fac! da' mi place! si oricum, nimeni nu te-ntrece! Report
June 20, 201610 yr comment_237784 si oricum, nimeni nu te-ntrece! Glumesti? Cite doamne nu sunt pe aici, sau chiar domnisoare care ma intrec. Nu fac ele asa diversificat ca mine, dar intr-un mod foarte artistic la care eu nu mai pot participa... Dar... sambata noaptea(spre duminica) am fo la pesti. Am venit fuguta acasa, am gatit(nu mare lucru) dar am facut si un Sacher.Pai ciocolatos sa fie, nu? dar am facut in primul rind ca am mai avut gem de caise fix de la mama lor de acolo asa... Peter PS. Am concediu, sefa lucreaza, eu mici reparatii la casa, etc...am fost azi noapte la pesti(iarasi)maine la Bauhaus, am de slefuit o masa si dupa aia tre s-o si vopsesc, s-o lacuiesc... off..off. Roland ne cheama la pizza, eu am ragu scos din frigi(care l-am facut cu manuta mea atunci asa..)sa fac lasagne deseara, cam-a derutat Geanina la c.a.g.a. Gata cu PS-ul.Vorba sefei: "ramine cum am stabilit" Report
June 20, 201610 yr comment_237786 am facut si un Sacher.Pai ciocolatos sa fie, nu? bravo, bravo, familion multumit, nu? spor la munca in concediu! ai temperaturi bune? Report
June 20, 201610 yr comment_237787 am facut si un Sacher.Pai ciocolatos sa fie, nu? bravo, bravo, familion multumit, nu? spor la munca in concediu! ai temperaturi bune? Yes! Peter Report
June 20, 201610 yr comment_237791 am facut si un Sacher.Pai ciocolatos sa fie, nu? bravo, bravo, familion multumit, nu? spor la munca in concediu! ai temperaturi bune? Yes! Peter so, no excuses! Report
June 21, 201610 yr comment_237813 am facut si un Sacher.Pai ciocolatos sa fie, nu? bravo, bravo, familion multumit, nu? spor la munca in concediu! ai temperaturi bune? Yes! Peter so, no excuses! Deci nu o se intilnim pe la ce am gatit azi sau dulciuri. Sunt alte prioritati. Peter Report
June 27, 201610 yr comment_237891 Mizilicuri. Sa fie totusi ceva dulce. Rulada cu capsuni si frisca. si rasucite cu mere si stafide Peter Report
June 27, 201610 yr comment_237892 Mizilicuri. Sa fie totusi ceva dulce. Rulada cu capsuni si frisca. si rasucite cu mere si stafide Peter mizilicuri, ai? sa va fie de bine, tare fain arata Report
June 27, 201610 yr comment_237893 Rulada cu capsuni si frisca.Cit poate fi de perfecta rulada asta Report
June 27, 201610 yr comment_237894 mizilicuri, ai? sa va fie de bine, tare fain arata Cit poate fi de perfecta rulada asta Saru-mana. Peter Report
June 28, 201610 yr comment_237909 Christ, de ce-am intrat eu aici?? Moatza...am ramas cu gloabele in torturile tale...in curand am invitat de onoare, sa vad cu ce imi rasfat invitatul, asa mai am si eu o scuza sa... Apoi astept pe rumatorul invitat ca sa m scuza sa fac si o rulada ) Report
June 29, 201610 yr comment_237921 Christ, de ce-am intrat eu aici?? Pai unde umbli iarasi? Peter Report
June 29, 201610 yr comment_237924 La noi clatite,cu diverse... (de la stanga la dreapta pozei,dulceata de afine primita cadou de la nenea de va spusei mai demult,crema de ciocolata cu arahide de la carefor,preferata lui Ale',gem de visine luat la reducere,si cirese amare tot cadonat') Report
June 30, 201610 yr comment_237938 Hai mai Geany, ma faci sa fac clatite. Asi manca cu orice umplutura. Eu azi din ciclul -> termina tot ce a expirat. Am gasit un pachetel de alune macinate cu alea, alea acolo asa, un fix de umplutura de nuci. Si am facut ceva ciocolatos, vb Moatzei. Frisca? Cred ca e savurooooasa destul. Peter Report
June 30, 201610 yr comment_237939 Super tortul Pet',chiar azi am primit cerere de la huni de tort ciocolatos,dar si cu frisca (Ale' care el e doar cu ciocolata a zis ca vrea ca asta sa fie si cu frisca )asa ca maine sau cel mai tarziu poimaine ma conformez,numa' sa gasesc smantana de care mi-a spus Cris' ...Despre clatite cu de toate mai povestisem eu pe forum(scuze ca ma repet) eu cel putin nu prea sunt cu dulcele,mai mult sarat sau dulce-sarat,gogosi,placinte cu branza iute,pateuri etc am eu pandaliile mele,dar aici, e ca si cum ai primi o cutie cu bomboane daca-s toate la fel,n-am nici o taina,halesc una cu maxim interes,si apoi gata ,e terminata pt. mine,pa si pusi'...dar daca sunt diferite? fiecare cu umplutura diferita?! aici am sfeclito ca eu sunt pofticioasa si curioasa ,tre' sa vad cum e aia si cum e ailalta ,asa sunt si hunii e jale cu J'' mare!! sa va oripilez?! clatita mea favorita ar fi:'' nici fierbinte nici rece,unsa cu crema de ciocolata cu alune,dulceata de cirese amare sau visine si moatze de smantana''(gust dulce-amarui-acrisor) sunt un caz pierdut,stiu Report
July 2, 201610 yr comment_237974 Aseara, tarziu, pe racoare, am indraznit sa coc si eu ceva(ca pana acum tot inghetata a fost dulcele zilnic)...prajitura magica/desteapta/inteligenta cu ciocolata Peter, fain tort Report
July 3, 201610 yr comment_237999 Azi la repezeala, un Gugelhupf cu de toate: Daca se face vremea asta odata , sau macar azi dupa masa, poate putem sa mergem cu bicicletele la "Contur" dupa o bucatica de tort ca lumea. Peter Aaah, edit. Stiu ca ati facut si voi, dar nu aratati. Report