Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Stiu ca ati facut si voi, dar nu aratati. =))

daaa, niste secretoase!

io avui ceva smantana care trebuia consumata. am facut frisca din ea, dar era prea grasa, asa ca am trantit si 2 cremoso, am topit cca 8o gr ciocolata si vreo 2 lingurite de cacao si-am amestecat-o, plus niste stafide ametite-n rom. in cutie, la congelotor. asa ca am o inghetata care-i tot cam grasa, dar f buna, mi-aminteste de parfeu' de-odinioara.

si saptamana trecuta am copt o placinta sarata si niste foietaje, c-avusei musafiri controlori pe la birou.

si saptamana trecuta am copt o placinta sarata si niste foietaje, c-avusei musafiri controlori pe la birou.

Ce ma tot mir la voi, dar va controleaza astia serios. Nu gluma.

Sau ii mai indulcesti putin si nu mai controleaza asa crincen.. =))

Peter

Ce ma tot mir la voi, dar va controleaza astia serios. Nu gluma.

da, la noi fondul e deturnat de forma.

a fost f ok, un control in urma caruia am si invatat ceva, nu doar huo.

nu i-am indulcit, c-au fost sarate.

Fox! :) :)

Eu am facut inghetata reteta bunicii fara coacere ,reteta pe aceasta pagina mai jos https://forum.artaculinara.ro/topic/560-boooombaainghetata-prajita/,am facut din 5 oua,batut spuma albusele cu un praf de sare si vreo 4 linguri de zahar,dat deoparte,batut o punguta de smantana de 500 ml. 27% grasime dar se bate bine frisca cu 2 linguri de zahar pudra marca asta care am avut eu,si galbenusele frecate cu 4 linguri de zahar cacao si esenta de rom,imprietenit tot,spuma de albuse la sf. usor de jos in sus ca sa nu stric spuma aerata,ca la pandispan/chek)

Mi-au iesit 3 caserole asa

post-405-14688451015447_thumb.jpg

post-405-14688451069238_thumb.jpg

Imi pare rau ca nu am jmecherie' de aia sa fac globuri dar e f. buna si nu are nici un ac de gheata in ea...scuzati poza urata :)

post-405-14688451144201_thumb.jpg

Foxyy esti tare! :violent6:

Eu azi ceva cu martipan, umplutura de mac, uns cu unt si presarat zahar pudra.(mare lucru) :thumleft:

Asta pina vin temperaturile placute.

post-27-14689141179163_thumb.jpg

post-27-14689173657259_thumb.jpg

Peter

Ce face omu' cand are un morman de fragi la interval? Pune mana si face fragi cu smantana......

Si uite-asa mi-am adus aminte de copilarie, de vremurile bune, cand mergeam la o sora de-a maica-mii, de Sfanta Marie si culegeam fragii din gradina. Asta era delicatesa pentru noi. Desfatarea suprema!! Ii zdrobeam cu furculita, puneam smantana d-aia teapana (de ziceai ca-i sapun) si zahar si-i haleam cu maliguta. Nu ne mai trebuia nimic altceva. La final...... lingeam trocutele pan' luceau. Nici un catel si nici o pisica nu dovedeau sa faca asa luciu! Parol!!!!!

Vremuri.. de mult apuse.. :violent6:

Eu n-am pus zahar si mamaliga n-am facut...... si-o inchipuie cine vrea. :thumleft:

post-46-14689317160822_thumb.jpg

post-46-14689317197485_thumb.jpg

post-46-1468931722751_thumb.jpg

Eu iarasi din reviste(retete primite)

Ceva cu brinza si quark, coacaze? unt, zahar, oua, faina si drojdie.

post-27-14692664770896_thumb.jpg

post-27-14692664836736_thumb.jpg

Peter

• 2 weeks later...

Inghetata cu zmeura si fragi (2 straturi de zmeura si fragi in mijloc) si clatite umplute cu rubarba sau zmeura (culese personal de pe camp si gemuite acum cateva zile) :occasion15:

Sa mai zic ca "clatitaru'" de serviciu fu jupanu'? E drept ca doar la copt. Da' tot e ceva. Si sa mai zic ce savurate au fost? Desertul fu scos la interval dupa ce-am dovedit carnurile si legumele facute la gratar. Si ce hmmmmmm-uri si mmmmm-uri se auzeau... Fructele-s din gradina ta? Da' unde... da'... :toothy6: etc.. Ati inteles ideea. Poza n-arata cine stie ce, da' ma credeti pe cuvant ca totul fu bun si parfumat, da?

post-46-14704023430545_thumb.jpg

Ce face omu' cand are un morman de fragi la interval? Pune mana si face fragi cu smantana......

Si uite-asa mi-am adus aminte de copilarie, de vremurile bune, cand mergeam la o sora de-a maica-mii, de Sfanta Marie si culegeam fragii din gradina. Asta era delicatesa pentru noi. Desfatarea suprema!! Ii zdrobeam cu furculita, puneam smantana d-aia teapana (de ziceai ca-i sapun) si zahar si-i haleam cu maliguta. Nu ne mai trebuia nimic altceva. La final...... lingeam trocutele pan' luceau. Nici un catel si nici o pisica nu dovedeau sa faca asa luciu! Parol!!!!!

Vremuri.. de mult apuse.. :toothy6:

Eu n-am pus zahar si mamaliga n-am facut...... si-o inchipuie cine vrea. :occasion15:

capsuni cu smantana mancam si noi, dar de faza cu mamaliga, nu stiam

oricum te invidiez pentru fragi

Si azi trebuia ceva mai iute(repede)

Foietaj cu frisca, crema de ou ..un fel de cremsnit. Dar mai dezordonat(ce nu-i de mine) :occasion15:

Vad eu mai incolo ce iasa...

post-27-14709098263288_thumb.jpg

post-27-14709098331828_thumb.jpg

Peter

Am terminat de facut tortul lui Ale' pt. maine(are blat insiropat gen amandina,strat de fructe din dulceata,crema de ciocolata ganaj,si al doilea strat e crema de fructe de padure,dr. oetqer de la plic se mixeaza cu lapte rece,glazura de ciocolata nu f. perfecta :occasion15: trandafirasii i-am cumparat de la cofetarie 1 leu bucatica)o sa mai aiba lumanarele si artificii,alea-alea,dar alea le pun pe moment...Asta-i ''capodopera'' :hug: mai mult deatat nu ma duce talentul..

post-405-14709914047596_thumb.jpg

Am terminat de facut tortul lui Ale' pt. maine(are blat insiropat gen amandina,strat de fructe din dulceata,crema de ciocolata ganaj,si al doilea strat e crema de fructe de padure,dr. oetqer de la plic se mixeaza cu lapte rece,glazura de ciocolata nu f. perfecta :occasion15: trandafirasii i-am cumparat de la cofetarie 1 leu bucatica)o sa mai aiba lumanarele si artificii,alea-alea,dar alea le pun pe moment...Asta-i ''capodopera'' :hug: mai mult deatat nu ma duce talentul..

post-405-14709914047596_thumb.jpg

Haidi, bre, ca-i frumos! Sa traiasca Alexutu! La multi ani! Sa fie sanatos si fericit.Si voi pe langa el!

Foarte frumos,Geany!

La multi ani, Alex! Sa fii sanatos si vesel! :hug: Iti doresc o zi minunata, plina de surprize placute :occasion15:

Foarte frumos,Geany!

La multi ani, Alex! Sa fii sanatos si vesel! :hug: Iti doresc o zi minunata, plina de surprize placute :occasion15:

Sarumana' :-* =)) Multumim ! ziua e maine,am facut tortul de azi sa aiba timp sa se insiropeze si tot...Ziua o facem la o pizzerie care-i place lui Ale' fie la un restaurant sa vedem ce or vrea si invitatii,ca trebuie sa rezervam si masa,se ocupa domnu' Geany de astea,mai apoi doar tortul o sa-l taiem acasa ,in felul asta nu mai e atata trambaleala =))

(deci se mananca la restaurant apoi toata lumea e invitata acasa,am mai facut asa si a fost f. bine,Ale' asa vrea,si el e sarbatoritul)

Geany, esti artista! :occasion15:

Peter

Iti multumesc Pet' pt. compliment,desi nu-l merit,dar sunt sigura ca gustul o sa intreaca micile imperfectiuni ''artistice'' =))

Din pacate sorica mea nu poate ajunge decat peste 2 zile,dar o sa sarbatorim atunci din nou cu ocazia zilei lui domnu' Geany',sa vad atunci ce desert or vrea ca astia-s cam mofturosi,unii vor ciocolata,altii nu,fara frisca alea-alea,sa se decida ce or vrea :hug: ...( :-* adevarul e ca :''Mooaamma!!''deabea astept sa vina,sa ma joc si s-o smotocesc pe zgatia aia mica =)) )

Foarte frumos tortul.

La multi ani, lui Alex, cu fericire si bucurii!