Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Foarte frumos tortul.

La multi ani, lui Alex, cu fericire si bucurii!

Merci mult iubita! :huh: ;)

Mutrita lui face toti banii

post-405-14712659175748_thumb.jpg

Poza din profil''

post-405-14712659236289_thumb.jpg

Sexiune'

post-405-14712659379305_thumb.jpg

A fost f.f. apreciat,la gust f. bun

post-405-14712659280587_thumb.jpg

Asi fi vrut sa incerc ,crizantema din mashmellow,dar nu am avut loc sa ma desfasor(o incercare,pe o farfuriuta,am gasit mashmelow la batonas,rasucit,0,80 bani bucata,se preteaza zic eu la taiat pe diagonala ,eu am taiat cu forfecuta)

post-405-14712659443328_thumb.jpg

Mnee'!! alta data cu alta ocazie! :violent6:

La multi ani, Alex.. :violent6: Oh, pardon bere nu e voie inca.

Geanino, trimiti la pachet? :huh:

Peter

La multi ani, Alex.. :violent6: Oh, pardon bere nu e voie inca.

Geanino, trimiti la pachet? :huh:

Peter

Pet'asi trimite cu mare drag,dar nu a mai ramas firmitura,de firmitura,s-a ras tot instant ,jur pe rosu,a fost f.f. apreciat,ai mei care nu prea-s fani dulciuri(ma refer la mama ,tata,matusa,verisoara,chiar si eu,ca domnu' Geany' mai nou rade tot :huh: )in total la tot tortuletul am folosit o sticluta de esenta de rom,(in sensul ca am pus o parte in blat,o parte in sirop si o parte in crema,la mixat)si 2 pliculete de 3in 1 cafe' instant,tot asa o parte in blat,o parte in sirop o parte in crema ganaj,la mixat...a fost atata de parfumat si de bun,nu f. dulce...ce sa mai?! bun,bun,bun,nu ca ma laud(mi-or murit laudatorii ;) ) a disparut pe loc pana la ultima firmiturica!

Pet'asi trimite cu mare drag,dar nu a mai ramas firmitura,de firmitura,s-a ras tot instant ,jur pe rosu,a fost f.f. apreciat,ai mei care nu prea-s fani dulciuri(ma refer la mama ,tata,matusa,verisoara,chiar si eu,ca domnu' Geany' mai nou rade tot :huh: )in total la tot tortuletul am folosit o sticluta de esenta de rom,(in sensul ca am pus o parte in blat,o parte in sirop si o parte in crema,la mixat)si 2 pliculete de 3in 1 cafe' instant,tot asa o parte in blat,o parte in sirop o parte in crema ganaj,la mixat...a fost atata de parfumat si de bun,nu f. dulce...ce sa mai?! bun,bun,bun,nu ca ma laud(mi-or murit laudatorii :huh: ) a disparut pe loc pana la ultima firmiturica!

Pai nu ajunge sa te laud eu? ;) :violent6:

Peter

Pet'asi trimite cu mare drag,dar nu a mai ramas firmitura,de firmitura,s-a ras tot instant ,jur pe rosu,a fost f.f. apreciat,ai mei care nu prea-s fani dulciuri(ma refer la mama ,tata,matusa,verisoara,chiar si eu,ca domnu' Geany' mai nou rade tot :huh: )in total la tot tortuletul am folosit o sticluta de esenta de rom,(in sensul ca am pus o parte in blat,o parte in sirop si o parte in crema,la mixat)si 2 pliculete de 3in 1 cafe' instant,tot asa o parte in blat,o parte in sirop o parte in crema ganaj,la mixat...a fost atata de parfumat si de bun,nu f. dulce...ce sa mai?! bun,bun,bun,nu ca ma laud(mi-or murit laudatorii ;) ) a disparut pe loc pana la ultima firmiturica!

Pai nu ajunge sa te laud eu? :huh: :huh:

Peter

Cum sa nu?! pai tu la torturi esti mama lor si tata lor,o apreciere din partea ta ca si expert e wooaauu!!! :violent6: ;)

Concluzie(pt. mine personel' :huh: )tort asa glazurat tot cu ciocolata,ma depaseste,imi cunosc limitele intr-ale cofetarelilor :huh: asa doar cu capac de ciocolata si tencuit'' pe margine cu crema,frisca,gardut de piscoturi e mai ok. pt. talentele mele :huh: aici niste creatii de ale mele mai vechi...https://forum.artaculinara.ro/topic/428-torturile-mele/ sa mai adaug si un tort de biscuiti cu trandafirasi din sugus si visine.aici o bucata(asta l-am invatat la scoala la ora de atelier :violent6: )

post-405-14713450922187_thumb.jpg

Asa cu capac de ciocolata si scurs asa pe laturi

post-405-14713450760656_thumb.jpg

Diplomat cu gardut de piscoturi si fructe deasupra glazurate cu jeleu de la pliculet tort gelle

post-405-14713450820251_thumb.jpg

post-405-14713450871876_thumb.jpg

Mai simple de casa asa,ma definesc mai bine... ;) sa vad ce oi face de ziua lui domnu' Geany' pe 19 ...

Geany, arata fenomenal tortul! L-am admirat pe FB! Sa traiasca cavalerul! :huh:

Merci draga Giorgi' ;) :huh: (pe facebook te-ai conversat cu domnu' Geany,el a postat,eu cu facebookul sunt numa cu uitatu' :violent6: rar ma mai bag si eu intr-o conversatie )scuze ca ti-am raspuns cu intarzaiere,dar acum am picat ca mi-a venit gasca din Italia,e o dulcica aia mica m-a smotocit toata de par :huh: m-am jucat cu ea de numa,acum suntem obosite varza amandoua ;)

Un tort de mere cu glazura de migdale

post-27-14718476242901_thumb.jpg

post-27-14718476320861_thumb.jpg

Cu mere culese de mine. :)

Mai trebuia sa sacrific si o lamiie de trei(!) ani de la mine din pom, ca nu aveam alta cumparata...

post-27-14718477510888_thumb.jpg

Peter

Mmm, de cand nu am mai facut Tosca , ne place tare mult. Super felie!

Phoenix, multumesc! Reteta postata de tine m-a inspirat :)

cum e glazura asta? doar migdale si zahar?

in rest,nu vad nimic in jur, nu vad, nu exista... :)

cum e glazura asta? doar migdale si zahar?

in rest,nu vad nimic in jur, nu vad, nu exista... :)

Moatzo, unde umbli iarasi? :)

Florentinerguss

50g unt

75g zahar

1 lg miere

3 lg lapte

100g migdale feliate

Peter

Moatzo, unde umbli iarasi? :)

ma ghicisi, ha?

Florentinerguss

50g unt

75g zahar

1 lg miere

3 lg lapte

100g migdale feliate

danke! se amesteca si se toarna pe aluat inca de la inceput ,da?

Peter

Florentinerguss

50g unt

75g zahar

1 lg miere

3 lg lapte

100g migdale feliate

Peter

Untul, zaharul, mierea si laptele se fierb vreo 5 minute. Se iau de pe foc si se adauga migdalele.

Cu vreo 10-15 minute inainte de a fi gata tortul/prajitura se pune amestecul de migdale. Se mai lasa

vreo 10-15 minute. Sau dupa ochi...

Peter

Florentinerguss

50g unt

75g zahar

1 lg miere

3 lg lapte

100g migdale feliate

Peter

Untul, zaharul, mierea si laptele se fierb vreo 5 minute. Se iau de pe foc si se adauga migdalele.

Cu vreo 10-15 minute inainte de a fi gata tortul/prajitura se pune amestecul de migdale. Se mai lasa

vreo 10-15 minute. Sau dupa ochi...

Peter

am inteles :)

am niste aschii de migdale si ma gandeam sa le folosesc. acuma sa vedem cand, ca nu prea mai suntem in parametrii permisivi la asa dezmat :)

• 3 weeks later...

Acusi trece luna.. si nimeni nu s-a mai aratat. :sleepy1:

Azi un tort cu mac macinat, branza(Quark), oua, faina, cacao,cirese, lichior de cirese...si alea,alea

post-27-1473331669855_thumb.jpg

Peter

Acusi trece luna.. si nimeni nu s-a mai aratat. :lol:

Azi un tort cu mac macinat, branza(Quark), oua, faina, cacao,cirese, lichior de cirese...si alea,alea

Peter

Arata super Pet'! :hug:

Eu nu am dat pe aici cand am facut placinte poale'n brau si gogosi ca le-am pus la han ,iar tortul cu blat cumparat de tata la oferta,insiropat cu sirop de zahar ars cu capucino de la plic,crema ganaj si capac de ciocolata facut pt. ziua noastra de casatorie,nu am indraznit sa-l mai pun(din cauza de blat cumparat din comert si neornat,chel ashea :sleepy1: )

Gamboti cu prune:

post-9-14733395617017_thumb.jpg

Si ca uitai, un tort cu terrina Liei de aici, dar de piersici cu un strat de blat cu ciocolata de aici.

post-9-14733399708874_thumb.jpg

Pentru mousse cu cioccolata:

150 gr ciocolata amaruie

150 ml lapte

300 ml frisca lichida

1 plic gelatina granulata

Am incalzit laptele in care am adaugat gelatina hidratata, am adaugat la laptele cald ciocolata topita pe baie de aburi.Am lasat usor la racit dupa care am adaugat frisca batuta rece.

post-9-14733399898671_thumb.jpg