August 15, 201610 yr comment_238524 Foarte frumos tortul.La multi ani, lui Alex, cu fericire si bucurii!Merci mult iubita! Mutrita lui face toti banii Poza din profil'' Sexiune' A fost f.f. apreciat,la gust f. bun Asi fi vrut sa incerc ,crizantema din mashmellow,dar nu am avut loc sa ma desfasor(o incercare,pe o farfuriuta,am gasit mashmelow la batonas,rasucit,0,80 bani bucata,se preteaza zic eu la taiat pe diagonala ,eu am taiat cu forfecuta) Mnee'!! alta data cu alta ocazie! Report
August 16, 201610 yr comment_238526 La multi ani, Alex.. Oh, pardon bere nu e voie inca. Geanino, trimiti la pachet? Peter Report
August 16, 201610 yr comment_238530 La multi ani, Alex.. Oh, pardon bere nu e voie inca. Geanino, trimiti la pachet? PeterPet'asi trimite cu mare drag,dar nu a mai ramas firmitura,de firmitura,s-a ras tot instant ,jur pe rosu,a fost f.f. apreciat,ai mei care nu prea-s fani dulciuri(ma refer la mama ,tata,matusa,verisoara,chiar si eu,ca domnu' Geany' mai nou rade tot )in total la tot tortuletul am folosit o sticluta de esenta de rom,(in sensul ca am pus o parte in blat,o parte in sirop si o parte in crema,la mixat)si 2 pliculete de 3in 1 cafe' instant,tot asa o parte in blat,o parte in sirop o parte in crema ganaj,la mixat...a fost atata de parfumat si de bun,nu f. dulce...ce sa mai?! bun,bun,bun,nu ca ma laud(mi-or murit laudatorii ) a disparut pe loc pana la ultima firmiturica! Report
August 16, 201610 yr comment_238532 Pet'asi trimite cu mare drag,dar nu a mai ramas firmitura,de firmitura,s-a ras tot instant ,jur pe rosu,a fost f.f. apreciat,ai mei care nu prea-s fani dulciuri(ma refer la mama ,tata,matusa,verisoara,chiar si eu,ca domnu' Geany' mai nou rade tot )in total la tot tortuletul am folosit o sticluta de esenta de rom,(in sensul ca am pus o parte in blat,o parte in sirop si o parte in crema,la mixat)si 2 pliculete de 3in 1 cafe' instant,tot asa o parte in blat,o parte in sirop o parte in crema ganaj,la mixat...a fost atata de parfumat si de bun,nu f. dulce...ce sa mai?! bun,bun,bun,nu ca ma laud(mi-or murit laudatorii ) a disparut pe loc pana la ultima firmiturica! ********************* *********************** ************************ Pai nu ajunge sa te laud eu? Peter Report
August 16, 201610 yr comment_238533 Pet'asi trimite cu mare drag,dar nu a mai ramas firmitura,de firmitura,s-a ras tot instant ,jur pe rosu,a fost f.f. apreciat,ai mei care nu prea-s fani dulciuri(ma refer la mama ,tata,matusa,verisoara,chiar si eu,ca domnu' Geany' mai nou rade tot )in total la tot tortuletul am folosit o sticluta de esenta de rom,(in sensul ca am pus o parte in blat,o parte in sirop si o parte in crema,la mixat)si 2 pliculete de 3in 1 cafe' instant,tot asa o parte in blat,o parte in sirop o parte in crema ganaj,la mixat...a fost atata de parfumat si de bun,nu f. dulce...ce sa mai?! bun,bun,bun,nu ca ma laud(mi-or murit laudatorii ) a disparut pe loc pana la ultima firmiturica! ********************* *********************** ************************ Pai nu ajunge sa te laud eu? :huh: PeterCum sa nu?! pai tu la torturi esti mama lor si tata lor,o apreciere din partea ta ca si expert e wooaauu!!! Report
August 16, 201610 yr comment_238534 Concluzie(pt. mine personel' )tort asa glazurat tot cu ciocolata,ma depaseste,imi cunosc limitele intr-ale cofetarelilor asa doar cu capac de ciocolata si tencuit'' pe margine cu crema,frisca,gardut de piscoturi e mai ok. pt. talentele mele aici niste creatii de ale mele mai vechi...https://forum.artaculinara.ro/topic/428-torturile-mele/ sa mai adaug si un tort de biscuiti cu trandafirasi din sugus si visine.aici o bucata(asta l-am invatat la scoala la ora de atelier ) Asa cu capac de ciocolata si scurs asa pe laturi Diplomat cu gardut de piscoturi si fructe deasupra glazurate cu jeleu de la pliculet tort gelle Mai simple de casa asa,ma definesc mai bine... sa vad ce oi face de ziua lui domnu' Geany' pe 19 ... Report
August 16, 201610 yr comment_238535 Geany, arata fenomenal tortul! L-am admirat pe FB! Sa traiasca cavalerul! Report
August 16, 201610 yr comment_238540 Geany, arata fenomenal tortul! L-am admirat pe FB! Sa traiasca cavalerul! Merci draga Giorgi' (pe facebook te-ai conversat cu domnu' Geany,el a postat,eu cu facebookul sunt numa cu uitatu' rar ma mai bag si eu intr-o conversatie )scuze ca ti-am raspuns cu intarzaiere,dar acum am picat ca mi-a venit gasca din Italia,e o dulcica aia mica m-a smotocit toata de par m-am jucat cu ea de numa,acum suntem obosite varza amandoua Report
August 22, 201610 yr comment_238602 Un tort de mere cu glazura de migdale Cu mere culese de mine. Mai trebuia sa sacrific si o lamiie de trei(!) ani de la mine din pom, ca nu aveam alta cumparata... Peter Report
August 22, 201610 yr comment_238610 O poza deloc artistica a tortului de ieri. Tosca fara stratul de biscuiti de deasupra. Report
August 22, 201610 yr comment_238611 Mmm, de cand nu am mai facut Tosca , ne place tare mult. Super felie! Report
August 22, 201610 yr comment_238612 Mmm, de cand nu am mai facut Tosca , ne place tare mult. Super felie! Phoenix, multumesc! Reteta postata de tine m-a inspirat Report
August 23, 201610 yr comment_238614 Un tort de mere cu glazura de migdale cum e glazura asta? doar migdale si zahar? in rest,nu vad nimic in jur, nu vad, nu exista... Report
August 23, 201610 yr comment_238615 Un tort de mere cu glazura de migdale cum e glazura asta? doar migdale si zahar? in rest,nu vad nimic in jur, nu vad, nu exista... Moatzo, unde umbli iarasi? Florentinerguss 50g unt75g zahar 1 lg miere3 lg lapte100g migdale feliate Peter Report
August 23, 201610 yr comment_238617 Moatzo, unde umbli iarasi? ma ghicisi, ha? Florentinerguss 50g unt75g zahar 1 lg miere3 lg lapte100g migdale feliate danke! se amesteca si se toarna pe aluat inca de la inceput ,da? Peter Report
August 24, 201610 yr comment_238618 Florentinerguss 50g unt75g zahar 1 lg miere3 lg lapte100g migdale feliate danke! se amesteca si se toarna pe aluat inca de la inceput ,da? Peter Untul, zaharul, mierea si laptele se fierb vreo 5 minute. Se iau de pe foc si se adauga migdalele.Cu vreo 10-15 minute inainte de a fi gata tortul/prajitura se pune amestecul de migdale. Se mai lasavreo 10-15 minute. Sau dupa ochi... Peter Report
August 24, 201610 yr comment_238620 Florentinerguss 50g unt75g zahar 1 lg miere3 lg lapte100g migdale feliate danke! se amesteca si se toarna pe aluat inca de la inceput ,da? Peter Untul, zaharul, mierea si laptele se fierb vreo 5 minute. Se iau de pe foc si se adauga migdalele.Cu vreo 10-15 minute inainte de a fi gata tortul/prajitura se pune amestecul de migdale. Se mai lasavreo 10-15 minute. Sau dupa ochi... Peter am inteles am niste aschii de migdale si ma gandeam sa le folosesc. acuma sa vedem cand, ca nu prea mai suntem in parametrii permisivi la asa dezmat Report
September 8, 201610 yr comment_238797 Acusi trece luna.. si nimeni nu s-a mai aratat. Azi un tort cu mac macinat, branza(Quark), oua, faina, cacao,cirese, lichior de cirese...si alea,alea Peter Report
September 8, 201610 yr comment_238799 Acusi trece luna.. si nimeni nu s-a mai aratat. Azi un tort cu mac macinat, branza(Quark), oua, faina, cacao,cirese, lichior de cirese...si alea,alea Peter Arata super Pet'! Eu nu am dat pe aici cand am facut placinte poale'n brau si gogosi ca le-am pus la han ,iar tortul cu blat cumparat de tata la oferta,insiropat cu sirop de zahar ars cu capucino de la plic,crema ganaj si capac de ciocolata facut pt. ziua noastra de casatorie,nu am indraznit sa-l mai pun(din cauza de blat cumparat din comert si neornat,chel ashea ) Report
September 8, 201610 yr comment_238802 Gamboti cu prune: Si ca uitai, un tort cu terrina Liei de aici, dar de piersici cu un strat de blat cu ciocolata de aici. Pentru mousse cu cioccolata: 150 gr ciocolata amaruie150 ml lapte300 ml frisca lichida1 plic gelatina granulata Am incalzit laptele in care am adaugat gelatina hidratata, am adaugat la laptele cald ciocolata topita pe baie de aburi.Am lasat usor la racit dupa care am adaugat frisca batuta rece. Report
September 10, 201610 yr comment_238808 Gamboti cu prune:tre' sa mobilitez si sa ii fac cit sunt inca prune bune pentru ca am facut un amestec de pesmet cu zahar si musai sa il folosesc asa ca altfel nu stiu cum Report
September 11, 201610 yr comment_238809 Eu vreau sa fac si sa congelez, acum cat sunt prune bune cum zici si tu. Report