Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Ce mai facem noi la ceas de seara...

Clatitele ca clatitele, da' strachinaaaaaaaaa......... :tongue3:

Am vrut sa fac si io clatite, sa le ducem oamenilor (am fost chemati la gratar). Da' jupanu' initial se razgandise, ca ploua, ca e frig, ca teie de curmeie, asa ca n-am facut clatite. Da' de dus la gratar tot ne-am dus. Cu gogosi cumparate din magazin! :occasion15:

Eu am făcut prăjitură din chec cu cremă din unt, zahăr, cioco neagră topită în puțin lapte, am completat și cu ceva cacao și zeamă de la o portocală. A ieșit o cremă molicică pe care am pus-o generos între feliile de chec tăiat pe lung, crema a însiropat blaturile, gata prăjitura :tongue3:

Acum vreau să fac și probă la resize-ul de pe telefon, sper să funcționeze convenabil, că de obicei ies niște poze uriașe :occasion15:

2016-04-24 08.09.35.jpg

Ce mai facem noi la ceas de seara...

Clatitele ca clatitele, da' strachinaaaaaaaaa......... :)

Am vrut sa fac si io clatite, sa le ducem oamenilor (am fost chemati la gratar). Da' jupanu' initial se razgandise, ca ploua, ca e frig, ca teie de curmeie, asa ca n-am facut clatite. Da' de dus la gratar tot ne-am dus. Cu gogosi cumparate din magazin! :)

Daaaa, si eu o iubesc tare! :) Era un serviciu intreg cu de toate...dar cine a avut parali sa il ia? Asa ca am doar trei piese :71:

Sper sa nu te superi ca pun reteta sub forma de poze facute de prietena mea, din caietul altei prietene :) . Vad ca sunt doar mici deosebiri fata de Figaro (alte proportii la ingrediente, laptele caldut, zahar pudra la bezea...), dar poate asta-i smecheria.

Facut. Data viitoare voi face mai bine. Mi-a lipsit dimensiunea formei si timpurile. Deci dupa ochi. :)

Ah, si am redus putin cantitatea de zahar. Invatat de la Stella. :71:

post-27-14614880619882_thumb.jpg

post-27-14614880546177_thumb.jpg

post-27-14614880481885_thumb.jpg

Peter

'Neata! (... la noi...)

Peter, am vrut sa intreb dupa care reteta ai facut, ca dupa poza nu mi-am dat seama; dupa aceea am vazut... Sper ca v-a placut! Eu n-am facut-o inca, banuiesc ca tot asa mi-ar iesi (ca toate Negresele pe care le-am facut pana acum). Dar prietenei mele i-a iesit bezeaua altfel, fara crusta, si cu "picaturi" ca de miere deasupra - o fi tinut-o mai putin la copt? sau poate temperatura?

La noi a inceput sa ninga...Ar trebui sa fac cozonac de Craciun nu prajitura cu rabarar si crema de branza :)

post-729-1461493405613_thumb.jpg

• 2 weeks later...

Kiva, arata bine, dar cu Rhabarber poti sa ma impusti...

Si ca sa nu credeti ca pe tarimul asta nu am prestat nic(doara ma cunoasteti :snorting: ), iata un tort cu mere si "Florentiner Guss"(un fel de cum se pune deasupra

la "Bienenstich")

post-27-14623843840649_thumb.jpg

post-27-14623843753386_thumb.jpg

Peter

De Pasti am facut "Ecler la tava", iar saptamana asta am avut "potluck" la serviciu, eu am dus prajitura cu nuca si visine (asta din urma am crezut ca o duc inapoi acasa, dar oamenii erau satui de mancare ca sa mai manance si desert; mai spre sfarsitul programului insa, care au apucat sa o guste au venit inapoi sa-si ia "pentru acasa", pe urma s-a facut coada la biroul meu :angryfire: ).

post-192-14626189282819_thumb.jpg

post-192-14626189514433_thumb.jpg

post-192-14626189687179_thumb.jpg

Tare frumoase mai sunt dulciurile voastre, dar ceva mi-a atras atenția de "puturos".

Adi, poți detalia eclerul la tava? Interesantă idee!

Tare frumoase mai sunt dulciurile voastre, dar ceva mi-a atras atenția de "puturos".

Adi, poți detalia eclerul la tava? Interesantă idee!

Haha, stiu ce zici :angryfire: (a fost singura prajitura de Pasti anul asta, n-am vrut sa ma complic)... E de pe blogul Laurei Laurentiu, chiar asa se cheama "ecler la tava", eu daca gugalesc e prima reteta ce apare, are si video, nu stiu daca are rost sa ma scriu reteta aici (nu cred ca am voie sa pun link).

De Pasti , tarta cu crema de lime

post-780-1462636296821_thumb.jpg

Tosca

post-780-14626363199331_thumb.jpg

WOW Phoenix.... nu stiu cand imi fac si eu curaj sa fac Tosca...

(imi place si cum faci poze :angryfire: )

De Pasti , tarta cu crema de lime

Tosca

WOW Phoenix.... nu stiu cand imi fac si eu curaj sa fac Tosca...

(imi place si cum faci poze :angryfire: )

Te sfatuiesc s-o faci cat de curand. E taaaare buna!! :angryfire:

Si da, Phoenix face niste poze....... :angryfire:

De Pasti am facut "Ecler la tava",

cum adica ecler la tava?

Aluatul de ecler nu-l mai pui cu poshul in tava, sub forma de gramajoare, ci il intinzi in tava. Sub forma de foi.

De Pasti am facut "Ecler la tava",

cum adica ecler la tava?

Am vazut, am facut. E buna reteta si imi place.

Un tort daca faceam, cred ca era mai simplu. :toothy9;

post-27-14632441292909_thumb.jpg

post-27-14632441107369_thumb.jpg

post-27-14632440971722_thumb.jpg

post-27-14632440848661_thumb.jpg

Peter

Aah, si cum mi-au ramas o gramada de albusuri...ce imi mai placeau cind eram copil...

post-27-14632443605842_thumb.jpg

post-27-14632443468095_thumb.jpg

Peter

Interesant eclerul la tava, am vrut de mult timp sa il incerc si nu stiu de ce am o retinere :105:

Tot retinuta am fost si fata de prajiturile cu morcov si iata ca pana la urma am incercat si ne-a placut( pisi mica nu stie ca e cu morcovi si a spus ca e taaare buna :bounce: )

Prajitura cu morcovi si nuca de cocos

post-780-14633301312928_thumb.jpg

Aah, si cum mi-au ramas o gramada de albusuri...ce imi mai placeau cind eram copil...

post-27-14632443605842_thumb.jpg

post-27-14632443468095_thumb.jpg

Peter

Aaaa, mi-ai adus aminte de ziua cand am fost in excursie la Constanta, prin clasa a 6-a - eram in tabara la Navodari, prin anii '80 cand nu se gasea mai nimic.... Eu si o prietena am gasit un chiosc unde aveau din astea, taaaaare buneeee... Am mancat atunci pe saturate!

Dupa esecul cu muffins cu Smarties, am facut alt test si am "dat lovitura"! Fiica-mea a zis: mami, I'm in cupcakes heaven :bounce: ! Deci din astia am sa fac pe joi, sa duc la scoala.

post-192-14633395215495_thumb.jpg

Tot io... Deci dupa incalzire, a urmat adevarata incercare; sa vedem daca se vand maine la "bake sale" :biggrin: ...

(daca nu v-ati dat seama, decoratiile sunt din mini-marshmallows taiate in 2 pe diagonala cu foarfeca, date apoi prin zahar colorat)

post-192-14636230590332_thumb.jpg