Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dovlecei invizibili

Featured Replies

Mai bine dai o fuga pan' la mine si-ti fac.Eu am curaj!.Doar ca vor mai astepta putin, pana vineri! Vii?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Nu stiu cum de n-am vazut, timp de un an, asemenea invitatie.

Sunt trista c-am ratat-o, mai ales ca vazui apetisanta poza cu dedicatie...

Tardiv, un pup mare, Zoazo!

Bella, niciodata nu-i prea tarziu! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif

• 2 weeks later...
  • 1 year later...

eu, de cate ori i-am facut, am pus ulei, nici nu stiu daca este vreo diferenta la cei cu unt

pentru vineri i-am planificat (de ieri :occasion15: )

La cate sunt alergica, se pare ca la mancare m-au ratat! Dar in schimb fac cateodata alergie la vin rosu, in functie de cati sulfiti s-au folosit la conservare :occasion15:
Banuiesc ca o fi vroba de cantitatea in vinul imbuteliat, ca de la unele ma fac numai pete rosii pe fata si pe gat. Imi trece de la sine in vreo ora doua dar se sperie oricine ma vede, parca sunt o harta pictata cu rosu si alb. Si alteori n-am nimic!

Deviem total de la subiect, dar ti se intimpla numai la vinul rosu? Imbuteliatul sau ne, nu schimba nimic, pentru ca e folosit pe struguri ca sa nu mucegaiasca dar si la curatarea cisternelor, vorbesc evident la nivel de multe sticle, nu la vinul pe care si-l fac unii acasa.

Ca atunci poate nu e vorba de sulfiti? Ai analize care certifica alergia sau ai presupus-o de la simptomele astea?

Ca eu am descoperit de cind cu intoleranta la sulfiti (sper ca vorbim de acelasi lucru, e metabisulfit de sodiu) in cit de multe produse sint folositi :toothy9;

Stiu ca deviem poate ne iarta Lily, dar da, numai de la vinul rosu, nu m-am mai dus sa ma verifice ca m-au testat la 24 de alergeni legati de mancare si n-am iesit alergica la niciunul, asa ca nu ma duc sa ma aflu in treaba, decat daca oi mai avea si alta problema din acest domeniu si daca tot sunt acolo le spun si de asta.

Altfel, sunt alergica la praf, la fum, la puful de la flori si copaci, dar culmea nu la parul de animale! ( Norocul meu!)

• 2 months later...

dovleceii sint invizibili. doar ardeiul paprika tocat si morcovii rasi s-au incapatinat sa faca la fel ! :)

post-505-14686799936841_thumb.jpg

post-505-14686800158918_thumb.jpg

• 2 months later...

Bella, niciodata nu-i prea tarziu! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif

Dupa ce le-am dat tarcoale vreo 3 ani, i-am facut si eu.

EXCEPTIONALI!

Nu ma asteptam sa fie asa de buni, nici nu pot aduce dovada, fiindca a fost batalie pe tava...

Am fost obligata sa mai fac o portie a doua zi.

Singura abatere de la reteta a fost ca, in loc de sare, am pus in compozitie telemea de oi rasa fin.

Prima data am pus deasupra parmezan, a doua oara cascaval.

Ne-au placut mai mult cu cascaval.

Saru'mana de reteta Eataly si saru'mana de insistenta Zoazo!

Dupa ce le-am dat tarcoale vreo 3 ani, i-am facut si eu.

EXCEPTIONALI!

Nu ma asteptam sa fie asa de buni, nici nu pot aduce dovada, fiindca a fost batalie pe tava...

Am fost obligata sa mai fac o portie a doua zi.

Singura abatere de la reteta a fost ca, in loc de sare, am pus in compozitie telemea de oi rasa fin.

Prima data am pus deasupra parmezan, a doua oara cascaval.

Ne-au placut mai mult cu cascaval.

Saru'mana de reteta Eataly si saru'mana de insistenta Zoazo!

Păi nu era păcat să nu-i încerci?

N-am mai scris, că prea era des, dar noi doar luni ce i-am terminat!

Să mai faci! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Păi nu era păcat să nu-i încerci?

N-am mai scris, că prea era des, dar noi doar luni ce i-am terminat!

Să mai faci! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Va fi un fel regulat pe masa noastra, ca dovlecei se gasesc tot anul.

Pana si mofturoasa de fiica-mea a mai cerut a2a si a3a portie!

• 4 weeks later...

Stiu ca deviem poate ne iarta Lily, dar da, numai de la vinul rosu, nu m-am mai dus sa ma verifice ca m-au testat la 24 de alergeni legati de mancare si n-am iesit alergica la niciunul, asa ca nu ma duc sa ma aflu in treaba, decat daca oi mai avea si alta problema din acest domeniu si daca tot sunt acolo le spun si de asta.

Altfel, sunt alergica la praf, la fum, la puful de la flori si copaci, dar culmea nu la parul de animale! ( Norocul meu!)

Lilly, sa ma ierti si pe mine, ca voi devia de la subiect, dar înainte de asta, tin sa spun ca de cîte ori am facut eu dovleceii astia, nu mai pot sa le tin numarul. Ador toate retetele cu dovlecei, însa asta ramîne favorita familiei :notworthy:

Zerda, si Dan pateste la fel, iar el nu e alergic la vin, nici la struguri si nici la sulfiti, însa alergologul i-a spus ca fiind alergic deja la ceva, indiferent la ce, vinul atît cît chiar si strugurii pot declansa o alergie/simptome, iar raspunzatori sînt sîmburii. El e alergic la polenul de alun, mesteacan si plop. Simptomele nu se manifesta de fiecare data la fel de intensiv, însa între timp a renuntat aproape de tot la vinul rosu. A trecut pe alb si rose. Totusi mai se risca uneori :thumleft:

Asa si eu, alb si rose, dar cateodata beau vin rosu ma mai fac rosie ca focul si astia se sperie in jurul meu, dar imi trece cam in jumatate de ora!

Dar am facut si dovleceii

post-516-14785951769699_thumb.jpg

• 4 years later...

De n-am scormonit dupa topicul asta de incepuse sa imi dea parul prin caciula, soro! De cand ai postat reteta asta mi se tot scurgeau ochii la ea si niciodata nu am apucat sa o fac.

Dar, iata! Dupa ani si ani, dovlecei invizibili , the "make love not war" edition laugh.gif

Eram eu zilele trecute pe la Kaufland cand, ce-mi vad ochii? Faina de canepa...heeeee? Bai, ej nebun? Faina de iarba, ce-ai? Ma uit mai bine, chiar asta era, ba chiar si la sectia bio - organic, eco, fara gluten, fara stress, fara aia, fara ailalta, ok, zic. No, pasli in cos! 300 g cam 3 euro, parca...nici nu m-am mai uitat atent la pret, sincera sa fiu. Ieftina clar nu e! Si ajung in sfarsit sa fac dovleceii! Maiculita, cand am vazut ce maglavais o iesit, de parca pusesem cenusa cernuta in reteta, am zis ca , cel mai probabil, va ateriza la gunoi.

Ce vorbesti? The flower-power era reloaded! A iesit! Si inca misto grav...daca treci cu vedere ca e putin crocanta faina aia, pocneste putin in dinti, ca si cum ar avea mac in ea.

Gustul este ceva care aduce oarecum a nuca. Eu nu am pus curry ci am ales sa adaug niste ceapa dulce calita si niste marar si doar cu albus. Bai, buna, buna grav! 6.giffloare.gif Si mai am o reteta de-a ta pe radar de muuult timp, aia cu faina de orez, checul ala buretos. Abia astept s-o fac si pe aia!

20210411_190138.jpg

20210411_212605.jpg

Original, Laponel! si pozele au iesit foarte foarte faine! Da' ia spune tot acuma, efecte dupa ce-ai mancat si toate alea :) .

Eu n-am cumparat niciodata faina de canepa (hemp), doar seminte, le pun mereu in iaurt cu cereale. Din pacate :) varietatea care se vinde in supermarket se pare ca are cel mult urme de THC.

Original, Laponel! si pozele au iesit foarte foarte faine! Da' ia spune tot acuma, efecte dupa ce-ai mancat si toate alea :) .

Eu n-am cumparat niciodata faina de canepa (hemp), doar seminte, le pun mereu in iaurt cu cereale. Din pacate :) varietatea care se vinde in supermarket se pare ca are cel mult urme de THC.

Domne...cert e ca nu am putut dormi azi noapte laugh.gif ó fi fost din cauza de hiperactivitate cerebrala...nu? Habar n-am! Cert e ca nu imi provoaca tot felul de chestii ca faina cu gluten, asta-i sigur. THC? Nush ce e aia, dar mos Gogu sigur stie, ma duc sa-l intreb. Atata timp cat pot sa diger si imi ridica productia de neurotransmitters, super! 71.gif