August 16, 201016 yr comment_53285 zoazorel, daca te uiti la foto pus de Eataly o sa vezi un aluat perfect copt. Apoi daca te uiti chiar la produsele aceluiasi bucatar (bristena - pagina 1 amandoua rezultatele atat de diferite) o sa vezi doua produse complet diferite ca si grad de coptura a aluatului.Si eu am modificat cantitatile, asa ca nu aveam pretentia sa iasa din prima, dar as vrea sa-mi iasa bine copt macar din a doua Report
August 16, 201016 yr comment_53294 Sînt sigura ca nimeni nu a facut-o asa des ca mine,dar va asigur ca asta este o tarta mai umeda,si ca asa trebuie sa fie.Eataly probabil a copt-o ceva mai multe decît voi,si sigur sectiunea este rece.Calda este mai cremoasa,dar nu e uda,deci nu lasa zeama.Mie mi-a iesit de fiecare data,si o ador din tot sufletul.Eu am taiat-o calda,si se vede ca e cremoasa,dar eu am pus si mozzarella deasupra,si totusi s-a taiat bine si calda.Bineînteles ca poate iesi si fleoashca daca dovleceii sint aposi.Eu am facut-o doar cu dovlecei din gradina mea,si cît erau înca foarte tineri. Alte motive din care "nu se coc" felurile astea de tarte sînt vasele pe care le folositi la copt.Nu toate conduc caldura asa bine.Observ asta la vasul meu albastru de ceramica,pentru tarte.Ori e prea gros,ori de proasta calitate(oricum m-am obisnui cu el,si las totul mai mult timp la copt,si e ok)...nu stiu exact,pentru ca-l am si pe cel dreptunghiular,care are aceeasi culoare,tot din ceramica,dar e ceva mai subtirel,si totul se coace bine în el.La fel,am doua vase rotunde de jena,care coc total diferit,si asta testat cu ambele deodata în cuptor [i]eniuei[/i],dupa parerea mea cantitatile nu trebuiesc schimbate. Daniela,desi sînt sigura ca nu i-a stricat uleiul de masline,dar nu cred ca daca fugi de 30 g unt într-o tarta întreaga,faci mare smecherie Cît despre praful de copt...eu nu mai folosesc demult din ala normal cu phopsphat,ci Weinsteinbackpulver.Weinstein-ul se obtine natural din "depunrea" vinului în butoaie Report
August 16, 201016 yr comment_53300 Maya, mersi de explicatiuni . A mea nu a iesit zemoasa, ci doar nu a ajuns suficient de solida incat sa se tina felia. Nu a fost mare diferenta cand am taiat-o rece fata de cand am taiat-o calda. Pur si simplu nu se tinea bine. Eu m-am gandit ca nu a fost suficient aluat la cantitatea de dovlecei si ca nu a fost suficient de gros ca sa zic asa. Poti detalia Weinsteinbackpulver? Vezi ca eu sunt anti-germana , cu regrete. de unde il procuri si din astea. Report
August 16, 201016 yr Author comment_53305 M-ati chemat? Ca iar sughitam!In primul rand, ma bucur ca desi cu mici exceptii legate de textura tartei, v-au placut dovleceii invizibili.Sunt de acord cu Maya, dovleceii sunt diferiti de la soi la soi, de la an la an, de la tara la tara.In general este o tarta menita sa ramana "umeda".Cum bine a observat Adriana, e compozitia de clafoutis.Oua, unt si lapte. Si da, eu am taiat-o mereu rece.De la frigo. Daniela, uite cum mi-a iesit cu mere:mere invizibile , unde reteta e identica, am adaugat doar zahar. Nu cred ca praful de copt are vreo legatura, drojdia ar dospi, iar bicarbonatul nu cred ca merge.In Italia, praful de copt de care zici tu Maya, se cheama Cremor Tartaro.L-am descoperit si eu de curand in Biobottegga "mea". Maya, poate ar trebui sa incerci si cu mere. La cat de mult ai indragit "invizibilii". Stiu ca si Gloxi m-a intrebat l-a inceput daca n-am scurs dovleceii.Dar cei de aici, "zucchine" sunt mult mai carnosi si mai putin aposi. Report
August 16, 201016 yr comment_53306 Maya, mersi de explicatiuni . A mea nu a iesit zemoasa, ci doar nu a ajuns suficient de solida incat sa se tina felia. Nu a fost mare diferenta cand am taiat-o rece fata de cand am taiat-o calda. Pur si simplu nu se tinea bine. Eu m-am gandit ca nu a fost suficient aluat la cantitatea de dovlecei si ca nu a fost suficient de gros ca sa zic asa. Poti detalia Weinsteinbackpulver? Vezi ca eu sunt anti-germana , cu regrete. de unde il procuri si din astea. Daca ai pus prea multi dovlecei si prea putin aluat,e posibil ca asta sa fie cauza din care nu s-a tinut,ca bune e oricum Pai am detaliat.Weinstein-ul este ceea ce se depune în butoaiele cu vin."Depunrea" aia e naturala si se gaseste sub forma de praf în rafturile unde se gasesc de astea...drojdie uscata,bicarbonat,praf de copt cu phopsphat,na acolo e si asta fara Aaaa,si nu contine nici gluten(bun de stiut pentru cei care sînt alergici) Report
August 16, 201016 yr comment_53308 Maya, poate ar trebui sa incerci si cu mere. La cat de mult ai indragit "invizibilii". Sigur o sa încerc,dar momentan nu avem loc de zucchine...macar la desert sa avem altceva,ca în rest zici ca ne-am dilit cu tarta asta Report
August 25, 201016 yr comment_54170 Am reuşit, în sfârşit, să abordez şi eu reţeta aceasta, iată dovada Report
August 25, 201016 yr comment_54171 Moale şi catifelată,ca o budincă, uşor de făcut şi ieftină,bună atât caldă, cât şi rece. Presimt că va fi reţeta -vedetă a acestei veri la noi acasă. Mersi, Lili.Editez, ca să menţionez că trebuie să încerc şi varianta cu mere- arată superb, iar scorţişoara este una dintre dependenţele mele. Report
August 25, 201016 yr comment_54175 Iar eu aseara am modificat ingredientul principal adica dovleceii am facut-o cu ceea ce aici se numeste bietole sau coste, frunze de sfecla cre ca pe romaneste sau mangold pe nemteste.Cum n-aveam chef sa le fac fierte ca de obicei am facut compozitia de aici dar din ochi de data asta ca oricum era un experiment. A iesit bine si asa, am facut-o special subtire ca sa se coaca bine frunzele, numa parmigiano l-am pus de la inceput si s-a copt prea tare, in rest e ok Report
August 25, 201016 yr comment_54180 Eataly si aia cu mere arata ffff bine.Oare cu broccoli se poate? am o ditamai capatana si nu stiu cum sa o fac??? Si cum tai broccoli, il las buchetele?? Report
August 25, 201016 yr comment_54209 Eu as toca buchetelele, sa fie "invizibile". Oparite in prealabil. Zic si eu o parere! Report
August 25, 201016 yr Author comment_54226 Nu stiu ce sa zic de broccoli.Cred ca ideea de "invizibilitate" o da chiar faptul ca sunt taiati felii subtiri.Nu stiu daca cu broccoli ai avea acelasi efect.Parerea mea. Daca te incumeti si incerci, da de veste.Te astept cu impresii. Report
August 27, 201016 yr comment_54511 Eataly, am facut-o combinata, din broccolli si dovlecei + cantitatea dubla de aluat.Broccolli am desfacut in buchetele si apoi am taiat feliute ... dar stiti voi se mai farama .... Aam adaugat si cateva cotoare de ciupercute taieate feliute Din pacate iar e coca clisoasa si nu-mi place asa necoapta, plus se simte gustul lesios de bicarbonat. O trec la traume ... si data viitoare o fac sufle cu reteta ta de a taia dovleceii, dar un soufle simplu fara faina si praf de copt, doar din oua, smantana si multa branza rasa, genul cum se fac cartofii frantuzesti la cuptor, dar cu dovlecei.na-am apucat sa pozez si sectiunea sa se vada el broccoletti, dar poate reusesc sa pozez diseara. Report
August 27, 201016 yr comment_54519 Daniella,nici nu-i de mirare ca ajungi la traume cu ea.Cozile de ciuperci sînt pline de apa,si la copt fac balta!Eu coditele le folosesc doar la sosuri.Si apoi gustul lesios de bicarbonat...nu înteleg...ai pus bicarbonat sau praf de copt?Cum ziceam eu folosesc Weinstein-ul ala,fara phosphat,ca ala da gustul ala kkcios.Oricum,parerea mea este ca se poate sari peste orice agent de crestere la aceasta reteta.Si mai ceva,poti face tu si fara faina si etc..daca o sa ai dovlecei aiurea,tot "clisos" (ce denumire ),adica umed o sa-ti iasa sufleul...si tot la traume o sa ajungi!Accepta ca virgula, chestiile astea mq umede nu-s pe gustul tau,si cu asta basta! Daca vrei un chec uscat,cu aroma de dovlecei,fa retea Adrianei(Torta cu dovlecei) Report
August 27, 201016 yr comment_54521 Daniella,nici nu-i de mirare ca ajungi la traume cu ea.Cozile de ciuperci sînt pline de apa,si la copt fac balta!Eu coditele le folosesc doar la sosuri.Si apoi gustul lesios de bicarbonat...nu înteleg...ai pus bicarbonat sau praf de copt?Cum ziceam eu folosesc Weinstein-ul ala,fara phosphat,ca ala da gustul ala kkcios.Oricum,parerea mea este ca se poate sari peste orice agent de crestere la aceasta reteta.Si mai ceva,poti face tu si fara faina si etc..daca o sa ai dovlecei aiurea,tot "clisos" (ce denumire ),adica umed o sa-ti iasa sufleul...si tot la traume o sa ajungi!Accepta ca virgula, chestiile astea mq umede nu-s pe gustul tau,si cu asta basta! Daca vrei un chec uscat,cu aroma de dovlecei,fa retea Adrianei(Torta cu dovlecei) Da, am pus bicarbonat de sodiu in loc de praf de copt (oricum nici praful de copt nu-mi place la gust ca are gust tot lesios), asa am facut si prima data.Eu am facut fara faina cu straturi cu sos de oua smantana si multa branza rasa, doar ca ii taiasem mari.Nu clisa necoapta nu e de la ciuperci ca nu am pus decat 6 codite in ditamai tavoiul... poate trebuia sa le mai las, dar am zis sa fac cum zice Eataly 30 minute la 180 grade, cuptor incins in prealabil.Adevarul e ca nu ma omor deloc psihic cu cocile si faina, adica nu mananc nici checuri, foietaj (decat rar si daca e uscat ca saratelele). Totusi prima oara mi-a iesit mai buna parca, desi am zmucit cantitatile atunci, dar am pus mult mai putin bicarbonat decat zice la reteta.Spui ca agentul d e crestere nu are nici un rol?Poate o mai incerc odata cu drojdie, ca acel gust nu ma deranjeaza asa de rau. Si poate o las mai mult la cuptor (eventual sa nu mai pun parmezanul decat mai spre sfarsit ...? Report
August 27, 201016 yr comment_54527 Daniella,tu ai avut ditamai coca,cum crezi ca ti se coace în 30 de minute?Temperatura data de Eataly este pentru alte cantitati/alte ingrediente.Asta-i una...iar coditele,numai 6? Cozi mari au mai avut ciupercile alea!Se vede ca-s apoase rau...probabil au mai fost si din congelator,atunci baltesc si mai mult...Nu te poti astepta sa schimbi totul dintr-o reteta,si sa ai pretentia sa-ti reuseasca Report
August 27, 201016 yr comment_54533 Eu timpul de coacere la cuptor nu-l respect niciodata, doar ma ghidez dupa el. Am invatat ca al meu cuptor e mai incet si atunci dupa ce expira timpul din reteta verific cu scobitoare sau asa ceva, de cele mai multe ori trebuie sa mai las mult peste. Depinde si de cuptor, si de tava folosita... am o tava de inox care am constatat ca e mai lenesa la copt, la fel si cele de yena sunt mai lenese, pe cand alea ale cuptorului sunt cele mai rapide, apoi vin alea non-stick ieftine si subtiri. O intreaga teorie . Report
August 27, 201016 yr comment_54534 Daniella,tu ai avut ditamai coca,cum crezi ca ti se coace în 30 de minute?Temperatura data de Eataly este pentru alte cantitati/alte ingrediente.Asta-i una...iar coditele,numai 6? Cozi mari au mai avut ciupercile alea!Se vede ca-s apoase rau...probabil au mai fost si din congelator,atunci baltesc si mai mult...Nu te poti astepta sa schimbi totul dintr-o reteta,si sa ai pretentia sa-ti reuseasca da, coditele alea 6 (mari e drept) din congelator le-am scos.Dar tarta nu e inalta tarta e intinsa, ca am pus intr-o tava mai mare, si am gandit ca fiind la fel de groasa, tot atata timp trebuie, apoi se rumenise pe deasupra parmezanul. Bine daca era dupa mine o mai lasam, dar am rugat iubitul sa o scoata el si sa-si bage pateurile cand a sunat ceasul si doar dupa aia am vazut ca nu e chair rumenita ca si data trecuta. Mie ca si coca de tarta imi place aia sfaramicioasa, stii? Dar imi place cum i-a iesit lui Eataly in poza ei coca e coapta, in rest, mai sunt vreo 2 coapte, restul sunt toate necoapte dupa gustul meu pentru o coca cu faina. Nu contest ca dupa gustul altora e ok asa. Report
August 27, 201016 yr comment_54535 am folosit o tava non-stick subtire, aia care are si gratar pt friptura, de la Ikea. Deci zici ca cu cat e tava mai groasa procesul de coacere e mai lent si indelung? Eu de exemplu am vasede inox, dar nu in baie de inox ci groase cu fund de 12 mm, pai alea iau energie de la cea mai mica sursa de caldura si o disipeaza apoi in interior mult timp. In cateva minute mi se fierb legumele la foc minim, vorbind insa de aragaz nu de cuptor. Hai ca am iesit in off topic de tot. Grilul din acekasi material mi se incinge in 7 minute pe aragaz si pot face friptura fara foc apoi pe ambele parti. Report
August 27, 201016 yr comment_54536 Tot off-topic:Daniela, vreau sa zic ca tine f mult de cuptor. Eu am explicat cum merge al meu la vasele pe care le am, la tine s-ar putea sa fie altfel. Apoi daca s-a rumenit parmezanul deasupra, dar nu s-a facut tarta inauntru bine, posibil sa fi fost focul prea tare. Poate la tine 180grade arde mai tare ca la altii. Trebuie intai sa ajungi sa iti cunosti cuptorul bine ca sa il poti folosi in mod optim. Si spre deosebire de tine, mie nu mi se pare ca oalele cu fundul gros fac treaba mai buna sau mai repede (am aragaz cu plite electrice si vasele cu fundul gros marca Jamie Oliver - in combinatia asta cel putin eu sunt dezamagita). Report
August 27, 201016 yr comment_54548 iata si foto cu sectiunea: m-am luptat cu 1 portie, restul tavii Report
August 27, 201016 yr comment_54552 Mie ca si coca de tarta imi place aia sfaramicioasa, stii? Dar imi place cum i-a iesit lui Eataly in poza ei coca e coapta, in rest, mai sunt vreo 2 coapte, restul sunt toate necoapte dupa gustul meu pentru o coca cu faina. Nu contest ca dupa gustul altora e ok asa. Daniella, eu ti-as sugera ca atunci cind mai folosesti broccoli sa incerci a o face fie in gen quiche ne'Lorraine, fie clafoutis sarat (dupa reteta Ralucai ). Ambele versiuni sint excelente ! Report
August 27, 201016 yr comment_54558 woaw! arata yammi! merci de idei!aluat sfaramicios si umplutura fara faina yep Report
August 28, 201016 yr comment_54647 Le-a venit vremea la acesti minunati dovlecei. I-am facut azi, sunt deliciosi ...au disparut rapid din tava .Merci Lili de reteta. se cva reface cu siguranta. Report