Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dovlecei invizibili

Featured Replies

Nu m-am putut abtine si i-am facut si eu az! Mama a mancat doua portii, ceea ce m-a flatat! Sunt aaare buni!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif Eataly!

Pozele sunt facute cu telefonul, ca aparatul meu are "buba".Nu mai reda ce-a pozat!

post-73-127946878347_thumb.jpg

Am facut si eu azi dovleceii invizibili, doar ca-i vom papa la cina asa ca inca nu stiu cum sunt. Pt aceasta parte am sa revin.

Am facut niste modificari ca sa pot manca si eu:

- faina alba am inlocuit-o cu faina neagra si tarate de grau (jumi-juma)

- laptele cu smantana

- untul cu ulei de masline

- sofran/curry nu aveam in casa in schimb am folosit o sare imbogatita in stil mediteranean (usturoi, rozmarin, piper si salvie)

- am pus marar

- si am adaugat si un pic de apa, mi se parea prea vartoasa compozitia, cred ca din cauza taratei.

Am dublat compozitia de oua la 1,2kg de dovlecei.

De mirosit miroase frumos, a crescut de nu-mi vine sa cred... sunt curioasa sa-i simt gustul. Sorina

Am facut niste modificari ca sa pot manca si eu:

- faina alba am inlocuit-o cu faina neagra si tarate de grau (jumi-juma)

Faina integrala trebuia, nu e acelasi lucru cu faina neagra. Incearca sa folosesti faina de naut, eu am facut crochetele de dovlecei si au iesit delicioase.

Scuze, chiar faina integrala am folosit... am scris din greseala faina neagra... cine stie pe unde-mi umbla mie capul?!

Multumesc pt rectificare! Sorina

i-am facut luni seara si au fost deliciosi.

multumim Eataly! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif

[center]Am avut 3 dovlecei din recolta proprie. Fragezi si tare buni!

Eataly, asta e cea mai buna tarta cu dovlecei, pe care am mîncat-o vreodata!

Simpla, delicata, perfecta...

Multumesc! :D

post-5-127980170653_thumb.jpg

post-5-127980172796_thumb.jpg

Am aromatizat laptele cu sofran, iar deasupra am pus mozzarella si pecorino.

Am postat reteta pe blog, cu cantitatile facute de mine.[/center]

• Author

[center][b]Am avut 3 dovlecei din recolta proprie.Fragezi si tare buni!

Eataly,asta e cea mai buna tarta cu dovlecei,pe care am mîncat-o vreodata!

Simpla,delicata,perfecta...

Multumesc! =((

Multumesc Maya!Si eu o prefer asa.Am facut-o iar zilele trecute, dar fara poza.Mie imi place mai inalta, de obicei o pun in forma de chec.Si mi-a iesit cam slabuta, buna, dar aspect ...zero.

Nu stiu de ce dar anul acesta recolta de dovlecei a mamei e foarte slaba.In schimb, castraveti ...cu duiumul.Cred ca-s cate 30 de flori pe cuib.M-am saturat de castraveti.

Adriana, cum au iesit?

Adriana, cum au iesit?

Splendid, am mincat numai o felie ca sa pot minca restul lucrurilor pe care le pregatisem pentru cina dar tare as mai fi mincat, azi insa vor fi prinzul meu =((

De la curry avea un usor gust picant, apoi e moale si delicata, excelenta.

Eu am respectat in totalitate cantitatile, dovlecei am pus exact 700 de gr. Acu pot sa incerc punind deasupra alte brinzeturi eventual.

Grazie Lili =((

post-4-127986637477_thumb.jpg

[right][center]Si varianta mea ceva mai.....galbena. De la dovlecei mi se trage, ca ai mei sunt galbeni, asta ca sa nu credeti ca mi-a scapat borcanul cu sofran sau yellow curry :love7:.

[/center]

[center]post-701-127993871794_thumb.jpg [/center]

[/right]

Adriana, con imenso piacere! :tongue3:

Luni ma duc la Lidl sa-mi iau cuptor de ala micut ca sa nu il aprind pe asta acu pe calduri. Nu stiu unde o sa-l pun dar o sa ma gindesc apoi la chestia asta :biggrin: Si am de gind sa il inaugurez cu dovleceii invizibili ca tot s-au terminat aseara :(

[right][center]Si varianta mea ceva mai.....galbena. De la dovlecei mi se trage, ca ai mei sunt galbeni, asta ca sa nu credeti ca mi-a scapat borcanul cu sofran sau yellow curry :toothy9;.

[/center]

[/right]

Exact la asta m-am gindit cind i-am vazut cit is de galbeni :P

• Author

[right][center]Si varianta mea ceva mai.....galbena. De la dovlecei mi se trage, ca ai mei sunt galbeni, asta ca sa nu credeti ca mi-a scapat borcanul cu sofran sau yellow curry :mad:.

Asa galbeni, is si mai invizibili. :floare:

Si mi-ai dat si o idee, am sa fac cu patisson.Dovleceii aia turtiti ca o tipsie.Ca au iesit vreo trei.

Multumim din tot sufletul pentru aceasta reteta minunata! ;)

A fost un deliciu, se repeta cu siguranta!

O duminica placuta! Cami

post-644-128006931875_thumb.jpg

post-644-128006939169_thumb.jpg

post-644-128006944473_thumb.jpg

:) ;)

EDIT: Am uitat sa scriu, ca am pus bränza Mozarela, ceva usturoi pisat si piper cayenne.

Prea i-a laudat toata lumea, asa ca i-am facut si eu azi. Am niste dovlecei rotunzi, asa a fost soiul, cica frantuzesti. Au fost tare aposi, asa ca am renuntat sa mai fac poza la produsul final :lol:, insa la gust au fost super!

:hug: pentru reteta!

Prea i-a laudat toata lumea, asa ca i-am facut si eu azi. Am niste dovlecei rotunzi, asa a fost soiul, cica frantuzesti. Au fost tare aposi, asa ca am renuntat sa mai fac poza la produsul final :lol:, insa la gust au fost super!

:hug: pentru reteta!

I-am avut azi,si deabia astept tura urmatoare.Noi nu ne mai saturam de ei!

Noi avem anul asta asa dovlecei gustosi in gradina!

• 2 weeks later...

Executat si eu ieri.... Buni ! Am uitat sa fac si la sectiune ! :hungry:

Din pacate, mie nu mi se rumeneste asa frumos deasupra... Am zis ca am o problema cu cuptorul, in acest sens....

post-366-128098947342_thumb.jpg

Ba sunt foarte frumos rumeniti, vrabiuto! Ai mei s-au cam parlit deasupra! Mie-mi plac mai mult asa!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

daca ai uitat, asta-i semn ca mai trebuie sa-i faci odata!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

• 2 weeks later...

Eataly multumesc pentru reteta. Am facut-o si eu si a iesit foarte buna.

post-685-128188321685_thumb.jpg

post-685-128188322482_thumb.jpg

dosul (a iesit din forma simplu prin intoarcere)post-685-128188323174_thumb.jpg

Am pus parmezan ras un vreo 4-5 lingurite si inauntru si vreo 10 lingurite pe deasupra. Vrusesem sa pun si mozzarella, dar am uitat.

Fetele, am insa o intrebare. In imaginile postate de Eataly (ea are un aparat mai bun si se vede indeaproape coca coapta) tarta e tarta bine coapta inauntru, cu coca coapta.

In schimb la alte foto ale fetelor care au probat reteta, ca si in cazul meu, compozitia a ramas moale dupa copt, arata (si este , parerea mea) necoapta bine.

Care sa fie explicatia?

Am facut si eu azi si pentru ca banuisem ceva din foto postate am adaugat ceva parmezan si inauntru (am zis ca o sa absoarba si o sa se coaca mai bine) nu mi-a iesit nici coapta bine ca in foto Eataly, nici moale de tot ca in alte foto, desi e bine rumenita pe afara si a stat 35 min la 180 grade. Dupa mine coca (faina) a ramas necoapta.

Iata sectiunea ca dovada a ceea ce spun:

post-685-128188324731_thumb.jpg

post-685-12818832556_thumb.jpg

Oare noi cu praful de copt am stat prost?

Se poate face si cu drojdie sau bicarbonat?

Am uitat sa spun ca am pus chiar sofran, am lasat dovleceii la scurs cu sare vreo 20 min, dar nu a curs nimic (cred ca numai daca ii razi si storci curge).

Am pus ulei de masline EV in loc de unt (ma feresc de unt ... cu ingrasatul) si faina integrala 6 cereale in loc de faina alba.

Am pus bicarbonat de sodiu in loc de praf de copt.

Repet gustul e foarte bun Eataly :floare: si e si extrem de simplu de facut, doar as fi dorit ca partea de coca sa fie mai coapta.

Cred ca problema e micsorarea usoara a cantitatii de lapte si marirea usoara a celei de faina, nu?

Oricum tarta cred ca merge cu orice cu orice legume, nu doar cu dovlecei, nu?

Etaly, am facut si eu tarta vineri seara si am fost impresionata de gustul fin.

Nici la mine nu s-a copt fuarte bine, sau nu stiu cum sa spun, dar felia taiata de acolo nu se tinea intreaga sa zicem ca sa o tii cu mana. Dar de buna a fost fuarte buna.

Eu recunosc ca nu am respectat cantitatile perfect, s-ar putea ca alautul sa nu si fost suficient de tare ca sa tina bine feliile de dovlecei, apoi poate mai trebuia tinuta in cuptor, cine stie? Praful de copt mi s-a parut mult si nu am pus chiar cat la reteta.

Deci n-am pretentii de nici un fel atata timp cat nu am urmat reteta 100%.

Eu am mai pus in aluat si niste branza feta rasa, poate 4-50 de grame. Am facut portie dubla ca ma gandeam ca nu ajunge. Si bine am facut =)) .

Multumesc din nou pentru reteta =)) .

Dani, eu am respectat strict cantitatile, dar cred ca asa trebuie sa iasa.Oricat ai scurge de mult dovleceii, tot lasa zeama.E foarte buna asa!

Cred ca merge si cu alte legume.