Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mic dejun - Cu dragoste !

Featured Replies

Ieri a fost ziua mea libera asa ca am facut clatite pe cand s-au trezit aia "mici" :rolleyes:, care si le-au decorat cum au vrut.

post-192-0-22173200-1589538248_thumb.jpg

post-192-0-06393800-1589538268_thumb.jpg

• 5 weeks later...

Overnight oats rolleyes.gif

Acum cu fructe proaspete, la alegere: capsuni cu banana sau capsuni cu kiwi.

post-84-0-89973300-1592215910_thumb.jpgpost-84-0-40551800-1592215919_thumb.jpg

• 4 months later...

Pancakes reteta de suflet:

2 oua

90 gr faina integrala/ovaz

90 ml lapte normal sau vegetal

165 gr pireu de mere(applesauce-eu il gasesc dea' gata)

3 linguri miere/sirop artar/sirop agave

1 lingurita scortisoara

1 lingurita praf de copt

post-9-0-17600900-1604402881_thumb.jpg

• 2 months later...
Azi, mic dejun à la Maya :sad3: - iaurt, ovaz, canepa, chia, afine congelate ca proaspete nu am avut.

post-192-0-93388300-1610544437_thumb.jpg

Lapte cu orez, fara scorțișoară ca o urăsc, dar aromat cu zahar vanilat si esenta de rom, ca asta e damblaua mea, plus bucatele de fructe confiate!

post-343-0-55694700-1610905907_thumb.jpg

Lapte cu orez, fara scorțișoară ca o urăsc, dar aromat cu zahar vanilat si esenta de rom, ca asta e damblaua mea, plus bucatele de fructe confiate!

Arata misto cu fructele alea, dar... fara scortisoaraaaa??? eu as pune scortisoara in orice mancare, dar nu ma lasa restul familiei. Mersi de idee, cred ca maine imi fac si eu :tongue3: .

• 1 month later...

N-am mai facut de anul trecut...

Da ce pufoase sint.

Pai altfel nu se poate :rolleyes: .

Azi am avut chef de omleta cu chives si branza (care nu se vede). Omleta s-a rupt cand am intors-o asa ca a iesit forma din poza :71: .

post-192-0-68492800-1614279792_thumb.jpg

Mic dejun pentru paradit arterele ??‍♀️?

post-591-0-78384400-1614442439_thumb.jpg

Haha, am avut si eu asa ceva nu demult, n-am scris atunci sa nu se sperie lumea =)) , da' daca am vazut si la altii...(tot cu bacon :unsure: ).

post-192-0-46244800-1614445933_thumb.jpg

Mic dejun pentru paradit arterele ??‍♀️?

post-591-0-78384400-1614442439_thumb.jpg

Haha, am avut si eu asa ceva nu demult, n-am scris atunci sa nu se sperie lumea :D , da' daca am vazut si la altii...(tot cu bacon :unsure: ).

Hihi :P

Ce sa fac? O data (sau de cateva ori)pe luna ma dau poftele afara din casa... =))

• 6 months later...

Nu e chiar mic dejun, dar e prima masa a zilei ptr. Maia, si e cu foarte mare drag, "pachetelul" de la scoala, de azi 105.gif

In partea de jos, langa rosiile gabene, sunt lipii unse cu crema de branza cu busuioc, la care am adaugat masline de data asta. Altadata am pus inauntru bastonase de morcovi.

In partea de sus sunt bilute din: chia inmuiate in lapte, tarate de ovaz, germeni de grau, faina de in, banana, dulceata de trandafiri. Le-am tavalit in aschii de cocos.

post-84-0-00612500-1631773582_thumb.jpg

Boni, ce bine arata micul dejun al fetei, ma bucur tare ca mananca pachetel sanatos facut de tine si nu tanjeste dupa chimicale. :)

Boni tare bine arata! Sa mai faci poze si sa mai postezi pentru inspiratie.

Eu nu mai am idei ce sa ii mai dau copilului la scoala...

Da, da, neaparat sa mai pui, Boni, chiar ca ne inspiri sa mancam si noi mai sanatos. Cred ca prietenele Maiei sunt invidioase pe ea...

Pachetelul sanatos se datoreaza pandemiei. Nu le mai da voie sa iasa din curte in pauze, asa ca nu mai au cum sa mearga la chioscul cu covrigi/pizza/sandwitch ca sa cumpere de mancare. Asa ca ne-am intors la pachetel. biggrin.gif

De un an a renuntat la carne asa ca ma straduiesc eu sa ii pun in pachetel din toate cate putin. De aceea i-am si cumparat cutiute compartimentate.wink.gif

Am sa ma straduiesc sa pozez "pachetelul" cand nu e la fel cu precedentul.

N-am apucat sa postez ieri, asa ca pun azi pentru 2 zile:

- pizza margherita + rosii de 2 culori + castraveti

post-84-0-73173700-1632213467_thumb.jpg

- salata cu tofu picant + avocado + rosii de 2 culori + castraveti + crutoane (puse separat, sa nu se inmoaie rolleyes.gif)

post-84-0-75133000-1632213576_thumb.jpg

Boni, ce zice Maya de aceste mic-dejunuri? Le face pofta la alți copii? Eu in clasa întâi mancam pachețelele colegelor... :P mama a fost chemată de învățătoare si întrebată dacă mănânc acasa :P :)

Boni, ce zice Maya de aceste mic-dejunuri? Le face pofta la alți copii? Eu in clasa întâi mancam pachețelele colegelor... :P mama a fost chemată de învățătoare si întrebată dacă mănânc acasa :P :P

Super tare mino!Mi-ai inveselit dimineata :P :)

Boni, o sa ma ambitionez si eu. Pe moment ma descurc cumva, dar e grele cu mancarurile pentru scoala si serviciu.. Personal eu nu mai mananc de dimineata cand plec pana pe la 2-3 cand ajung acasa ph34r.gif

Boni, ce zice Maya de aceste mic-dejunuri? Le face pofta la alți copii? Eu in clasa întâi mancam pachețelele colegelor... :P mama a fost chemată de învățătoare si întrebată dacă mănânc acasa :P :)

Mino, a fost distractie mare la noi ieri seara. 24.gif24.gif24.gif I-am povestiti Maiei ce ai scris mai sus cand am intrebat-o ce reactii starneste pachetelul ei. Au fost atentate la pachetel, dar putine, pentru ca sunt destul de supravegheati in pauze. Oricum invidii a starnit biggrin.gif

Azi:

- bilute din chia inmuiata in iaurt, alune de padure, tarate de ovaz, germeni de grau, banana, coaja de lamaie, miere. Le-am tavalit in seminte de susan prajite. Am prajit si niste alune pe care le-am pus pe langa

- sandwitch cu branza de capra si castraveti cruzi + rosii de 2 culori

post-84-0-33869300-1632377464_thumb.jpg

-aceleasi bilute de mai sus, cu migdale

- "placintele" din linte + branza de capra + rosii

post-84-0-58897200-1632809400_thumb.jpg

Despre placintele ma duc sa povestesc la dezastre.