Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mic dejun - Cu dragoste !

Featured Replies

Batoane de pui cu susan.

post-1400-13396841123621_thumb.jpg

Am reusit sa fac si eu chiflele umplute. Foarte bune, doar ca nu mi-a ramas galbenusul moale. M-am tot uitat in cuptor, dar nu era albusul facut. Mai experimentam.

post-1290-13402842244689_thumb.jpg

Eu nu am mai facut nimic special de mic dejun . De cand am gasit o telemea super faina , pun o felie pe una de paine si asta e micul meu dejun. Pana ma satur ...

iar eu am reusit sa fac oua la mo. primul a iesit cu galbenusul mai tare ca m-am luat eu cu altceva si-am uitat de el, al doilea a iesit perfect, cu galbenus moale. 1 min am lasat la 800. gata, acuma-mi fac si la birou!

merci, cerra, ca m-ai incurajat sa perseverez! :thumleft:

iar eu am reusit sa fac oua la mo. primul a iesit cu galbenusul mai tare ca m-am luat eu cu altceva si-am uitat de el, al doilea a iesit perfect, cu galbenus moale. 1 min am lasat la 800. gata, acuma-mi fac si la birou!

merci, cerra, ca m-ai incurajat sa perseverez! :D

Bravooooooooo!!!

Ma bucur ca ai reusit =))

• 1 month later...
  • 1 month later...

Kao Tom Congee

Sau cum îsi începe thailandezul de rînd ziua :

Orez cu bob lung, aruncat în 15 volume de apa rece usor sarata pentru unul de orez. Se fierbe la foc mic, cam o ora, amestecînd ca sa nu se lipeasca.

Ca garnitura se adauga : crevete mari crude, decorticate / pui fiert taiat cuburi / calamari cruzi taiati felii / peste alb taiat cuburi / carne slaba de porc, vaca sau vitel fiarta si taiata cuburi /oua crude desfacute direct în zeama fierbinte, sau combinatii dintre acestea, dupa gust.

Se asezoneaza direct în castronul personal dupa gust cu : sos de peste, zeama de lamîie verde, ceapa verde tocata, usturoi dat pe razatoare si amestecat în parte egala cu ulei neutru (arahide, floarea soarelui), zahar (de palmier de preferinta), ghimbir ras, ardei iute tocat, frunze de coriandru proaspat tocat.

De obicei asezonarile se prezinta fiecare în mici castronele din care fiecare comesean se serveste dupa preferinte.

post-3-1348141788462_thumb.jpg

• 1 month later...

Daca m-ar fi servit thailandezii de rand cu asa ceva si dintr-o astfel de farfurie,cred ca ma indragosteam pe loc de mancarea lor.Cred ca ale mele gazde au fost si mai 'de rand',caci in afara de orez fiert la masina speciala si rata 'direct de la macelar pe gratar'(simpla,fara condimente,iar de lasat sa se patrunda intre ele,cu atat mai putin)n-au reusit sa ma 'impresioneze' cu nimic pe parcursul a catorva zile.

Si ca sa fiu la tema :

tortilla cu somon

post-1267-13511087199154_thumb.jpg

• 4 weeks later...

Avocado umplut cu ou, somon afumat, rosii si ceapa verde, condimentate si amestecate cu putin ulei de masline. Yummmmm!

post-701-13535491797721_thumb.jpg

post-701-13535491792412_thumb.jpg

post-701-1353549178434_thumb.jpg

Foare faina prezentarea si foarte buna ideea, am retinut-o (mai ales ca-mi place avocado sub orice forma).

Foare faina prezentarea si foarte buna ideea, am retinut-o (mai ales ca-mi place avocado sub orice forma).

+1, dar deja ma streseaza caloriile acestui fruct, chit ca-s sanatoase.

• 1 month later...

Anca,LA MULTI ANI!in noul an, si tot binele alaturi de familia ta draga!

Am citit despre vestea bebelusului si nici ca se putea cadou mai frumos ,cel mai cel!

Fericire mare in familia ta.Fericit tare va fi si Luca in curand va avea un nou partener de joaca!

Multa putere si sanatate tinerei mamici iar voua spor in pregatiri!

Felicitari tuturor! :floare:

Scot topicul in linia intai ca mai fac si eu mic dejun din cand in cand, nu demult vreo doua ore in urma;

post-119-13586931225935_thumb.jpg

post-119-13586931472737_thumb.jpg

post-119-13586931785423_thumb.jpg

[quote name='moatza' date='22 November 2012 - 08:20 AM'

+1, dar deja ma streseaza caloriile acestui fruct, chit ca-s sanatoase.

[b]Motzulino,

Nu te stresa geaba. Avocado are calorii negative.

Citeste ici si poate ca iti schimbi parerea despre el (nu zic ca nu ai sti tu, dar eu insist ptr ca nu vreau sa renunti la avocado:)

Prin "alimente cu calorii negative" intelegem acele alimente pentru digerarea carora organismul nostru consuma mai multe calorii decat aportul lor caloric. De exemplu la ingestia a 200 de grame de alimente cu calorii negative organismul va trebuie sa foloseasca 300 de calorii pentru a le metaboliza. In felul acesta va scoate din depozite necesarul de 100 de calorii in plus fata de cele 200 ingerate, favorizand astfel arderea grasimilor si scaderea in greutate. Va propunem o lista cu reprezentantii de baza ai alimentelor cu calorii negative.

Avocado este un fruct mai consistent, avand 160 de calorii la 100g. Metabolizarea acestuia insa necesita un consum de peste 200 de calorii. Avocado contine grasimi bune, vegetale, utile in mobilizarea grasimilor din depozitele adipoase, pe principiul “cui pe cui se scoate”. Fara aceste grasimi vegetale greu se pot mobiliza grasimile depozitate fiindca nu exista stimularea biochimica. Asemenea grasimi bune mai prezinta pestele, fructele de mare, dar si mango, pepenele galben, nucile necoapte, alunele necoapte si mai putin miejii de floarea-soarelui necopti.[/b]

Si eu iubesc avocado

Pozele nu sunt de acum desi maninc si acum in dieta avocado dar nu cu paine ci cu inlocuitor de wasa 21% (burger)

pur si simplu pe o felie de paine sau in loc de maioneza

post-1316-13586968242475_thumb.jpg

sau asa

post-1316-13586968388641_thumb.jpg

[b]oricum l`as lua tot bun ramane chiar are si un IG foarte mic ( 10) este o grasime buna.

sper ca te`am convis asta daca iti place de el ca daca nu iti place poate sa fie aur ca nu il maninci.[/b]

• Author

Anca,LA MULTI ANI!in noul an, si tot binele alaturi de familia ta draga!

Am citit despre vestea bebelusului si nici ca se putea cadou mai frumos ,cel mai cel!

Fericire mare in familia ta.Fericit tare va fi si Luca in curand va avea un nou partener de joaca!

Multa putere si sanatate tinerei mamici iar voua spor in pregatiri!

Felicitari tuturor! :floare:

Scot topicul in linia intai ca mai fac si eu mic dejun din cand in cand, nu demult vreo doua ore in urma;

Nico,

Iarta-ma ,ca nu am vazut mesajul tau pana acuma .

Nu stiu ce-i cu mine iarna ca-s tare adormita .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_fessee.gif

Multumesc mult pentru urari .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

Ma voi alatura si eu galeriei bunicelor ,pe care ai deschis-o tu .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Ratota(papara) aia zici ca-i la mine in tigaie .Asa imi place si mie, mai moale .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Cerra, mi-ai dat o veste buna, o ai dintr-o sursa credibila?

sa stii ca exista wasa si cu 24% fibre. aia-i permisa si la monti.

[font=Arial]

ai gasit tu la noi wasa 24% ? eu nu am gasit pe vremea cand am inercat monti

nu am mai intrat de mult timp pe topicul acesta, totul de sus pana jos e de vis :snorting:! [/font]

scuze, mi-am dublat postul (ca nu stiu de ce imi apare scrisul bolduit si parca nu era voie ...) , asa ca profit de dubla sa imi pun si eu aici micul meu dejun de ieri si azi, pieptul de rata rece este personajul principal

post-685-13587287989389_thumb.jpg

post-685-135872880544_thumb.jpg

post-685-1358728813203_thumb.jpg

post-685-13587288211934_thumb.jpg

credibila! Avocado este permis si la monti are IG(10)

Eu iau de la kaufland burger pachet rosu cu 21% fibre si este permisa in Monti, cu grasimi costa vreo 4 lei dar trebuie citi bine pe spate ptr ca am vazut si cu 15%. Prefer asta si fac painea integrala bob de grau intreg acasa.

[quote name='Daniella' date='21 January 2013 - 12:37 AM'

ai gasit tu la noi wasa 24% ? eu nu am gasit pe vremea cand am inercat monti

Exista binenteles, dar trebuie sa cauti sa fi atenta la ce cumperi si este mult mai scumpa decat burgerul.

Mic dejun de ieri

burger +pasta de branza cu hrean, ardei rosu kapia, ceapa rosie, piper, sare, frunze de patrunjel, pudra de chimen (puneam si sfecla rosie cruda rasa marunt dar nu am avut).

post-1316-13587600378536_thumb.jpg

dc imi intra mesajul de doua ori?

scuze, mi-am dublat postul (ca nu stiu de ce imi apare scrisul bolduit si parca nu era voie ...) , asa ca profit de dubla sa imi pun si eu aici micul meu dejun de ieri si azi, pieptul de rata rece este personajul principal

Ce skin ai? Incearca sa-l schimbi.

[quote name='Foxyy' date='21 January 2013 - 10:00 AM'

Incearca sa schimbi skin-ul. Pe care il ai acum?

Mai, nu stiu spre rusinea mea ce zici. Eu nu am schimbat nika niciodata si nici nu am personalizat dar vad ca de aseara cam asa arata de 2 ori mesajul. Acum vad ca intra normal.

Daca te referi la fateta cum vad eu, iti pot zice ca este cu albastru. Sorry nu prea le am cu astea.

Geany, la tine a venit primăvara https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/105.gif

Faină ideea, de reţinut. Făcusem mai de mult ochi în felie de pâine (scuze, nu mai ţin minte a cui a fost ideea) şi Maia a fost încântată. Aşa poate o fac să mănânce ardei https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wink.gif

Geany, la tine a venit primăvara https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/105.gif

Faină ideea, de reţinut. Făcusem mai de mult ochi în felie de pâine (scuze, nu mai ţin minte a cui a fost ideea) şi Maia a fost încântată. Aşa poate o fac să mănânce ardei https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wink.gif

Da ardeiul asta rosu e tare dulce si bun,asa ca sa ai grija ce fel de ardei pui sa nu fie amar,aia verde inchis se pot nimeri amarui ,desi mie imi place gustul de amarui ,m-am invatat cu el in Italia de la radichio si altele :)

Daca pui rondeaua mai inalta mai pot incapea acolo in cosulet 2-3 cuburele de jambon si vreo rondica' de rosie ,ideal ar fi sa iasa forma ca o floare asa :notworthy: