Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mic dejun - Cu dragoste !

Featured Replies

Saptamana trecuta am lucrat 1 zi de acasa, asa ca singurica fiind mi-am facut de cap si m-am rasfatat la maxim.

Focaccia cu bacon si ou fiert moale.

Rasfatul suprem ??

post-591-0-95123200-1672501808_thumb.jpg

post-591-0-25848600-1672501839_thumb.jpg

Saptamana trecuta am lucrat 1 zi de acasa, asa ca singurica fiind mi-am facut de cap si m-am rasfatat la maxim.

Focaccia cu bacon si ou fiert moale.

Rasfatul suprem ??

Imi ploua in gura!

De cand am vazut poza lui Clau visez numai bacon ?.

Pana una-alta, o omleta cu resturi de toppings ramase nefolosit la pizza de ziua trecuta. Am mai pus si niste bucatele de piept de pui, o tona de proteine

post-192-0-08615400-1672938854_thumb.jpg

• 1 year later...
Oua cu rucola si telemea - trebuia sa fie fritatta, sa pun si rosiile in tigaie dar n-am avut din cele mici. Aiesit foarte buna si asa (am pus si usturoi granulat).

post-192-0-01339500-1716224789.jpg

• 5 months later...
Am facut chestia asta azi dimineata. Intr-un video pe Instagram se chema "omleta taraneasca". In afara de tortillas, oua si branza, se pot pune ce ingrediente aveti prin frigider. Tortillas taiate fasii (eu am pus 3, am avut cu spanac), oua (am pus 8), branza (feta, cheddar), ceapa verde, ardei rosu, niste salam, deasupra mozarella. Dupa 30 de minute la 350 F nu era gata, am mai lasat-o inca 15. Seamana la gust cu "strata", un fel de budinca de paine, n-am mai facut demult.

post-192-0-84670300-1730048138.jpg

post-192-0-00416000-1730048161.jpg

interesanta idee, dar nu ramine tare tortilla?

Nu, deloc. Poate daca folosesti din cele tari, pentru tacos? Am mai vazut reteta in care se pune tortilla intreaga in vasul pentru cuptor, ca o foaie de placinta, si deasupra se toarna amestecul de oua, branza etc.

E buna si rece, merge de pus la pachet pentru serviciu - dar noua nu ne-a mai ramas. Am s-o refac pana mai am tortillas. Ma gandeam sa pum si niste felii de rosii deasupra.

Poti adauga lapte sau smantana/frisca lichida daca crezi ca ramane tare. La reteta de strata, unde foloseam paine, puneam intotdeauna lapte.
Simplu dar delicios. Am intotdeauna discutii cu sotul cand mananc asa ceva, cica de ce mai pun ulei (de masline) la salata asta, ca avocado are destula grasime ?.

post-192-0-56545900-1730834639.jpg

Simplu dar delicios. Am intotdeauna discutii cu sotul cand mananc asa ceva, cica de ce mai pun ulei (de masline) la salata asta, ca avocado are destula grasime ?.

Ce bun este! Eu mănânc avocado gol, așa mult îmi place!

Parca am fi surori! Si eu il ador sub orice forma.

Si eu sunt sora cu voi! 71.gif

Si eu sunt sora cu voi! 71.gif

Un venit în club! :hug:

• 4 months later...
Ieri dimineata fiica-mea voia sa-si pregateasca "altceva" la micul dejun si m-a intrebat daca avem... fasole. I-am zis ca nu mancam fasole la micul dejun ca nu suntem englezi ?. Eh, avea ea altceva in minte asa ca i-am cedat o conserva. N-a folosit-o toata ca a facut doar pentru ea. Fasole (zdrobita) cu avocado. Nu stiu ce a mai pus, am gustat doar un pic, foarte buna, ca un fel de humus.

post-192-0-82240800-1743437731.jpg

Ieri dimineata fiica-mea voia sa-si pregateasca "altceva" la micul dejun si m-a intrebat daca avem... fasole. I-am zis ca nu mancam fasole la micul dejun ca nu suntem englezi ?. Eh, avea ea altceva in minte asa ca i-am cedat o conserva. N-a folosit-o toata ca a facut doar pentru ea. Fasole (zdrobita) cu avocado. Nu stiu ce a mai pus, am gustat doar un pic, foarte buna, ca un fel de humus.

Fasole, avocado, rosii - foarte bun mic dejun.

Noi, de dor de primavara: cas proaspat facut de mine, cu ceapa verde si ridichi

post-178-0-12586200-1743863624.jpeg