March 13, 201016 yr comment_26532 Ramo sa stii ca a fost ca in proverbul "Calule tu vrei ovaz!" ........ nu poti face altceva Report
March 15, 201016 yr Author comment_27008 Yoyo, claudia, tare bine arata tartele voastre! Sa va fie de bine! Report
April 6, 201016 yr comment_31349 Nu am poze dar trebuie sa scriu ca sa multumesc din nou. Hana, de data asta mi-a iesit exact cum trebuie. Am sa o fac in fiecare weekend, doar doar ne saturam de ea si apuc sa mai pun o poza Report
April 25, 201016 yr comment_34171 Am facut-o ca sa o duc la prietenii la care am fost aseara la cina, excelenta, revin cu pozele Report
April 25, 201016 yr comment_34272 Eu am facut aluatul in Thermomix, mai intii am facut zaharul praf apoi am continuat facind aluatul normal.In umplutura am inlocuit laptele cu smintina, deci am folosit doar 400 ml de smintina lichida, ciocolata era 75% cacao.Am facut-o vineri seara si am papat-o simbata seara, intre timp am tinut-o la temperatura camerei. Are un gust demential, am degustat-o pe deplin azi dimineata la micul dejun, aseara eram prea plina.Aluatul cu stropul de praf de copt e foarte moale, pufos si friabil, a crescut ca nebunul insa.Kiken, multumesc Report
April 26, 201016 yr comment_34287 Vaii!!!... Adriana in ce fel poate sa arate...nici nu ma gandesc s-o incerc,ca mi-e teama ca nu mo-i mai putea opri din savurat...cre' ca nici la copii nu le-asi mai lasa... Report
May 14, 201115 yr comment_88863 am vazut ceva asemanator la Adi Hadean saptamana trecuta si mi-am amintit de tarta lui Kiken, careia ii multumesc din nou parca de fiecare data imi iese din ce in ce mai bine https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue3.gif P.S. ptr. Daniella, asta este un exemplu excelent de dulce monti:- aluatul este cu faina/pudra de migdale, faina de secara si tarate, fructoza in loc de zahar- crema este ca in reteta originala, doar am omis de tot zaharul Report
May 14, 201115 yr comment_88873 merci Boni Arata de milioane e exact desertul ciocolatos pe care il ador! faina de migdale o faci tu din migdale crude macinate? Laptele din crema e voie la monti? Report
May 16, 201115 yr comment_89016 merci Boni Arata de milioane e exact desertul ciocolatos pe care il ador! faina de migdale o faci tu din migdale crude macinate? Laptele din crema e voie la monti? faina/pudra de migdale o cumpar de la Kaufland de obicei, firma stilla parca. e pretul rezonabil.cu laptele am uitat sa precizez, scuze, deja nici nu ma mai uit la reteta originala am folosit doar frisca, 400 ml frisca. ti-am dat exemplul asta si pentru ca se face relativ repede. e bestiala tarta asta si nimeni nu ar sesiza ca e "monti". Report
May 16, 201115 yr comment_89029 P.S. ptr. Daniella, asta este un exemplu excelent de dulce monti:- aluatul este cu faina/pudra de migdale, faina de secara si tarate, fructoza in loc de zahar- crema este ca in reteta originala, doar am omis de tot zaharul Boni multumesc! Deci reteta Monti este corecta asa?: Pentru blat:160 g unt110 g FRUCTOZA?un praf sare300 g faina/pudra de migdale, faina de secara si tarate ? ce cantitati din fiecare? sau e la alegere una din variante? 2 ouă30 g cacaocoaja rasă de la o portocală Pentru cremă:100 ml frisca tot nebatuta? 300 ml frișcă nebătută175 g ciocolată neagră >70% cacao2 gălbenușuri si mod de preparare acelasi? Report
May 16, 201115 yr comment_89030 Dani, hai sa nu-i stricam topicul lui Kiken cu toate transformarile mele. am sa deschid un subiect separat, la diete, si acolo ne facem de cap EDIT: am deschis aici topic pentru tarta asta monticizata Report
May 16, 201115 yr comment_89102 Boni , arata intr-un mare fel.Vroiam sa o incerc si eu , dar am realizat ca nu am ciocolata Report
May 16, 201115 yr comment_89121 eu tocmai am in plan sa o incerc cu o gramada de alte arome cred ca se potrivesc o gramada, pe acelasi principiu. fac teste si revin Report
May 20, 201115 yr comment_89711 Am prestat-o ...cu peripetii.Am uitat sa cumpar ciocolata de la un magazin mai mare , asa ca am apelat la un magazin de cartier unde am gasit doar ciocolata cu 42% cacao.Am facut crema cu ciocolata gasita , dar a iesit cam "curgacioasa" ...daca nu am citit tot topicul cu atentie maxima , pentru ca atunci vedeam ca trebuia sa mai pun un galbenus .Asta e, data viitoare. Dar gustul e ...divin Edit : poate ca m-am grabit putin sa o tai ,dar ma stresa cineva mic si pitic in spate "vleau tula cu ciocolata" Acum la frigider s-a mai intarit putin , e ceva mai bine. Report
May 24, 201115 yr comment_89995 Vaaai, cum de mi-a scapat ciocolatenia asta?! Imi ploua in gura! De i-o arat sotiorului nu ma lasa sa ma culc pana n-o coc Kiken, su-perb! Multumesc pentru reteta!!! Report
July 25, 201115 yr comment_97560 M-ai terminat cu reteta aceasta ,eu sunt un mega fan al ciocolatii iar tarta asta arata intr-un mare fel...pur si simplu limbez cand ma uit la poze Report
August 16, 201115 yr comment_100289 Am facut-o si eu in varianta lui monti. Superba, un gust divin. Au apreciat-o si nonciocolatosii.Doar ca am avut o problema foarte serioasa cu scosul din tava.Multumesc mult pt reteta! Deabia astept sa o mai fac, dar data viitoare pun hartie (pt siguranta)! Report
February 16, 201412 yr comment_213837 Deci ea era, m-am tot uitat pe Fb la ea si nu intelegeam Report
February 22, 201412 yr comment_214115 Deci ea era, m-am tot uitat pe Fb la ea si nu intelegeam Da Adriana, e "tarta" de ciocolata un pic mai atipica, facuta in tava patrata Report