Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarta de ciocolata

Featured Replies

Ramo sa stii ca a fost ca in proverbul "Calule tu vrei ovaz!" ........ nu poti face altceva :P
  • 3 weeks later...

Nu am poze dar trebuie sa scriu ca sa multumesc din nou.

Hana, de data asta mi-a iesit exact cum trebuie. Am sa o fac in fiecare weekend, doar doar ne saturam de ea :) si apuc sa mai pun o poza :)

• 3 weeks later...

Eu am facut aluatul in Thermomix, mai intii am facut zaharul praf apoi am continuat facind aluatul normal.

In umplutura am inlocuit laptele cu smintina, deci am folosit doar 400 ml de smintina lichida, ciocolata era 75% cacao.

Am facut-o vineri seara si am papat-o simbata seara, intre timp am tinut-o la temperatura camerei. Are un gust demential, am degustat-o pe deplin azi dimineata la micul dejun, aseara eram prea plina.

Aluatul cu stropul de praf de copt e foarte moale, pufos si friabil, a crescut ca nebunul insa.

Kiken, multumesc ;)

post-4-127222751662_thumb.jpg

Vaii!!!... Adriana in ce fel poate sa arate...nici nu ma gandesc s-o incerc,ca mi-e teama ca nu mo-i mai putea opri din savurat...cre' ca nici la copii nu le-asi mai lasa...
  • 1 year later...

am vazut ceva asemanator la Adi Hadean saptamana trecuta si mi-am amintit de tarta lui Kiken, careia ii multumesc din nou :)

parca de fiecare data imi iese din ce in ce mai bine https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue3.gif

post-84-13053924796948_thumb.jpg

P.S. ptr. Daniella, asta este un exemplu excelent de dulce monti:

- aluatul este cu faina/pudra de migdale, faina de secara si tarate, fructoza in loc de zahar

- crema este ca in reteta originala, doar am omis de tot zaharul

merci Boni :) Arata de milioane e exact desertul ciocolatos pe care il ador!

faina de migdale o faci tu din migdale crude macinate? Laptele din crema e voie la monti?

merci Boni :( Arata de milioane e exact desertul ciocolatos pe care il ador!

faina de migdale o faci tu din migdale crude macinate? Laptele din crema e voie la monti?

faina/pudra de migdale o cumpar de la Kaufland de obicei, firma stilla parca. e pretul rezonabil.

cu laptele am uitat sa precizez, scuze, deja nici nu ma mai uit la reteta originala :( am folosit doar frisca, 400 ml frisca.

ti-am dat exemplul asta si pentru ca se face relativ repede. e bestiala tarta asta si nimeni nu ar sesiza ca e "monti".

P.S. ptr. Daniella, asta este un exemplu excelent de dulce monti:

- aluatul este cu faina/pudra de migdale, faina de secara si tarate, fructoza in loc de zahar

- crema este ca in reteta originala, doar am omis de tot zaharul

Boni multumesc! :( Deci reteta Monti este corecta asa?:

Pentru blat:

160 g unt

110 g FRUCTOZA?

un praf sare

300 g faina/pudra de migdale, faina de secara si tarate ? ce cantitati din fiecare? sau e la alegere una din variante?

2 ouă

30 g cacao

coaja rasă de la o portocală

Pentru cremă:

100 ml frisca tot nebatuta?

300 ml frișcă nebătută

175 g ciocolată neagră >70% cacao

2 gălbenușuri

si mod de preparare acelasi?

Dani, hai sa nu-i stricam topicul lui Kiken cu toate transformarile mele. am sa deschid un subiect separat, la diete, si acolo ne facem de cap :(

EDIT: am deschis aici topic pentru tarta asta monticizata

eu tocmai am in plan sa o incerc cu o gramada de alte arome ;) cred ca se potrivesc o gramada, pe acelasi principiu. fac teste si revin :P

Am prestat-o ...cu peripetii.

Am uitat sa cumpar ciocolata de la un magazin mai mare , asa ca am apelat la un magazin de cartier unde am gasit doar ciocolata cu 42% cacao.Am facut crema cu ciocolata gasita , dar a iesit cam "curgacioasa" ...daca nu am citit tot topicul cu atentie maxima , pentru ca atunci vedeam ca trebuia sa mai pun un galbenus .Asta e, data viitoare. Dar gustul e ...divin

post-780-13058978407387_thumb.jpg

post-780-13058978541558_thumb.jpg

Edit : poate ca m-am grabit putin sa o tai ,dar ma stresa cineva mic si pitic in spate "vleau tula cu ciocolata" Acum la frigider s-a mai intarit putin , e ceva mai bine.

Vaaai, cum de mi-a scapat ciocolatenia asta?! Imi ploua in gura! De i-o arat sotiorului nu ma lasa sa ma culc pana n-o coc :icon_fessee: Kiken, su-perb! Multumesc pentru reteta!!!
  • 2 months later...
M-ai terminat cu reteta aceasta :violent1:,eu sunt un mega fan al ciocolatii iar tarta asta arata intr-un mare fel...pur si simplu limbez cand ma uit la poze :drool:
  • 3 weeks later...

Am facut-o si eu in varianta lui monti. Superba, un gust divin. Au apreciat-o si nonciocolatosii.

Doar ca am avut o problema foarte serioasa cu scosul din tava.

Multumesc mult pt reteta! Deabia astept sa o mai fac, dar data viitoare pun hartie (pt siguranta)!

• 2 months later...
  • 2 years later...

Deci ea era, m-am tot uitat pe Fb la ea si nu intelegeam :)

Da Adriana, e "tarta" de ciocolata un pic mai atipica, facuta in tava patrata :)