Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Decoratii de torturi. Simple si complicate, deopotriva.

Featured Replies

Pazea! Vine parcul auto!

Interesanta ideea cu punga. Eu am incercat o data si nu mi-a iesit :floare: Dar mie nu mi-a iesit nici praful de zaneee :cry: Deci clar ca sunt o ciudata. A, si nici glazura Adrianei la mine nu fu lucioasa... :love3:

Asa parc auto, mai da!!!!!! :pupic:

Ce e aia zanee???? Io-s de pe Pluto sosita... si n-am auzit inca de praf de zanee...... :floare:

buna,ma bucur sa va (re)gasesc si pe aici,si multam de invitatie :-)

am si eu cateva decoratii sa va arat,o sa-mi fac putin timp si-o sa le postez.pt. ca se apropie Craciunul am facut niste omuleti de zapada de care am fost superincantata si pe care aveam de gand sa-i pun pe cateva torturi de Craciun.din pacate,dupa vro 3-4 zile mi s-au crapat toti=folosisem o pdz ramasa de vreo saptamana(nu mai mult) si iote pocinogul.am plans,sters mucii ,dar aia e,poate o sa=i refac daca o sa am timp-palariutele si nasucurile:-D sunt inca intacte si le pot refolosi.

vroiam sa-i mai spun gloxiniei ca nici mie nu mi-a iesit praful de zane dupa reteta data pe culinar,mi-a iesit in schimb de minune o alta reteta,mult mai simpla-albus de ou batut cu furculita si putin colorant.atat.se usuca intr-o zi-2,si-apoi se scrijeleste.

:thumleft:

buna,ma bucur sa va (re)gasesc si pe aici,si multam de invitatie :-)

am si eu cateva decoratii sa va arat,o sa-mi fac putin timp si-o sa le postez.pt. ca se apropie Craciunul am facut niste omuleti de zapada de care am fost superincantata si pe care aveam de gand sa-i pun pe cateva torturi de Craciun.din pacate,dupa vro 3-4 zile mi s-au crapat toti=folosisem o pdz ramasa de vreo saptamana(nu mai mult) si iote pocinogul.am plans,sters mucii ,dar aia e,poate o sa=i refac daca o sa am timp-palariutele si nasucurile:-D sunt inca intacte si le pot refolosi.

vroiam sa-i mai spun gloxiniei ca nici mie nu mi-a iesit praful de zane dupa reteta data pe culinar,mi-a iesit in schimb de minune o alta reteta,mult mai simpla-albus de ou batut cu furculita si putin colorant.atat.se usuca intr-o zi-2,si-apoi se scrijeleste.

=))

Bun sosit si asteptam sa vedem minunile pe care le-ai creat!!!! :thumleft:

[color=#8000BF]Ortansa,bine ai venit :drool:

Gloxi ,cand ai timp ,pozeaza te rog matritele de masina ,ca nu ma dumiresc cum sunt =))

Si acum ,atentiune atentiune,anuntati-va rudele si prietenii,ca m-am apucat de modelat =))

[/color]

http://img13.imageshack.us/img13/8081/picture140h.jpg

http://img15.imageshack.us/img15/7400/picture139k.jpg

[color=#8000BF]Concluzia mea....greu cu modelatul asta !Iti trebuie rabdare multa si eu n-am =)) [/color]

• Author

Gloxi ,cand ai timp ,pozeaza te rog matritele de masina ,ca nu ma dumiresc cum sunt :floare:

Monaaaaaaaaaaa, Tweety e superba!!!!

Asta e setul de modelat:

http://www.peaktoys.ro/Product.aspx?pid=240

sper ca nu e reclama. Nu vreau decat sa arata fetelor ce folosesc eu.

De acceasi firma mai sunt si delfini, animale de la ferma, iepurasi , caluti , papusi.

Acu ma gandesc ce o sa ii aduca Mos Craciun. :D Ce as mai putea eu folosi? :D

Delioara ,daca laptele are cristale de zahar ,poti sa-l dai prin raznita de cafea ,eu asa fac si iasa fin.

Multumesc, Lissa :) .

Din pacate nu am asa ceva, mama stiu ca avea pe timpuri, si nu ma lasa sa rasnesc zahar in ea, zicea ca i se arde motorul.. de aia oare o fi schimbat vreo 2? :appl:

Mamistef, si eu am ochit un decupator de floricele mici-micute, la cast decor, cam piparat mi s-a parut la pret (22 lei), pana oi ajunge sa-l iau, fac floricele din bobite unite.

Gloxinia, misto parcul auto, pana in week-end o sa te concurez, dar am scazut numarul masinilor de la trei la una :) . Sper sa-mi iasa si aia, macar la jumatatea alor tale..

Mamistef, si eu am ochit un decupator de floricele mici-micute, la cast decor, cam piparat mi s-a parut la pret (22 lei), pana oi ajunge sa-l iau, fac floricele din bobite unite.

Ei,decupatorul ochit de mine(de fapt trei decupatoare intr-un set) costa 70 ron :twisted: si acum a mai aparut o noua "oferta", cu 4 decupatoare de marimi diferite,la 85 ron :appl: la lumeabasmelor.Ce sa zic,eu exact pe ala il vreau :) si normal ca e f scump pt ce imi permit eu acum :)

Inseamna ca tot acolo ajungi, ca si pret.. deci sa parlamentez cu mosul, ca sa nu ma mai chinui ore intregi modeland bobite... :D
Inseamna ca tot acolo ajungi, ca si pret.. deci sa parlamentez cu mosul, ca sa nu ma mai chinui ore intregi modeland bobite... :D

.....ar fi mai intelept asa ! :D

Aseara am avut treaba!!

Am facut o masinuta si un winnie, cam chinuite, ce-i drept, eu le vedeam mai frumoase in mintea mea.. in fine, cred ca merg.

Pozele sunt blitzuite, iar aparatul meu e cu un picior in groapa, i-am stricat si cardul de memorie.. cred ca se cere unul nou :angry:

222_2a0a94396a5404e1f32bba8c0cb471e2_thumb.jpg

222_a6efa8f7da498e67f8b20935f3bdcf49_thumb.jpg

[color=#800080]Ce dragalase ti-au iesit,Delioara !

Uitandu-ma la capul lui Winnie,constat ca nici tu n-ai avut rabdare sa se intareasca suficient :angry: .Si tweety a mea tot asa aplatizata era la spate. Cred ca ar trebui lasate putin la uscat si apoi pictate etc [/color]

:angry: Da, corect.. nu statea deloc capul, asa ca l-am sprijinit sa stea asa pana dimineata, cand m-am trezit cu el aplatizat.. ma intrebam eu cu ce am gresit.. cred ca si pasta a fost cam moale..

De pictat nu l-am pictat, am colorat pasta; am incercat o singura data pictatul si nu mi-a placut deloc.

pai in afara de faptul ca winnie are capul turtit,nu au nici un alt defect,sunt foarte frumoase! As vrea eu sa-mi iasa si mie un winnie asa frumos! :drool:

Voi sunteti adevarate maestre ale decoratiilor , complicate , desigur . :drool: doar cuvinte de lauda la adresa voastra . Aveti talent , rabdare , imaginatie , si ne bucuram ca impartasiti cu noi creatiile voastre , ne putem si noi inspira .

Eu vin cu ceva decoratii simple de tot , inspirata tot de la voi , din pasta de zahar , pe care n-am colorat-o , ca n-am avut coloranti , abia azi am gasit ceva coloranti , sper sa fie buni , sa iasa ceva din ei , la tura viitoare de pasta de zahar voi vedea pe ce am dat banii ...

http://img704.imageshack.us/img704/3415/picture548.jpg

http://img130.imageshack.us/img130/2904/picture524u.jpg

pai in afara de faptul ca winnie are capul turtit,nu au nici un alt defect,sunt foarte frumoase! As vrea eu sa-mi iasa si mie un winnie asa frumos! :D

Multumesc :D

Am gasit o carte cu personajele disney pas cu pas, va dau linkul, poate ajuta pe cineva..

http://www.filestube.com/73de3abf6414dc ... lay-p.html

Voi sunteti adevarate maestre ale decoratiilor , complicate , desigur . :-* doar cuvinte de lauda la adresa voastra . Aveti talent , rabdare , imaginatie , si ne bucuram ca impartasiti cu noi creatiile voastre , ne putem si noi inspira .

Eu vin cu ceva decoratii simple de tot , inspirata tot de la voi , din pasta de zahar , pe care n-am colorat-o , ca n-am avut coloranti , abia azi am gasit ceva coloranti , sper sa fie buni , sa iasa ceva din ei , la tura viitoare de pasta de zahar voi vedea pe ce am dat banii ...

F. frumoase, Doriana, imi plac trandafirii stilizati, si eu ii fac asa, daca ii fac :D

Atentie la coloranti, neaparat sa-i incerci inainte de vreun tort 'serios', eu am avut surprize de la cei romanesti - s-a faramitat pasta de la ei.

• Author

Doriana frumosi trandafirii tai. Musai sa mai incerc ca mie nu mi-au iesit =))

Delioara, multam de carte. Dragut winie al tau. Auzi, ce zahar folosesti? Am facut pasta cu zahar coronita, am mancat niste nerviiiiiiiiiiiiiiii. In timp ce o framantam cu colorant paeca iesea apa din ea! Colorant gel evident. Ceea ce cu zaharul din Hu nu am patit-o ever! Vreau sa merg la shoping la veciniiiiiiiiii! :pupic: da slabe sanse pana la anul.

• Author

Si pentru ca e saptamana winie, viu si io cu poze facute pas cu pas aseara.Lumina nu e prea buna, sper doar sa se observa ca nu asa de greu de facut cum pare. Al meu winie a iesit cam obez din cauza de pasta moale care mi s-a lasat. :tongue3:

Deci capul ca o para si corpul un bot de pasta subtiat catre varf:

71_cb10356665486026fe945cfa215fed11_thumb.jpg

Ii apas cu degetele locul unde vor fi ochii apoi cu un dui ii conturez gura:

71_520bc6e791023f99b49bd9cfed889f05_thumb.jpg

Cu un cutit fac loc urechilor si indes o bucatica de pasta:

71_8a8e731905b3f14316ca9c9850aa6a8e_thumb.jpg

Pe care o modelez sa aiba forma de urechi :

71_ba91fb0910faf916a69106505672f66f_thumb.jpg

Fac maini, picioare, vesta lui Winie, manecile vestei le atasez direct pe maini inainte sa le lipesc:

71_f209601708e9363a65ad320f1d708211_thumb.jpg

71_d1261b717847df14f7e00f83b463c05c_thumb.jpg

• Author

Deci bine ca trimisei postul de mai sus ca imi bagam unghia in glanda daca pateam ca acum cand mi s-a inchis. noroc ca nu pusei decat o poza :tongue3:

Deci ma repet: am pus ochii si nasul lui Winie, am infipt capul intr-o scobitoare si i-am pus fular:

71_bb4c026af86b9b82f49a0afd23b95681_thumb.jpg

71_d2a8b28e22048129649891f3b78a9267_thumb.jpg

Deoarece pasta mea a fost extra moale si lipicioasa, nu a trebuit sa folosesc la lipitul partilor mici decat apa :D Doar la brate am folosit un sirop de apa cu zahar :D

Soo, spor la facut Winie!!!

Waw, ce de frumuseti... ce maini dibace aveti... Spor la treaba, fetelor!

[i]Am gasit o carte cu personajele disney pas cu pas, va dau linkul, poate ajuta pe cineva..

http://www.filestube.com/73de3abf6414dc ... lay-p.html[/i]

Delioara, sa traiesti, ca tare bine imi mai prinde ac link! Incep si eu sa inteleg, cat de cat, cam cum se pot face ac minunatii... Acum ramane sa fac rost de ceva coloranti, banuiesc ca nu prea o sa iasa cine stie ce cu ce gasesc eu in comert...

Delioara,multumim pentru carte!Am downloadat-o si ma voi inspira de acolo,chiar daca nu-mi vor iesi la fel de frumoase personajele!

Doriana,si mie imi plac foarte mult trandafirii tai!!! am incercat odata sa fac trandafiri stilizati insa u fost atit de nereusiti,incit am renuntat. Sunt foarte reusiti ai tai!

Gloxinia, eu nu am incercat Coronita,lucrez numai cu Margaritar si-s multumita,Pina ajungi in Ungaria poate ar merge sa incerci si zaharul asta!(cutii bej)

Ooo,acum vad winnie al tau! e foarte reusit,si-ti multumesc pt explicatiile pas cu pas!

Cu ocazia asta vreau sa va intreb ceva.vad ca tu folosesti ustensile din acel set de modelare a martipanului.

Spune-ti-mi simie, merita sa-l cumpar?am vazut o varianta mai ieftina parca pe lumeabasmelor,cu 38 ron setul http://www.lumeabasmelor.ro/detalii.php?cat_id=5&id=112

Cer prea mult daca va intreb cam la ce foloseste fiecare ustensila?Cred sincer ca sunt de mare ajutor la modelarea figurilor,a animalutelor,dar as fi foarte bucuroasa daca as sti cit de cit cam la ce m-ar ajuta fiecare.

:oops:

Doriana frumosi trandafirii tai. Musai sa mai incerc ca mie nu mi-au iesit :o

Delioara, multam de carte. Dragut winie al tau. Auzi, ce zahar folosesti? Am facut pasta cu zahar coronita, am mancat niste nerviiiiiiiiiiiiiiii. In timp ce o framantam cu colorant paeca iesea apa din ea! Colorant gel evident. Ceea ce cu zaharul din Hu nu am patit-o ever! Vreau sa merg la shoping la veciniiiiiiiiii! :tongue3: da slabe sanse pana la anul.

Foarte frumos Winnie, si al meu e obez, tot din cauze de pasta prea moale :D Ma mai gandesc daca il folosesc asa cum e, sau incerc sa fac altul.. :D

Numai zahar Margaritar folosesc, am mai luat niste no name-uri, dar le tin pentru frecat cu unt, sau pentru pus in frisca.

Nu stiu unde as putea gasi zahar pudra industrial, am inteles ca e mult mai fin.

Din Hu n-am nicio sansa, am gasit eu pe net un distribuitor de zahar pudra Ecos, din ungaria, la un pret super, problema e ca in primul rand nu stiu cat de fin e, si in al doilea rand ca m-ar costa mai mult curieratul (pentru minim un bax de 10 pungi la 500 gr) decat face.

Astept si eu raspunsul la intrebarea cu ustensilele de modelat, daca merita achizitionate.

Delioara, sa traiesti, ca tare bine imi mai prinde ac link! Incep si eu sa inteleg, cat de cat, cam cum se pot face ac minunatii... Acum ramane sa fac rost de ceva coloranti, banuiesc ca nu prea o sa iasa cine stie ce cu ce gasesc eu in comert...
Delioara,multumim pentru carte!Am downloadat-o si ma voi inspira de acolo,chiar daca nu-mi vor iesi la fel de frumoase personajele!

Cu multa placere, fetelor :o

delioara, mamistef...set din acela mi-am luat de la cast decor si stiu ca a fost putin mai scump...mie mi se pare folositor, asta cand lucrezi efectiv; daca faci rar ornamente (asa ca mine :mrgreen: )...... in cartea de la wilton (setul asa l-am luat, cu ghid de intrebuintare) arata cam ce la ce foloseste fiecare;

Multumesc pentru raspuns,anasia!

O sa mai astept un pic,sa vad exact cum merg lucrurile,si o sa am in vedere achizitionarea unui set. :tongue3:

• Author

Deci sa va iau pe rand:

Delioara zaharul pudra Ecos e naspa, naspa! Sa nu te puna pacatele sa il iei. Firma care il importa vrac si il ambaleaza e din Baia Mare, are si un magazin la noi in oras deci pe aici juma de kil il iau cu 2,6 lei. Da e mai rau ca si Coronita.

Margaritar, am incercat si eu poate am nimerit un lot mai rau ca tot naspa mi se paru. Singurul lucru la Coronita e ca nu e destul de fin ca cel din Hu si cred adica sunt mai mult ca sigura ca NU are amidon, dupa cum s-a comportat. O sa incerc sa ii pun eu data viitoare sa vad ce si cum.

Mamistef, ustensilele de modelat te ajuta f mult la flori in special. Uite din poza pusa de tine, iti zic asa:

Primul il folosesc mai rar, atunci cand de ex vreau sa fac niste intepaturi in mijlocul galben al margaretelor. La fel de bine poti folosi o scobitoare, insa avandu-l in fata, il iau mai iute :tongue3:

Al doilea, il folosesc cu partea rotunda la flori, la subtiat petale si la dat forma petalelor ridicata, la fel ca toate varfurile rotunde si de la celelalte insa depinzand de marimea florii. Varful ca o gheara il folosesc in special la nervurile frunzelor sau sa iau de pe buretel flori delicate.

Al treilea pt flori, mijloc de floare.

Al partulea tot la flori de dimensiune mai mica il folosesc. Sau de ex la conturarea locului ochilor lui Winie, sai la Tom si Jerry tot la locul in care am pus ochii.

Al cincilea, la flori mici, mici, unde nu pot subtia petale cu vf rotund, sau la margarete. Pt a da o forma alungita petalelor, sau la unele figurine pentru a da forma buzelor.

Acu eu ti-am scris la ce le folosesc eu... Dupa imaginatie, fiecare poate extinde aria de folosire. Dupa ce le vei avea te vei gandi cum ai reusit sa modelezi fara ele? :D