February 22, 201016 yr comment_22335 Pina sa vad un film (nici macar prea bun, cred ca era Dinasty) in care o patroana de hotel il concediaza pe seful bucatar ca ii serveste salata umeda, nici nu mi-am pus problema asta. Indiferent de frunza (care era salata verde- diverse soiuri- sau spanac) o desfaceam de pe cotor, o spalam frunza cu frunza pe toate partile, o scuturam bine si o tocam pentru salata sau ornam platourile cu frunza asa umeda cum era ea, multumita ca e curata. Daca luam chestii mai micute si nu puteam s spal frunza cu frunza, le puneam intr-o sita-strecuratoare speciala de spalat legume, bagam sub jetul de apa, le vinturam nitel de pe o parte pe alta si le foloseam tot cu apa pe ele. Ei, acum ma obsedeaza subiectul: cum fac aia la restaurant de e uscata frunza de salata in farfurie. Nici nu mai pot sa vad frunza uda in salata de acasa, pentru asta utilizind 2 (chiar 3) strategii: 1. cumpar salata in pachet ambalat in supermarket, daca e suficient de proaspata e si uscata. O perioada a fost ok, o luam, nu o mai spalam, o aruncam intreaga in farfurie, gindindu-ma ca a fost cultivata intr-un mediu fara praf sau noroi si, deci, e curata. Numai ca la ultima salata am observat ca dupa ce am terminat de mincat, in farfurie, in uleiul si otetul ramas erau si urme de ceva negru, probabil pamint, cazut de pe salata. Deci solutia asta cu nespalatul nu e buna; 2. spal frunzele si le sterg una cite una cu prosoape de hirtie e mai greu dar macar sint multumita si de faptul ca le-am spalat si ca sint uscate. Nu se poate aplica in cazul frunzelor marunte (rucola, valeriana etc) asa ca aplic si strategia nr.-> 3. spal frunzele in strecuratoare, le las la scurs bine-bine, vinturindu-le din cind in cind, apoi le pun pe prosoape de hirtie puse pe prosoape textile de bucatarie pentru mai mare eficienta. Din cind in cind le intorc de pe o parte pe alta si schimb prosoapele de hirtie. Cam in 24 de ore se termina si operatiunea si salata e gata vestejita Ca sa nu mai zic daca ai niste musafiri carora vrei sa le servesti ceva rapid. Avind in vedere toate cele de mai sus, va rog sa-mi spuneti si mie ce strategii aveti pentru a usca salatele, sau daca considerati ca este un lucru atit de important acest aspect Report
February 22, 201016 yr comment_22340 Eu cred ca la restaurant au ceva centrifuga unde le usca. Si da, niciodata nu mi-am pus problema ca e uda Mai bine uda si curata decat uscata si murdara Singurul fel la care o usuc e cand o folosesc pe platou sub snitele, chiftele, alea, alea. Atunci o spal frunza cu frunza si o usuc cu prosoape de hartie. In rest nu ma cramponez de acest aspect. Report
February 22, 201016 yr comment_22341 Spal salata in doua-trei ape (reci) si o pun intr-o strecuratoare.Nu m-a deranjat niciodata ca mi-a ramas umeda. Nu stiu ce e cu filmul ala(de l-ai vazut tu),dar in restaurantul unde lucrez vindem si salate si nu am primit nici o reclamatie cum ca ar fi bai ca mai e uda salata.O spalam,o punem la stors cam juma de ora si apoi in lazi si chiar punem peste ea un prosop ud,sa ramana frisch pana in momentul servirii,asta din cauza ca nu spalam numai cate o capatana ci vreo doua lazi pe seara. Report
February 22, 201016 yr comment_22345 eu am centrifuga si se bat fetele care sa o usuce, e o joaca pt elein romania asa uda o mancam, doar se uda de la ulei sau vinegreta sau ce pune fiecare, nu?la noi salata se serveste fara vinegreta, isi pune fiecare pe farfurie, in romania faceam un castronoi cu tot ce trebuie inclusiv ulei si otet.salate se zice sa nu o tai cu cutit ca oxideaza, doar rupta cu mana petunie, nice to see you Report
February 22, 201016 yr comment_22347 Aia din Dinasty n-are decat sa mance salata uscata. Io spal salata, o scutur, o rup cu mana si o trantesc in castron. Si p'orma vaz io ce mai trantesc peste ea. Report
February 22, 201016 yr comment_22349 petunie, nice to see you yes,nice to see you ...both of you! Eu nu usuc salata.O spal,si o scutur usor din mîini Nu s-a plîns nimeni!Pentru aia cu care decorez,cum zice si gloxi,pun cîteva feii pe servete de hîrtie,le tapetez usor,si basta! Si eu fac vinegreta,dressingul sau cum i-o zice,separat.Îsi pune fiecare peste salata lui,cîta zama îi place Report
February 22, 201016 yr comment_22351 Cu centrifuga.Si aici sunt destul de obsedati de uscatul salatei.Eu mi-aduc aminte ca mama ne punea si un srop de zahar dizolvat in apa numai s-o mancam! Report
February 22, 201016 yr comment_22355 Pina sa descopar centrifuga o uscam pe servet de bumbac, acum de cind a aparut centrifuga in viata mea sint mai mult decit fericita. Uda nu mi-a placut nicioadata... Report
February 22, 201016 yr comment_22366 faceam un castronoi cu tot ce trebuie inclusiv ulei si otet.salate se zice sa nu o tai cu cutit ca oxideaza, doar rupta cu manaidem! Eu nu usuc salata.O spal,si o scutur usor din mîini Nu s-a plîns nimeni!idem! Report
February 22, 201016 yr comment_22377 faceam un castronoi cu tot ce trebuie inclusiv ulei si otet.salate se zice sa nu o tai cu cutit ca oxideaza, doar rupta cu manaidem!Eu nu usuc salata.O spal,si o scutur usor din mîini Nu s-a plîns nimeni!idem!ibidem + ibidem = ighen! Nu s-a plîns nimeni!si nici nu s-a râs Offtopic:Beneficiarul unei barbi lungi, matasoase si bine tesalate, a fost intrebat de cineva cum doarme cu barba:Deasupra palpumii, sau cu ea sub plapuma?Barbosul nu si-a pus niciodata problema insa cand a venit seara a incercat ba o varianta, ba celalta si nu se dumirea cum e optim. Atat s-a framantat incat i-a sarit somnul si dupa cateva ore de fluturat barba, a pus mana pe foarfeca si ... Report
February 22, 201016 yr comment_22379 Offtopic:Beneficiarul unei barbi lungi, matasoase si bine tesalate, a fost intrebat de cineva cum doarme cu barba:Deasupra palpumii, sau cu ea sub plapuma?Barbosul nu si-a pus niciodata problema insa cand a venit seara a incercat ba o varianta, ba celalta si nu se dumirea cum e optim. Atat s-a framantat incat i-a sarit somnul si dupa cateva ore de fluturat barba, a pus mana pe foarfeca si ... Sefule, am ras de nebuna singura - cred ca vecinii s-au uitat crucis peste garduri! Report
February 22, 201016 yr Author comment_22380 A, da, ce scula buna pare a fi centrifuga aia Eu am crezut ca e de amestecat salata, ca pui adica ingredientele si ea le sminteste acolo, nu m-am gindit ca o stoarce Report
February 22, 201016 yr comment_22386 A, da, ce scula buna pare a fi centrifuga aia Eu am crezut ca e de amestecat salata, ca pui adica ingredientele si ea le sminteste acolo, nu m-am gindit ca o stoarce Cum am pe cineva in familie fixat cu salata uscata , o folosesc la greu.In plus a mea are si o gaura in capac .Pentru spalat salata .Prin gaura intra jetul de apa , si tot asa! Report
February 22, 201016 yr comment_22388 A, da, ce scula buna pare a fi centrifuga aia Eu am crezut ca e de amestecat salata, ca pui adica ingredientele si ea le sminteste acolo, nu m-am gindit ca o stoarce Cum am pe cineva in familie fixat cu salata uscata , o folosesc la greu.In plus a mea are si o gaura in capac .Pentru spalat salata .Prin gaura intra jetul de apa , si tot asa! Olandezii au o vorba, stergi pe jos cu robinetul deschis. Report
February 22, 201016 yr comment_22406 Eu o spal.nu o mai usuc daca fac salata,doar o scutur putin de apa dupa ce am pus-o in sita sau strecuratoare.Daca este pentru vreun platou,de servit la masa musafirilor,o usuc pe un servet de bbc.sau de hartie.cam atat...de centrifuga nu am mai auzit pana acum,sincer.Habar nu aveam ca exista asa ceva.Pupici si multam ca m-ati luminat! Report
February 23, 201016 yr comment_22498 gabrenia, eu am primit-o cadou la nunta si m-am uitat ca matza in calendar la ea(de, mi-a fost rusine sa intreb ce e, mai mica si mai prostuta si eu atunci ). am aflat la cumnata mea ce e, am vazut ce facea ea cu centrifuga Report
February 23, 201016 yr comment_22514 Interesanta centrifuga pentru salata,nici nu ma gandeam ca exista asa ceva!Eu spal fiecate frunza,pe ambele parti,o scutur putin ,o pun pe un tocator ...apoi le tai ,le pun in castron,adaug sare,zeama de lamaie,ulei...nu ne dereanjeaza ca mai are si putina apa! Report
February 23, 201016 yr comment_22571 Si eu ma bucur sa va vad De centrifuga am auzit si am si vazut,dar mie mi-ar ocupa numai loc degeaba in bucatarie.Sunt sigura ca as folosi-o o data-de doua ori si apoi as depozita-o undeva(daca as mai gasi loc) cum am facut si cu alte obiecte pt bucatarie. Si da,salata nu o tai nici eu cu cutitul,o rup cu mana Report
February 23, 201016 yr Author comment_22575 Eu acum stau numai cu gindul la ea, la centrifuga adica stiu ca am vazut-o pe undeva, dar ca un facut nu am avut timp nici ieri si nici azi nu o sa am ca sa ma duc s-o iau. Cred ca ori la Selgros, ori la un magazin de "confiscate", constantencele cred ca-l stiu Report
February 23, 201016 yr comment_22685 Eu o spal . o clatesc in apa cu sare , apoi o pun in strecuratoarea de paste si o scutur un pic. centrifuga am avut si am aruncat-o.aici mai gasesti niste "cosuri"/ panier à salade http://images.google.ch/images?hl=fr&q=panier%20a%20salade&oq=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi se pune salata in acel cos si se zvantura. La fel de bine poti face si cu un stergar in care ai pus salata, iei colturile impreuna si il zvanturi. Report
April 17, 201016 yr comment_32867 centrifuga pentru salata se gaseste la ikea.am vazut o data si la kaufland dar era scumpa rau.(sorry nu stiu cati f cati l).parca am dat 24 de lei pe ea sau 19,nu mai tin minte, la ikea. Report
May 3, 201016 yr comment_35683 pt fetele din romania, va sfatuiesc sa tineti salata in apa 10-15 min. nu de alta, dar sunt stropite cu o gramada de chimicale eu dupa ce sta binisor in apa, o spal frunza cu frunza apoi o scurg bine si o rup...cu cutitul se oxideaza si nu mai are aspectul ala de proaspat Report
May 3, 201016 yr comment_35750 Facusem si eu o pasiune pt centrifuga de cand o vazusem la sora mea.Mi-am luat si eu si dupa juma de an a ajuns depozitata in garaj intr-o cutie si tot la vechea varianta am ajuns:pun salata in sita si si dupa ce o jetuiesc o scutur bine.La graba care o am in mine cand pregatesc masa n-as mai avea timp si de centrifuga. Si noi o mancam mai uda Faza cu salata imi aduce aminte de un subiect de pe un alt forum unde o fata din ro spunea sa nu se mai cumpere ruccola din cea ambalata ca dupa ce ca e scumpa nici nu e buna ca are pamant in ea Report
May 3, 201016 yr comment_35753 Dragele si dragii mosului, În loc sa va scuturati de bani pentru centrifuga, pe care dupa aia nu stii unde sa o mai stivuiesti ca e dulapul plin, luati o plasa de aia de sacosard old style, o spalati bine si o puneti deoparte pentru acest scop. Cînd ati spalat salata puneti frunzele în ea, iesiti în curte sau pe balcon si faceti morisca. Ieftin, eficace, si în plus lucrati si muschii bratelor. Report
May 3, 201016 yr comment_35785 Dragele si dragii mosului, În loc sa va scuturati de bani pentru centrifuga, pe care dupa aia nu stii unde sa o mai stivuiesti ca e dulapul plin, luati o plasa de aia de sacosard old style, o spalati bine si o puneti deoparte pentru acest scop. Cînd ati spalat salata puneti frunzele în ea, iesiti în curte sau pe balcon si faceti morisca. Ieftin, eficace, si în plus lucrati si muschii bratelor. Hahaha, mi-ai amintitt de Mr Bean cand usca salata in soseta, pe bancuta in parc. Deci solutii exista Report