Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

Featured Replies

• 2 months later...

Ulei de samburi de bostan caut. Se gaseste in Romania prin magazinele cu distributie larga (Metro, carfour, penny etc )?

Multumesc frumos

Ulei de samburi de bostan caut. Se gaseste in Romania prin magazinele cu distributie larga (Metro, carfour, penny etc )?

Multumesc frumos

Odata vazusem, dar e pe la Plafarele astea mai procopsite:

https://www.google.ro/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=ulei+seminte+de+dovleac+pret

http://ofery.ro/catalog-carrefour/?gclid=CKeG0pqw3s4CFRATGwodxKADng

Multumesc frumos

Odata vazusem, dar e pe la Plafarele astea mai procopsite:

https://www.google.ro/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=ulei+seminte+de+dovleac+pret

http://ofery.ro/catalog-carrefour/?gclid=CKeG0pqw3s4CFRATGwodxKADng

Eu am vazut la Mega Image.

• 7 months later...

Da' frunzele de hrean se maninca? :thumleft: ca-s frumusele

sau daca le maninc nu mai creste hreanul dedesubt?

post-4-14906010205799_thumb.jpg

Bunica mea facea sarmalute in frunza de hrean .. bune bune .. un pic iuti .

Din cate imi aduc eu aminte se pune si in kimchi.

Da' frunzele de hrean se maninca? :snorting: ca-s frumusele

sau daca le maninc nu mai creste hreanul dedesubt?

post-4-14906010205799_thumb.jpg

Bunica mea facea sarmalute in frunza de hrean .. bune bune .. un pic iuti .

Din cate imi aduc eu aminte se pune si in kimchi.

Confirm!! :thumleft:

Creste, creste si-ti cresc altele.

Ok, mersi, o sa incerc atunci sa fac niste sarmalute.

Lili am comandat pe ebay seminte de leurda, sa vedem daca am noroc cu ele :thumleft:

Si Ramo vroia sa le comande.

Eu i-am cumparat sambata de la Collegno(Follia in Fiore), plantuta asta.

post-9-14906183771026_thumb.jpg

Domnul care mi-a vandut-o m-a sfatuit sa o plantam la umbra(sottobosco), niciodata la soare plin.

Speram sa prinda si sa se inmulteasca.

Anul trecut i-am cumparat leustean, pare ca-i inca viu.

Bine ca mi-ai spus ca eu as fi pus-o in gradina unde e soare, asa o sa pun in spatele casei unde e mereu umbra

Adriana, pune-o intr-un loc in care nu planifici sa gradinaresti. Daca ii prieste locul, se inmulteste ca nebuna.

Vecina mea din dreapa fermei are pe marginea drumului ca un covor. Vreau zilele asta sa ma duc sa iau niste bulbi si sa ii transplantez la mine, afara din curte, ca mi-e teama ca nu mai scap de ea dupa aceea. :rolleyes:

• 1 month later...
  • 3 months later...

A congelat cineva salata de vinete gata facuta?

Lasa apa dupa decongelare, nu-i rea, dar ... numai in caz de estrema urgenta as mai congela

Ca idee de reciclare, se poate transforma in zacusca, nu am incercat, dar poate fi o solutie

Alta idee ar fi sa pui tahina (sau cum ii spune), dar nici asta nu am incercat

• 5 months later...
Buna fetelor! As vrea sa fac sarmale dar imi lipseste oala adecvata, adica o oala pe care sa o pun si pe aragaz iar apoi sa o bag la cuptor. A facut cineva doar sarmale fierte sau doar la cuptor? Multumesc :blackeye:

Buna fetelor! As vrea sa fac sarmale dar imi lipseste oala adecvata, adica o oala pe care sa o pun si pe aragaz iar apoi sa o bag la cuptor. A facut cineva doar sarmale fierte sau doar la cuptor? Multumesc :blackeye:

Eu le fac DOAR fierte! Le pun pe ochiul cel mai mic, la flacara cea mai mica si le uit acolo, cu capacul ridicat pe lingura de lemn, vreo trei-patru ore. P-alea cu varza. Pe cele cu frunza de vita le tin mai putin.

Eu am facut DOAR la cuptor, cand aveam prea multe oale pe aragaz.

Fara capac, cateva ore, pana sunt gata pe gustate.

Din punctul meu de vedere sarmalutele se pot face si fie numai pe ochiul de la aragaz si fie numai la cuptor,fiecare cum poate...diferenta e ca la cuptor daca sunt lasate spre sf, descoperite,se rumenesc putin deasupra(cui ii place aspectul asta ) lucru ce doar pe flacara de la aragaz nu se intampla..logic...in rest ies la fel de bune indiferent cum le coci/fierbi... :blackeye:

Multumesc fetelor! :sad3: Deci le pot incerca in ambele feluri.

Sigur ca da! :blackeye:

(Eu personal,avand posibilitatea de a folosi ambele variante,asta si fac :sad4:,de fiecare data eu incep fierberea pe flacara de la aragaz,pana forfotesc ele bine si chiar incep sa scada un pic,ca la inceput se cam umfla ele in pene,apoi incep sa se ''patuleasca'' ,asa ca trebuie tinut cont cand sunt puse in cratita sau ce vas se foloseste sa aiba loc,si dupa ce si-au facut ele damblaua si s-au dat maretze',s-au dat in stamba :71: ,le bag la foc mic la cuptor,tot le mai stropesc cu putin vin sa nu se supere =)) si cum in oala cu sarmale nu se poate amesteca ca se sfarama sarmalutele,sucit scurt de cratita stanga dreapta de cateva ori din cand in gand' )

Intrebare: papanasii se pot incalzi?

Adica stiu ca se pot incalzi,de fapt intrebarea este daca sunt la fel de buni daca sunt reincalziti sa zice a doua zi ☺

Intrebare: papanasii se pot incalzi?

Adica stiu ca se pot incalzi,de fapt intrebarea este daca sunt la fel de buni daca sunt reincalziti sa zice a doua zi ☺

Eu papanasi,ce-i drept,nu am incalzit,dar am reincalzit gogosi si placinte si erau f. bune !