Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

Featured Replies

Mama-i tine si-o saptamana, inveliti in hartie, iar pe deasupra pune si-un prosop... sa fie. Nu-i lasa in tava, pentru ca transpira.

pai nu i-as lasa calzi in tava ca sa transpire.I-as scoate, lasat sa se raceasca pe un tocator, spalat tava si cand sunt reci inapoi in tava.De pus hartie de copt mai zicea mama sau ii las direct in tava(banuiesc ca sa fie protejati sa nu se usuce.

Ioana, cand faceam si eu cozonaci/pasca, tin minte ca ii faceam joia parca. Ii lasam sa se raceasca bine bine, apoi ii inveleam bine, asa cum procedezi tu cu painea ca sa se pastreze proaspata. Eu: prosop si apoi (punga sau) cutie speciala de paine.

De asemenea, retin ca bagam si cozonac/pasca de la Paste in congelator (impachetate cat mai ermetic sa nu ia vreun miros si le scoteam cu o zi inainte, apoi erau perfecte de ziua mea. Pareau proaspat facute).

am sa-i fac joi si o sa-i infofolesc bine.Imi ramane daca ma simt in stare duminica sa fac drob ca asta chiar nu vreau sa-l fac de joi:))

ca prin vis tin minte ca nu demult, de sarbatori ceva, Adriana a cadorisit pe Maya (parca) cu (o-doua ... habar n-am) tipsie de piatra din asta neagra (probabil refractara) de servit

la vremea acea nu le intalnisem si nu mi-au starnit interesul, acum insa le-am intalnit (prin restaurante) si a fost dragoste la prima vedere, asa ca as vrea si eu detalii, daca se poate va rog: de unde se cumpara, cum se c hema, ce cost este aproximativ, cum se comporta, le folositi adesea, merita?

ps: nu stiu daca e poza cu produsul bun (sau e un fals, dar cred ca ati inteles despre ce vorbesc

mulumesc:notworthy:

sunt placi din ardezie, da o cautare pe google si vezi unde gasesti la voi.

am sa-i fac joi si o sa-i infofolesc bine.Imi ramane daca ma simt in stare duminica sa fac drob ca asta chiar nu vreau sa-l fac de joi:))

simplifica reteta si se face mai rapid. De ex, eu nu calesc nimic, pun totul crud. Ce se poate toc la robot (verdeturile: ceapa, usturoi, marar, patrunjel). Bat ouale cu mixerul. Amestec, pun in tava unsa si la copt. Merge relativ rpd, dar e mult pana cureti/speli/toci verdeata.

simplifica reteta si se face mai rapid. De ex, eu nu calesc nimic, pun totul crud. Ce se poate toc la robot (verdeturile: ceapa, usturoi, marar, patrunjel). Bat ouale cu mixerul. Amestec, pun in tava unsa si la copt. Merge relativ rpd, dar e mult pana cureti/speli/toci verdeata.

Crud nu pun nimic, fierb organele, de tocat merge repede nu-i bai ca -s obisnuita, nu-mi place sa fac chiar in ziua de pasti mancare, dar sambata imi v-a fi imposibil sa stau in picioare

sunt placi din ardezie, da o cautare pe google si vezi unde gasesti la voi.

m-ai luminat, merci!:mad:

ah, ce dragute sunt!

cu placere

Eu daca nu as fi libera le-as fierbe cand pot si as face drobul, poti sa-l pui la congelator si sa-l scoti seara de sambata cand vii acasa.Duminica o sa fie numai bun, poti sa-l mai incalzesti in cuptor putin. Mie-mi place drobul rece, dar stiu oameni care-l mananca cald!

Oricum daca toate sunt fierte, nu ia mult restul, dar la congelator, chiar nu se strica gustul, pe verificate!Il faci cand ai tu timp si il scoti cu o zi inainte sa se dezmorteasca.

Daniella eu le-am luat de pe amazon, eu cumpar de pe toate si .it si .fr si .de

nu stiu daca e si cum functioneaza in romania

eu le-am folosit doar o data pe cele mici si una se patase putin de la grasimea din aliment, nu m-am mai uitat la ea sa vad daca s-a dus intre timp

eu le-am vazut vara trecuta in restaurant si la hotel in Franta si m-am indragostit de ele si le vad si intr-un restaurant unde merg sa maninc la prinz uneori

Asa Adriana, deci Tineam bine minte ca tu ai spus de ele. Iti dau perfecta dreptate, dup ce le-am vazut live: Servirea pe ele, transforma preparatele in unele de f mare efect. Si eu tot la hotel cu doua restaurante le-am intalnit si se servea fiecare preparat pe alta forma de platou. O incantare! :(

Nu mai am spatiu sa depozitez nimic in bucatarie, asa ca de acum cumpanesc bine fiecare ac pe care ma gandesc sa l achizitionez.... :mad:

Asa Adriana, deci Tineam bine minte ca tu ai spus de ele. Iti dau perfecta dreptate, dup ce le-am vazut live: Servirea pe ele, transforma preparatele in unele de f mare efect. Si eu tot la hotel cu doua restaurante le-am intalnit si se servea fiecare preparat pe alta forma de platou. O incantare! :love7:

Nu mai am spatiu sa depozitez nimic in bucatarie, asa ca de acum cumpanesc bine fiecare ac pe care ma gandesc sa l achizitionez.... :rolleyes:

Atunci sa-ti zic sau nu unde le gasesti? :) decizi tu daca citesti mai jos :)

...am vazut la Bamboo ;)

Asa Adriana, deci Tineam bine minte ca tu ai spus de ele. Iti dau perfecta dreptate, dup ce le-am vazut live: Servirea pe ele, transforma preparatele in unele de f mare efect. Si eu tot la hotel cu doua restaurante le-am intalnit si se servea fiecare preparat pe alta forma de platou. O incantare! :)

Nu mai am spatiu sa depozitez nimic in bucatarie, asa ca de acum cumpanesc bine fiecare ac pe care ma gandesc sa l achizitionez.... :rolleyes:

Atunci sa-ti zic sau nu unde le gasesti? :) decizi tu daca citesti mai jos ;)

...am vazut la Bamboo ;)

Hihi ;) Cum prind ocazia ma duc sa le vad. :love7:

Merci fetelor ;)

Eu daca nu as fi libera le-as fierbe cand pot si as face drobul, poti sa-l pui la congelator si sa-l scoti seara de sambata cand vii acasa.Duminica o sa fie numai bun, poti sa-l mai incalzesti in cuptor putin. Mie-mi place drobul rece, dar stiu oameni care-l mananca cald!

Oricum daca toate sunt fierte, nu ia mult restul, dar la congelator, chiar nu se strica gustul, pe verificate!Il faci cand ai tu timp si il scoti cu o zi inainte sa se dezmorteasca.

si noua ne place rece.daca ma simt in stare si gasesc ce-mi trebuie fac azi, daca nu vad eu.ori imi prepara al meu tot si mi le aduce la pat sa le pregatesc, ori zicem pas.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Fetelor, spuneti-mi si mie cum faceti umplutura cu cacao de la cozonaci?

Nu cu nuca, doar cacao!

Am intrebat o vecina priceputa in ale cozonacilor,si mi-a zis ca ea pune cacao amestecata cu zahar tos.Cate linguri de cacao,tot atatea de zahar, amestecate,apoi presarate peste aluat.Sper ca am fost de ajutor. :)

• 1 month later...

Adriana, fetele din IT, sau cine cunoaste... la ce retete se poate folosi bottarga? Mi-a picat un borcanel in mana...

Multumesc :105:

spaghetti alla bottarga - eu asta am mincat și am asistat și la execuție: pastele fierte + un sosuleț de ulei și coajă de lămîie + bottarga rasă deasupra

dă un search că-s mai multe variante de pasta alla bottarga

Eu cred ca se pot face...Eu asi folosi fie reteta fara suc de rosii de paste alla gricia http://ricette.giallozafferano.it/Pasta-alla-gricia.html inlocuind acea pancetta sau guanciale cu carnatul uscat,fie reteta de paste alla amatriciana care e cu sos de rosii pe acelasi principiu http://ricette.giallozafferano.it/Spaghetti-all-Amatriciana.html,cu siguranta poti face si un ''curcubeu ''cu legume ca a lui Peter de la topicul ''ce ati gatit azi ''la care adaugi si carnatul tau uscat taiat rondele sau bucatele/cuburele cum vrei si apoi le imprietenesti cu pastele tale asa albe fara sos de rosii sau cu sos dupa preferinta.

Nu stiu daca ti-am fost de vreun folos ,dar eu asa asi face..

Multumesc frumos, Giany! :hug:

Cu placere,sunt sigura ca Bea le va savura oricum le-ai face.Chiar sunt curioasa ce reteta vei alege pana la urma ,sa-mi povestesti impresii ca sunt curioasa :hug:

Carnatul uscat e de cel tip crud uscat?! banuiesc,ca da..

Multumesc frumos, Giany! :-*

Cu placere,sunt sigura ca Bea le va savura oricum le-ai face.Chiar sunt curioasa ce reteta vei alege pana la urma ,sa-mi povestesti impresii ca sunt curioasa :)

Carnatul uscat e de cel tip crud uscat?! banuiesc,ca da..

Nuu, uscat, adica nu proaspat (carne cruda), ci genul cabanos, dar de la Moieciu...e o taraba/magazin...in Piata Obor... Pana la urma, de data asta, l-am facut simplu si pastele cu manatarci.... Next time...merci :-*

P-aia crud uscati nu mi place sa i tratez termic... Iese grasimea din ei si raman f sarati si tarisori.... Imi plac asa simpli, taiati suuuubtiri .... ca foaia de calc...

Aa!! pai daca era tip cabanos mai bine ca nu ai facut cu paste ca nu prea se preteaza.

Eu am crezut ca e ceva crud uscat tip chorizo

post-405-14352635794523_thumb.jpg

Asta ar merge dar nu prajit in tigaie ca e si sarat si se intareste doar incalzit putin si aruncat pastele peste ...

Mmmm!! pastele cu manatarci cred ca au fost super Yamii!! de unde ai luat manatarci si cat costau?! :-*

Da, nu am rezonat prea bine cu ideea de cabanos cu paste..., desi intalnesc carnatul asta in paste/pizza la localurile noastre...., insa mereu ocoleesc preparatele care-l contin, ca nu-s fun carnati. :) Cred ca ar fi mers feliute subtiri trase doar o parere la tigaie, cu sos rosu de paste (rosii cu evo si busuioc).

Am zis manatarci, dar erau funghi porcini, pt ca eu cred ca sunt acelasi lucru. Am luat din Italia, pulpa in putin ulei la o caserola micuta circa 250-300g. Nu retin cat costau, in jur de 2-3 eur si ajung pt o portie generoasa de paste x3 pers.

Imi plac salamurile crud uscate italiene, in schimb cu corizo si nici cu carnatii uscati de la noi eu nu rezonez... :)

Multumesc, Geany. :)

Nu ai pt. ce :) :) nu am facut altceva decat sa-mi dau si eu cu opinia :) mna'! ca acu' mi-e pofta de paste cu ciuperci :)