January 11, 201511 yr comment_224719 Sigur ca Boiaua e ok, majoritatea o folosesc ca si condiment la carnati. Putinul Lichid, constand in zeama de carne (altii folosesc vin, in industrie apa) este din ce mi s-a spus un "secret" (la fel ca si stockul ce se adauga la compozitia de mici), care schimba in mod decisiv produsul rezultat intr-unul superior, ca aroma si textura, si nu doar pentru a face compozitia mai omogena si usor de lucrat, dar mai ales pt gust, brown stock e declarat cel mai aromat si gustos dintre stock-urile de carne. Anyway, e de incercat si o varianta si alta pe o "bucatica din productie". La carnati e clar, fiecare face dupa gustul propriu compozitia, de aceea, mai mult ca la alte preparate, e importanta o buna documentare privind proportiile si mirodeniile si adaptarea la propriile papile. O seara placuta Da, asa stiu si eu ca se pot gusta, prajind o biluta/chifteluta, dupa care ajustezi gustul. Eu n-as putea sa gust tocatura cruda... Moatza, nu dai si o reteta? Report
January 11, 201511 yr comment_224725 geany și moața, mulțumesc de linkuri și tips, am făcut planul de atac, să vedem ce iese Report
January 11, 201511 yr comment_224726 Moatza, nu dai si o reteta? io fac numai la ochi, carne amestec porc-vita, carne buna, fara pielite, zgarciuri, sare, piper, boia dulce-iute, cimbru, usturoi granulat si zeama de carne in care am facut mujdei, atat. Report
January 12, 201511 yr comment_224746 Ca si Carmella eu spun ca nu exista o reteta stas.Eu fac dupa gustul meu.Am o cantitate de carne si condimentez dupa gust.De exemplu anul asta am avut 2 kg carne macra de pe spate, 1,5 kg carne de pe burta(fleica) si 1 kg grasime.Al meu e cel care gusta, eu pun nu supa de oase ci pur si simplu apa calduta, boia dulce si iute.Ingredientele sunt sare, piper, boia dulce si iute,usturoi, iar anul asta al meu a vrut si cimbru uscat.Apa pun pe parcurs cand framant ca imi dau seama cand e destul.In primul an cand am facut dat fiind faptul ca nu a mers masina care o imprumutasem(apoi mi-am cumparat ca sa nu mai am surprize) am congelat inclusiv cu usturoi proaspat si apa in ea.Au iesit niste carnati bestiali.De atunci eu in fiecare an fac 10m de mate o parte mancam proaspeti, o parte congelez si o parte afum sau las la uscat si fac un fel de babic. Report
January 13, 201511 yr comment_224806 nu pun slanina ca atare, dar pun carne grasa de porc. altfel n-au niciun farmec.am o multime de sunci pregatite si nu stiu ce sa fac cu ele. io zic la slanina -sunca, c-a mai fost discutia asta. Report
January 13, 201511 yr comment_224808 nu pun slanina ca atare, dar pun carne grasa de porc. altfel n-au niciun farmec.am o multime de sunci pregatite si nu stiu ce sa fac cu ele. io zic la slanina -sunca, c-a mai fost discutia asta. La congelator pune mamitza mea sunca! Report
January 13, 201511 yr comment_224809 nu pun slanina ca atare, dar pun carne grasa de porc. altfel n-au niciun farmec.am o multime de sunci pregatite si nu stiu ce sa fac cu ele. io zic la slanina -sunca, c-a mai fost discutia asta. Adica pulpa/piept/fleica/spata? Am vazut la topicul de carnati ca au mai incercat fetele doar cu carne mai grasuta de porc in amestec de vita. Mie asa imi plac si sa fie picanti. Na... , gusturi! Si eu am facut o slaninuta cruda anul trecut, dupa retetele de pe forumul nostru a iesit foarte bine ca aspect/miros/consistenta, dar un pic cam tare daca nu o taiai fff subtirica. Dar cum noi nu ne inghesuim la slanina, mai mult de o gustare de 3 ori pe an, am impartit la 4 si am oferit-o celor dragi din familie: parintii si fratii nostri. Altminteri, o poti congela si folosi la varza..., fasole si alte mancaruri care potrivesc ... De aia te intrebam ce faci cu atatea animale in decembrie ... A propos de sfaturi: a incercat cineva - se poate congela salata boeuf? Report
January 13, 201511 yr comment_224812 A propos de sfaturi: a incercat cineva - se poate congela salata boeuf?N-as face-o, mie teama ca maioneza o sa devina o mare brinza (cu tot respectul pentru brinzeturi) Am cumparat amestec congelat de morcovi si cartofi taiati bucatele amestecate cu mazare, acu nu mai tin minte daca a iesit decent dar in orice caz un amestec de genul asta l-as gati mai intii la tigaie cu nimic in el, desi pe instructiuni scrie ca se fierb in apa, si apoi l-as amesteca cu carne si maioneza si castraveciori in otet. Pentru economisit timp am aligatorul ala care taie cuburele si se face ceva mai repede. Dar tot ar trebui sa fierb carnea asa ca daca tot pun carnea la fiert ce mi-e sa pun si cartofii si morcoviiAici se mai gasesc si la borcan tot astea in apa, ca mazarea, am facut o data si cu asta dar tot o mare brinza a iesit, prea moi si apoase. Asa ca eu o fac cind am timp de ea si pot sa o fac cum imi place mie, daca n-am timp n-o fac, si oricum citeva zile tine la frigider fara probleme. Report
January 13, 201511 yr comment_224816 aha, merci ! ma gandeam si eu! am o casoleta, mi-a dat-o mama duminica la pachet, in ciuda insistentelor mele de a o pastra ea. Eu la detox de ieri, ai mei nu mananca. Asa ca maine o aduc colegilor si imi iau de o grija ... Mai am si un cozonac si le asigur pranzul Report
January 13, 201511 yr comment_224822 Adriana, eu iau bucatelele congelate de legume pentru salata de beof.Ca-i fac rapid lui Manu, adora salata asta.Dar le fac la vapori, asa nu intra in contact cu prea multa apa. Report
January 13, 201511 yr comment_224826 Si ce mai pui? Le amesteci doar cu maioneza? Eu le mai cumpar de tinut de urgente in congelator dar le mincam ca legume de garnitura, acu cind am facut-o cu ele nu-mi amintesc cum a iesit. Dar cind am facut-o cu cele la conserva Stefano a zis sa nu ma mai tin de experimente dintr-astea Report
January 13, 201511 yr comment_224827 Daniella, de dragul stiintei congeleaza o lingura, apoi ne zici cum e Report
January 13, 201511 yr comment_224831 Si ce mai pui? Le amesteci doar cu maioneza? Eu le mai cumpar de tinut de urgente in congelator dar le mincam ca legume de garnitura, acu cind am facut-o cu ele nu-mi amintesc cum a iesit. Dar cind am facut-o cu cele la conserva Stefano a zis sa nu ma mai tin de experimente dintr-astea Pun si castraveti murati, sau ton cand vrea Manu. Si normal ca nu se mai cheama beouf, stiu, nu ma certati. Report
January 13, 201511 yr comment_224832 nu pun slanina ca atare, dar pun carne grasa de porc. altfel n-au niciun farmec.am o multime de sunci pregatite si nu stiu ce sa fac cu ele. io zic la slanina -sunca, c-a mai fost discutia asta. Altminteri, o poti congela si folosi la varza..., fasole si alte mancaruri care potrivesc ... De aia te intrebam ce faci cu atatea animale in decembrie ... ha, ha, ma faci sa rad! de idei de genul asta nu duc lipsa, crede=ma! de ex, io le-as vrea jumari mici si crocante, cel mai mult si mancate cu paine neagra, cojoasa si cu ardei iute de la otet, ca asta era mancarea mea preferata de pe vremea cand eram gravida.cre' ca n-am fost eu prea explicita. nush ce sa fac cu ele, adica nu stiu cum sa scap de ele fara sa le consumam noi. deja am cadorisit o colega si mai am in vizor cativa beneficiari. Report
January 14, 201511 yr comment_224847 ha, ha, ma faci sa rad! de idei de genul asta nu duc lipsa, crede=ma! de ex, io le-as vrea jumari mici si crocante, cel mai mult si mancate cu paine neagra, cojoasa si cu ardei iute de la otet, ca asta era mancarea mea preferata de pe vremea cand eram gravida.cre' ca n-am fost eu prea explicita. nush ce sa fac cu ele, adica nu stiu cum sa scap de ele fara sa le consumam noi. deja am cadorisit o colega si mai am in vizor cativa beneficiari. AAAA, de asta era vorba, pune vreo doua bucati cu primul tren spre Bucuresti!!!! Report
January 14, 201511 yr comment_224854 stati asa...ajung si eu...catre bucuresti...omu meu e lesinat dupa slanina afumata si......ceva licoare....am ordin sa revin" incarcata" Report
January 15, 201511 yr comment_224895 la cîrnați incă nu am ajuns, dar am făcut kaiser de casă. bun rău de tot Report
January 15, 201511 yr comment_224908 la cîrnați incă nu am ajuns, dar am făcut kaiser de casă. bun rău de tot numa' bun de detox pofta buna! Report
April 8, 201511 yr comment_227623 Vin si eu cu o intrebare.De fel cozonacii eu ii fac cu o zi inainte( ca-i Pasti sau Craciun) ca asa-mi place sa fie mirosul proaspat in casa.Anul asta din pacate din cauza anumitor factori as vrea sa-i fac mai devreme, asta insemnand joi.Mama m-a sfatuit sa-i las la racit apoi sa-i pun la loc in tava si apoi sa-i invelesc cu un prosop. Acum va intreb pe voi , a mai facut careva asa devreme, cum i-a pastrat?Cum se preteaza? Report
April 8, 201511 yr comment_227636 Vin si eu cu o intrebare.De fel cozonacii eu ii fac cu o zi inainte( ca-i Pasti sau Craciun) ca asa-mi place sa fie mirosul proaspat in casa.Anul asta din pacate din cauza anumitor factori as vrea sa-i fac mai devreme, asta insemnand joi.Mama m-a sfatuit sa-i las la racit apoi sa-i pun la loc in tava si apoi sa-i invelesc cu un prosop. Acum va intreb pe voi , a mai facut careva asa devreme, cum i-a pastrat?Cum se preteaza?Mama-i tine si-o saptamana, inveliti in hartie, iar pe deasupra pune si-un prosop... sa fie. Nu-i lasa in tava, pentru ca transpira. Report
April 8, 201511 yr comment_227638 Ioana, cand faceam si eu cozonaci/pasca, tin minte ca ii faceam joia parca. Ii lasam sa se raceasca bine bine, apoi ii inveleam bine, asa cum procedezi tu cu painea ca sa se pastreze proaspata. Eu: prosop si apoi (punga sau) cutie speciala de paine.De asemenea, retin ca bagam si cozonac/pasca de la Paste in congelator (impachetate cat mai ermetic sa nu ia vreun miros si le scoteam cu o zi inainte, apoi erau perfecte de ziua mea. Pareau proaspat facute). Report
April 8, 201511 yr comment_227640 ca prin vis tin minte ca nu demult, de sarbatori ceva, Adriana a cadorisit pe Maya (parca) cu (o-doua ... habar n-am) tipsie de piatra din asta neagra (probabil refractara) de servitla vremea acea nu le intalnisem si nu mi-au starnit interesul, acum insa le-am intalnit (prin restaurante) si a fost dragoste la prima vedere, asa ca as vrea si eu detalii, daca se poate va rog: de unde se cumpara, cum se c hema, ce cost este aproximativ, cum se comporta, le folositi adesea, merita?ps: nu stiu daca e poza cu produsul bun (sau e un fals, dar cred ca ati inteles despre ce vorbesc mulumesc:notworthy: Report