April 3, 201214 yr comment_140887 Waw, Carmella si impreuna cu un pic de caramel, cred ca pot sa mor linistita dupa aia...Ia sa stau eu cuminte, ca are lumea nevoie de mine, nu pot sa mor asa cu una cu doua. Ma duc sa rontai niste ciucalata.sorinel, mi-a fost dor de tine https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif nu stiu cat ai lipsit, dar parca ai fost lipsa pe aici Dani,uite pe aici a scris sorina despre sos caramel. pentru papila mea pana cota merge mai bine cu ceva sos acrisor, de visine, fructe de padure, lamaie, portocale sau greapfruit... Report
April 3, 201214 yr comment_140888 - pateu din avocado cu maslineera voie avocado la monti de F1?de ce sa nu fie voie? nu-ti raspund eu. Report
April 3, 201214 yr comment_140909 - pateu din avocado cu maslineera voie avocado la monti de F1?de ce sa nu fie voie? Pentru ca n-a citit niciodata lista cu IG-urile alimentelor, altfel si-ar fi adus aminte ca avocado are cel mai mic IG posibil Regret si eu ca n-am facut un caramel simplut din fructoza, cind turnam fructoza in smintina o tineam pe foc si cadea pe tabla pusa pe ochiul aragazului si mirosea asa de frumoooos, dar nu experimentasem niciodata caramel din fructoza, nu mai aveam oricum prea multa si muream de pofta de panna cotta finalizata, asa ca am abandonat proiectul imbunatatit in favoarea celui deja batatorit Nu am pus la MO smintina ci pe aragaz, nu stiu daca merge. Normal ca dupa turnare a mers la frigider citeva ore ca sa se inchege. Eu fructe la panna cotta F1 nu pun decit capsuni proaspete zdrobite si indulcite putin cu fructoza, daca nu sint ele suficient de. Asta daca e sezonul capsunilor noastre, de import nu servesc Acum de exemplu am mincat fara niciun adaos de sos de fructe sau altceva si a fost excelenta. O iubesc, cu greu ma retin la doar 2 felii ca cea taiata in poza Report
April 3, 201214 yr comment_140935 Si mie mi-e dor de voi... am inceput de luni sa muncesc ca ursul. Sunt in perioada de acomodare si de marti raman singurica.Am sa incep sa lipsesc mai mult de acum incolo. Voi munci toata ziua. Sincer, nu stiu nici cand voi face de mancare pt populatiune.Ne descurcam noi. Dany mergi si cauta exact la topicul lui Anny dedicat profiterolului, acolo vei gasi tot ce am scris despre varianta monti. Va pupacesc dulce... dulce monti! Report
April 4, 201214 yr comment_141006 Si mie mi-e dor de voi... am inceput de luni sa muncesc ca ursul. Sunt in perioada de acomodare si de marti raman singurica.Am sa incep sa lipsesc mai mult de acum incolo. Voi munci toata ziua. Sincer, nu stiu nici cand voi face de mancare pt populatiune.Ne descurcam noi.vai ce am uitat, sorina. asa-i! ai inceput munca. spor sa ai! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gifte descurci tu cu mancarea. eu gatesc in weekend cam pentru toata saptamana. cand mai este nevoie mai fac rapid seara cate ceva.pup dulce monti inapoi https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif Report
April 4, 201214 yr comment_141012 Si eu va pup monti pe amandoua. Sorina, iti tin pumnii sa te organizezi cat mai bine si sa-ti placa la noul job. Report
April 4, 201214 yr comment_141071 Pentru ca n-a citit niciodata lista cu IG-urile alimentelor, altfel si-ar fi adus aminte ca avocado are cel mai mic IG posibil corect! am citit cartea, dar lista de IG nu, nu as fi crezut ca o sa retin eu toate datele din tabele si voi imi spuseserati sa ma verific in lista nu sa o invat pe dinafara ... Nu imi amintesc anul trecut sa fi mancat avocado, insa ... Deci musiu avocado merge combinat cu orice ? Si ce sariti domne' asa cand vine omul sa va intrebe ceva ... ? Nu de aia sunt experti si boboci? Sorina, felicitari pentru gasirea jobului si sa il incepi si continui cu bine si cu placere! Report
April 4, 201214 yr comment_141074 Si ce sariti domne' asa cand vine omul sa va intrebe ceva ... ? Nu de aia sunt experti si boboci?Dani, eu cu tine m-am lamurit. tu nu esti nici macar boboc de aia sar. ca tu intrebi, noi raspundem, apoi iar intrebi acelasi lucru si tot asa si nici nu tii moni. de aia zic ca nu-ti mai raspund. daca te intereseaza de-adevaratelea te apuci si te informezi si esti atenta. si atunci stii si nu ne mai intrebi de 1000 de ori EDIT: ca sa dau si un raspuns ontopic: Avocado merge cu orice cu IG<=35, pentru ca el contine grasimi. Report
April 4, 201214 yr Author comment_141123 Asa de simplu? Arata super, lucioasa!merge combinat cu fructe? d-apoi nu mergea parca ... Poate numai cu zmeura cu fructoza? zic bine?merge incalzita smantana cu apa la MO?Dupa ce ai turnat-o in forma a mers la frigi? Sorina, poti sa imi scrii te rog cum faci sos caramel monti? Si cum ai facut profiterolul monti? multumesc era voie avocado la monti de F1? Daniella si restul fetelor, va rog frumos, sa lasam topicul de "ce am gatit azi". Iar a devenit offtopic. Scopul la topicul ala, este de "ce am gatit" si atat. Intrebari/discutii se fac aici. Mersi Adriana iar te rog frumos, daca se poate, cand ai timp, sa le muti aici (de postul #109). Multumim. Report
April 4, 201214 yr comment_141124 Daniella si restul fetelor, va rog frumos, sa lasam topicul de "ce am gatit azi". Iar a devenit offtopic. Scopul la topicul ala, este de "ce am gatit" si atat. Intrebari/discutii se fac aici. Mersi Adriana iar te rog frumos, daca se poate, cand ai timp, sa le muti aici (de postul #109). Multumim. Le-am mutat eu. Sper sa fie totul in regula acum. Report
April 4, 201214 yr Author comment_141143 Daniella si restul fetelor, va rog frumos, sa lasam topicul de "ce am gatit azi". Iar a devenit offtopic. Scopul la topicul ala, este de "ce am gatit" si atat. Intrebari/discutii se fac aici. Mersi Adriana iar te rog frumos, daca se poate, cand ai timp, sa le muti aici (de postul #109). Multumim. Le-am mutat eu. Sper sa fie totul in regula acum. Multumesc mult, e perfect asa. Report
April 6, 201214 yr comment_141648 In seara asta am mincat cele mai proaste spaghete integrale, chiar daca (sau mai ales pentru ca) erau Montignac originale. Am luat de curiozitate un pachet din cele cu IG 40, le-am facut ca de obicei cu usturoi, peperoncino si ulei de masline. Au fost nasoale, le-am fiert doar cit am curatat o capatina de usturoi si cind le mestecam se faceau aluat... nu m-am uitat cit se fierb, de fapt, dar asa ceva nu mi s-a mai intimplat cu niciun model, indiferent cit de cunoscuta sau necunoscuta e firma.Deci, daca nu sinteti in mod natural curiosi foc, nu va avintati sa luati spaghete Montignac, dati banii de pomana. Pentru mine De Cecco integrale ramin, deocamdata, cele mai bune. Imi pare rau pt cina si banii tai!La mine nu-i nici un pericol, ca nu gasesc asa ceva. Report
April 14, 201214 yr comment_143261 Ba e f. frumoasa si originala crucea ,tre' sa jdii' sa privesti in spatiu maii! (nu e vazuta frontal) F. frumoasa pasca ta si eu sa nu am margini painoase si sa fie in schimb branzoasa am folosit(in trecut) tehnica de mare si inalta tehnologie forfecuta In alta dezordine de idei crucea la mine s-a afundat pe jumate dar ce voiam eu sa spun de fapt e ca arata tare apetisanta pascuta Report
April 14, 201214 yr comment_143280 Mie oricum nu imi placea niciodata coca (cozonac, pasca, chec) as manca doar umplutura, dar e nepoliticos sa mananc precum un soarece... asa ca ideea e mai mult decat binevenita!Dilema mea este (pentru ca fac pt prima oara panna cotta): cum o scot din forma? Report
April 14, 201214 yr comment_143284 Mie oricum nu imi placea niciodata coca (cozonac, pasca, chec) as manca doar umplutura, dar e nepoliticos sa mananc precum un soarece... asa ca ideea e mai mult decat binevenita!Dilema mea este (pentru ca fac pt prima oara panna cotta): cum o scot din forma? In ce forma ai pus-o? daca e tava metalica o scufunzi cu fundul si lateralele in apa fierbinte pentru citeva secunde, pina vezi ca se topeste usor pe margine. Apoi pui o farfurie plata deasupra vasului si intorci brusc tava peste farfurie. O sa se desprinda uniform, fara sa se rupa. Sa nu lasi prea mult in apa, ca se topeste prea multa panna cotta si ramine prin farfurie de pomana.Daca ai pus-o in altceva nu stiu cum le scoti. Eu mai am o forma de silicon cu 12 compartimente pentru briose, de acolo le scot prin desprinderea lateralelor cu o lama de cutit si apas pe fund pina ies. Report
April 14, 201214 yr comment_143285 Ba e f. frumoasa si originala crucea ,tre' sa jdii' sa privesti in spatiu maii! (nu e vazuta frontal) F. frumoasa pasca ta si eu sa nu am margini painoase si sa fie in schimb branzoasa am folosit(in trecut) tehnica de mare si inalta tehnologie forfecuta In alta dezordine de idei crucea la mine s-a afundat pe jumate dar ce voiam eu sa spun de fapt e ca arata tare apetisanta pascuta Merci, Geany! imi place vederea ta in spatiu, m-ai amuzat foarte tare Si eu tot cu foarfeca, ca daca era sa fac sfori de-alea duble si pe margine consumam aluatul pentru un cozonac, si si-asa nu maninc marginea ca e cu faina...Daca va puteti da seama ca am facut 2 cozonaci atit de buni si de mirositori ca unul s-a terminat in prima jumatate de ora, iar eu n-am gustat nici macar o firimitura... Miine o sa fie mai greu ca trebuie sa refuz si mama si soacra si iar aud plinsete si vaiete, "vai, vai... eu m-am ostenit" si eu "nu si nu!" Report
April 15, 201214 yr comment_143410 In ce forma ai pus-o? daca e tava metalica o scufunzi cu fundul si lateralele in apa fierbinte pentru citeva secunde, pina vezi ca se topeste usor pe margine. Merci mult de tot . Asa am facut (tava metalica) si a iesit "unsa" (ma speriasem dupa ce citisem in alta parte ca e mare problema cu scosul daca nu ai forma de plastic cu gaura la mijl, sau silicoane ). A fost vedeta, miamy miamy auzeam ... nimeni nu s-a prins ca nu are zahar, ori ca e de dieta (lol!). Am servit-o cu capsuni si ananas proaspete. Eu insa nu am gustat, m-am gandit ca am mancat deja prea multe alea azi, asa ca nu mi-am mai permis si desert, fie el si monti. Report
April 16, 201214 yr Author comment_143444 O sa fac curind o prajitura cu brinza (ca pasca nu mai pot sa zic) cu migdale si cranberries, cred ca e geniala. Eu am vrut sa nu bata prea tare la ochi faptul ca e deosebita Au fost asumate toate abaterile, la pasca stafidele (putine, oricum), ca de partile cu aluat eu nu m-am atins. La ciorba- morcovul si pastirnacul. La hrean- sfecla rosie si o lingurita de miere la un borcan de "800g". Cozonacul l-am facut normal dar nu m-am atins nici de-o firimitura Sarmalele le-am facut pentru ceilalti normale, pentru mine fara orez. Drobul a fost 100% conform, la fel si friptura. Am avut o brinza de oi buuuna, ridichi, salata verde, ceapa si usturoi. In vizite am mers satula de acasa si-am mai ciugulit cite o rosioara, o ridiche, o bucatica de friptura si multa apa. Asa ca, greul vizitelor trecind, ma declar multumita ca si cintarul tine cu mine. Din experienta sarbatorilor montigniace, chiar daca mincam in proportie 90% Monti si ziceam ca "doar" o feliuta de cozonac, "doar" o bucatica de pasca neconforma, "doar" o sarma cu orez, cintarul era in stare sa sara si cu un kil jumate - doua dupa doar 2 zile de ospete de-astea. Asa ca, cu pretul of-urilor si vai-urilor de toate partiel, m-am tinut tare Ca sa nu lungim off topicul acolo, ca e doar pentru ce am gatit, scriu aici. Bravo ca te ai abtinut de la mai toate nemonti.Probabil cantarul sarea cu 1.5kg deoarece, de la putinele alimente nemonti, retineai apa, lichide, e normal. Dar astea se duc lejer, dupa ce revii la mancarea monti. Reteta de pasca, care am facut o eu, este de fapt reteta de pasca normala, care apoi a fost monticizata. Dar cea originala, este de pasca fara blat, la fel ca cea monti, cu cateva ingrediente schimbate.Oricum asta imi place mult, ca eu cand mancam pasca inainte, tot dupa umplutura "umblam" Report
October 15, 201213 yr comment_166326 Si pt ca tot am intrat pe forum, am trecut si pe la sectiunea dedicata lui nenea monti... Eu tot monti sunt. In iunie am implinit doi ani de monti. Mananc bine, ma simt bine, arat bine (asa zice soata din dotare, nu eu) asa ca tot inainte cu monti in al treilea an. Nu de alta, da' aproape jumatate din el e deja trecut.Nu prea mai am timp de preparate elaborate, asa ca totul e cat se poate de simplu si rapid.Singura chestie care ma face sa plang e ca nu mai am timp sa-mi prepar dulciuri... da' tot raul spre bine. Mananc ciocolata si caise uscate si am rezolvat problema. Asaaaa, o data la doua-trei luni imi mai fac cate un mousse de ciocolata. Asta este maximum de timp liber care-l pot avea la dispozitie.Va pupacesc! Si spor la monti! Report
January 3, 201313 yr comment_178239 O reluam, ce ziceti?La mine e musai, am inceput deja de la prinz cu o fasole simpla, fara carne.Diseara imi fac spaghete integrale, ca n-am chef de carnuri si altceva n-am prin casa. Din weekend incep si gatitul specific Monti, pina atunci ma descurc cu ce ofera frigiderul. Report
January 3, 201313 yr comment_178251 Iubita, eu nu am nici o problema in a fi alaturi de tine, nu de alta dar nu am lasat-o niciodata de cand am inceput.Asa ca, tot inainte! Eu voi fi mereu langa tine. Report
January 4, 201313 yr comment_178376 Multumesc ca esti alaturi de mine, dar zi si ce maninci ca sa-mi dai idei Report
January 4, 201313 yr comment_178388 Pai, ieri, am mancat: - ciorba de burta la cina - mancarica de zucchine cu piftelute la pranz- o stacana de ceai de fructe de padure cu cateva foi wasa 24% cu gorgonzola- si doua sau trei mandarine micute rau de tot. Cam asta am mancat eu ieri. Azi:- dimineata, stacana mea de ceai preferat cu torta de ciocolata F1 (reteta Anny)- 3 mandarine ca gustare- pranz, carnita la piastra cu un castron urias de salata mixta (salata verde, rosii, ceapa verde)- ramane de vazut la cina... cred ca mi-ar place iar o farfurie de ciorbita de burta, ca tare buna mai e, daca nu voi vedea eu ce si cum. Report
January 12, 201313 yr comment_179914 Iti spun aici ptr ca am vazut ca nu este voie pe topicul cu produse conforme sa discutam. Indulcitorul ala de stevie nu imi place, are asa un gust nustiu. Faina de soia probabil ca o sa o folosesc rar. Eu incerc cum am mai zis, dar nu sunt sigura ca pot reusii, dar ma inspir de la voi sa mainc mai sanatos cat pot. Report