Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dieta Montignac

Featured Replies

Dani, ma bucur sa aud vesti bune :occasion15: in sfarsit https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

iti raspuns punctual:

- da, m-am ingrasat. si mi se pare si normal tinand cont ce am mancat ;) dar, daca pot spune asa, am fost constienta de ceea ce fac, si mi-am facut niste pofte pe care nu intentionez sa mi le satisfac in cursul anului. am mancat gogosi (de la "gogoasa infuriata") zilnic, minim 1, maxim 3. am mancat pepe rosu zilnic (am stat la cort, eram 3 persoane si mancam 1 pepene de 4-5 kg zilnic ca nu aveam unde sa pastram de pe o zi pe alta). a doua saptamana (am stat 2 saptamani) mi s-a terminat wasa de acasa, asa ca am trecut pe painea alba de acolo. si daca mai scormonesc mai gasesc motive :rolleyes:

- nu, nu m-am cantarit. nu am cantar si nici nu intentionez sa imi cumpar. am simtit ca m-am ingrasat in haine. cred ca am mai scris pe undeva treaba asta: am niste blugi, etalon, in care trebuie sa incap. daca nu mai incap in ei sa ma simt bine atunci nu-i in ordine.

- da, Maia va merge la scoala de anul asta

in legatura cu meniurile, eu deja ma cunosc pe mine bine, stiu ce imi prieste si ce nu. si stiu si, in functie de ce mananc, cam cat timp este nevoie de digerat. iar orele le mai adaptez si in functie de programul din ziua respectiva.

wasa mi-am mai tot adaptat-o in ultima vreme asa ca am sa deschid un subiect nou (cand fac iarasi wasa) cu reteta exacta pe care o folosesc acum si modul de preparare. eu i-am dat Maiei sa manance wasa de a mea dar nu mai tin minte exact de la ce varsta... nu stiu daca Bea nu e inca prea mica...

Boni, buna! te rog, am nevoie de un raspuns urgent ca nu am mancat paine pana acum si nu m-a preocupat: daca am facut paine din faina integrala (fara ulei/zahar, darrrr ... ;) si fara tarate) e monti daca o mananc fara grasimi? de fapt goala sau cu gem de topoloveni as vrea sa o infulec acum dimi ;)

pepenele galben retin ca era ok dintre fructe. Eu nu mai tin minte decat ca de banane a zis ca nu, mai era ceva interzis la fructe, in afara de limitara cantitatii?

Bea sambata face anul si se ridica aprox toate restrictiile in afara de carne porc/prajeli/sare ori zahar in exces/iuteala. Deci cred ca ar fi ok. Abia astept sa pui reteta. Am facut eiri la masina din faina integrala de secara. Nu pare rea, dar nu am gustat-o ca astept confirmarea ta. A iesit mica, tasata si clisoasa insa.

Am gasit:

Paine 100% integrala din maia pura IG 40 (dar habar nu am ce e aia maia pura, eu am pus drojdie instant)

paine completa IG 65%

si care ar fi diferenta intre paine completa si paine integrala?

Pepene rosu 75 ;)

Pepene galben 60 ;)

deci astea nu-s bune nici singure pe post de fructe pe stomacul gol dimineata! :)

insa pe prima pagina am gasit scris de M:rules:

"[i] Paine monti: (Boni)

sunt 2 feluri pe paine permise in aceasta dieta:

- painea integrala: doar din faina integrala, si se potriveste la mese glucidice, adica fara grasimi

- painea cu tarate: faina integrala si tarate, in proportie de 50%, in greutate, nu volum; se potriveste la orice tip de masa[/i]"

deci painica mea din faina integrala de secara ar fi ok ;) Sper sa nu gresesc :notworthy:

gata ... am papat 2 felii cu gem topoloveni ... ca nu vad pe nimeni pe fir azi ...

iar ma arde gemul ala de topoloveni pe gat, mereu aceeasi poveste... oare de ce ? cu alte gemuri/dulceturi nu patesc asta ...

pe unul din likurile puse pe prima pagina

http://doi4montignac.blogspot.com/search/label/7.Marturia%20unei%20frantuzoaice%20care%20a%20slabit%2040%20kg,

am ajuns la povestea tipei care a slabit 40 kg si ea tot scrie acolo ca mananca ciorba cu gris, gris cu sos de rosii, sau ghiveci cu gris. Eu retin ca nu e voie gris? cine ma lamureste? adica ar fi voie si galuste si doar eu ma tot plangeam dupa ele ...

tocmai azi ati dat toate bir cu fugitii, cand am o foame de azi dimineata de-mi vine sa mananc si pietre (vorba mamei).

Deci pepenii sunt interzisi in F1! boon :violent6:

'neata Dani https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

vad ca la unele intrebari ti-ai gasit deja raspuns.

despre gris habar nu aveam ca nu folosesc. am fost sa caut aici: http://www.montignac.com/en/ig_recherche.php dupa semolina si apare de 2 ori :violent6: o data cu 50, o data cu 45. e vorba de cel integral. asa ca e ok la mesele glucidice de care vorbea frantuzoaica.

iar nu ai pachet de mancare la tine si rabzi de foame? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_fessee.gif

asta imi scapase pana acum:

- mic dejun protido-lipidic poti lua max de 2 x /sapt. Mai mult de 2 mic dejun proteino-lipide duc la ingrasare zice ... Asa e corect?

- mese glucidice cu continut mare de fibre tb s ai min 4 / sapt pt a slabi :violent6: chiar asa? Aici zice ca intra legume amestecate cu paste integrale, orez integral/brun/basmati nerafinat, naut, fasole uscata, linte. Nu sunt prea sigura, asa ca in astea nu m-am aruncat inca.

neata! bine ca ai venit! ma lasati singura la ananghie? :violent6:

ba da am avut pachet, dar am gresit cu pepenele:

- 4 feliute pepene galben dimineata pe la 8 jum

cafea arabica

- 2 felii paine integrala facuta de mine cu dulceata de topoloveni la 10

caefa arabica decof

- putina friptura de curcan cu 2 rosii pe la 13

cafea arabica

- mai bine de 100 g :blush: de caju crud la 15:00

si nu mai pot de foame azi ... nu'sh'ce am? :violent6: nu am baut apa sau ceai, :fuckme: fug acuuu'! ca era sa ma reped iar pe o cafea ... am viermus ...

despre gris habar nu aveam ca nu folosesc. am fost sa caut aici: http://www.montignac.com/en/ig_recherche.php dupa semolina si apare de 2 ori :violent6: o data cu 50, o data cu 45. e vorba de cel integral. asa ca e ok la mesele glucidice de care vorbea frantuzoaica.

mai incolo zice individa ca ar consuma couscous inlocuind grisul cu quinoa ... deci probabil exprimarile sunt clare pt ea ... , dar neclare pt un necunoscator ...

in carte si ce mai se scrie la MD spun ca mananca cereale integrale (nu stiu care sunt astea, daca sunt alea sub forma de muesli bleahhh nu pot sa mananc) cu lactate 0%. Dupa cum am inteles de la voi lactatele 0% sunt excluse ca fiind nesanatoase. Atunci masa glucidica de dimi ramane doar wassa cu gem fara zahar?

boni, am citit, salvat, printat reteta ta de wassa de dincolo. Astept cuminte (nu e nici o graba, pana pe 20 sept) sa imi spui ce optimizari ai mai adus pe parcurs. :violent6:

am gasit (tot pe unul din likurile indicate la pag. 1 a acestui topic http://doi4montignac.blogspot.com/search/label/5.Spicuiri%20din%20cartea%20%22Metoda%20Montignac%20ilustrata%22) despre orezul salbatic asta:

"Orezul salbatic :Orezul salbatic este de fapt o varietate de ovaz.Are avantajul de a avea un IG foarte mic (35) ceea ce permite a fi mancat in faza I la orice tip de masa." :violent6:

este corect? boni gasim in RO acest sortiment de orez?

am gasit (tot pe unul din likurile indicate la pag. 1 a acestui topic http://doi4montignac...20ilustrata%22) despre orezul salbatic asta:

"Orezul salbatic :Orezul salbatic este de fapt o varietate de ovaz.Are avantajul de a avea un IG foarte mic (35) ceea ce permite a fi mancat in faza I la orice tip de masa." :violent6:

este corect? boni gasim in RO acest sortiment de orez?

da, este corect, are IG mic.

eu nu la-m gasit simplu, ci doar in combinatie cu basmati. dar si asa era foarte scump. singur singurel cred ca ar costa o mica avere. am vazut online 250 gr. cam 20 lei. uite o poza aici. e negru, dar nu trebuie confundat cu orezul negru, care are bobul mai rotund si IG-ul mai mare.

merci

am impresia ca am vazut doar la plafar si intr-adevar costa o caruta

in supermarkt e ala de la risoscotti si marci gen real etc, dar sunt amestec, desi ei spun ca e salbatic :violent6:

poate in peregrinarile mele sa gasesc ...

mai este si o specie de orez rosu, de ala ce stii?

mai este si o specie de orez rosu, de ala ce stii?

nu stiu nimic deosebit. am cautat aici dupa rice si am gasit:

Red rice - 55

Multumesc, Boni!

Bre, da' nu mai ziceti nimirica?!!! Sau inca sunteti in vacanta?

Incep eu... sunt la munca si mor de somn. M-am invatat sa dorm dupa masa de pranz.

Am inceput cu sedintele pe la scoli. Luni Giulia incepe caminul, Mara clasa intai... are mama fete mari.

Nici nu stiu cum o sa ma descurc prima saptamana cu ele. Adica stiu... mai putin pe la munca si mai mult cu ele. Sper sa nu am probleme.

Maine o sa am sedinta la Mara... sa vedem ce program va avea si ea, ca la Giulia stiam deja ce ma asteapta.

Ma intorc la hartoagele mele.... Va pupacesc!

gata vacanta, eu sunt pe aici, da' tot pe fuga. plec in delegatie pentru cateva zile si-mi va fi tare dor de Maia. n-am mai fost pelcata de mult. cred ca de cand o am pe ea doar de 2 ori. inainte aveam frecvent delegatii, dar de cand cu net-ul nu mai miscam de la birou ca se rezolva totul "on-line".

si "noi" incepem scoala luni. am niste emotii https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/huh.gif

• 3 weeks later...

ce fac fetele, cochetele?

care e raportul la kilograme dupa vacanta ? :rolleyes:

eu am o pofta de dulce de sambata de nu mai pot! ma duc sa ma uit pe la dulciuri, ca daor am luat vreo 5 pungi de faina de migdale si nu le-.am folosit + fructoza

Bine... savurez un pahar de vin dupa un pranz bun tare.

Eu sunt tot cum am plecat in vacanta, oscilez intre 72 si 73kg. Cu siguranta as mai slabi daca as tine F1 strict pe care-l tineam la inceput, dar nu ma mai intereseaza. Imi place prea mult sa mananc...

Ca tot veni vorba de dulciuri, ieri mi-am facut un lighean de gogosi (F1) si pana seara nu a mai ramas nimic. Au atacat hotomanii la gogosile mele. Tare bune au mai fost. Imi impun sa le fac o data pe saptamana... imi vine sa le fac in fiecare zi.

eu am o pofta de dulce de sambata de nu mai pot! ma duc sa ma uit pe la dulciuri, ca daor am luat vreo 5 pungi de faina de migdale si nu le-.am folosit + fructoza

si eu sunt intr-o perioada de pofta nebuna de dulce. eu stiu de ce: stress si oboseala. la mine asa se manifesta, cu pofta de dulce.

eu ma multumesc cu cioco neagra in timpul saptamanii si crumble, varianta ultra-rapida, in weekend :D mi s-au terminat prunele dar mai am mere si pere (de la curte) si fac iute cate un crumble sambata si duminica. am redus fructoza la un varf de lingurita pentru o punga de faina de migdale.

• 3 weeks later...
  • Author

Uite Daniella, am pus aici reteta de gogosi, in caz ca iti e pofta de gogosi monti.

LE: in ultimul timp am tinut cam 90% monti, am avut si multa treaba pe la servici, am fost si racita rauuuu, abia acum sunt ceva mai bine. Dar pot sa spun ca sunt la 60 kg si ma mentin cu success. As mai vrea de "figuri" sa mai dau jos 1-2 kg, dar stiu ca trebuie sa ajung si pe la sala mai des si atunci va fi OK. Din pacate, deoarece am fost racita si mai sunt putin, nu am mai fost la sala. Nu e bine sa faci sport, din tot ce am citit, daca esti bolnav, e un efort foarte mareee pentru organism, care deja se lupta cu boala.

Va pup pe toate :(

LE2: corectat, dehhh inca dorm

LE3: de fapt ce am vrut sa spun cu kg le, era ca in ultimele luni am mai scapat de cateva de la 65 la 60 si am ajuns la BMI de 20 :( asta ca sa va dau un impuls :(

felicitari pentru cele 5 kg si tin pumnii pana de sarbatori sa scapi si de ultimele 2 de fitze! mie fara fitze mi-ar trebui sa dau jos vreo 12 kg si cu fitze 14 kg sa ajung la perioada "prospera" de pana acum cativa ani

ce inaltime ai m_rules?

eu am 61 kg, dar la 1,60 m e f mult pt gustul meu.

eu tin combinatiile in general, nu tin orarul :tongue3: ... as usual indisciplinata

la mine partea proasta ca vine mamaie sa stea cu aia mica, si tranteste si cate 1-2-3-5 feluri de mancare ...cu ce-i tuna ei ... Si uneori :) nu mai pot rezista!

astept sa dea toata lumea raportul (boni, sorina, armina, petunie, laura si cine mai vrea sa ni se alature ...poate mai convingem noi prozeliti :) ) si apoi sa ne punem cu toatele mai serios pe treaba, desi mie mi-e mai greu sa ma retin de la diverse iarna decat vara ... Plus aici e greu cu legumele iarna. :)

Daca nu o sa reuesc sa fiu 100% :) , macar sa stiti ca mananc sanatos.

Si eu va pup pe toate :)

• Author

felicitari pentru cele 5 kg si tin pumnii pana de sarbatori sa scapi si de ultimele 2 de fitze! mie fara fitze mi-ar trebui sa dau jos vreo 12 kg si cu fitze 14 kg sa ajung la perioada "prospera" de pana acum cativa ani

ce inaltime ai m_rules?

eu am 61 kg, dar la 1,60 m e f mult pt gustul meu.

Mersi :) :)

Am 1.71 m.

eu tin combinatiile in general, nu tin orarul :tongue3: ... as usual indisciplinata

la mine partea proasta ca vine mamaie sa stea cu aia mica, si tranteste si cate 1-2-3-5 feluri de mancare ...cu ce-i tuna ei ... Si uneori :) nu mai pot rezista!

astept sa dea toata lumea raportul (boni, sorina, armina, petunie, laura si cine mai vrea sa ni se alature ...poate mai convingem noi prozeliti :) ) si apoi sa ne punem cu toatele mai serios pe treaba, desi mie mi-e mai greu sa ma retin de la diverse iarna decat vara ... Plus aici e greu cu legumele iarna. :)

Daca nu o sa reuesc sa fiu 100% :) , macar sa stiti ca mananc sanatos.

Si eu va pup pe toate :P

Hai ca poti si nu ai foarte mult de dat jos. Poti invata sa tii 100% si sa ignori orice ispita, pe primul loc e sanatatea si apoi slabitul. : :)

Felicitari, M_Rules!

Eu ma mentin in continuare intre 72kg si 73kg, bine ca si mananc, apoi mai beau si cate un paharel de vin. Ciocolata neagra sau dulciurile nu-mi lipsesc, asa ca de dat jos e destul de greu. Sa zicem ca ma mentin, dar monti e monti nu se discuta.

Doar, ca in momentul acesta nu prea ma intereseaza sa slabesc. Daca se intampla, bine, daca nu, asta e. Eu sunt foooarte multumita de kilogramele mele actuale.

Vezi, Daniella, ce diferenta? La aceeasi inaltime, Gabi are 60kg iar eu am 72kg. Amandoua suntem multumite de cum aratam.