Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dieta Montignac

Featured Replies

De putut se poate (cel integral) dar fara grasimi in F1.

Eu sicer, dupa mai bine de un an de F1 mi-as putea permite din cand in cand cate o masa de F2. Asa ca sunt deschisa la orice reteta.

Si, da, e prima data cand cumpar cous cous. Nu l-am pregatit niciodata pana acum.

Am vazut reteta. Nu sunt lamurita cu nautul... cred ca a folosit naut din conserva (Ig 35). Parca nu le-as asocia. Am sa ma duc sa o mai citesc inca o data.

Sorina, eu am mancat cuscus integral cu mancare de pastai (simpla, ceapa si rosii calite intr-o lingura de ulei, si apoi adaugate pastaile; asta ar fi F2, daca renunti la lingura de ulei se face F1), sau cu mancarica de ceapa, dovlecel si rosii (feliate, aruncate in oala si lasate in legea lor pana sunt gata). Fierbeam cuscusul separat si cand erau gata legumele fie le puneam separat in farfurie, fie amestecate. Am facut si amestec de legume crude (rosii, ceapa, ardei) si ciuperci si am adaugat la sfarsit cuscus fiert.

Gabi, nu te-am mai vazut pe aici de ceva vreme. Esti in vacanta? :) Sper sa fii bine si sa ne mai dai cateun semn :floare:

Pe weekend plecam in Pilsen. Speram sa fac cateva poze, dar e asa urat afara, ploua si sunt 13 grade...poate iese soarele pana maine :(

:( Am avut concediu si o sa mai am putin concediu. Sunt ok, am mai citit pe sarite, cand am putut.

Distractie placuta in Pilsen :(

Bravo, ma bucur ca esti cu noi inca :(. Concediu placut in continuare.

In Pilsen a fost ok. Orasul cat am vazut din el in partea veche e placut dar vremea a fost mizerabila. A plouat continuu si a fost frig, vreo 14-15 grade. Noroc ca am avut 2 perechi de pantofi si am putut sa ii schimb, altfel cred ca ma imbolnaveam...Am mai prins si o durere de stomac ingrozitoare ca am mancat niste fistic. Am bagat de seama ca de la fistic si caju ma doare cumplit stomacul. Doar migdalele sunt ok pentru mine, asta din punct de vedere Monti :)

De putut se poate (cel integral) dar fara grasimi in F1.

Pai mai intii fierbe-l cum scrie pe cutie si apoi poti sa il amesteci cu o ceapa rosie taiata marunta si rosii, sucul lasat de rosii il face sa nu se usuce, apoi daca vrei menta sau ardei sau ce mai vrei tu.

Fetelor, ce faceti, pe unde mai sunteti? Nu mai dati niciun semn, niciun menu, o gateala Monti?

Adriana, ai inceput sa respecti regulile, ai terminat ce aveai nepermis prin dulapuri? :)

Sissi, Sorina voi cum sunteti? Cum merge?

Daniella, Boni si Gabi stiu ca va relaxati :)

Si eu citesc in fiecare zi , da cu scrisul mai putin :)

Tin dieta da nu am mai slabit, probabil e o faza , perseverez perseverez.Am observat ca daca maninc "nemonti" imi este rau

Tin dieta da nu am mai slabit, probabil e o faza , perseverez perseverez.Am observat ca daca maninc "nemonti" imi este rau

In ce sens iti este rau? Esti balonata? Ai digestia ingreunata?

Eu m-am obisnuit sa mananc fara carbs si alte alimente ne-monti. Ce nu imi place este prea mult este inlocuirea zaharului cu indulcitor. Stevia e prea scumpa ca sa o pot folosi la o prajitura iar cu fructoza sau alt indulcitor pentru diabetici nu prea ma imprietenesc. Nu e vorba de gust sau miros, pur si simplu, ideea din capul meu...greu de explicat :)

A, eu intru mereu, dar daca nu zice nimeni nimic... singura nu prea-mi place sa vorbesc...

Sorina, cum singura? Eu incerc sa scriu mereu, nu ca mi-ar placea sa ma 'aud' vorbind dar incerc sa tin pasul si sa mentin topicul sus...:)

A, eu intru mereu, dar daca nu zice nimeni nimic... singura nu prea-mi place sa vorbesc...

Sorina, cum singura? Eu incerc sa scriu mereu, nu ca mi-ar placea sa ma 'aud' vorbind dar incerc sa tin pasul si sa mentin topicul sus...:)

Da, Armina... tu scrii mereu meniul. Eu la acest capitol stau 'prost'.

Se mai intampla din cand in cand sa ai cate o faza din asta de platou. Nu te preocupa. Ai sa incepi din nou sa slabesti.

Sa stii ca am auzit multe fete zicand chestia asta... cand au incercat sa manance ceva nemonti corpul s-a revoltat si s-au simtit rau.

Si eu citesc in fiecare zi , da cu scrisul mai putin :((

In ce sens iti este rau? Esti balonata? Ai digestia ingreunata?

Eu m-am obisnuit sa mananc fara carbs si alte alimente ne-monti. Ce nu imi place este prea mult este inlocuirea zaharului cu indulcitor. Stevia e prea scumpa ca sa o pot folosi la o prajitura iar cu fructoza sau alt indulcitor pentru diabetici nu prea ma imprietenesc. Nu e vorba de gust sau miros, pur si simplu, ideea din capul meu...greu de explicat :((

Am senzatia ca am inghitit un bolovan de grasime si senzatie de greata.

Eu la dulciuri folosesc fructoza, nu mi se pare ca ar avea alt gust decit zaharul

Stevia e prea scumpa ca sa o pot folosi la o prajitura iar cu fructoza sau alt indulcitor pentru diabetici nu prea ma imprietenesc. Nu e vorba de gust sau miros, pur si simplu, ideea din capul meu...greu de explicat :((

Armina, eu tocmai am facut o placinta cu branza cu stevia. Daca nu prea-ti plac ceilalti indulcitori, s-ar putea sa nu-ti convina nici stevia. La mine, primul gust pe care l-am sesizat a fost unul amarui si-abia apoi pe cel dulceag, nu dulce. Si-oricum, e un dulce care persista in mod ciudat fata de zahar. Nici mie nu-mi prea place, dar eu chiar am gustul si mirosul exacerbat de dezvoltate.

Asta e, perseveram si poate chiar renuntam, unde n-o da Domnul!

Stevia e prea scumpa ca sa o pot folosi la o prajitura iar cu fructoza sau alt indulcitor pentru diabetici nu prea ma imprietenesc. Nu e vorba de gust sau miros, pur si simplu, ideea din capul meu...greu de explicat :hello:

Armina, eu tocmai am facut o placinta cu branza cu stevia. Daca nu prea-ti plac ceilalti indulcitori, s-ar putea sa nu-ti convina nici stevia. La mine, primul gust pe care l-am sesizat a fost unul amarui si-abia apoi pe cel dulceag, nu dulce. Si-oricum, e un dulce care persista in mod ciudat fata de zahar. Nici mie nu-mi prea place, dar eu chiar am gustul si mirosul exacerbat de dezvoltate.

Asta e, perseveram si poate chiar renuntam, unde n-o da Domnul!

Si mie mi se pare ca fructoza lasa un gust amarui. Si nu pun multa. Cand fac ceva dulce pun max. o lingura jumate la o tava de prejitura sau la 12 briose.

Moata, si eu am simturile destul de dezvoltate si poate in alta situatie nu as fi dat socoteala. Incerc sa pun cat de putin posibil iar daca folosesc ciocolata nu mai pun deloc indulcitor.

In majoritatea cazurilor am pus 600g de fructoza la 3kg de fructe. Stiu ca la capsuni am schimbat cantitatea... trebuie sa-mi aduc aminte ce am facut.

Sorina tu unde pastrezi dulceturile astea, in frigider? Ai mai fiert borcanele dupa ce ai pus-o in borcane?

In majoritatea cazurilor am pus 600g de fructoza la 3kg de fructe. Stiu ca la capsuni am schimbat cantitatea... trebuie sa-mi aduc aminte ce am facut.

Sorina tu unde pastrezi dulceturile astea, in frigider? Ai mai fiert borcanele dupa ce ai pus-o in borcane?

Nuuuu... procedez la fel ca la dulceturile normale. In garaj, in ladite... de presupune ca acolo ar fi mai rece un pic decat in casa. As vrea eu...

In frigider pastrez borcanul inceput.

Am facut pana acum (pe anul acesta) de capsuni, piersici, pepene galben si pere. Acum am cumparat caise si prune. Trebuie sa le fac zilele acestea.

pepene galben [/b]si pere. Acum am cumparat caise si prune. Trebuie sa le fac zilele acestea.

mie asta de pepene galben nu mi-a tinut nici cu zahar normal. Si-am fiert-o pana i s-a dus toata aroma, n-a iesit deloc bine.

Fetele,am voie sa fac clatite cu faina de migdale?Sau nu e buna combinatia?

Multumesc pt eventualele raspunsuri!

• Author

Ce combinatie? :occasion14:

Daca nu ai nimic cu IG peste 35, atunci e ok :floare: si vei face pancakes, nu clatite.

Ce combinatie? :floare:

Daca nu ai nimic cu IG peste 35, atunci e ok :D si vei face pancakes, nu clatite.

combinatia din aluat de oua cu faina de migdale plus restul.

Mai am niste dulceata de capsuni si parca am pofta de clatite,sau na,fie si pancakes :D

Mersi :occasion14:

• Author

combinatia din aluat de oua cu faina de migdale plus restul.

Mai am niste dulceata de capsuni si parca am pofta de clatite,sau na,fie si pancakes :D

Mersi :floare:

Aha, e ok :D

Iti ziceam de pancakes, pentru ca, cu faina de migdale nu prea ies clatitele normale, mari nu e la fel cu amestecul de faina monti. Pancakes, cele americane, sunt micute si mai grosute si ies excelenteeeee. :occasion14:

pepene galben [/b]si pere. Acum am cumparat caise si prune. Trebuie sa le fac zilele acestea.

mie asta de pepene galben nu mi-a tinut nici cu zahar normal. Si-am fiert-o pana i s-a dus toata aroma, n-a iesit deloc bine.

Nici mie nu mi-a iesit prima... toata vina e a mea. Am facut greseala sa schimb reteta mea si am pus apa.

Am facut din nou doar fructe si zahar si a mers fara probleme.