July 12, 201115 yr comment_95668 si eu ma gandeam Sorina, cand am vazut la meniuri ca ai baut zeama de compot. te gandesti ca nu ar fi voie decat 3 mese la monti? e o lamurire foarte buna asta Boni, Vitastar:produse din cereale 53% (faina integrala de secara 43%, tarate de ovaz 7%, tarate de grau 3%ù§), apa, maia naturala din drojdie, apa, sarecu magiun de prune de Topoloveni e ok ca MD? Report
July 12, 201115 yr comment_95670 Banuiala mea e ca ai voie mai mult de 3 mese pe zi, doar ca adaptezi cantitatea si apoi ai grija sa treaca cele 3-4h necesare intre o masa si alta.Asta e ce am inteles eu... acum daca am inteles bine sau nu, nu mai stiu... Asteptam expertele. Report
July 12, 201115 yr comment_95675 Fetele experte, am ceva intrebari pt voi... nu mi-e clar ceva...Eu, aseara, dupa cina am baut compot de prune, simplu, neindulcit, doar zeama, fara fructe. Intrebare intrebatoare: am facut bine, nu am facut bine? Ce parere aveti?Ar trebui sa consider zeama de la compot ca fructe sau ca lichid (ca apa nu prea e)? Chiar am acest dubiu...Nu e vorba de IG ci de interactia fruct - mancare... sper ca m-am facut inteleasa.doar imi dau cu parerea asa, din cultura generala, ca din experienta nu pot sa iti spun, eu nu am probleme cu fructele combinate cu mancare.lichidul nu sta la fel de mult in stomac ca un fruct, asa ca nu ar trebui sa ingreuneze prea mult digestia. Apoi, mai am o miiica nelamurire. Eu zic ca e de bine, dar mai bine cer un sfat, nu?Mananc pranzul in jur de 12-13h, apoi undeva in jur de 15,30-16,30 uneori mi-e foame. Ieri, spre ex, am mancat o farfurie de ciorbita proaspat facuta, ca apoi la cina (21h) sa mananc, bine-inteles, mult mai putin decat as fi mancat in mod normal.Eu zic ca facui bine... acum astept o parere de la voi. Pana la urma mai am o masa in plus, scazand astfel din cantitatea cinei. Si cum cina e bine sa fie cat mai slabuta, concluzia e de bine. Zic eu. Voi ce ziceti?eu zic ca ai facut bine. ideea e sa nu mananci din nou pana nu s-a digerat bine masa anterioara. si sa nu stai flamanda. asa ca ai rezolvat bine ambele probleme, zic eu. Boni, Vitastar:produse din cereale 53% (faina integrala de secara 43%, tarate de ovaz 7%, tarate de grau 3%ù§), apa, maia naturala din drojdie, apa, sarecu magiun de prune de Topoloveni e ok ca MD?vezi la produse conforme am pus si eu link si era si in cele puse de tine. eu am dat si explicatii.parerea mea este ca nu trebuia sa intrebi asta, trebuia deja sa stii Report
July 12, 201115 yr comment_95677 offf mai boni, daca nu are tarate 50-50 nu stiu, d-aia intreb . din ce am inteles e voie sa o combin cu glucide. Va rog sa ma iertati daca mai intreb si va supar ... ce? sunteti nervoase? Report
July 12, 201115 yr comment_95679 offf mai boni, daca nu are tarate 50-50 nu stiu, d-aia intreb . din ce am inteles e voie sa o combin cu glucide. Va rog sa ma iertati daca mai intreb si va supar ... ce? sunteti nervoase? problema nu-i de supararea mea, ca nu ma supar eu din atata, ci e de dieta ta. ca de cand "bantui" pe aici trebuia sa stii deja niste chestii de baza.ideea e ca tu trebuie sa pricepi regulile pentru tine, ca, oriunde ai fi, sa poti sa stii in orice moment daca ai sau nu ai voie sa mananci o anumita combinatie. ca daca iesi la restaurant cu prietenii nu-ti iei laptopul dupa tine sa ne intrebi daca ai voie sa mananci un anume preparat hai sa dam extemporal https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif: tu zi ce ai inteles despre paine, de cate feluri este si cu ce ai voie sa o combini, si eu te corectez. Report
July 12, 201115 yr comment_95686 Boni, multumesc de lectie si de recapitulare: am inteles ca am voie doar la MD paine neagra (nu doar cu numele ci din bob de grau 100%) sau integrala, sau cu tarate el in carte zice ca se pot manca crakers sau alte forme de paine uscata cu tarate, cu cond sa nu contina faina cernuta, zahar sau grasimivoi adaugati ca tb sa aiba minimum 24% tarate (Dar eu nu retin sa fi fost asta mentionat in carte)si mai pomeniti ca avem voie painici din faina integrala + tarate 50-50 ca gramaj, ori din faina de migdale in F1 eu inteleg din carte ca nu ai voie sa combini painicile monti cu lipide (el nu pomeneste de minunile pe care voi le-ati descoperit) aceste paineturi bine alese, zicea el, trebuie consumate doar la MD si in mod rational el mai zicea ca e exclus sa mananci painea cu miere sau dulceata, ori cu unt/margarina (in F1), pomenea sa pui pe paine doar de branza de vaci 0%, (lactate degresate- care aici s-a discutat ca sunt de evitat), indulcitor sintetic, sau sare mai mult nu am inteles din carte, sau mai mult nu imi aduc aminte (nu stiu daca a pomenit ceva de dulceturi/marmelade fara zahar) cred ca sunt confuza pt ca ce a fost spus in carte in cele mai multe cazuri a venit confirmat de voi, dar in altele informat, modificat, completat ... si m-am zapacit de nu mai tin minte tot ce s-a spus ... iertaciune Report
July 12, 201115 yr comment_95704 esti pe aproape, dar nu ti-e chiar clar totul. recapitulez si incerc sa fac un rezumat cat mai concis: PAINEA paine alba, neagra, graham, etc. din magazine - INTERZISA ---------------------------------------------------------------------------- painea INTEGRALA (din faina integrala) simpla sau cu orice alt adaos de fibre < 24% - nu se combina cu grasimi. poate fi consumata cu gemuri/marmelade fara zahar sau lactate degresate (% grasime <= 0.5, dar nu sunt sanatoase), peste sau proteine (fara grasimi - asta am sa dezvolt mai tarziu) in aceasta categorie intra "painile" conforme din magazine (sunt poze si explicatii la subiectul cu produse conforme) cu < 24% fibre ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- paine din amestec in proportie cantitativa de 50% faina integrala - 50% "faina" cu multe fibre (tarate, pudra de migdale, etc.) - se poate combina cu orice grasime se doreste in aceasta categorie intra "painile" conforme din magazine (sunt poze si explicatii la subiectul cu produse conforme) cu > 24% fibre Report
July 12, 201115 yr comment_95710 asa draga mea..., asa imi place! stiam tot ce ai scris cu exceptia: ca se combina astea painicile integrale (conforme bineinteles) cu glucide! asta nu stiam si voi relele nu vroiati sa-mi spuneti ! si inca o intrebare: de ce intra la ultima categorie painicile cu tarate >25%, daca ar trebui 50-50%? imi place cum am ai facut clasificarea clar! perfect asa! asa imi place!azi am fost cuminte, am mancat deja fructe, MD si pranz (totul conform bineinteles!), ca la 4 am un seminar si mai ajung la 9 acasa acum, merci Report
July 12, 201115 yr comment_95713 stiam tot ce ai scris cu exceptia: ca se combina astea painicile integrale (conforme bineinteles) cu glucide! asta nu stiam si voi relele nu vroiati sa-mi spuneti !nu inteleg exact ce vrei sa zici aici si inca o intrebare: de ce intra la ultima categorie painicile cu tarate >25%, daca ar trebui 50-50%?eu am scris acolo fibre > 24%, nu tarate. e vorba de procentul "global" de fibre din tot amestecul. tarata nu e 100% fibre. am modificat in postul original, ca sa se inteleaga mai bine: 50% faina integrala - 50% "faina" cu multe fibre (tarate, pudra de migdale, etc.). poate asa e mai clar. Report
July 12, 201115 yr comment_95777 Boni, acum e clar, daca asa spuneti voi, nu pot decat sa iau de bun: ca o astfel de painica wassa >24 % fibre are aprox acelasi continut de fibre ca si o painica facuta in casa cu integrala 50 - tarate 50% si viceversasi astfel ambele merg cu lipide anyway la noi nu exista wassa din asta, eu nu am gasit cu >24% fibre Report
July 12, 201115 yr comment_95811 Armina, te-ai cantarit? Boni, ce-mi spui despre otetul de mere? dar despre cel de miere si mere? de vreo luna, de cand au inceput legumele de gradina sa apara nu mai mananc salate verzi ci rosii, castraveti ardei. Sa fie asta motivul pt care am incetat sa mai slabesc, ba chiar revin? Report
July 12, 201115 yr comment_95812 Armina, te-ai cantarit? Boni, ce-mi spui despre otetul de mere? dar despre cel de miere si mere? de vreo luna, de cand au inceput legumele de gradina sa apara nu mai mananc salate verzi ci rosii, castraveti ardei. Sa fie asta motivul pt care am incetat sa mai slabesc, ba chiar revin? Daniella, m-am cantarit acum o saptamana, la o saptamana dupa catarirea initiala. Slabisem cam 500gr intr-o saptamana. Eu nu am vazut niciodata in meniurile tale paste sau fasole. Spuneau fetele pe aici ca trebuie sa iti echilibrezi mesele si aporturile zilnice altfel oraganismult tau intra in alerata si daca mananci doar salata cu piept de pui, atunci asta e doar o dieta calorica... Report
July 12, 201115 yr comment_95820 bravo! 500g/sapt e perfect!eu nu slabesc 1 gram nu stiu ce naiba! eu nu am inteles ca ar fi pastele sau fasolea obligatorii de azi am inceput sa mananc vitastar cu magiun dimineata (desi sincer am inteles ca pranz-cina si chiar mic dejun recomandarea otpima a lui MM e de mese proteino-lipidice)zici ca e corpul in alerta din lipsa de glucide/carbohidrati? se paote sa ai dreptate... am mancat la inceput fasole batuta, apoi mazare, apoi saptamana de Italia cu pastele cu fructe de mare si micile exceptii care au constat tot din paste cu fructe de mare... Report
July 13, 201115 yr comment_95837 eu nu slabesc 1 gram nu stiu ce naiba! eu nu am inteles ca ar fi pastele sau fasolea obligatorii de azi am inceput sa mananc vitastar cu magiun dimineata (desi sincer am inteles ca pranz-cina si chiar mic dejun recomandarea otpima a lui MM e de mese proteino-lipidice)zici ca e corpul in alerta din lipsa de glucide/carbohidrati? se paote sa ai dreptate... am mancat la inceput fasole batuta, apoi mazare, apoi saptamana de Italia cu pastele cu fructe de mare si micile exceptii care au constat tot din paste cu fructe de mare...stii foarte bine de ce nu slabesti tineam minte ca la un moment dat parca ai slabit ceva, mai pe la inceput... am vazut ca acum mananci frumos https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif. abea dupa o luna de mancat in stilul asta ai voie sa te plangi ca nu slabesti. ar trebui sa faci cum a facut sorina: cantarit doar o data pe luna. altfel te demoralizezi. ai sa simti in haine mai degraba transformarea decat la cantar. nu cred ca ai lipsa de carbohidrati in alimentatie, ai dulciuri, fructe, gemuri. daca introduci si alte glucide ar fi bine sa inlocuiesti nu sa adaugi la ce ai acum. sper ca se intelege ce vreau sa spun ca-i prea cald deja si e doar 9 dimineata https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue3.gif Report
July 13, 201115 yr comment_95843 Boni, merci Ce am slabit la inceput (eu zic, ca la inceput am mancat mai frumos decat acum) am luat acum inapoi de cand mananc "frumos", sau am luat poate in saptamanile in care nu am mai reusit sa iau pranzul la timp (sau deloc). Acum am inceput sa ma straduiesc sa iau aceste 3 mese pe zi minimum si parca mananc mai mult decat mancam in mod normal . MD mi se pare in plus, fata de doar fructe cum mancam eu inainte. In loc sa slabesc ma ingras, ceva clar ca nu e in regula la mine . Si stiu ca in primul rand nu beau suf apa, asta e clar in neregula si asa a fost mereu... Report
July 15, 201115 yr comment_96266 Eu luni nu mai beau cafea. Mi-a fost destul de greu in prima zi, a doua zi pe la 3 aveam impresia ca dorm pe mine. Acum e din ce in ce mai bine. M-am cantarit azi dimineata si de la ultima cantarire, acum 2 saptamani, Sambata am pierdut 1kg. Asadar se mentine la 500gr pe saptamana....incet dar sigur Report
July 15, 201115 yr comment_96287 ...Asadar se mentine la 500gr pe saptamana....incet dar sigur asa e perfect. bravo https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif[size=2][/size] Report
July 15, 201115 yr comment_96289 Eu luni nu mai beau cafea. Mi-a fost destul de greu in prima zi, a doua zi pe la 3 aveam impresia ca dorm pe mine. Acum e din ce in ce mai bine. M-am cantarit azi dimineata si de la ultima cantarire, acum 2 saptamani, Sambata am pierdut 1kg. Asadar se mentine la 500gr pe saptamana....incet dar sigur woaaaaw, Armina! felicitari! cu toate dulciurile grozave pe care le mananci slabesti!este excelent ca ai lasat si cafeaua! eu doar in we nu beau cafea, si atunci nu ies la toaleta si de aia luni dimi am iar 1-2 kg in plus ... din 2 rele aleg pe al mai putin rau ... Report
July 15, 201115 yr comment_96291 boni, ma gandeam, avand in vdr ca nu evoluez bine, dc nu ar fi bine sa scot branzeturile? sau macar sa le disociez de carne? stiu ca lactatele puteau fi un motiv de stagnare ... daca nu ai pauza de 4 ore intre mese e rau, nu? si nu mi.ai raspuns dc e voie otet de mere, dar de mere si miere? Atunci ce otet e voie? Eu nu am realizat ca puneam otet de mere si miere la salate decat mai alalteieri cand am intrebat, atunci am cumparat unul fara miere, dar e de mere. Tb sa iau unul de vin? sau nu mai pun decat zeama de lamaie? Report
July 15, 201115 yr comment_96295 boni, ma gandeam, avand in vdr ca nu evoluez bine, dc nu ar fi bine sa scot branzeturile? sau macar sa le disociez de carne? stiu ca lactatele puteau fi un motiv de stagnare ... ti-am mai spus Dani, nu ai ce sa evoluezi bine. eu doar de vre-o 3-4 zile am vazut ca mananci corect. in rest ai fost ori cu abateri ori cu program aiurea. dupa ce trec macar 3-4 saptamani de mancat corect, ca la carte, abea atunci putem sa cautam ce nu-ti prieste in meniu. pana atunci rabdare si perseverenta. daca nu ai pauza de 4 ore intre mese e rau, nu?poate sa fie rau sau nu, in functie de ce mananci. de siguranta, ca sa nu iti bati capul cu ce fel de masa ai avut, fa-ti regula de 4 ore intre mese [color=#006400][b][/b][/color]si nu mi.ai raspuns dc e voie otet de mere, dar de mere si miere? Atunci ce otet e voie? Eu nu am realizat ca puneam otet de mere si miere la salate decat mai alalteieri cand am intrebat, atunci am cumparat unul fara miere, dar e de mere. Tb sa iau unul de vin? sau nu mai pun decat zeama de lamaie?nu ti-am raspuns ca nu stiam ce sa-ti raspund. vezi si tu la ingrediente ce scrie. daca are miere in compozitie e clar ca nu e bun. depinde si ponderea, dar pentru siguranta eviti.eu folosesc otet de mere curat, facut de "mama soacra" si mi-l aromatizez eu cu ce doresc, ex. otetul capsunar al lui Lili. Report
July 15, 201115 yr comment_96299 inteleg ca degeaba mananc ce zice MM, daca nu mananc dupa un progr de mese relativ fix la 4 h (chiar dc mesele sunt ambele proteino-lipidice). offf nu reusesc sa mananc MD dupa fructe: sunt plina pana pe la 12 jum dupa ce mananc pe la 9 jum fructele. Dc mai mananc si painea aia cu gem mi se pare ca mananc exagerat si ma ingras. Report
July 15, 201115 yr comment_96310 woaaaaw, Armina! felicitari! cu toate dulciurile grozave pe care le mananci slabesti!este excelent ca ai lasat si cafeaua! eu doar in we nu beau cafea, si atunci nu ies la toaleta si de aia luni dimi am iar 1-2 kg in plus ... din 2 rele aleg pe al mai putin rau ... Daniella, dulciurile mele se reduc la mousse-ul de ciocolata pe care l-am facut de 2 ori in 2 luni si am mancat cate o portie mica si la prajitura de ciocolata cu afine care a facut deja istorie si din care am mancat dimineata ca mic dejun timp de vreo 10 zile... Altfel toate dulciurile de le-ai vazut ca am postat - Fursecuri cu cocos, Baumkuchen si Pandispan nu m-am atins de ele, nici macar nu am gustat. Report
July 15, 201115 yr comment_96311 inteleg ca degeaba mananc ce zice MM, daca nu mananc dupa un progr de mese relativ fix la 4 h (chiar dc mesele sunt ambele proteino-lipidice). offf nu reusesc sa mananc MD dupa fructe: sunt plina pana pe la 12 jum dupa ce mananc pe la 9 jum fructele. Dc mai mananc si painea aia cu gem mi se pare ca mananc exagerat si ma ingras. Poate te simti plina de la cafea...si eu obisnuiam sa beau cafea ca si mic dejun si nu simteam nevoia sa mananc nimic pana la praz. Acum de o saptamana, am observat prin comparatie ca, cafeau ma balona. Incerca si tu cateva zile fara cafea si bea ceaiuri care sa iti inlesneasca scaunul. Success Report
July 15, 201115 yr comment_96364 Daniella, dulciurile mele se reduc la mousse-ul de ciocolata pe care l-am facut de 2 ori in 2 luni si am mancat cate o portie mica si la prajitura de ciocolata cu afine care a facut deja istorie si din care am mancat dimineata ca mic dejun timp de vreo 10 zile... Altfel toate dulciurile de le-ai vazut ca am postat - Fursecuri cu cocos, Baumkuchen si Pandispan nu m-am atins de ele, nici macar nu am gustat. o portie mica de mousse, dar de 3 ori, adica 3 portii x 2 transe, iaca 6una pestealta, tu am vazut ca ai mereu si un desert, io n-am. Oare d-aia nu slabesc ? Report