September 7, 201016 yr Author comment_55826 Tagliatelle al nero di seppia con sugo alla pescatoraTagliatelle-le le-am cumparat de la Lidl, sunt negre de la nastere pentru ca pe linga faina si oua au si cerneala de sepie in ele. Sosul l-am cumparat congelat de la Bofrost adica fructe de mare si citeva rosioaresi creveti in tempura, cumparati congelati tot de la Bofrost cu tot cu tempura, 20 de minute in cuptorul electric mic, excelenti Report
September 8, 201016 yr comment_55831 Cum? Un fir de ulei un catel de usturoi.Prajim usor pe ambele parti filetul de merluciu, am adaugat sosul de rosii, un pic de apa si mazarea(congelata).Si gata! Report
September 8, 201016 yr Author comment_55834 Mersi, incerc si eu doar ca o sa folosesc alt peste. Report
September 20, 201016 yr Author comment_57232 Scorfano con pomodori e oliveFile de peste scorfano (Scorpaena scrofa ) pe care l-am pus cu un strop de ulei intr-o tigaie la foc mare, am lasat vreo 10 minute timp in care au lasat apa si a inceput sa se evapore, am adaugat rosii taiate cuburele si masline fara simburi, cind pestele era gata si aproape tot lichidul evaporat am presarat patrunjel tocat, pus capacul si lasat sa se odihneasca Servit cu morcovi gatiti in Thermomix si pastai inabusite in tigaie intr-un strop de ulei si apa. Report
September 26, 201015 yr comment_57770 Un pui de ton de 1.7 kg spalat cu vin, condimentat cu ierburi si lamaie murata, pe un pat legumicol (cartofi, ardei, morcovi, ciupercute, cepisoare, telina, untdelemn si vin) in punga "magica" la cuptor. Dupa 25 de minute am deschis punga si l-am mai lasat inca 15 minute cu focul mic caci era foarte gros in diametru.Ton, ton sa-naltam! am mai scris cu alte ocazii. ....Stiu! Mon bon ton! [center]..[/center]I-am distrus un pic integritatea sa gust cum a iesit, caci va lua drumul parintilor mei. A iesit be-ton [center]..[/center]Epilog:La noi a ramas doar capul inotand intr-un bors de zile mari. Report
October 4, 201015 yr comment_58583 Azi am cumparat zaragn (belone belone, peste-ac, garfish, needlefish, aguglia) - categoria tinere sperante. Prima poza e luata de pe net.[center]..[/center]Cum nu mai aveam rabdare, i-am marinat fortat. O jumatate de ora de fierbere in apa si otet proportia unu la unu, sare, o frunza de dafin, inele de ceapa, doua umbrelute de marar, piperuri (roz si verde) si seminte de mustar alb.Carnea se intareste si devine ferma si aromata, amintind la gust de capelinul pe care nu-l mai gasesc in magazine de circa trei ani. Se desfac foarte usor de pe linia mediana dorsala si se inlatura sira spinarii. Firisoarele de oase ale coastelor dupa fierberea in otet, devin moi si neglijabile.[center]...[/center]S-ar putea pastra in frigider cateva zile. S-ar putea dar nu au mai ramas.... Factoid:S-au inregistrat doua decese istorice in 1977 si 2007 cand pestii acestia saltareti(61 km/h in saltul provocat de lumina artificiala noaptea) au strapuns ochiul si creierul, respectiv inima unor tineri. Pentru comunitatile traditionale de pescari din Pacific,riscul de a fi raniti de nervosii pesti e considerat mai mare decat cel reprezentat de atacurile rechinilor. Sursa - Wikipedia Report
October 4, 201015 yr comment_58607 si creveti in tempura.................. Imi dai pls si o reteta de tempura? Report
October 4, 201015 yr Author comment_58618 Cei din poza sunt gata facuti de Bofrost, eu doar ii coc in cuptor, dar sunt de o bunatate nemaipomenita pentru mine. Mie imi aminteste de pastella pe care o face mama pentru snitelele ei, adica ou, faina si lapte.O reteta de tempura luata din Internet zice:- 1 ou- 100 gr farina- 100 ml apa rece ca gheata- sare.Se amesteca toate, se lasa un sfert de ora in frigider si apoi se trec prin ea lucrurile uscate (adica spalate si apoi uscate ca sa se prinda bine pastella de ele) care trebuie prajite. Report
October 5, 201015 yr comment_58673 Azi am cumparat zaragn (belone belone, peste-ac, garfish, needlefish, aguglia) - categoria tinere sperante. Prima poza e luata de pe net. How much si di undi? Report
October 5, 201015 yr comment_58682 Azi am cumparat zaragn (belone belone, peste-ac, garfish, needlefish, aguglia) - categoria tinere sperante. Prima poza e luata de pe net. How much si di undi? Congelat, 2 pungi de peste 1 kg, de la PLUS, pret: 8 virgula something Lei /kg. Cam 2 Euro KG Report
October 6, 201015 yr comment_58774 Adriana pentru mine tempura a semnificat always ceva reteta din bucataria chineza .Na ce sa fac inca mai invat . Report
October 6, 201015 yr Author comment_58777 Adriana pentru mine tempura a semnificat always ceva reteta din bucataria chineza .Na ce sa fac inca mai invat .cre ca e japoneza si mai cre ca s-a amestecat termenul asta cu cel de pastella, zic eu, nu's daca e corect Report
October 21, 201015 yr comment_61008 Fileuri de srdine facute dupa sabia lui Any, ca aici. Si dupa Si scoici. Report
October 30, 201015 yr comment_62208 Chiftelute de peste gatite in sos de vin alb.Reteta aici:https://forum.artaculinara.ro/topic/2145-polpette-di-pesce-al-sugo-di-vino-bianco/[center]..[/center] Report
November 20, 201015 yr Author comment_65479 File de scorfano congelat pe care l-am pus in tigaie, deasupra i-am pus o cutie de rosii bucatele si un borcanel de masline fara simburi, foc mare si capac. A rezultat un sos demential in care azi arunc niste spaghetti. Servit cu morcovi sotati. Report
November 20, 201015 yr comment_65516 Spaghetti cu scampi(Nephrops norvegicus). Dorada in crusta de sare, varianta mea. Pestele curatat de interioare, dar NU de solzi.Cu cat e mai mare cu atat mai bun.Un strat de sare fina, un pat de felii de lamaie, pestelui in burta i-am pus usturoi si crengute de patrunjel.Deasupra alte felii de lamaie. L-am acoperit cu sare si am stropit sarea cu zeama de lamaie. Dorada mea zambea in sarcofagul ei de sare. Eu l-am lasat 25 de minute la 200 grade. In casa mirosea a lamaie.Se sparge usor crusta si se serveste. Report
January 2, 201115 yr comment_69771 Satui de atata carne, am luat peste.Crap cu legume si pastrav prajit nepozat. Report
January 2, 201115 yr comment_69779 Fructele si legumele de mare se pun? Am fiert cinci minute o jumatate de kilogram de midii congelate si un pumn de creveti ramasi de izbeliste intr-un litru jumate de apa, impreuna cu o ligurita plina de alge wakame instant si dezhidratate Cu o parte din fondul astfel obtinut, algele(care si-au marit volumul de peste cinci ori) si o mana de goange marine am pus de o supa cu legume taiate alumettes si trase in wok la foc napraznic. Mirosenii: ginger, piper verde si rosu, si urmatoarele frunze uscate, macinate in creuzet la locul faptei: praz, lemongrass, coriandru, frunze de usturoi, iarba ciorii. Astea dintr-un borcanel cu frunze asiatice primit ca cadou Restul de supa l-am folosit pentru ingrijirea cu drag al unui risotto, in care in ultimele cinci minute am rasturnat cea mai mare parte a fructelor de mare. Report
January 11, 201115 yr comment_71435 Calamari umpluti.Aveam reteta pas cu pas, n-am poza finala pentru ca cineva....si cand spun cineva, nu ma refer la mine sau la Manu, mi-a mancat recuzita. Ultimii doi pusi deoparte la racit pentru o poza finala. Am tocat tentaculele, le-am amestecat cu un ou si cu paine inmuiata si stoarca, doua anchoa in ulei, usturoi si patrunjel tocat dupa gust.I-am pus in tigaie cu ulei masline extra, usturoi si vin alb.Evaporare si 5 minute cu capac.Patrunjel tocat deasupra fara numar si gata. Report
February 14, 201115 yr comment_77317 Sarde a beccafico- Sardine umplute cu umplutura lui Any de aici. Report
March 7, 201115 yr comment_80501 Nu azi facut, dar mancat si azi: borsh di crächi : Am pus o tona de legume in el si a iesit o nebunie, cu bors de la mama, mbuuuun. Report
March 8, 201115 yr comment_80652 Nu azi facut, dar mancat si azi: borsh di crächi : Am pus o tona de legume in el si a iesit o nebunie, cu bors de la mama, mbuuuun. Detalii! Report
March 8, 201115 yr comment_80670 Da' di ji? Ai uitat shé-i zîs? Aici, ai scris la postul 151 , daor ca io am avut doo capete mari si cozi, peste mic nu, dar tot o iesit mbuuuun. Multumesc, reteta ta coincide 100% cu a tatei, , ca altfel zdai seama ca nu o faceam. Tata mi-a zis sa nu stau de vorba cu strainii Report
March 8, 201115 yr comment_80699 Da' di ji? Ai uitat shé-i zîs? Aici, ai scris la postul 151 , daor ca io am avut doo capete mari si cozi, peste mic nu, dar tot o iesit mbuuuun. Multumesc, reteta ta coincide 100% cu a tatei, , ca altfel zdai seama ca nu o faceam. Pai asteptam detalii ca io am da reteta asa, larg, la îndemîna oricui. Tata mi-a zis sa nu stau de vorba cu strainii Bine ti-a zis, noroc ca nu-s chiar asa strain Report