Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ma enervez!

Featured Replies

Bre, eu platii cu visa din satu meu , ceva la IKEA . nu mai stiu in jur de 2000 si de roni..aka fro 500 de iuroi...si au acceptat.

Tot cu visa, am platit si eu la mine-n sat, dar de vreo douazeci de ori mai mult. E drept, a trebuit sa o trec de doua ori ca plafonul pentru o singura plata era de 8K€.

BTW, în Franta, aproape nu exista catre de credit. Exista ori carte cu debit imediat, ori cu debit la sfîrsitul lunii.

De cîtava vreme au aparut mici banci care sînt de fapt filiale ale unor societati de credit si care propun carduri de credit, dar daca te uiti la interese, sînt la o fractiune de punct sub limita permisa de lege. (+/- 20%)

ooups...Alexandru, eu ma refeream la platit cu Visa in Romania, si am platit cu carte emisa aici la mine-n sat, deci au acceptat-o.

La mine, cred ca pot plati si mai mult, dar de obicei ptr casa alea alea,unde sunt sume mai consistente se face prin virare bancara sau cum naiba se zice.

ooups...Alexandru, eu ma refeream la platit cu Visa in Romania, si am platit cu carte emisa aici la mine-n sat, deci au acceptat-o.

La mine, cred ca pot plati si mai mult, dar de obicei ptr casa alea alea,unde sunt sume mai consistente se face prin virare bancara sau cum naiba se zice.

Peste 10K€ aici trebuie cec de banca :headbang:

Înainte mergea pîna la 30K€ dar au coborît bariera sub pretext de mish-mashuri bancare recente.

La Romanika ieste un altfel de Visa , ii zice ELECTRON , asta-i card normal de debit , asta se accepta . Boii pun abtibildu' de VISA pe usa cand de fapt nu se accepta nici un fel de card de credit , numai de debit. Arata mai fain usa asa =))

=)) Simona esti tare! Am ras o gramada :headbang: Ai mare dreptate!

Pisco , dar de ce nu ai platit cu card-ul direct la supermarket?

?!! da'depinde de super market! banuiesc :hungry:

oh, io am fo la sibiu amu' doi ani si-am aterizat cu nevasta si soacra la "real". asta e un supermarket altfel dragutzel. ai nevazmea si suacra-mea se tot sfadeau acolo cu lichizii in mina ca "platesc eu" iar eu m-am plictisit rapid de jocu' asta. am scos o carte visa si am intrebat-o p-aia daca ia asa ceva (de felu' meu n-am nicioata lichizi la mine). aia s-a uitat oarecum dublu la cartea mea, da' cica sa vedem. ei bine nu, nu a acceptat-o. nu aacepta decit carduri de debit emise de bancile romanesti, desi pe usa se lafaia semnu' ala de visa. am intrebat-o pe duduie de ce au mai pus semnu' ala pe usa. cica "intrebati-i pe colegii mei, ca eu nu ma ocup de asa ceva". i-am zis ca ar trebui sa-l intreb pe sefu' de ce a angajat asa o persoana nepoliticoasa la casierie. aia ar fi vrut sa zica ceva, da' am folosit un ton ceva mai miriit si n-a mai avut curaj sa replice.

eniuei, in ro nu se accepta decit cash sau carti locale. semn de progres dupa dooj' de ani de capitalizm.

Mmm, eu cand am fost la ai mei, in VS -tot cu vantu'n buzunare ca si tine- intrasem sa ii iau tatei ceva, o suma derizorie. Abia la casa dupa ce trecuse aia produsul am realizat ca nu am chash romanesc si am platit cu cardul nemtesc, no problemo.

Ma enervez! Of...am facut o gramada de poze la o reteta sofisticata si acuma ca e gata mi-am dat seama ca n-aveam card in aparat :pupic: ...si desteptul de aparat nu m-a atentionat sau n-am vazut eu :)
Ma enervez! Of...am facut o gramada de poze la o reteta sofisticata si acuma ca e gata mi-am dat seama ca n-aveam card in aparat :pupic: ...si desteptul de aparat nu m-a atentionat sau n-am vazut eu :)

Pai memorie interna n-are??? Sunt aparate digitale cu memorie interna si acolo gasesti pozele. Din cate stiu eu, daca nu ai card sau nu mai este memorie libera, nu poti face poze! Cel putin la Canonu' jupanului si la Fuji-ul meu nu merge... Plus ca la Canon, fara card nu faci nica! Nu poti face nici o poza. La Fuji, eu am si memorie interna, dar cand s-a umplut, salutare taica, mult noroc! Nu mai pot face alte poze!

N-are memorie interna...Saracul, el tot incerca sa ma avertizeze, acuma mi-am dat seama...imi tot arata un semn ca un card taiat, dar aparatul asta nu era al meu si n-am stiut ce vrea :oops: In fine...next time :pupic:
N-are memorie interna...Saracul, el tot incerca sa ma avertizeze, acuma mi-am dat seama...imi tot arata un semn ca un card taiat, dar aparatul asta nu era al meu si n-am stiut ce vrea :oops: In fine...next time :)

KHana,bucura-te ca nu ai facut ca altii mai...asa...sa nu zic cum :pupic: Faci poze,apoi formatezi cardul!(ca io !!!) :?

N-are memorie interna...Saracul, el tot incerca sa ma avertizeze, acuma mi-am dat seama...imi tot arata un semn ca un card taiat, dar aparatul asta nu era al meu si n-am stiut ce vrea :oops: In fine...next time :D

KHana,bucura-te ca nu ai facut ca altii mai...asa...sa nu zic cum :D Faci poze,apoi formatezi cardul!(ca io !!!) :?

Iaca alta.. Macar tu ti-ai formatat singura cardu', da' cand vine careva si baga gherutele in aparat si zice: da' butonu' asta ce face? Si fara sa astepte raspuns: click.... formatat cardu' la aparatu' jupanului........ :) Tocmai cumparase aparatul si facuse cateva poze, nu s-a pierdut foarte mult, da' oricum.. Ce sa-i mai faci??? :pupic: :evil: :D

KHana,bucura-te ca nu ai facut ca altii mai...asa...sa nu zic cum :) Faci poze,apoi formatezi cardul!(ca io !!!) :?

:pupic: Tare!

[color=#800080]Pe mine ma enerveaza felul in care zapacesc unele edituri,povestile din cartile pentru copii. Am vreo trei variante "Scufita rosie" si doua "Mica sirena" etc...

Cum suntem in perioada de citit intensiv,ma ameteste Patricia cu intrebari ,ca nu mai intelege nici ea nimic. Am incercat sa dosesc eu carticelele cu povesti distorsionate,dar ea le stie pe toate si a vazut ca-s lipsa la inventar :)

Si ieri am vazut pe postul Minimax,la "povesti din folclorul maghiar" "Lupul pacalit de vulpe" :)

:) Creanga o sti?[/color]

[color=#800080]Pe mine ma enerveaza felul in care zapacesc unele edituri,povestile din cartile pentru copii. Am vreo trei variante "Scufita rosie" si doua "Mica sirena" etc...

Cum suntem in perioada de citit intensiv,ma ameteste Patricia cu intrebari ,ca nu mai intelege nici ea nimic. Am incercat sa dosesc eu carticelele cu povesti distorsionate,dar ea le stie pe toate si a vazut ca-s lipsa la inventar :)

Si ieri am vazut pe postul Minimax,la "povesti din folclorul maghiar" "Lupul pacalit de vulpe" :)

:) Creanga o sti?[/color]

mi-a adus maica-mea "pupaza din tei" prelucrata de un ... indian (!!!), carte de colorat. nujdece, da' cind ma uit la muma-sa lu' nica imi zic ca ala de-a desenat fusese cu o noapte inainte pe centura.

mi-a adus maica-mea "pupaza din tei" prelucrata de un ... indian (!!!), carte de colorat. nujdece, da' cind ma uit la muma-sa lu' nica imi zic ca ala de-a desenat fusese cu o noapte inainte pe centura.

baga poza :)

Daca tot suntem la capitolul carti ma plang si eu ca am cumparat o gramada de carti pentru copil dar varianta prescurtata. De ex, Pinocchio - este rezumatul povestii. Initial m-am bucurat ca am gasit cartile ieftine, dar cand am descoperit motivul...

Vaxile, daca ai timp pune poza caci sunt tare curioasa de perspectivele indianului.

Patricia, daca gasesti vreo editura care respecta povestile sa ne zici si noua pentru ca vreau sa iau carti din tara.

Din cauza de cei mai imbecili functionari de cai ferate si anume die blöde deutsche Bahhhhhhn eiii!

Azi, in conditiile unui trafic infernal, ajung la gara la timp. Ca nu am avut curaj sa ma aventurez pe strada cu masina in conditiile astea. Zic taci ca iau trenu'. Booon, vine aftobuzu' la timp, ajung cu 3 minute chiar inaintea trenului. Trenuri care circula la interval de 20 minute. Trece de ora de sosire cu vreo 20', nici un anunt nica. In schimb, in directia opusa trec trei trenuri unul dupa altul- asta in conditiile in care ele circula la interval de 20 minute. :twisted: Deodata se aude vocea aluia: ca trenul care trebuia sa ajunga acu 25 minute o sa aiba intarziere 40. Mai trece un tren in directia opusa.

Iar anunt: ca de fapt, intarzierea e de 15 minute...'tschuldigung, wat war dat noch ma'?

Dupa cateva secunde: ca in cateva minute va veni trenu, sa fim atenti. Dupa alte cateva secunde: ca din cauza de conditii nasoale sunt asa mari intarzieri si ca isi ca caileferate germane se scuza la pasageri. Intre timp, mai trece un tren in directia opusa. Ehhh si uite-asa am stat eu azi 45 de minute sa astept un handicapat de tren. In schimb am putut sa ma bucur si eu de iarna!

baga poza =))

am catat asara cartzulia da' n-am gasit-o. banui c-a aruncat-o andrei dupa fro canapea, tre' sa mai sap.

Deci , fitzi antena:

Martea trecuta duce al meu un pachet la Frankfurt la Eurolines pt ai mei cu cadourile de mos. ( intarziasem cu el ca eu am fost prin spitale , apoi ne-a mai trebuit ceva , apoi cand sa-l duca luni iar a fost cu mine pe la doctori , in fine....)

Il pune , da banu si intreaba cand ajunge pachetu' : Miercuri pleaca , joi e la Deva.

Vine acasa si zice: Tu , fata , era una acolo , nici nu stia pe ce lume traieste...tre' sa terminam cu pachetele astea ca astia nu-mi inspira incredere....sa mergi sa intrebi cat costa la posta.

Bon , trec zilele , mama suna joi la Deva la Eurolines , aveau zi scurta , normal , era ajunul , cica pachetul va fi dus a Bucuresti si apoi il vor aduce cel tarziu luni la Deva.

Ok , asteptam.

Suna mama luni , la Deva nu-i pachetul. Mai suna o data , fata de la Deva , dragutza , il cauta in sistem , nu-l gaseste. Acum incepe partea interesanta.Sun la Frankfurt , imi raspune o femeie care abia si-abia vorbea....Pai , nu stiu , doamna ce-i cu pachetul , o fi plecat miercuri , n-o fi plecat ...poate o fi plecat sambata.....cine stie?

Eu: Va rog sa verificati.

Ea: O sa ma uit mai incolo.

Eu : Ok , va sun peste juma de ora.

Ea: Puteti sa sunatzi....

Intre timp , sun la Deva , d-ra de acolo imi explica ce si cum si imi da un nr de tel de Bucuresti , de la mesagerie , daca sun acolo o sa-mi spuna daca pachetul a ramas acolo sau nu.

Bon , sun si acolo.

Ii explic la domnu' ce vreau si el imi spune: Pai de unde sa stiu eu doamna , unde vi-i pachetu'? Ce , sunt vrajitor?

Imi repet: Stai calma , nu te enerva , si intr-un final i-l conving sa caute. Nu-l gaseste. Doamna , la noi nu e , aia v-a mintzit si nu l-a trimis. Spunetzi-i sa va dea data la care a plecat pachetul si nr de cursa ca va spun eu unde e.

Ii multzumesc frumos si sun iar la Frankfurt. O rog pe doamna sa-mi dea datele respective.

si zice: Pai , doamna , ce crezi , ca eu n-am altceva mai bun de facut decat sa-ti caut pachetul?

Eu: Doamna , noi pt transportul pachetului astuia am platit!

Ea: Si?

Eu: Doamna ,a veti cumva un sef pe-acolo?

Ea: ha ha , eu sunt seful. Ce-o sa faceti acum?

Eu:Doamna , de cand sunt in Germania eu asa ceva n-am intalnit, n-am vazut!

Ea: Da? Pai uita ca vedeti acum!

Sa va mai povestec apoi ca am sunat la reclamatzii la Bucuresti si-mi spune un nene ca orice reclamatie se face in scris , la agentia unde am avut problema , ei n-au treaba cu asta. Si pachetul meu? Pai , aia-i treaba dumneavoastra , doamna!!!!!!!!!!!!!

( sa va mai spun ca am sunat la un nr gasit pe net care era SPECIAL pt reclamatzii? N-are rost! )

Te cred, asa stateam de fiecare data cand trimiteam pachet cu Atlassib-ul.Pe ace:Din fericire se termina totul cu bine.

Acu de vreo 4 -5 ani am descoperit o firma, fac transport doar de pachete , si ti le aduce pana acasa(in Ro) la poarta.Eficienti, politicosi, la dispozitia ta.Ah, si ieftini in comparatie cu altii.

Simo, e inutil sa-ti spun nu te enerva prea tare , nu?

Te cred, asa stateam de fiecare data cand trimiteam pachet cu Atlassib-ul.Pe ace:Din fericire se termina totul cu bine.

Acu de vreo 4 -5 ani am descoperit o firma, fac transport doar de pachete , si ti le aduce pana acasa(in Ro) la poarta.Eficienti, politicosi, la dispozitia ta.Ah, si ieftini in comparatie cu altii.

Simo, e inutil sa-ti spun nu te enerva prea tare , nu?

Mi-a trecut :D , adica de trecut nu-mi trece, dar m ce-o fi o fi :D nu pot sa schimb nimic. Doamnele de la Deva sunt tare dragutze si scrfiu mail-uri peste mail-uri si o suna pe mama....sunt si oameni normal in Eurolines :pupic:

Ce firma ai gasit tu? Oare nu exista si pe la noi?

Simo, imi pare tare rau imi aduci aminte de istoria mea cu pachetul si Atlassibul de anul trecut. Mama a tinut neaparat sa imi trimita si anul asta ceva produse de porc si am convenit cu ei sa nu mai trimita de sarbatori ca mi-am invatat lectia asa ca a trimis la final de noiembrie si a facut foarte bine. Bine, sa nu spun ce incompetenti de soferi. Aici au mutat statia ca se reconstruieste toata gara si sun la sofer buna ziua etc el: buna papusha...mi-am zis: frana scumpa, nu te ambala, nu uita ca vorbesti cu primate. In fine ideea e ca am intrebat unde anume opriti ca nu stiu unde e statia el ca pe B 227 :D bai niste ratatii naibii sa mor io. Am sunat la agentie si noroc cu tipa de acolo care a stiut sa imi explice. Ca sa nu mai spun ca il intreb cam cat mai aveti pana in Essen el ah pai suntem in Düsseldorf, eu stiind traseul: ah, in maxim 1 ora sunteti aici, el ah nuuuuu, maxim 45 minute (cam atata faci cand mergi numa pe stanga cu 150) zic bine. Ma duc ma plimb p'an Weihnachtsmarkt, ia ghici cand or venit? Dupa doo ore juma'. :pupic: