Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ma enervez!

Featured Replies

Eu am patzit acum un an si ceva cu Atlssib-ul , a ajuns pachetul de la mama dupa vreo 2 saptamani. Nebuni!

Am zis , gata , de acum inainte numai cu Eurolines , nu mai trimit veci cu Atlassib. Dar uite ca nici astia nu-s mai buni. Si vaca aia de la Frankfurt sa-mi spuna ca are atlceva mai bun de facut decat sa-mi caute pachetul!

Am tot sunat la Deva , pana la urma l-au gasit uitat intr-un autocar! Noroc cu fetele alea dragutze de la agentia din Deva.

Si eu ca Eataly,trimit cu unii care vin acasa le dau pachetele, la bucale duc ei direct, iar in tzara trimit ei cu curier.

au ajuns mereu toate , impecabil, fara probleme,

Inteleg ca zte enervezi, ca e o mare magarie, sa-ti raspunda cum a facut "doamna"de la F. :pupic:

Stella si Eataly , cum ii cheama pe aia? Sunt ceva firma?

Nu de alta, dar am de trimis niste medicamente pt nasul meu de cununie, o injectie de care are neaparat nevoie pana in 15 ianuarie si vreau sa ajunga si cu bine si la timp.

Si pt Bucuresti ar fi interesant , ca socrii mei cara de pachete de la Eurolines pana in Drumul Taberei....daca le-ar primi acasa ar fi mana cereasca!

Merci :pupic:

Sa va spun cum au incercat sa ma traga in piept la preturi la magazinul romanesc din Toronto?

Aflasem de la alti amici ca profita magarii de aglomeratie-insa e singurul loc unde pot cumpara varza murata cu foaie subtire (aici alta magarie, am cumparat 3 verze, cred ca erau din 3 butoaie diferite, numai una era gustoasa- si amicilor li s-a intamplat la fel) -ei bine, bat la casa pentru icre $4.99, pe borcan pretul de $3.99.

Eu calma, ati gresit -ea cu capsa pusa, doamna s-a marit pretul - zic eu,nu e treaba mea, pe borcan scrie $ 3.99.

Ea rosie la fata, draga de ce nu ai schimbat preturile (draga era adresat cui nu stiu, ca sunt vre-o 4-5 vanzatoare in zona). I-am spus ca chiar ca nu mi-era dor de tonul ala in care ei fac magarii si tot clientul e de rahat...

Evident ca nu e vorba de $1. E vorba de magaria in sine. Bineinteles ca borcanul era primul pe lista..daca nu observam cine stie cat plateam in plus.

Sa va spun cum au incercat sa ma traga in piept la preturi la magazinul romanesc din Toronto?

Aflasem de la alti amici ca profita magarii de aglomeratie-insa e singurul loc unde pot cumpara varza murata cu foaie subtire (aici alta magarie, am cumparat 3 verze, cred ca erau din 3 butoaie diferite, numai una era gustoasa- si amicilor li s-a intamplat la fel) -ei bine, bat la casa pentru icre $4.99, pe borcan pretul de $3.99.

Eu calma, ati gresit -ea cu capsa pusa, doamna s-a marit pretul - zic eu,nu e treaba mea, pe borcan scrie $ 3.99.

Ea rosie la fata, draga de ce nu ai schimbat preturile (draga era adresat cui nu stiu, ca sunt vre-o 4-5 vanzatoare in zona). I-am spus ca chiar ca nu mi-era dor de tonul ala in care ei fac magarii si tot clientul e de rahat...

Evident ca nu e vorba de $1. E vorba de magaria in sine. Bineinteles ca borcanul era primul pe lista..daca nu observam cine stie cat plateam in plus.

Uma? La voi nu au turcii varza? Eu tot de la turci iau , d-aia vidata. Cateodata e sarbeasca , aia e cea mai buna. Aromata si cu foaia subtzire. Astiade la magazinul romanesc din Offenbach sunt niste hotzi , au o dugheana minuscula dar pretzurile-s uriase!

Ana Maria, imi pare rau, si astia fac tot asa Ge-Buc , odata la 2 luni.mai vin in mijloc de februarie.

Dar ar trebui sa te interesezi daca exista si asemenea companii ptr Germania.

Uma, la mine-n sat e un mare magazin engros, se numeste Aligro, si acolo au varza murata in vid. cateodata e mai buna

decat ce gasesti la albaneti/turci.

Uma? La voi nu au turcii varza? Eu tot de la turci iau , d-aia vidata. Cateodata e sarbeasca , aia e cea mai buna. Aromata si cu foaia subtzire. Astiade la magazinul romanesc din Offenbach sunt niste hotzi , au o dugheana minuscula dar pretzurile-s uriase!

Noi nu cred ca avem prea multi turci :pupic: Am un magazin rusesc si unul sarbesc pe strada mea, insa data trecuta ce am luat era varza Canadiana (cu frunza groasa) chiar si in pungi vidate.

Am gasit si eu odata varza vidata adusa din Serbia, aia a fost buna..

Pe aici toti fac sarmale, dar deobicei iau varza de la polonezi si ei numai varza din aia groasa pun la murat.

M-am mai trezit eu cu un cas luat de paste de la romani -uscat, uscat (in vitrina insa era pus din ala proaspat)...Intre timp insa, s-a intamplat sa lase punga cu eticheta si am vazut ca branza nu era cas romanesc ci ...mexican!

Asa ca...

Uma, de ABC e vorba?

Eu varza murata tot de la polonezi iau si s-a intamplat sa gasesc buna, cu frunza fina (insa si acolo trebuie atentie sa nu fie intepata varza prea mult) dar cea mai fina e cea de la borcane. Cu aia n-ai probleme dar nu e foarte acra.

Uma, de ABC e vorba?

Eu varza murata tot de la polonezi iau si s-a intamplat sa gasesc buna, cu frunza fina (insa si acolo trebuie atentie sa nu fie intepata varza prea mult) dar cea mai fina e cea de la borcane. Cu aia n-ai probleme dar nu e foarte acra.

Da Floricel, de magarii de la ABC vorbesc.Pai si asta care am luat-o era asa , una buna, buna de-ti venea sa o mananci goala, una ne-acrita ca lumea si una avea un gust dubios deci a ajuns la gunoi.

• 2 weeks later...

:lol:

E oficial: am reusit sa stric 2 aparate foto intr-o luna. Adica al meu s-a stricat inainte de Craciun.De atunci l-am folosit pe al sotului.Acu nu se mai deschide nici asta. E mort. :lol: Coincidenta sau sunt eu de vina?

Coincidenta sau sunt eu de vina?

Sotul ce zice? :angry: :salut:

daca e inconstient, zice ca nevastsa e de vina. iar daca zice asa ceva, in mod sigur n-are dreptate

Coincidenta sau sunt eu de vina?

Sotul ce zice? :) :)

daca e inconstient, zice ca nevastsa e de vina. iar daca zice asa ceva, in mod sigur n-are dreptate

Radeti voi, radeti dar eu parca n-am o mana fara aparat.Sunt tare trista. :cry: A mers , n-a cazut , n-a avut nici un accident , i-am pus bateriile la incarcat , acu nu mai mege.Am incercat cu alte baterii, se invarte in gol butonasul.Pe celalalt macar stiu, l-am scapat in nisip deschis si acu e ko.Garantie nu mai am, ca are vro 3 ani deja, desi pana acu a stat nefolosit asta ultimul.L-am folosit duar acu de cand s-a sticat primul.

Si sa va raspund la intrebare :D , sotu mi-a raspuns resemnat :cumpara-ti altul! :)

Am vrut sa raspund : limita maxima de buget? :)

Azi m-a enervat laudarosenia si preamarirea si ...lauda de sine :evil: .

Daca una deseneaza invitatii de nunta e pictoritza , se prezinta pictoritza , "de cateva luni a intrat pictura in viata mea" :evil:

Unul lucreaza in cercetare si povesteste " in tzara unde lucrez eu sunt putini romani, fetele din .....;si noi gulerele albe, doctoranzii, cercetatorii" :evil:

sotu mi-a raspuns resemnat :cumpara-ti altul! :appl:

Am vrut sa raspund : limita maxima de buget? :D

pai fugi pe pixmania si ia altu, daca o sa comenteze cind o sa afle cit a costat ii zici ca nu ti-a dat limita maxima la buget :D

Ma obosesc prieteniile gen manta de vreme rea...cand au nevoie de tine esti minunat, cand totul e bine, dintr-o data scala de valori se schimba.

Dar sa fereasca al de sus sa vina ziua in care se schimba scala mea..ca se va lasa cu scantei :lol:

Azi m-a enervat laudarosenia si preamarirea si ...lauda de sine :evil: .

Daca una deseneaza invitatii de nunta e pictoritza , se prezinta pictoritza , "de cateva luni a intrat pictura in viata mea" :evil:

Unul lucreaza in cercetare si povesteste " in tzara unde lucrez eu sunt putini romani, fetele din .....;si noi gulerele albe, doctoranzii, cercetatorii" :evil:

fetele din ... ce? :lol:

btw, "white collar" parca erau managerii, nu cercetatorii. sau nush cum ie in tzara "aia". la mine, io ca cercetator is executive, nu manager. mai am de mincat pita muulta pina la "manager", deci si pina la guleru' alb. si io am hirtia aia cu "doftur" de 6 ani in poznar :mrgreen:

cit priveste fetele din ... (de unde?) creca lu' nenea cu guleru' alb-murdar ii lasa gura apa ... :D

Ma ienervez ca nu mai sint asa sprintena ca odinioara....nu m-am executat asa de repede ca intestinele lui Bula, ci mai degraba ca omu' trezit la 5 dupa ce s-a culcat la 3 :cry:
sotu mi-a raspuns resemnat :cumpara-ti altul! :D

Am vrut sa raspund : limita maxima de buget? :D

pai fugi pe pixmania si ia altu, daca o sa comenteze cind o sa afle cit a costat ii zici ca nu ti-a dat limita maxima la buget :D

Fara limita , fara limita! :D Acu nu-mi ramane decat sa ma informez. :D Taaare rau e fara aparat.

• 2 weeks later...

Indivizii de la service-uri pot fi niste handicapati nenorociti cateodata!!!!! Acu' o saptamana, taman in prima lui zi de munca, jupanu' a avut "bafta" sa alunece cu masina si s-a oprit intr-o masina parcata neregulamentar (daca nu era masina aia, nu s-ar fi intamplat nica, se oprea in bordura, in cel mai rau caz) si s-a crapat usor bumper-ul. De era numa' asta, nu era mare branza, da' nu mai mergea faru' pe partea dreapta, asa ca azi s-a dus la service si...... ciurprize, ciurprize: nu reusim sa ne dam seama daca-i bun becu' ori nu, da' nici nu stim unde-i problema, nu gasim contactu' stricat! Asa ca, schimbam toate dracoveniile de la lumina de pe partea dreapta......... =))

Waaaaaaaaaaaaassssssssss?

Aaaaaa si va costa vreo 5-600 de euro!!!!!! =)) =)) :boohoo:

Adicatelea, daca am un perete scorojit in casa sa pun mana si sa daram casa, da? :lol: :lol: :lol:

Suntem noi dusi cu pluta???? :lol: ori ceva nu-i in regula pe aici. Am priceput ca baietii au niste tarife de-ti pica paru' de pe spinare cand iti arata factura, da' chestia cu lenea n-o pot pricepe neam! De ce palaria calului nu ai vreme si nici chef sa scurmi prin cablarii? Doar esti platit la ora...... =))

Am inteles ca sistemu' functioneaza astfel: service-urile au niste preturi de lesini, asigurarea plateste si nu comenteaza, iar soferu' plateste asigurarea. Da' totusi...... ceva e putred pe la service-urile astea (zic io).

Mai suratelor mai!Eu nu stiu în care Germanie traiti voi,ca eu de-astea nu întîlnesc.

Ma'c la ce service vreau eu,ala de acolo cata boala si-mi zice cît ma costa.Nu gaseste,nu trebuie sa platesc nica.Nu-mi convine ma duc la urmatoru!

Daca îmi trebe ceva,de care stiu din start,pun mîna pe paginile galbene,iau la rînd service-urile din oras sau chiar si împrejurimi,si spun care e buba,si ei îmi spun cît ma costa înca de la telefon.Întelegerea este întelegere,niciodata nu am platit mai mult de cît oferta de la telefon.Daca îi spun ca x service mi-a oferit ceva mai bun,la pret mai mic,coboara si ala..si tot asa.Oare sa fie în zona unde locuiesc eu altfel?Ca acu' Bayernul e mare,nu pot vorbi în numele lui :boohoo:

Indivizii de la service-uri pot fi niste handicapati nenorociti cateodata!!!!! Acu' o saptamana, taman in prima lui zi de munca, jupanu' a avut "bafta" sa alunece cu masina si s-a oprit intr-o masina parcata neregulamentar (daca nu era masina aia, nu s-ar fi intamplat nica, se oprea in bordura, in cel mai rau caz) si s-a crapat usor bumper-ul. De era numa' asta, nu era mare branza, da' nu mai mergea faru' pe partea dreapta, asa ca azi s-a dus la service si...... ciurprize, ciurprize: nu reusim sa ne dam seama daca-i bun becu' ori nu, da' nici nu stim unde-i problema, nu gasim contactu' stricat! Asa ca, schimbam toate dracoveniile de la lumina de pe partea dreapta......... :D

Waaaaaaaaaaaaassssssssss?

Aaaaaa si va costa vreo 5-600 de euro!!!!!! :sad1: :hungry: :D

Adicatelea, daca am un perete scorojit in casa sa pun mana si sa daram casa, da? :D :D :D

Suntem noi dusi cu pluta???? :D ori ceva nu-i in regula pe aici. Am priceput ca baietii au niste tarife de-ti pica paru' de pe spinare cand iti arata factura, da' chestia cu lenea n-o pot pricepe neam! De ce palaria calului nu ai vreme si nici chef sa scurmi prin cablarii? Doar esti platit la ora...... :D

Am inteles ca sistemu' functioneaza astfel: service-urile au niste preturi de lesini, asigurarea plateste si nu comenteaza, iar soferu' plateste asigurarea. Da' totusi...... ceva e putred pe la service-urile astea (zic io).

Bine ai venit pe bancuta mea :P .

Mecanici ageamii sunt peste tot se pare. Mie imi explodeaza capul de vreo 2 saptamani. S-a stricat masina inainte de Craciun si am dus-o la mecanic. A spus ca se ocupa de ea din 4 ianuarie ca nu stie ce are atunci pe moment si nu se apuca de ea cu o zi inainte de Craciun. Buuun.

Incepe in 4 ian sa se ocupe de ea si dupa o saptamana tot nu are idee ce are, desface motorul si o ia la inlocuit piesa cu piesa. Luni trebuia sa fie gata. Normal ca nu e. De data asta nu stiu ce "pahare" sau ce or fi (cumparate de el pt masina) nu sunt etanse si nu stie daca poate sa le faca sa fie etanse :? . Piese noi! Si tot nu stie ce are dupa ce am bagat cam 1200-1300 de euro in piese care poate nici nu erau de vina.

Ieri spune ca ii trebuie cheia de la alarma ca sigur aia o fi. Nici aia nu a fost :roll: .

Aseara suna ca benzina miroase ciudat, scoate fum urat, masina nu trage - ca el nu stie ce are. Deci scoate benzina din ea si sa ducem alta sa o inlocuiasca.

Acu sunt calma, impacata cu gandul ca poate o sa trebuiasca sa inlocuim pielea neagra de pe scaune ca nu or fi zen cu restul masinii si de aia nu o merge :D

Deci se poate si mai rau :P :D

Sa va povestesc eu ce a patit sotul meu si sa nu te apuce nervii!!!

El are cont deschis la ING, de la o lucrare i s-a facut transfer de bani in contul lui. Asta pe 1 decembrie 2009. De atunci tot asteapta sa intre banii in cont. Intre timp s-a blocat cardul, au zis ca il schimba, l-au schimbat, a durat ceva, dar banii in cont tot nu erau. Au zis ca ii face alt cont, l-au facut si pe ala, tot nu au aparut banii. De abia ieri, dupa nu stiu cate telefoane si plimbari pe la agentiile lor si la sediul central, vorbit cu vicepresedintele ING, au descoperit ca un lucrator din banca a transferat banii gresit in alt cont. In contul unui individ cu acelasi nume de familie ca al sotului meu. Ala nu s-a sesizat in nici un fel. Noua ne-a scos extrasele de cont si asa au vazut ca intr-adevar se livrase bani in contul sotului in luna decembrie. Au inceput sa-si ceara scuze, a venit respectiva individa sa-si ceara si ea scuze. Noi le-am zis ca scuzele nu ne incalzesc, sa ne vireze banii odata ca ii asteptam de atata timp. Acum cica o sa-i faca tipei credit ca sa plateasca deficitul si banii aceia sa intre in contul sotului.

Asa ca aveti grija la ce banca aveti cont deschis si cum va vireaza banii!!!!