Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tomini allo speck

Featured Replies

Refacute in seara asta, in tigaie

si efectul curgator :icon_fessee:

post-4-14245563922116_thumb.jpg

:D Mmmm! Ce bine arata!

Acum va trebui sa "rascolesc" prin Montreal sa vad unde gasesc tomini :D

• 3 months later...
la mine in urbe nu-s tomini :-* am intrebat la cel mai brînzos magazin care se exista, dar tomini nu au avut niciodata si nici nu au de gînd să aducă :-*
  • Author

la mine in urbe nu-s tomini :-* am intrebat la cel mai brînzos magazin care se exista, dar tomini nu au avut niciodata si nici nu au de gînd să aducă :-*

da' magazine italienesti nu sunt?

magazine on line ai incercat?

• Author

e o brinza care inauntru e moale dar nu curge, curge doar in momentul in care e incalzita

are coaja asta alba care e destul de rezistenta, ca la brie de exemplu, vezi ca e rezistenta din faptul ca nu curge cum o pui pe tigaia incinsa ci se incalzeste si rumeneste bine dar nu crapa de la caldura

zic astea ca sa incerci poate gasesti alt tip sau marca care se poate preta la reteta asta

magazinele italienești au brinzeturi populare, nu chestii așa sofisticate. am fost la un magazin specializat numai pe brinzeturi cu importuri din toate colțurile lumii. știau de tomini dar nu importat niciodată. probabil că nu e cerere sau nu se potrivește prețul. am in minte o brinză din quebec care poate s-ar preta la așa ceva. online nu am căutat că dacă adaug transportul, taxele, etc probabil că nu se merită

situația la tomini este total doloroasă, ca să te citez :-* (sorry, nu mă putui abține, "traducerea" matale a fost dureroasă, o să o adopt că-mi plăcu la maxim :-* )

• Author

situația la tomini este total doloroasă, ca să te citez :-* (sorry, nu mă putui abține, "traducerea" matale a fost dureroasă, o să o adopt că-mi plăcu la maxim :-* )

explica-mi ca la copiii mici ca nu m-am prins ce vrei sa zici :-*

de care traducere vorbesti?

ai scris pe alt topic de pierderea "doloroasă", cuvint care nu există in românește, cred ai vrut să scrii dureroasă :-* doar știi că văd hibrizii altora, numai pe ai mei nu :-* oricum mi-a plăcut ce a ieșit așa că am replicat aici
  • Author

:-* nici nu mi-am dat seama

Asa facea Marco cind era mic, constructia in romaneste o stia dar ii lipseau cuvintele, asa ca le lua din italiana si le spunea pe romaneste :-*

P.S. Am vazut :-* am stat jumatate de ora sa scriu mesajul acela si tot cu lacrimi in ochi l-am scris ca si acum, asa ca rog sa fiu justificata si iertata http://i41.tinypic.com/64ldw6.gif

• Author

Cu conditia sa aiba coaja ca cea a tominilor nostri.

Pentru ca daca e asa eu cred ca nu merge pentru ca in momentul in care le pui pe tigaie se prelinge si coaja

http://www.produits-laitiers.com/wp-content/uploads/cache/2004/06/VR_SaintFelicien_600/2139225447.jpg

Le-am gugalit pe amindoua si initial as fi zis ca merge Saint Marcellin si nu Saint-félicien pentru ca e ca in poza de mai sus. Nu's, necunoscindu-le nu ma pot exprima dar repet, conditia esentiala e coaja.

• Author

Te cred, are toate sansele sa fie excelenta combinatia.

Mie imi placea cu cartofi dar cred ca si cu mamaliga e foarte buna.

Ultima poza e spectaculoasa, reda exact sensul retetei, adica cum curge brinza dinauntru :tongue3:

Acum, ca a pomenit Alex de frantuzoaice, ma gîndesc ca o rotita de Reblochon ar merge tratata precum un Tomino - ma refer doar la varianta asta învelit în speck - si daca se gasesc asa rotite mici.

Eu am gatit cu Reblochon. Interiorul se topeste, iar coaja rezista la caldura destul, pîna se crapa. E mai picant la gust, dar cred ca ar merge bine cu speck.

Maya, Tomini ai luat din DE sau le-ai adus din Italia? Daca sunt din DE, pe unde se gasesc? Ce-i drept, nu am cautat asiduu dar uitandu-ma la pozele voastre mi s-a facut pofta si parca as incerca :tongue3:

Maya, Tomini ai luat din DE sau le-ai adus din Italia? Daca sunt din DE, pe unde se gasesc? Ce-i drept, nu am cautat asiduu dar uitandu-ma la pozele voastre mi s-a facut pofta si parca as incerca :tongue3:

Din Italia am adus, saptamîna trecuta. În Germania vad rar. Nu demult a avut la Lidl, la saptamina italiana. Pentru prima data am vazut la Lidl Tomini. Uneori trebuie sa întrebi la Käsetheke, ca poate au si nu observi, ca-s mititele rotitele.

• 2 weeks later...

De la Alexandru cetire: "Presupun ca un Saint Marcellin sau un Saint-félicien ar face perfect înlocuirea." Fetele care nu gasiti Tomini, poate gasiti frantuzoaicele astea :105:

La Auchan se gasesc ambele.

Brinza folosita se numeste "tomini" si poza luata de pe siteul asta

http://www.caseifici...t.php?idsotto=7

e asta

post-4-127408367326_thumb.jpg

post-4-127408381376_thumb.jpg

in poza asta, prima din topic pusa de Adriana, arata ca un camembert/brie...

in schimb in ultimele poze din topic, pare o branza din lapte crud, din aia frantuzeasca de-ti muta nasul (brique, st'marcellin etc toate sunt "puturoase" ... mie imi plac si alea si alea, tomini sau similar inca nu am incercat ... mi-e teama de dependenta :105: )