August 4, 201016 yr comment_51776 Simple de facut.Jur! 5-7 flori de dovleac, spalate si curatate de pistil Un ou batut cu jumatate de pahar de lapte si un praf de sare. Adaugam florile taiate bucati. Si faina, pana obtinem un aluat mai gros decat cel pentru clatite, dar curgator.Turnam gogosele cu lingurita in uleiul bine incins.Voilà! Acum, imi pare rau ca nu am pus o anshoa, in mijloc.Next time!Si o bere! Report
August 4, 201016 yr comment_51808 Superbe https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif +1 .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif Report
August 4, 201016 yr comment_51814 Eu nu-s administrator, nitsche moderator... dar nu există oare nici o portiţă în regulament prin care aş putea să-i dau un BAN lui Eataly???? Că aşa nu se mai poate... Foarte foarte foarte FAIN! Report
August 4, 201016 yr comment_51834 Din pacate, pe piata noastra nu se gasesc flori de bostani. Raman la reteta asemanatoare cu papadii dar le-a cam trecut sorocul. http://www.learningherbs.com/dandelion_recipes.html Report
August 5, 201016 yr Author comment_51967 Superbe Grazie, Adriana! Superbe https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif +1 .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif Multam' fain! Eu nu-s administrator, nitsche moderator... dar nu există oare nici o portiţă în regulament prin care aş putea să-i dau un BAN lui Eataly???? Că aşa nu se mai poate... Foarte foarte foarte FAIN! M-am speriat.Am zis:ce-are cu mine?Multumesc , Koral! Din pacate, pe piata noastra nu se gasesc flori de bostani. Raman la reteta asemanatoare cu papadii dar le-a cam trecut sorocul. Pacat, si mama se cam uita crucis cand m-am apucat sa-i jumulesc tufele de dovleci decorativi, dar a'nteles, cand le-a gustat. Interesante si florile de papadie.Retin ideea! Report
August 5, 201016 yr comment_52016 Arata super, mai fac si eu asa,dar nu sub forma de gogosele, trantesc aluatul cu lingura in tigaie.Invatasem reteta de la sotia unui amic de-al lui cumnata-miu.Pacat ca anul asta n-am gasit deloc flori Report
August 6, 201016 yr comment_52359 Of!Ma omori cu florile astea!Anul trecut am avut maaaaaaare,nu mare,ocean de flori de la dovleci decorativi si nu stiam ca se pot consuma,desi mi-a trecut prin scafîrlie sa probez...dar ma gîndeam ca poate n-or fi comestibile si ne apuca cu dureri de burta...Anul asta am avut grija sa nu s emai intinda dovlecii aia,si i-am scos din tîtîni! Report
August 23, 201016 yr comment_53947 Mi-a plăcut atât de mult ineditul reţetei, încât am făcut-o! Modificări minore- 11 flori de dovleac, că ale mele erau mai mici şi mai verzui.-1 ou de ţară.-5 linguriţe de făină + 5 linguriţe griş.-laptele înlocuit cu apă minerală.-în plus 1 vf. cuţit praf de copt. Au ieşit 10 gogoşele, destul de mari, le puteam face şi mai mici. Şi , DA, erau SUPER cu anşoa în ele!!!- de reţinut pentru data viitoare. Mulţumesc, Eataly! Report
August 25, 201016 yr Author comment_54227 Ma bucur ca ti-au placut Koral.Interesanta si varianta cu apa minerala.Eu am mai facut o varianta, cu drojdie.Dospite.Revin cu reteta cand am un pic de timp. Report
September 5, 201016 yr Author comment_55546 Gogosele din flori de dovleac cu drojdie 225 gr faina120 ml apa calda1 ou7 flori de dovleacsare, zahar5 gr drojdie Am dizolvat drojdia in apa cu zahar, am lasat la crescut 15 minute.Am amestecat faina, apa, oul si drojdia.am framanta bine.La sfarsit am adaugat florile de dovleac taiate bucati.Am lasat da dospit pana si-a dublat volumul.Am pus cate o anchoa in mijloc si am prajit.Serviti?' Nici langa o bericica rece? Report
September 5, 201016 yr Author comment_55557 Lore, pentru tine acu plantez dovleac in balcon.Ca bere gasim noi! Report
September 9, 201016 yr comment_56009 La noi a plouat toata ziua,cum ploua deja de o saptamana.Mi-am pus pelerina si un clop in cap si m-am dus in fundul gradinii dupa flori.De ce acolo ?Pentru ca acolo am compostul,unde am aruncat in primavara dovlecii decorativi pe care i-am tinut azi iarna in casa.Acum erau deja plini de praf si i-am aruncat.Drept urmare,din semintele lor au rasarit vreo 4 tufe superbe de dovlecei,pline de flori. Cu trofeul in mana am purces la facut gogosele.Bine inteles ca imaginatia zburdalnica nu mi-a dat pace.Drept urmare,am mai adagat lareteta 50 g feta ,10 masline negre taiate si un varf de cutit praf de copt.Asta a iesit : Lilly,Ne-am lins pe degete.Mircea a spus ca-i plac tare mult pentru ca-s Painoase https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Eu le-am bronzat mai tare,dar s-au topit in gura si foarte repede de pe farfurie. Report
September 9, 201016 yr comment_56022 Gogosele nu am incercat veci, dar cand gasesc flori ( primavara tarzie ,inceput de vara) le trec prin pastella( faina, apa minerala si sare ) si le frig. as tot manca Report
September 9, 201016 yr comment_56028 La noi se gasesc tot timpul si se fac la fel, doar ca le punem branza rasa sau parmezan in aluat. Nu multa, ca sa nu se piarda gustul florii. Report
September 10, 201016 yr Author comment_56150 La noi a plouat toata ziua,cum ploua deja de o saptamana.Mi-am pus pelerina si un clop in cap si m-am dus in fundul gradinii dupa flori.De ce acolo ?Pentru ca acolo am compostul,unde am aruncat in primavara dovlecii decorativi pe care i-am tinut azi iarna in casa.Acum erau deja plini de praf si i-am aruncat.Drept urmare,din semintele lor au rasarit vreo 4 tufe superbe de dovlecei,pline de flori. Cu trofeul in mana am purces la facut gogosele.Bine inteles ca imaginatia zburdalnica nu mi-a dat pace.Drept urmare,am mai adagat lareteta 50 g feta ,10 masline negre taiate si un varf de cutit praf de copt.Asta a iesit : Lilly,Ne-am lins pe degete.Mircea a spus ca-i plac tare mult pentru ca-s Painoase https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Eu le-am bronzat mai tare,dar s-au topit in gura si foarte repede de pe farfurie. Uffa, ce bine arata.Vezi, au fost buni si dovlecii aia decorativi la ceva.Cine ar fi crezut?Ma bucur ca v-au placut!Si va pup pe amandoi! Report
September 13, 201016 yr comment_56451 dar de ce taiati frumusete de flori si nu le lasati intregi si prajiti una cate una?eu cumpar de multe ori dovleceii zucchini cu floare la codita si m-am tot gandit sa le fac si eu pane,da' pana acum n-am avut nici curajul, nici cheful necesare.amu' poate next time,ca vad c-arata tare bine florile voastre:-) Report
September 14, 201016 yr Author comment_56496 dar de ce taiati frumusete de flori si nu le lasati intregi si prajiti una cate una?eu cumpar de multe ori dovleceii zucchini cu floare la codita si m-am tot gandit sa le fac si eu pane,da' pana acum n-am avut nici curajul, nici cheful necesare.amu' poate next time,ca vad c-arata tare bine florile voastre:-) Pentru ca n-ar mai fi gogosele, ar fi flori de dovleac panè. Imi plac florile de dovleac oricum.Gogosi, panè, umplute, cu paste, cu orez.Pentru fiecare exista o reteta.Alegerea ramane sa o faceti voi! Report