Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa

Featured Replies

Peter, ai o frumusete de fata acolo :( Si Maya mea si-a ales un cosulet in care ii tineam jucariile, si cosul ala a ramas de baza la somn.

Copila e plina de energie, noroc ca are parinti intelegatori :(

Draga de ea, cat o fi calatorit sa-si gaseasca parintii potriviti!

Peter, sa va traiasca Tipsi si sa va bucure ani multi cu giumbuslucurile ei pisicesti :(

Pufosenia mea ma ajuta la despachetat cand m-am intors din concediu :( :

post-30-14046308271796_thumb.jpg

• Author

Distinsa, de-a dreptul maiestuoasa, Tipsi. Cum altfel? Doar e o felina. Mini, dar felina! Peter, sa va traiasca copilita blanoasa. Deci, da, v-a gasit! E superba :(

Cami, pufosenia ta cred ca voia sa simta "filingul" de concediu sau te certa ca ai fost plecata.

Felix, dragul de el, tare ma mai certa. Era suparat foc cîteva minute si îmi arata prin hîsîit, întors spatele/ignorat... si apoi sarea în brate la pupat, si ne pupam, si ma certa înca printre pupaturi...

Mike se bucura ca un copil mic cînd venim, dar ne trage priviri de alea. Incearca sa fie suparat dar nu are rabdare, nu poate sa stea mai mult de o secunda cu spatele apoi se mîngîie si freaca de noi cu o intensitate de zici ca vrea sa ne dea de pamînt.

Sam, daca ar putea ar zbiera, tipa si striga în gura mare "yuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ati venit!" El nu e suparat nici macar o secunda, ci doar în extaze ca ne vede si ca sîntem acasa, si imediat ne cheama sa mergem în pat, si vrea sa doarma cu noi. Pe loc! Pe el îl oboseste absenta noastra tare rau :( E foarte agitat, se urca pe noi, ne framînta cu pernutele si gherutele( framînta cozonaci pe noi, stiti voi :( ), toarce foarte zgomotos si abia adoarme. Cum face unu vreo miscare e în picioare si tzup dupa noi. Nici pishi nu mai facem singuri în urmatoarele zile :(

Maya mea mai ca raguseste cat toarce si miauna cand vin acasa (dupa vacanta) Dupa care vrea in brate non stop si noaptea toarce in somn. Vre-o saptamana vine la mine imediat ce o chem. Dupa care se calmeaza si doar inchide ochii a drag daca o chem -bine, stiu, ma iubesti, dar acum am o leneeee :floare:

Ea se supara pe mine doar daca o duc la vet...atunci vine aproape de mine dar sta cu spatele spre mine..si daca o strig da nervoasa din codita...pana trebuie la somn, ca atunci nu rezista indiferent de situatie :drool:

Azi nu am chef de tenis...

lene mare (2).jpg

...si da, am ciorapei speciali!

Ciorapei.JPG

Zic sa pun mina urgent pe aparat sa le trag in poza cum dorm una sus si una jos, in acel moment Perla se ridica si se misca de parca ar zice: Oare doarme de-a binelea? :drool:

Dupa care pleaca asa ca poza mea vroia sa fie ceva si a iesit altceva :floare:

P&P_06.07.2014.jpg

Si seara, cind nu e lungita linga tastatura lui Marco, doarme pe perna cu Stefano :drool:

P&St.jpg

Splendide pufoseniile voastre! :floare:

Peter, sa stii ca si Micky e-o nebunatica. Acum s-a mai potolit, deh, are 9 luni. Dar pana pe la 5-6..... vai s-amar de capul nostru. Nu statea locului o clipa. Parca avea curent electric in pernute. Si, da, dupa ce se juca ore-n sir, pica rupta. Chiar imi aduc aminte ca de Craciun, era asa rupta, incat ne jucam cu labutele ei si ea nu reactiona. Chiar am verificat sa vad daca respira....... :drool: Pai cum sa nu verific, daca ea statea pe-o parte si noi ii ridicam cate-o labuta, apoi ii dadeam drumul - poc. Nu punea nici o frana, nu misca, nu tresarea...... nimic. Atunci cred ca-i puteam face absolut orice, nu mai era capabila nici sa-si miste vreo urechiuta. :drool: Era tare dulce... :drool:

Blondie...sper sa fie a mea :blackeye: ,mai am de asteptat doua zile sa primesc raspunsul...imi doresc din tot sufletul sa fie favorabil mie

post-244-14050180269654_thumb.jpg

Blondie...sper sa fie a mea :) ,mai am de asteptat doua zile sa primesc raspunsul...imi doresc din tot sufletul sa fie favorabil mie

Blondie, pare a fi de-o seama cu Tipsi. Sa speram ca o primiti. :blackeye:

A "noastra" tot isi mai cauta locul (oricum, noaptea in pat, intre noi deja s-i l-a gasit :rolleyes: )

Tot ziceam ca dupa Sissi nu mai vrem pisica, ca intotdeauna o vom compara cu ea si asteptam de la pisica noua sa fie ca Sissi.

Numai comparam nimic. Deja a pus labutele pe inimi si sufletele noastre :)

Ultima descoperire: cartoane de oua mult prea mici ptr. somn. Sau cred numai eu asta...

post-27-14050507038185_thumb.jpg

post-27-14050507102166_thumb.jpg

post-27-14050507151497_thumb.jpg

Peter

Blondie...sper sa fie a mea :blackeye: ,mai am de asteptat doua zile sa primesc raspunsul...imi doresc din tot sufletul sa fie favorabil mie

Blondie, ce blanoasa frumoasa! Trebuie sa fie a voastra!

Deja a pus labutele pe inimi si sufletele noastre :blackeye:

Peter

Cu asta sunt perfect de acord!!!!

Dar am o intrebare, bun si-a gasit locul in cartoane, ca are spatiu destul sau nu, asta este altceva, dar unde sunt ouale din cartoane, le-a clocit fata???? :rolleyes:

Oricum are niste ochi...foarte expresivi!

Deja a pus labutele pe inimi si sufletele noastre :-*

Peter

Cu asta sunt perfect de acord!!!!

Dar am o intrebare, bun si-a gasit locul in cartoane, ca are spatiu destul sau nu, asta este altceva, dar unde sunt ouale din cartoane, le-a clocit fata???? :-*

Oricum are niste ochi...foarte expresivi!

Pai loc nu prea are(uite si fix acum doarme acolo), dar habar nu am ce-i trece prin cap sa doarma mai ales acolo, decit in alta parte.

Are tot felul de locuri "amenajate anume"- sa zic - dar nu vrea(sau nu stie inca ce-i bine...

La noi mîțele sunt cam rasfatate. Ca deh; copiii si-au gasit deja "locul" si rostul in viata. :-*

Noi, astia batrinii :-* ne putem face acum de cap, dar si mîțele. :-*

Peter

• Author

Destiny, sper ca mîine ne dai vesti bune! E tara dragalasa si are niste ochisori superbi! :*

Peter, tre' sa faci rost de un cofrag de oua din ala din România, ca pe vremuri. Ala patrat de 30 de oua :-*

Si ai nostri adora cutiile, dar mai mult de joaca. Felix însa adora dormitul în cutii cît mai strîmte,

cît mai mici. Stiu ca vi le-am aratat, dar vi le mai arat, ca m-am uitat si eu la ele. Nu vreau sa va plictisesc, dar mie mi-e tare dor de el...

In cutia de sudoku, care nu era mai înalta de 4 cm, dar el mereu a fost subtirel.

post-5-13168931256308.jpg

In cutia de Cornflakes.

post-5-126963671856.jpg

O alta cutiuta în care-i intra doar curu' :-*

Felix(3).jpg

Destiny, sper ca mîine ne dai vesti bune! E tara dragalasa si are niste ochisori superbi! :*

Peter, tre' sa faci rost de un cofrag de oua din ala din România, ca pe vremuri. Ala patrat de 30 de oua :-*

Si ai nostri adora cutiile, dar mai mult de joaca. Felix însa adora dormitul în cutii cît mai strîmte,

cît mai mici. Stiu ca vi le-am aratat, dar vi le mai arat, ca m-am uitat si eu la ele. Nu vreau sa va plictisesc, dar mie mi-e tare dor de el...

Imi pare bine ca m-ati inteles. Eu sunt buuuun cu pisicile, dar daca ele isi cauta locul lor si vor ditamai asa....eu sunt nevinovatul

tata pisicilor :-*

PS. Ach, Felix...ce mi-a mai placut de el. :-* Soi regal.

Asta cu cutiile si Cody le are, Fifi insa nu!

Si daca tot am umblat in cutia cu amintiri, zic si eu ca Maya si eu vi le-am mai aratat, dar imi plac tare pozele si nu ma pot abtine!

Felix, iubitul! Pupici, oriunde ai fi!

Cody amator de cutii!

post-88-14050752105438_thumb.jpg

Cody friguros tare!

post-88-14050752465595_thumb.jpg

Cody melomanul!

post-88-14050753031839_thumb.jpg

Si era sa uit...Fifi contorsionista!

post-88-14050756427871_thumb.jpg

Numai comparam nimic. Deja a pus labutele pe inimi si sufletele noastre :-*

A luat in primire o alta bucatica din inima voastra :-* .

Cat despre cutii, cu cat mai mici si stramte, cu atat mai bune!

Dor imi e de ginerele meu :-* dar e in suflet alaturi de Luluca mea..dusi amandoi in raiul pisicesc.

Peter, urechiusele sunt ok? Imi par un picut negre-sau asa e modelul :-* ? (Luli a avut probleme cu urechile, am tras ceva sa scape de raia auriculara)

Peter, urechiusele sunt ok? Imi par un picut negre-sau asa e modelul :-* ? (Luli a avut probleme cu urechile, am tras ceva sa scape de raia auriculara)

Vetul(doamna) spune ca totul este spre OK. Mie mi se pare totul cu mult mai bine ca inainte. Mai tre cheltuiti ceva banuti, dar o sa fie bine

pina la urma. :-*

Peter

Vetul(doamna) spune ca totul este spre OK. Mie mi se pare totul cu mult mai bine ca inainte. Mai tre cheltuiti ceva banuti, dar o sa fie bine

Peter

Oh da, se rezolva! Cu Luli era o intreaga productie, prinde pisicul, pune picaturi, curata cu betisoare...si Luluca era ca o mica leoaica :-*

Ea a fost adoptata de pe strada de fratele meu, asa ca a venit acasa cu tot cu infectie :-*

Dar asta e nimic, se rezolva :-*

• Author

Peter

Dupa culoare pare a fi infestata cu Ohrmilben (acarieni de ureche). Daca e vorba de treaba asta, urechile necesita o curatare profunda pentru a îndeparta parazitii în primul rînd, si nu în ultimul rînd pentru calmarea iritatiei care provoaca mîncarimi. În general felinele se scarpina cu ghearele ceea ce duce la infectii. Dupa curatare, în mod normal trebuie aplicat un tratament cu antibiotice sau/si Antiparasitikum ca Ivermectin, Selamectin sau Doramectin. Treaba cu curatatul posibil sa trebuiasca repetata. Exista o solutie sub forma de picaturi, dar nu-mi vine cum se numeste... sigur stie vetul mai bine.

Eu pe toti i-am avut din adapost cu parazitii astia. I-am tratat si nu a mai revenit niciodata. Cu Mike a fost cel mai greu. A durat pîna a scapat de tot. Cred ca timp de cîteva saptamîni tot îl curatam si iar apareau. Nu se mai infecta, nici nu apuca sa se scarpine, ca îl curatam într-una, iar picaturile alea îi calmau mîncarimile... dar se tot înmulteau parazitii, ca era sa dau în disperare.

Din cîte îmi amintesc a spus vetul ca se transmite destul de rapid între pisici, dar cica posibil si de la pisica la om... :-*

Din cîte îmi amintesc a spus vetul ca se transmite destul de rapid între pisici, dar cica posibil si de la pisica la om... :-*

Creaturi oribile :-*

Cred ca vorbim de aceeasi infectie (Otodectes Cynotis)

• Author

Creaturi oribile :-*

Cred ca vorbim de aceeasi infectie (Otodectes Cynotis)

Da. Pe unii îi "prinde" mai rau decît pe altii. Felix a avut nevoie doar de o singura curatare cu un Antiparasitikum/antiparasitic (?), Sam - curatare repetata la cîteva zile si aplicat o doza unica de antibiotice, iar cu Mike am tras destul. Cred ca timp de o luna, tot a doua zi îl curatam si nu se mai "terminau" parazitii. La început a fost infectat de la scarpinat (asa pîna la sînge), l-a curatat vetul de m-a apucat mila, a fost tratat cu antibiotice, apoi iar au aparut scurgeri din urechi. Deja credeam ca e altceva, si iar cu el la vet, iar curatate pîna la creiarasi (asa mi se parea mie :-* ), dupa care mi-a dat o sticluta de solutie de curatat si m-a instruit cum sa o fac corect sa nu cumva sa-i ranesc urechea sau sa-i înfund canalul auditiv. Si fara mila, a zis! :-*

Stii cum sînt blanaosii la veti. Stau în general mai cuminti decît acasa cînd îi doctorim noi. În primele zile îl stergeam de parca dezamorsam bombe, dar cînd am vazut ca nu-l rezolv cu mila, am aplicat lectia invatata la vet. Si eram disperata de fiecare data cînd vedeam ca nu se mai termina, si ca tot apar...

Bine ca nu au mai avut vreodata asa ceva si sper sa nici nu-i mai gaseasca parazitii astia :-*

Bine ca nu au mai avut vreodata asa ceva si sper sa nici nu-i mai gaseasca parazitii astia :-*

Asa a fost la Luli...si Luli era tigrisor nu cuminte ca Maya...Cand o curatam in urechi o tineam trei persoane si una ii punea picaturi si curata...Mult am tras cu fata atunci, dar asta e...trebuie, pentru binele lor.