Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa

Featured Replies

Cosul lui Tipsi va ramine gol pe viitor. =))

De luni seara nu o mai gasim. Brigitte spune ca o fi fost o pisica nomada, care nu sta la o casa ci umbla hai-hui.

Sunt si alte posibilitati, desigur, dar fapt este, ca a disparut pur si simplu...

Peter

Tipsi este iara acasa la noi!

Daca va spun cum am gasit-o, nu ma credeti.

Crezind ca poate a fost calcata, omorita sau ca nu o sa mai vina deloc acasa, cautam pe net la "pisici de dat" din preajma Augsburg-ului.

Vroiam sa-i fac sefei o bucurie... =))

Pe cine descopar acolo? Pe Tipsi. :unsure:

Am aflat aseara cind am luat-o din Augsburg care era treaba.

S-a tinut ea scai dupa niste biciclisti, pina acestia s-au oprit si s-au vorbit cum sa scape de ea.

Stateau sub geamul de la baie a unei familii, care doamna casei asculta cum se sfatuiau sa o arunce pe un geam deschis... :unsure:

Doamna a iesit afara si a luat-o pe Tipsi de la biciclisti, a avut grija de ea. Abia de alaltaieri au anuntat pe net, ca au gasit o pisica. Au pus anuntul la "de dat" in loc de "am gasit". :unsure: Bine ca au pus si poze cu ea. Ce mi-a mai saltat inima cind am vazut-o.

Disparuta a fost din data de 18.08 in jururl orei 19:30.

Gasita de biciclisti/doamna din bloc a fost pe data de 19.08. O zi dupa ce a disparut.

Dar cum a ajuns ea tocmai la Augsburg, distanta de 26 de km?(cartierul unde a fost gasita).

Copiii nostri(Alexander, al mic al nostru) cu gasca merg din cind in cind la bowling la Augsburg. Tipsi se mai ascundea sub masinile parcate la noi in curte.

Presupun ca ea s-a ascuns sub capota masinii(altfel nu-mi pot da seama) si s-a lasat carata pina la bowling. Nu a vazut-o nimeni. Daca era in interiorul masinii pai o vedeau copiii. Restul stiti deja.

Si uite asa am fost necajit timp de 10 zile.

Fazit:

Tipsi este umblatoare, calatoare si e o norocoasa. Iar biciclistii sunt tembeli...(nu toti) =))

Peter

Bine ca ai gasit-o, buna idee ai avut sa o cauti pe net.

Peter eu Perlei i-am pus zgarda cu numele de telefon si numele ei din prima zi pentru ca unde a stat inainte n-a iesit in viata ei din casa iar aici e libera si teroarea mea a fost ca i se intimpla ce s-a intimplat cu Tipsi. Sunt zgarzi speciale care la cea mai mica tragere se desprind ca sa nu ramina agatate de git pe undeva. A pierdut la inceput citeva, acum eu cred ca s-am mai linistit si nu se indeparteaza prea tare de casa si nici nu se mai baga in locuri periculoase (pentru mine :unsure: )

Asa ca daca ea e umblareata poti considera optiunea asta. Microchipul e mai complicat ca cine o gaseste tre sa o duca la un veterinar sa-l citeasca si nu cred ca toti au chef de asta dar la zgarda se uita imediat si te cheama.

Chiar ca Tipsi e o norocoasa! Ma bucur ca ai gasit-o! Cred ca si ea se bucura https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif

Ma bucur ca ati gasit-o pe Tipsi!! Pisicile umbla destul de mult pe jos, dar deobicei de nevoie!

Fetele mele sunt bine, intre timp am descoperit cine cu cine s-a batut ca am descoperit o rana cicatrizata dupa urechea lui Pisi, vet-ul mi-a zis ca rana ei era mult mai grava ca o infectie acolo se lasa cu infectii ale urechii medii, e aproape de creier, de la tulburarile de echilibru cade si se lovestesau isi pierde increderea sa mearga si nu mai mananca.... Dar pisica mea samurai a scapat! :unsure:

Tot pe ea am si pierdut-o cand mi-a fost rau si-a fugit pe langa medicii de la Salvare si am gasit-o dupa doua zile, e norocoasa!

Bun revenit acasa Tipsi.

Al meu are chip pus de vet. oricum ca sa calatoresti cu el e obligatoriu, si el anual face un drum luuuuuuuung spre sud :unsure: , unde crede ca toate casele si gradinile sunt ale lui, basca campurile din jur.

Deja am hotarit cind a disparut. Primeste chip. Eu zic ca nemtii sunt iubitori de animale. Chiar asi paria ca daca nu are incotro, se duce la vet, sa vada daca are chip...familia asta s-a dus cu ea la vet! =)) Oricum am acum doua portale tari pe net la care pot apela daca s-a ratacit.

Dar acum si asa are arest de casa. :unsure:

Vesti cu adevarat bune! Bun venit acasa Tipsi :unsure:

Cosuletul s-a umplut iar cu bulgarele de blanita =))

• 2 weeks later...

Ce sa va spun despre Tipsi? Nu mai este asa rea, are iarasi voie afara cum vrea domnisoara. Da, este deja domnisoara si e a mea. :)

post-27-14104492469389_thumb.jpg

Peter

Peter, ma bucur ca Tipsi e din nou cu voi.

Noi si pana acum, Schatzi e un casnic, iese scurt revine si doarme in casa.Vara sta la umbra sub gardul viu.

Mitzi plimbareata, acum ca ploua mai sta prin casa si chiar acum cand scriu ea si Schatzi sunt la 20 cm distanta, el langa mine, ea in brate.Rar o mai vad sa vina la noi in brate de cand cu ceilalti doi.Daca pe Schatzi il mai accepta pe pici sa nu-l vada.

Poate unde sunt di de aceeasi varsta.Chiar la sfarsitul lui august amandoi au facut frumoasa varsta de 7 ani.Ce mai varsta de mers la scoala:)

In schimb Baloo, mezinul familiei, acusic face 1 an ca e cu noi, e un nebunatic si jumatate.

Daca dupa ce a facut un an am hotarat sa-l castram, dar a a avut noroc cu tati care i-a salvat outzele, i n ultimul timp a inceput sa cam faca pipi(doar odata a stropit), ori pe ziare, ori pe sacosele mele de panza.Asa ca l-am programat luni.Duminica seara cand ne-am intors din plimbare domnul nu era.Dimineata iara nu era.Am sunat sa anulam.L-am cautat in diperare(colac peste pupaza de noaptea -duminica pana marti a disparut si Mitzi),intr-un final a aparut marti seara.

Am hotarat sa nu mai vorbim de fata cu el referitor la castrat, asa ca joi dimineata fara sa stie ce-l asteapta l-am dus la 8 la cabinet si l-am recuperat la 15.A fost curajos si laudat. :)

Cam astea sunt vestile de pe la noi.

La multi ani frumusete draga ! Sa ai ani lungi si fericiti alaturi de fratele si parintii tai!

Cat despre voi, sa va bucurati de frumusetea si dragalasenia ei, ani lungi!!! :)

"La Multi Ani"! Perla iti ureaza si dl Higgs care a implinit 4 ani pe 17 septembrie.post-232-14112020154762_thumb.jpg

Pe Mike, nu-l fugareste nimeni. Daca el nu vrea sa se miste din loc, nici cel mai impresionant buldog din zona nu-l impresioneaza :))

Se pare ca Puffy o fugareste pe Perla doar in prezenta noastra cind se agita de bucurie ca ne vede, gen cind vine unul dintre noi acasa. In rest cind noi nu o vedem se pare ca o lasa in pace si convietuiesc linistite, dealtfel cum face si toata ziua in casa, mai putin momentele de care ziceam.

La multi ani, Bella Perla!

:D

Îti trimit un baiat întins la iarba verde :D

...da? ...mmmddorm

N-auzi? ...dooormmm...

Keep calm and say "ommm" :D

Bah! Am zis liniste! :)

E dulce tare somnorosul! :)

Merci Foxyy.

Adriana sa stii ca nu e gras are in jur de 7 kg dar asa e "modelul" pare imens.