December 13, 20196 yr comment_258339 Si ceva care sa aduca oarecum cu gulashul, cum zicea Carmella, dar sa fie totusi ciorba... Lori, uite-asa arata soup-gulas chiar pe malul Balatonului, in statiunea Balaton-fured Edited December 13, 20196 yr by moatza Report
December 13, 20196 yr comment_258340 A-propos de mere, si eu le gasesc pe alea Pink Lady super aromate , zemoase si dulci, dar eu ma umplu toata de afte daca le mananc...iar daca am pus mana pe ele si uit sa ma spal si dau pe la ochi...asa se face, fara gluma. Am zis o data ca imi pocneste ochiul...oribil sentiment Si ceva care sa aduca oarecum cu gulashul, cum zicea Carmella, dar sa fie totusi ciorba... Lori, uite-asa arata soup-gulas chiar pe malul Balatonului, in statiunea Balaton-fured Eeeeexact, uite, ceva de genul aveam si eu in minte. Report
December 13, 20196 yr comment_258341 Doamne-fereste, adica faci alergie la soiul asta? Edited December 13, 20196 yr by moatza Report
December 13, 20196 yr comment_258344 Mhm Si tot asa patesc si daca dau pastarnac, telina ori morcov in ochi...e super nasoala reactia. Intre timp m-am invatat si mereu ma spal bine pe maini dupa ce umblu cu ele. Dar tot mai uit. Si dupa clementine. O data eram la job, cineva ne-a adus la toti multe clementine, am curatat una in pauza de 5 minute, mancat rapid si dus inapoi la curs si m-am scarpinat la ochi...mai tine curs daca mai poti. Report
December 13, 20196 yr comment_258348 nu m-as fi gandit ca exista asa ceva.adica stiu de alergii, dar astea pe care le-ai enumerat tu mi se pareau supersafe.acum chiar inteleg de ce mereu te plangeai ca ai alergii de tot felul Report
December 13, 20196 yr comment_258352 Crede-ma, sunt o pacoste! Sa va mai spun ca era sa dau ortul acum doi ani din cauza unei alergii la un medicament...si daca va arat cum aratam, visati urat o luna. Acum fac desensibilizare de aproape trei ani, dar tot am foarte mare atentie la multe chestii, plus ca deja trebuie sa iau adrenalina dupa mine in caz ca ma inteapa vreo dihanie la care as putea face soc anafilactic. C'est la vie...Doamni-Doamni era tare ocupat cand am venit eu pe lume. Sau, la mine s-o fi terminat norocu' Report
December 13, 20196 yr comment_258353 Asa arata o fotoalergie sau o fotodermatoza care se face la medicamentele care contin ketoprofene, gen Fastum Gel sau Ketoprofen. Poate duce la stoparea functiilor organelor interne si apoi la exitus. Aveti mare grija ce consumati, cum consumati... Report
December 13, 20196 yr comment_258360 Dragilor, caut si eu o reteta cu cartofi cu sos alb, nu mmai stiu cine a pus, Geany ori Lilly? De fapt, stiu ca am mai factu-o o data si parca si atunci am intrebat, dar parol daca-mi mai aduc aminte Va multumesc mult pentru ajutor! Ah, si reteta de savarine pe care am postat-o aici acum ani buni...ce pacat ca nu mai e optiunea sa vezi topicele si posturile unui uiser anume. De multe ori imi aduc aminte ce persoana a postat reteta, dar nu mai exista optiunea sa vezi asta Stiu ca-i intrebarea din iulie, dar poate cautai reteta asta? https://forum.artaculinara.ro/topic/2286-cartofi-umpluti-cu-carne-in-sos-alb/ Report
December 13, 20196 yr comment_258362 Dragilor, caut si eu o reteta cu cartofi cu sos alb, nu mmai stiu cine a pus, Geany ori Lilly? De fapt, stiu ca am mai factu-o o data si parca si atunci am intrebat, dar parol daca-mi mai aduc aminte Va multumesc mult pentru ajutor! Ah, si reteta de savarine pe care am postat-o aici acum ani buni...ce pacat ca nu mai e optiunea sa vezi topicele si posturile unui uiser anume. De multe ori imi aduc aminte ce persoana a postat reteta, dar nu mai exista optiunea sa vezi asta Stiu ca-i intrebarea din iulie, dar poate cautai reteta asta? https://www.artaculi...rne-in-sos-alb/ Asta e! Aolio, tu ma faci sa regret ca nu am cumparat azi carne tocata Am salvat totul la catastif, o fac imediat ce imi iau carne tocata. Multumesc mult, Lilly! Report
December 13, 20196 yr comment_258365 Scuzati intarzierea, dar cand am timp mai citesc si din urma. Ieniuei, mai ca o fac si eu zilele astea. Report
December 16, 20196 yr comment_258410 Si tot asa patesc si daca dau pastarnac, telina ori morcov in ochi...e super nasoala reactia. Intre timp m-am invatat si mereu ma spal bine pe maini dupa ce umblu cu ele. Dar tot mai uit. Desi sunt hiper-alergica cu tot neamul meu, n-am mai auzit de alergie de contact la alimente, pe care le poti manca...Fiindca mananci morcovi, pastarnac si telina, nu?Chiar ca esti speciala! Report
December 16, 20196 yr comment_258415 Si tot asa patesc si daca dau pastarnac, telina ori morcov in ochi...e super nasoala reactia. Intre timp m-am invatat si mereu ma spal bine pe maini dupa ce umblu cu ele. Dar tot mai uit. Desi sunt hiper-alergica cu tot neamul meu, n-am mai auzit de alergie de contact la alimente, pe care le poti manca...Fiindca mananci morcovi, pastarnac si telina, nu?Chiar ca esti speciala! inteleg ca nici macar de mancat nu e vorba, doar de atins Report
December 16, 20196 yr comment_258419 Ba da, de mancat le mananc, de cele mai multe ori gatite , in mancaruri. Insa nu le diger cum trebuie iar daca mananc morcov crud ma doare foarte tare stomacul. Bella, ce dragut din partea ta cu "speciala" Denumire de cod pentru defect , ca asta sunt Report
December 16, 20196 yr comment_258424 Si tot asa patesc si daca dau pastarnac, telina ori morcov in ochi...e super nasoala reactia. Intre timp m-am invatat si mereu ma spal bine pe maini dupa ce umblu cu ele. Dar tot mai uit. Desi sunt hiper-alergica cu tot neamul meu, n-am mai auzit de alergie de contact la alimente, pe care le poti manca...Fiindca mananci morcovi, pastarnac si telina, nu?Chiar ca esti speciala! Eu am o problemă cu dovleceii și dovleacul plăcintar care mi-a "ars" mîinile mai rău ca detartrantul, mi s-a strîns toată pielea pe palme exact ca la o arsură. Am căutat dup-aia și am găsit că sînt oameni care au această alergie. De la dovlecei am mereu, dar mai puțin, dar de la dovleac a fost groaznic Report
December 17, 20196 yr comment_258444 Stiu foarte bine despre ce vorbesti! Aceeasi reactie ca atunci cand mi-am dat din greseala cu Triumf pe maini. Nimeni nu poate sa explice de ce unii sunt alergici doar la anumite chestii, de ce fac doar alergie de contact, de exemplu...eu tot tind sa cred ca sunt, de fapt, reactii la anumite substante cu care a fost tratata planta respectiv solul in care a crescut, mediul in care a fost depozitat produsul ori transportat... Report
December 17, 20196 yr comment_258445 Deci puteam sa jur ca atunci cand ating dovlecelul curățat ramane pe mana mea o pelicula cu o substanta din el...nici prin gand nu mi-a trecut ca e alergie . Asta mi se intampla la fel si cu dovleceii din magazin si cu dovleceii din gradina soacra-mii! Report
December 17, 20196 yr comment_258447 Deci puteam sa jur ca atunci cand ating dovlecelul curățat ramane pe mana mea o pelicula cu o substanta din el...nici prin gand nu mi-a trecut ca e alergie . Asta mi se intampla la fel si cu dovleceii din magazin si cu dovleceii din gradina soacra-mii! Nu, Mino, pelicula e din el si e inofensiva, suferi de la ea?Cred ca despre altceva e vorba aici, ceva ce produce suferinta. Report
December 17, 20196 yr comment_258448 E vorba despre modelul butternut squash, mai exact, uite pe alții care se plîng. La mine a fost chiar mai rău decît în pozele din link, am găsit o altă poză asemănătoare pe net. Știu că arată groaznic, dar așa a fost și mîna mea, m-am spălat și am frecat cu piatra apoi am dat cu cremă toată ziua și noaptea pînă s-a făcut cît de cît normală. https://cooking.stackexchange.com/questions/21469/why-did-butternut-squash-make-my-fingers-dry-and-yellow Report
December 17, 20196 yr comment_258449 Am inteles, nu e asa la mîne! Doar se depune pelicula aia enervanta pe mana, dar nu produce suferinta. Report
December 17, 20196 yr comment_258452 Am inteles, nu e asa la mîne! Doar se depune pelicula aia enervanta pe mana, dar nu produce suferinta. Dar se spala cu apa.La Carmella e chiar buba adevarata. Report
December 17, 20196 yr comment_258453 si pe mine ma enerveaza pojghita aceea dar din fericire se spalaeu folosesc manusi de unica folosinta care sint mai tari si mai bune si masura mica e perfecta pe mina mea si pot face orice, asa ca la chestii de-astea mai mizerabile le folosesc cu dragdaca sint mai putin mizerabile le refolosesc Report
December 17, 20196 yr comment_258456 la chestii de-astea mai mizerabile le folosesc cu dragdaca sint mai putin mizerabile le refolosesc warning, translation nazi e la post Adriana m-am confuzat total de cum ai folosit mizerabil. ai vrut sa spui murdar, plin de mizerie (ca asa ar reiesi din context) sau altceva? ca mizerabil (despre lucruri) ar insemna lipsit de valoare, prost facut Report
December 17, 20196 yr comment_258457 O fi cf dex, dar in vorbirea curenta desemneaza si ceva murdar.Dar mie nu mi se pare ceva f murdar curatarea dovlecelului. Oricum, stiuca zicea Adriana ca ea percepe si un gust neplacut, de pamant, la dovlecel...deci cred ca e si ceva indus. Report
December 17, 20196 yr comment_258458 omul cit traieste invata si se neologizează , e prima oara cina il vad folosit ca "murdar", curat mizerabil, coane fănica Report
December 17, 20196 yr comment_258459 ai vrut sa spui murdar, plin de mizerie da, asta am vrut sa spunam vrut sa spun ca daca tre sa curat ceva ce imi murdareste tare minusitele bag manusile omul cit traieste invata si se neologizează , e prima oara cina il vad folosit ca "murdar", curat mizerabil, coane fănica haidi bre mizerabil nu e sinonim cu murdar? Dar mie nu mi se pare ceva f murdar curatarea dovlecelului. ba da, ca-ti lasa chestia aia pe miini de tre sa te speli de 3 ori Report