Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Intrebare intrebatoare

Featured Replies

• 7 months later...

Eram sigura ca am venit cu impresii despre porumbul congelat, dar vad ca nu. Senpastreaza foarte bine tras in vid si congelat apoi pus la fiert direct din congelator, fara dezghetare. Zici ca atunci e cules.

Acum vin cu alta intrebare. Am cules leurda frageda si proaspata. Cum o gatiti voi in afara de pesto sau salate?

Eram sigura ca am venit cu impresii despre porumbul congelat, dar vad ca nu. Senpastreaza foarte bine tras in vid si congelat apoi pus la fiert direct din congelator, fara dezghetare. Zici ca atunci e cules.

Acum vin cu alta intrebare. Am cules leurda frageda si proaspata. Cum o gatiti voi in afara de pesto sau salate?

Dupa ce am vazut salata facuta de Bellamama, ma gandeam daca o fi aparut pe aici sau e inca devreme. Am cautat si retete pe forum, parca am mai vazut ceva galuste, dar altceva nu-mi aduc aminte. Eu n-am mancat niciodata...

Dupa ce am vazut salata facuta de Bellamama, ma gandeam daca o fi aparut pe aici sau e inca devreme. Am cautat si retete pe forum, parca am mai vazut ceva galuste, dar altceva nu-mi aduc aminte. Eu n-am mancat niciodata...

Bun, deci nu sint singura :lol: . Eu tin minte ca am mai cules o data acum cativa ani si am pus-o intr-o salata, dar nu mi-a placut, mi-a parut mult prea intens mirosul. De aia ziceam sa o pun in ceva gatit ca i-as mai da o sansa parca.

Eu am mancat de vreo trei ori in viata mea si de tot atatea ori am avut niste dureri de stomac groaznice dupa...cred ca e ceva in planta aia care mie nu imi prieste deloc.
Eu am pus-o in salata si nu mi-a placut apoi am pus-o într-o mancare de spanac in loc de usturoi și nu m-a deranjat dar nici căzută pe spate nu am fost.

Daca leurda e proaspata sau congelata: Tarta cu spanac si leurda, in mancarea sau piureul de spanac, in urzici, in mancarea de stevie, in ciorba de loboda.

Daca e proaspata: salate de tot felul, unt cu leurda, in sandvisuri, sau pe paine cu unt, pesto de leurda.

Evident, daca iti place leurda, eu o ador!

Daca leurda e proaspata sau congelata: Tarta cu spanac si leurda, in mancarea sau piureul de spanac, in urzici, in mancarea de stevie, in ciorba de loboda.

Daca e proaspata: salate de tot felul, unt cu leurda, in sandvisuri, sau pe paine cu unt, pesto de leurda.

Evident, daca iti place leurda, eu o ador!

Multumesc de idei. Intr-o mancare de spanac o sa o incerc si ma mai gandeam ceva gen ostropel de pui.

Să nu o confundați, mai ales dacă ziceți că nu simțiți mirosul și gustul de usturoi și vă e rău după ce o mîncați.

https://sweetgarden.ro/scontent/leurda-sau-lacramioare-sanatate-sau-otrava-107.html

Mie tocmai aia nu mi-a placut cand am pus-o in salata, mirosul de usturoi. Poate am pus si prea mult? O sa o incerc gatita. Unde am fost sa culeg, unde stiam din alti ani ca creste, mai erau si ati oameni care culegeau.

Eu nici nu am curajul sa ma duc sa o culeg, tocmai de frica. Am cumparat-o de fiecare data. ca aici e foarte consumata si se gaseste in sezon.

Dar ma mananca in palma sa ma duc la cules de urzici...ca, poate nu stiati, asta e tara urzicilor, parol!

Eu nici nu am curajul sa ma duc sa o culeg, tocmai de frica. Am cumparat-o de fiecare data. ca aici e foarte consumata si se gaseste in sezon.

Dar ma mananca in palma sa ma duc la cules de urzici...ca, poate nu stiati, asta e tara urzicilor, parol!

Atunci, culege urzici. Simplu.

Uite, Blackie, am mai gasit si asta:

https://forum.artaculinara.ro/topic/3803-pate-cu-leurda/

https://forum.artaculinara.ro/topic/3803-pate-cu-leurda/

Mutumesc da' tocmai de asta ma feream, sa o mananc cruda. Pana la urma am folosit la creveti in tigaie, in loc de usturoi si verdeata am pus leurda, 2in 1 cum ar veni. Mi-a placut asa. O sa Mai pun in ciorbe de salata cred, de loboda..poate chiar in piure de spanac si urzici.

Edited by black_cat

https://www.artaculi...pate-cu-leurda/

Mutumesc da' tocmai de asta ma feream, sa o mananc cruda. Pana la urma am folosit la creveti in tigaie, in loc de usturoi si verdeata am pus leurda, 2in 1 cum ar veni. Mi-a placut asa. O sa Mai pun in ciorbe de salata cred, de loboda..poate chiar in piure de spanac si urzici.

Chiar e faina ideea cu ea la creveti. Eu stiu ca am facut odata pilaf cu ea. Se poate face si risotto.

Lucru care cu siguranta s-a mai spus anterior :rolleyes:

• 4 years later...

da, eu o congelez asa cum fac si cu mazarea

adica cind e proaspat culeasa, o desfac si bag boabele direct in congelator

imi place enorm consistenza si a fasolei boabe si a mazarei cu metoda asta, incomparabil cu cea uscata si apoi hidratata sau cu cea la borcan sau congelata

ce frumoase sint fasolelele tale pink :D

da, eu o congelez asa cum fac si cu mazarea

adica cind e proaspat culeasa, o desfac si bag boabele direct in congelator

imi place enorm consistenza si a fasolei boabe si a mazarei cu metoda asta, incomparabil cu cea uscata si apoi hidratata sau cu cea la borcan sau congelata

ce frumoase sint fasolelele tale pink :D

Multumesc, Adriana! Si mie imi place asa ne-uscata, de aia ma gandeam sa o congelez. Ca asa fasole uscata gasesc toata iarna. Da, a fost o surpriza fasolea roz. Probabil cand se mai maturizeaza se face maro. In orice caz eu nu imi amintesc sa fi plantat boabe de fasole roz.

La mine în zonă se numesc boghi și da se congelează, cum spunea Adriana! Ce culoare frumoasă au boabele!

La mine în zonă se numesc boghi și da se congelează, cum spunea Adriana! Ce culoare frumoasă au boabele!

Multumesc de raspuns. Mai am si albe si mov dar astea roz m-au surprins. Cum am zis, nu-mi amintesc sa fi plantat boabe de fasole roz, deci cred ca atunci vand se usuca isi schimba culoarea.

• 1 month later...

La ce si cum se poate folosi pasta miso?

Aveti ceva retete? Nu reusesc sa gasesc aici.

Multam!

Eu inafara de supa nu cred ca am folosit-o la altceva.

Eu inafara de supa nu cred ca am folosit-o la altceva.

Si la supa cum o folosesti?

Se dizolva in apa, ca o baza de supa. Eu am folosit la supa miso si o data cred la o incercare de ramen. Nu am reteta dar cred ca daca o sa dai cautare dupa miso soup si ramen o sa gasesti.