November 11, 201510 yr comment_232317 Moatzo.....ti-ai adus tu aminte de mineeeee, ce ma bucur....( baietii mei = barbatii, au "parasit domiciliul parintesc "asa ca am ramas , <<baba cu mosu>> ..inca pun ghilimele....ha Nasha draga, am o memorie extrem de selectiva, ce mi-e drag nu uit.Si noi tot baba cu moshu, si-al meu e dus la casa lui. Eu vreau sa vad si lamaiul ala de poveste Report
November 11, 201510 yr comment_232332 Nu stiu daca aici e locul potrivit, dar totusi am sa intreb. Am o gasca de la tara pe care vreau s-o fac de revelion la cuptor neumpluta. Aveti vreo reteta incercata in care carnea sa iasa frageda? Iulia, cum mi-a amintit si mie Coffe, am avut o vreme in care am tot primit rate si gaste de la tara.Gordon Ransey are vreo 3 retete geniale, dauta dupa christmas goose gordon ramsey Olguta mi-a sugerat prima data reteta si am facut de un Craciun: http://youtu.be/88MHrk0qAA avut 3.5 kg si a avut un succes nebun la toti invitatii... Ti-o recomand. Iese grozava. Am mai adaptat, modificarile mele le gasesti la linkul pus de zerda.Apoi le am incercat pe toate...Acum am inceput sa primesc prepelita si vanat de la tara... Bun, fara colesterol. Off, cred ca din cauza ipadului sunt linkurile asa...si nici nu stiu altfel cum sa le copiez corect pe tableta. Sper sa apuc maine sa ma uit de pe un pc Report
November 11, 201510 yr Author comment_232333 Geany .. ..esti super........thank you de detalii, merci , merci....ciocolata mea e dark cu 72 % cacao, penseta de bucatarie n am , termometru am .dar am in schimb vointa,,.. dar numai ptr bombonelele astea....o sa ma uit dupa ce vin de la munca.... Cu mare drag nu-i bai ca nu ai penseta,o sa trebuiasca sa te descurci cu o furculita ,dar ''daca vrei cu adevarat poti'' (la improvizatii si experimente eu sunt''mama lor si tata lor'' ) Ce ti-am scris a fost doar ca si informatie,ca eu la capitolul teorie,mai e cum mai e,dar ''practica ne omoara'' Am facut si eu experiment cu cioco' ,nu f. reusit dar parca nici chiar de trauma https://forum.artaculinara.ro/topic/4751-bomboane-alla-geany/ si de acolo am realizat ca glazurarea cu cioco are si ceva ''sclepsisuri'' ca la primele a mers super apoi ciocolata racindu-se deja nu mai era ce voiam ,era mai lipicioasa ,mai greu de folosit si asta in timp destul de scurt vreau sa spun,deasta am vrut sa te pun in ''tema '' daca pot sa spun asa Inca o data succes,imi doresc tare mult sa te vad multumita de rezultat Report
November 13, 201510 yr comment_232358 Nashico draga, ce mare placere imi face sa te mai vad :) si mie . Si mie...sa te vad...am in cap..numai *boabe de cafea * si trase n ciocolata pe deasupra.. Report
November 13, 201510 yr comment_232385 Nasha, te pup cu drag! Sa stii ca si in Germania sint, se numesc Mokkabohnen. Bag o mostra? Da adresa! Report
November 13, 201510 yr comment_232386 Va intreb si eu ceva, poate va dati cu parerea: Am descoperit o sticla de sirop de insiropat torturi care are cam un an si ma intreb daca l-oi mai putea folosi la insiropat torturi? In fond e apa cu zahar ars...oare asa ceva are termen de garantie? La gust e bun... Report
November 13, 201510 yr comment_232387 Nasicoooo, da sa te pup! Ma bucur sa te vad Bune boabele de cafea în ciocolata! MMmmmmm! Report
November 14, 201510 yr comment_232398 Nasicoooo, da sa te pup! Ma bucur sa te vad Bune boabele de cafea în ciocolata! MMmmmmm! Report
November 15, 201510 yr Author comment_232419 Va intreb si eu ceva, poate va dati cu parerea: Am descoperit o sticla de sirop de insiropat torturi care are cam un an si ma intreb daca l-oi mai putea folosi la insiropat torturi? In fond e apa cu zahar ars...oare asa ceva are termen de garantie? La gust e bun...Laponel ,nu are un termen de garantie scris pe eticheta?!(ca banuiesc ca l-ai cumparat siropul...sau nu?!) Daca e facut in casa(ca mna' se mai fac si diverse siropuri in casa menite sa se mentina in timp)dar asta depinde de mai multi factori,daca sticla a fost sterilizata,daca a fost inchisa ermetic,daca a fost depozitat la temp. mica si intuneric etc.... Daca ai dubii chiar daca el pare bun la gust mai bine nu risca,e atat de simplu sa faci un sirop proaspat incat nu merita sa ai ''mustrari de cunostinta de cauza''.Cel putin asta este parerea mea. P.S:Ce tort faci bun mneatali'?! Report
November 17, 201510 yr comment_232464 Geany, e facut in casa. Pana la urma am facut unul nou, ca mi-a durat prea mult postarea ) Am facut tortuletul casei, o reteta de la mama de pe vremea comunista, cu ingrediente de baza doar. Unul din cele mai bune torturi ever, dupa pararea mea. Poza o am insa in telefon. Report
November 18, 201510 yr Author comment_232475 Oricum cred ca ai procedat cel mai bine asa(ca ai facut un sirop nou)nu avea rost sa risti numai pt. atata.Cat despre tort ,retetele acelea simple de la mama si eu cred ca sunt cele mai bune Te pup Report
December 8, 201510 yr comment_233005 am incercat niste cautari, dar am reusit sa gasesc nada, nik, nulla ioc! stiu ca ma ajutati voi. A venit in ghetuta fetii, de la Mos Nicolae, casuta de turta dulce de la Ikea, DIY, pe care vreau musai sa o asamblez azi (ca nu mai are fetita rabdare), ma puteti ajuta cu reteta de royal icing si ceva idei de decor (oleaca mai precise pentru je care nu ma mai ocup de mult cu dulciuri si nu am ornat niciodata artistic nik)am cautat si pe youtube reteta de royal icing, dar daca am vizualizat 5-10 tutoriale fiecare zice altceva (alte ingrediente, alte cantitati), mai bine ceva incercat de voi. Asa o medie la tot ce am citit ma gandesc sa fac asa:1 albus de ou, 200-220 g zahar pudra batute 8-10 minute cu un praf de sare si o lingurita de zeama de lamaie. apoi fuga intr-un pos si inceput decorarea. Ma intreb daca imi ajunge? sau trebuie sa fac din 2 albusuri? sau mai bine sa fac in doua ture de cate 1 albus sa nu mi se intareasca, apoi sa adaug coloranti la tura 2? hmmm, greu pentru o analitica sa se apuce de o treaba nestudiata indeajuns. Daca aveti voi linkuri de la noi de pe forum, as ramane recunsocatoare. Stiu sigur ca am vazut in trecut o casuta a petunelei, dar nu o mai gasesc sa dau cu tunul ...Multumiri anticipate Report
December 8, 201510 yr comment_233009 am incercat niste cautari, dar am reusit sa gasesc nada, nik, nulla ioc! stiu ca ma ajutati voi. A venit in ghetuta fetii, de la Mos Nicolae, casuta de turta dulce de la Ikea, DIY, pe care vreau musai sa o asamblez azi (ca nu mai are fetita rabdare), ma puteti ajuta cu reteta de royal icing si ceva idei de decor (oleaca mai precise pentru je care nu ma mai ocup de mult cu dulciuri si nu am ornat niciodata artistic nik)am cautat si pe youtube reteta de royal icing, dar daca am vizualizat 5-10 tutoriale fiecare zice altceva (alte ingrediente, alte cantitati), mai bine ceva incercat de voi. Asa o medie la tot ce am citit ma gandesc sa fac asa:1 albus de ou, 200-220 g zahar pudra batute 8-10 minute cu un praf de sare si o lingurita de zeama de lamaie. apoi fuga intr-un pos si inceput decorarea. Ma intreb daca imi ajunge? sau trebuie sa fac din 2 albusuri? sau mai bine sa fac in doua ture de cate 1 albus sa nu mi se intareasca, apoi sa adaug coloranti la tura 2? hmmm, greu pentru o analitica sa se apuce de o treaba nestudiata indeajuns. Daca aveti voi linkuri de la noi de pe forum, as ramane recunsocatoare. Stiu sigur ca am vazut in trecut o casuta a petunelei, dar nu o mai gasesc sa dau cu tunul ...Multumiri anticipateIa vezi daca topicul asta te ajuta cu ceva.Eu, personal, am facut anul trecut reteta Olgutei. Sincer..... nu-mi aduc aminte cantitatile. Dar am facut cate-un pic, se intareste repede pasta si devine inutilizabila. Report
December 8, 201510 yr comment_233014 bineinteles ca ma ajuta enorm! merci mult de tot, stiam ca ma pot baza!!! am mai gasit si reteta Etaly pt turte dulci + decorare ... Dar se vede treaba ca eu nu am curaj deloc: Tot mi-s neclara la cantitati functie de gradul de curgere dorit, dar vedem ce-o iesi! Report
December 8, 201510 yr comment_233015 Dani, din pacate eu am facut doar royal icing din ala care sta teapan, nu curge, am vrut doar sa-ti spun ca daca te hotarasti sa faci cantitate mai mare, poti sa pui restul la frigider, intr-un castronel/cana si o acoperi bine cu folie (nu de aluminiu, din aialalta de plastic, stii tu...), direct pe suprafata icing-ului, sa nu ramana aer sa se intareasca. Eu zic sa nu faci cu royal icing care curge, va trebui sa-l lasi sa se intareasca de pe o zi pe alta sa fii sigura ca poti asambla casuta. Cu celalalt, mai tare, poti decora si dupa ce ai asamblat-o. Report
December 9, 201510 yr comment_233050 Dani, din pacate eu am facut doar royal icing din ala care sta teapan, nu curge, am vrut doar sa-ti spun ca daca te hotarasti sa faci cantitate mai mare, poti sa pui restul la frigider, intr-un castronel/cana si o acoperi bine cu folie (nu de aluminiu, din aialalta de plastic, stii tu...), direct pe suprafata icing-ului, sa nu ramana aer sa se intareasca. Eu zic sa nu faci cu royal icing care curge, va trebui sa-l lasi sa se intareasca de pe o zi pe alta sa fii sigura ca poti asambla casuta. Cu celalalt, mai tare, poti decora si dupa ce ai asamblat-o. meri, Adi, asta vroiam sa stiu daca sa fac de ala curgator, sau de ala mai consistent. :occasion14: Report
December 19, 201510 yr comment_233361 Vreau să fac prăjitura Tosca pentru Crăciun, (e o premieră, copilul din dotare nu e deloc fan cocos, acu e plecată de acasă așa că vreau să-mi fac de cap) și nu știu dacă macul se pune măcinat sau întreg. Dacă ați făcut Tosca, cum ați procedat?Mulțumesc anticipat . Report
December 19, 201510 yr comment_233374 Vreau să fac prăjitura Tosca pentru Crăciun, (e o premieră, copilul din dotare nu e deloc fan cocos, acu e plecată de acasă așa că vreau să-mi fac de cap) și nu știu dacă macul se pune măcinat sau întreg. Dacă ați făcut Tosca, cum ați procedat?Mulțumesc anticipat .Eu pun macul nemacinat. Si la fetele care au mai facut Tosca am vazut tot asa Report
December 19, 201510 yr comment_233389 Mulțumesc, așa voi face și eu! Cu placere! Sa ne arati cum ti-a iesit :love3: Report
December 27, 201510 yr comment_233580 Stie cineva care-i termenul de valabilitate la Islere? Le-am facut cu o saptamana in urma, pe 19 sau 20, din pacate a trebuit sa anulez intalnirea de Craciun cu prietenii asa ca ne vom intalni pe 2 ianuarie. Mai rezista pana atunci? daca da, cum? in frigider? congelator? temperatura camerei? Report
December 28, 201510 yr comment_233585 Geany, nu stiu daca te mai intereseaza, dar frisca poti faci dn smantana Vidu, aduce la magazin Evrica, e langa noi in cartier. Vidu e o firma locala si nu am vazut decat la Evrica, aduce la pungi de 500 de grame. Eu folosesc de cativa ani si nu am dat gres niciodata. Pup! Report
December 28, 201510 yr Author comment_233597 la fix mi-ai scris,merci fain! vrea mama acum de revelion diplomat...ma gandeam sa mai incerc ,cu deasta varsata,dar parca nu am incredere ,o sa iau de asta de la evrica . Asta de spui tu ,e una in punguta alba nu?! Report
December 28, 201510 yr comment_233599 la fix mi-ai scris,merci fain! vrea mama acum de revelion diplomat...ma gandeam sa mai incerc ,cu deasta varsata,dar parca nu am incredere ,o sa iau de asta de la evrica . Asta de spui tu ,e una in punguta alba nu?!Da, e o punga alba, au si smantana si branza de vaci. Deci din smantana asta iese frisca adevarata, hulala, meggle sunt frisca vegetala, intr-adevar au prestanta dar gustul e artificial. Acum fiecare ce prefera. Vezi ca de sarbatori se termina mai repede, de obicei aduc miercurea seara, maine ma duc sa-mi cumpar pentru mine si vorbesc cu fetele si iti spun.Pup! Report