January 30, 201313 yr comment_183008 a mea e asa si pt ca nu are butoane si cercuri, duze etc, se curata din doua miscari de poanier, cu un detergent special pt vitroceramica. Ma rog daca iti curge ceva si se lipeste+arde, are un cutitas special de curatat. Io nu o bibilesc prea tare, se curata ea simplu si frumos, e foarte practica, o recomand. Eu una nu m.as intoarce veci la aragazul cu duze, cercuri, butoane etc ... la care musai tb sa cureti si sa freci si sa "sclipesti" Report
January 31, 201313 yr comment_183070 Daniella, banuiesc ca aragazul asta cu gaz sub virtoceramica are mai mult power decît o vitroceramica la curent, nu? Kiva, la tine m-am gîndit cînd am luat cutitele astea colorate de la WMF. Am mai vorbit noi odate de cutite colorate, alta marca. O sa un azi poza cu cumparaturile, dar ce vreau sa-ti zic ca si astia au cutite diferite ca forma si marime, colorate, si tin! Deci eu am avut pîna acum doar pe cel negru, acum mi-am luat si unu rosu. Daca nu as avea asa multe cutite acasa, mi-as lua set dintr-astea, ca nu doar ca-s colorate, sînt si super bune. Taie brici dupa un an si nu s-a "belit" absolut deloc! În ce sens s-au nasolit tigaile? Erau din din silargan - emailate, teflonate, sau de inox? Fara intentia de a dojeni pe cineva, în general vasele bune (egal ce marca) se distrug din cauza "tratamentului" necorespunzator. Cratita/Tigaia - Ieri am pregatit-o. Adica am fiert în vas apa si otet 10 minute, asa cum cere carticica, apoi spalat si sters. Azi am facut o mîncarica din felii de carne cu sos de ciuperci. Asa de toate într-una, pentru ca e încapatoare Am încins 2 linguri ulei, am asezat feliile de carne condimentate. - se încinge nu rapid, ci foaaarte rapid- materialul conduce foarte bine caldura pe tot fundul tigaii, chiar si pe ochi mic (tigaia e de 28 cm)- în prima faza, adica primele secunde, contactul carnii reci cu tigaia încinsa da senzatia ca se lipeste carnea, dar dupa ce ajung la aceeasi temperatura (ceea ce se întîmpla rapid), chiar si fara a fi carnea rumenita tare se poate întoarce fara probleme. Nu se lipeste deloc. - e foarte încapatoare. E gradata pîna la 3 l , iar plina pîna la gura intra chiar peste 4 l apa. Deci e super. Mai ramîne de vazut cum se comporta cu timpul, desi dupa cum arata calitativ, sînt aproape sigura ca va ramine la fel de frumoasa ani buni. De altfel au garantie 10 ani - Silargan made in Germany Report
January 31, 201313 yr comment_183083 Maya!!! Mi-a ajuns azi Creuseta !!!Am pozat-o cum am scos-o din cutie. Acum ma duc sa citesc instructiunile sa vad ce trebuie sa fac inainte s-o folosesc.Tu ce i-ai facut, vreun tratament special? si niste forme de muffin in silicon, colorate si vesele, a fost dragoste la prima vedere. Report
January 31, 201313 yr comment_183093 O intrebare pe care doream sa o adresez de mult: ce vase (material) recomanzi pt fiertul pastelor? Aia teflonata mi-era tare buna, se fierbeau repede si era mare, dar s-a zgariat si jupuit, asa ca am aruncat-o. Acum nu mai am alta potrivita si am fiert in astea de vitroceramica, dar sunt prea "grele"/groase pt asta si am si surpriza sa se lipeasca pastele la fiert, nu sunt potrivite pt asa ceva. Imi trebuie ceva subtirel.Arata-mi o poza ca nu inteleg despre ce fel de oala zici.Eu acum o folosesc pe asta din 2009 si sper sa ma mai tina mult daca n-o freca mama prea mult Dar o folosesc doar pentru fiert pastele, le amestec cu sos in wok sau alta cratita sau in castron. Uneori mai fierb cite o leguma in ea si atit. Are un inceput de desprindere a teflonului pe fund in cerc, nu stiu daca e din cauza ca eu pun sarea in apa rece si formeaza un cerc si dauneaza pina se topeste, habar n-am. O folosesc pe asta exclusiv din cauza capacului pentru ca mi se pare cea mai eficace, la cele care au sita de aceeasi dimensiune sunt de spalat 2 oale in final. Mie sistemul asta mi se pare cel mai practic, inainte tot una de genul asta am avut mi se pare de la Tefal dar tot asa dupa multi timp s-a dus teflonul de pe fund. E usor si de spalat, de fapt eu doar o clatesc si trec o data buretele in ea, cind ma supar o bag si in masina de vase, am prins-o pe mama ca o freca de zor cu buretele pe partea care zgirie si am certat-o sper ca n-o mai face, de regula scurg eu pastele si o clatesc rapid sa nu trebuiasca sa o spele ea Mai am una di aluminiu acoperit cu teflon care are 2 cosuri si o folosesc rar, cind tre sa fierb 2 paste diferite in acelasi timp.Cred ca se pot folosi si cele din inox dar la alea mi-e urit tare sa stau sa le usuc si sa le lustruiesc ca nu-mi place daca nu sunt oglinda, asa ca aproape nu le mai folosesc si am o multime, de toate dimensiunile, deh, cadou de nunta.Parerea mea e ca pastele tre sa fiarba la foc mare nu sa stea sa lalaiasca la foc mic ca le iese tot amidonul si se lipesc si devin moi, eu asa cred Report
January 31, 201313 yr comment_183094 Mi-a ajuns azi Creuseta !!! Bellissima, cit e de mare? Se vorbea pe forumul italian de facut risotto in ea, o sa incerc desi la cit e de mare a mea o sa trebuiasca sa fac dublu de cit in mod normal ca sa nu-l pierd prin ea Report
January 31, 201313 yr comment_183096 Mi-a ajuns azi Creuseta !!! Bellissima, cit e de mare? Se vorbea pe forumul italian de facut risotto in ea, o sa incerc desi la cit e de mare a mea o sa trebuiasca sa fac dublu de cit in mod normal ca sa nu-l pierd prin ea Multumesc.E de 24 de cm. Eu zic ca e destul de incapatoare, acuma depinde de ce cantitate faci. Report
January 31, 201313 yr comment_183111 De obicei fac risotto în cratita asta: DAR, eu fac cantitati mici de mîncare chiar si în asta cu volumul de 6,3 l (31 cm ) Mie îmi place sa gatesc in oale largi. Pîna si supa de galuste fac în lecreuseta albastra Report
January 31, 201313 yr comment_183114 Daniella, banuiesc ca aragazul asta cu gaz sub virtoceramica are mai mult power decît o vitroceramica la curent, nu? a mea e vitroceramica la curentde ce intrebi asa ? nu esti multumita de plita vitroceramica pe curent? e puternica! Report
January 31, 201313 yr comment_183115 O sa le pozez.Asteptam pozele Foarte frumoasa e cratita Cu blitz nu iese culoarea originala, fara e prea întuneric si nu se vede Fundurile, penseta, cutitul, lingura de înghetata. Sînt curioasa cum e lingura asta cu libuta aia aruncatoare. Cea care s-a stricat avea lamela aia curbata care desprindea bila de inghetata/modelul clasic. Report
January 31, 201313 yr comment_183116 Arata-mi o poza ca nu inteleg despre ce fel de oala zici.Eu acum o folosesc pe asta din 2009 si sper sa ma mai tina mult daca n-o freca mama prea mult Dar o folosesc doar pentru fiert pastele, le amestec cu sos in wok sau alta cratita sau in castron. Uneori mai fierb cite o leguma in ea si atit. Are un inceput de desprindere a teflonului pe fund in cerc, nu stiu daca e din cauza ca eu pun sarea in apa rece si formeaza un cerc si dauneaza pina se topeste, habar n-am. O folosesc pe asta exclusiv din cauza capacului pentru ca mi se pare cea mai eficace, la cele care au sita de aceeasi dimensiune sunt de spalat 2 oale in final. Mie sistemul asta mi se pare cel mai practic, inainte tot una de genul asta am avut mi se pare de la Tefal dar tot asa dupa multi timp s-a dus teflonul de pe fund. E usor si de spalat, de fapt eu doar o clatesc si trec o data buretele in ea, cind ma supar o bag si in masina de vase, am prins-o pe mama ca o freca de zor cu buretele pe partea care zgirie si am certat-o sper ca n-o mai face, de regula scurg eu pastele si o clatesc rapid sa nu trebuiasca sa o spele ea Mai am una di aluminiu acoperit cu teflon care are 2 cosuri si o folosesc rar, cind tre sa fierb 2 paste diferite in acelasi timp.Cred ca se pot folosi si cele din inox dar la alea mi-e urit tare sa stau sa le usuc si sa le lustruiesc ca nu-mi place daca nu sunt oglinda, asa ca aproape nu le mai folosesc si am o multime, de toate dimensiunile, deh, cadou de nunta.Parerea mea e ca pastele tre sa fiarba la foc mare nu sa stea sa lalaiasca la foc mic ca le iese tot amidonul si se lipesc si devin moi, eu asa cred sunt de acord cu tot ce ai spus, inclusiv cu ultima fraza! In legatura cu vasutele de inox se spala, usuca si lustruiesc boboc, singurele la masina de spalat vase. Eu le ador! Imi plac mult, nu imprumuta gusturi, mirosuri si sunt indestructibile! eu nu o vad pe a ta de care vorbesti, dar uite asa arata pyroflan de care iti spun ca am, vitroceramica (poze de pe net): De obicei fac risotto în cratita asta: DAR, eu fac cantitati mici de mîncare chiar si în asta cu volumul de 6,3 l (31 cm ) Mie îmi place sa gatesc in oale largi. Pîna si supa de galuste fac în lecreuseta albastra tot ce ai in "craticioare" arata extra! nu-mi imaginam neam ca au 6,3 l! enormaaaa Report
January 31, 201313 yr comment_183117 Pentru voi doi 2 e buna, a mea e 28. In plus, eu nu fac risotto ! Report
January 31, 201313 yr comment_183129 ba sa(-mi) faci: acela cu nerro de sepie! No way, nu ne omoram dupa risotto. Ne place, dar preferam pastele. Report
February 1, 201313 yr Author comment_183172 lingura de înghetata. Sînt curioasa cum e lingura asta cu libuta aia aruncatoare. Ai o catapulta pentru inghetata! Any, sa folosesti cu spor Cruzeta! Report
February 1, 201313 yr comment_183231 Maya arata traznet tigaia ta, sa o folosesti cu placere, dar pe minema topesc creuzetele voastre. A ta asta albastra si larga e marele meu vis.Si mie imi place sa gatesc in vase mari si largi, abia nu da pe langa Any sa folosesti cu placere creuzeta, e tare frumoasa. Report
February 1, 201313 yr comment_183270 Maya!!! Mi-a ajuns azi Creuseta :71: !!!Am pozat-o cum am scos-o din cutie. Acum ma duc sa citesc instructiunile sa vad ce trebuie sa fac inainte s-o folosesc.Tu ce i-ai facut, vreun tratament special? si niste forme de muffin in silicon, colorate si vesele, a fost dragoste la prima vedere. sa le folosesti cu placere!trebuie facut tratament special inainte ??? ! Report
February 1, 201313 yr comment_183279 Maya!!! Mi-a ajuns azi Creuseta !!!Am pozat-o cum am scos-o din cutie. Acum ma duc sa citesc instructiunile sa vad ce trebuie sa fac inainte s-o folosesc.Tu ce i-ai facut, vreun tratament special? Sa le folosesti sanatoasa si cu maaare placere! Any, sincera sa fiu nici nu mai stiu ce le-am facut vaselor Le Creuset, dar stiu ca am citit si respectat tot ce îndruga ei acolo în carticele Oare sa o fi încins cîteva minute cu ulei? parca asta am facut Ce am retinut, este ca, cu toate ca e se poate spala în masina de vase, nu este recomandat ca de fiecare data sa fie spalata acolo. Eu le spal si cu masina si cu mîna. Niciuna nu si-a pierdut luciul. Ti-am povestit ce mi s-a întîmplat cu cea albastra si vinetele, dar am remediat problema în masura de 99% Asta de la Silit a cerut sa fie fiarta apa cu otet în ea, înainte de folosire. In vasele LC din fonta emailata, este recomandat sa se gateasca la flama mica, deoarece se încing extrem. Deci ai grija cînd rumenesti chestii fine ca ceapa, usturoi... astea se ard imediat daca lucrezi pe foc iute. Si vinetele a mea e vitroceramica la curentde ce intrebi asa ? nu esti multumita de plita vitroceramica pe curent? e puternica! Credeam ca ai versiunea noua pe gaz, ca ai spus de aragaz, iar eu gredeam ca e vorba de aragaz pe gaz Am auzit ca e super gaz sub vitroceramica si voiam sa stiu cum sta treaba, de aia întrebam. Si eu tot vitroceramica la curent am, si sînt foarte multumita. Cu vasele potrivite, se poate pîrli, gati, fierbe... iute si bine Report
February 1, 201313 yr comment_183288 sunt de acord cu tot ce ai spus, inclusiv cu ultima fraza! In legatura cu vasutele de inox se spala, usuca si lustruiesc boboc, singurele la masina de spalat vase. Eu le ador! Imi plac mult, nu imprumuta gusturi, mirosuri si sunt indestructibile! eu nu o vad pe a ta de care vorbesti, dar uite asa arata pyroflan de care iti spun ca am, vitroceramica (poze de pe net): Pardon, uitasem sa atasez poza am pus-o acumparerea mea e ca oala asta de care vorbesti e prea groasaoalele de inox in masina de spalat vase ramin patate, nu sunt uscate si lucioase asa cum se intimpla cind le usuci cu prosopul Report
February 1, 201313 yr comment_183290 In plus, eu nu fac risotto !pai eu n-am luat-o pentru risotto, ziceam ca o sa incerc de proba sa il fac in ea Report
February 1, 201313 yr comment_183293 oalele de inox in masina de spalat vase ramin patate, nu sunt uscate si lucioase asa cum se intimpla cind le usuci cu prosopul Conteaza si inoxul, dar din masina mea nu ies patate decît daca uit sa pun sare în rezervor, în rest le scot lucioase si fara cea mai mica pata. Cum nu ies uscate? Tre' sa le mai lasi un pic dupa ce e gata masina, nu sa le scoti imediat ce s-a terminat programul:P Report
February 1, 201313 yr comment_183296 reformulez ca poate nu m-am exprimat bine, nu mi se pare ca sunt frumoase ca atunci cind le speli si le stergi imediat, mai ramine cite o pata sa-i zic asa, de la picatura de apa care se usucade scos le scot mereu uscate, pentru ca de obicei masina o pun seara si le scot dimineata, rar de tot le scot imediatnu stiu daca depinde de cantitatea de sare care e in ea, daca e abia pusa sau nu, nu o pun regulat ci cind imi aduc amintedar "petele" astea de la apa le vad pe inox si pe teflon eu de obicei arunc orice in masina de spalat vase dar creuseta nu, o iubesc prea mult si nici n-o dau pe mina nimanui numai eu o spal, e si mare, imi ocupa jumatate din cosul de jos Report
February 1, 201313 yr comment_183298 eu de obicei arunc orice in masina de spalat vase dar creuseta nu, o iubesc prea mult si nici n-o dau pe mina nimanui numai eu o spal, e si mare, imi ocupa jumatate din cosul de josEu le mai bag si în masina, n-au patit nimic, dar îmi place sa le spal si cu mîna, ca mi-e drag de ele Adevarul e ca sînt tare grele, mai ales aia de 6,3 l Nici nu stiu cît cîntareste. Enorm. O bag doar daca am pe cosul de jos eventual înca doua castroane de plastic, ca-s usoare, ca mi-e sa nu strîmb cosul si nici loc prea mult nu mai e, ca e larga Report
February 1, 201313 yr comment_183299 Maya, oalele tale Le Creuset sunt de fontă sau de inox? Ieri tocmai m-am "lovit" de un set de 7 bucăţi de 3-ply inox, la magazin serios, super promoţie, reduse 70% şi am fost cît pe aci să le achiţionez. Singura reţinere a fost că erau made in China ... . Ceva recomandări? Report