Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra

Featured Replies

"Mi-am luat un kitchen set, 2 carpe 12.50. Una flausata cu un colt mai aspru si una seamana cu bucatile alea de sters ochelarii, ceea ce am si facut si sterge bine https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif

Acuma: ce diferenta e intre kitchen set / shower set/ window set /blabla set? E vreo diferenta intre carpe sau e doar ca sa stii ca aia-i pt dus sa nu speli vasele cu ea?"

m-am autocitat https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Am intrebat intrebarea la ce si cum cumparam, dar n-a vazut nimeni.

Intre timp am mai cumparat 4 - 3 general purpose (de-alea mai groase) si una de lustruit cu 12.99

Am vazut si mopul si stau pe ganduri. E 30 de euro si cred ca ma duc dupa el saptamana viitoare

• Author

Nu am comandat.Nici n-am intrat pe site-ul lor, ca vreau sa mai opun cat de cat rezistenta! :occasion15:

Vrei sa te recomand ca prieten? Ca mi se pare ca asta am citit pe cutie. Au ajuns azi.

Daca-i gratis, da! :thumleft:

Ultimele pagini de pe topicul asta sunt un exemplu clar de........ce poate face o carpa din om :thumleft: !

Ma scuzati, dar pe mine inca n-au reusit sa ma tenteze :occasion15: .

Pisco unde-ai conadat stergarele astea?....ca prea laudate is si tare curioasa sunt despre ele :occasion15:.

BNo io acum am citit de carpele voastre ultra e si inca nu m-am dumirit ce sunt si de unde.

Am inteles ca dexter e originea, asa ca ma voi documenta pe net sa stiu despre ce e vorba.

Ma voi abtine o vreme ca am altele mai mari in plan, dar daca Piscotica va fi foarte multumita in continuare si apoi Adriana si Eataly s-ar putea sa cedez(nu nervos) si sa-mi cumpar si eu.

Sa le folositi cu mult spor fetelor.

Adevaru-i ca alea de bucatarie sunt neasteptat de bune. Adica pe mine ma fericesc. Mai ales pe aragaz, care-i emailat si inchis la culoare. Acum nu se mai vad urme deloc dupa ce-l curat. Weekendul asta, daca se incalzeste am program de spalat geamuri si cred ca nu voi fi dezamamgita nici in sectorul asta https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif

Sosira carpele .

Duminica le-am comandat, azi au ajuns parasutate cu avionul din Engiltera .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif

Maine la pun la treaba si revin cu pareri .

post-48-13615584609971_thumb.jpg

Pisco, de pe ce site le-ai luat? merci!

Mi-am luat setul asta de 6 tocatoare din bambus, de la Lidl, foarte bune si ca farfurie rustica de servit, basca nu mai sta muchia pe umed ca nu era ok!

post-685-13618903761566_thumb.jpg

post-685-13618904573821_thumb.jpg

Mai in vara am luat vasele acestea de vitroceramica de la pyroflam, merg de pe aragaz in cuptor, din congelator direct pe aragaz, rezistente la variatii de 50 grade. Sunt multumita de ele, in mod special de tavi si vasul oval, si cratitile tot la cuptor cand am nevoie de vas cu capac (sau cand vreau sa finalizez o mancare la cuptor), ca pt aragaz aveam altceva. Se curata impecabil si la fel de usor ca si plita vitroceramica. Nu isi schimba culoarea oricat de "parlite" ies de la cuptor (vezi rata perpelita de mai jos):

post-685-13618908643423_thumb.jpg

post-685-13618909112266_thumb.jpg

Alpha,

Eu cred ca este diferenta intre cele de bucatarie si restul carpelor.

Carpa aia groasa cu colt ,nu se mai repeta in nici un alt set.

Plus ca e si chestia de culoare,vorba aia cum ziceai si tu ,sa nu sterigi si buda si chiuveta cu aceeasi carpa.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif

Dupa cate vad si carpa de praf are alta textura.

La mine urmeaza carpa de sters geamuri(mi-ar trebui vreo 10 ca am juma de casa geam).

Si mopul.

Fetelor,

Eu le-am comandat de pe EBay,dar m-am uitat sa fie vanzator din Anglia.

M-a costat shippingul 2,99 lire.

Cei din America au shipping-ul foarte scump sau nu livreaza in Ro.

Furnizorul din Anglia mi le-a pus intr-un plic cu bule si postasitza mi le-a pus in brate.Daca furnizorul este din Comunitatea Europeana produsele nu se mai vamuiesc.

Asta este explicatia ca au ajuns asa repede.

Sa fiti atente la Ebay sa nu luati falsuri. Verificati bonitatea vanzatorului,cate stele are,sau insigna,daca are reclamatii....si pe cat posibil sa fie din UE .

Cand cumpar alte chestii de pe EBay ,care vin din Asia, e musai sa le iau din vama si astept cate 3-6 saptamani .De la asiatici cumpar doar electrice sau electronice.

Am luat de la ei multe chestii pentru telefon :

- acumulator de rezerva

- creioane pentru HTC in toate culorile

- incarcator de masina

- incarcator de pus pe masa

- huse

In mod normal la astea care vin din Asia tre sa platesti TVA ,dar pentru ca sunt valori mici,vamesii te lasa in pace.

Platesc cu un card pentru tranzactii externe direct pe Ebay,in momentul comenzii

Un card pe care tin sume mici,numai pentru acest gen de plati .

Nu am avut niciodata nici un fel de probleme.

basca nu mai sta muchia pe umed ca nu era ok!

M-ai lovit unde ma doare!

Am si eu un fund de lemn care mi-e tare drag, luat de la un targ in forma de mar. Ei, beleaua e ca mi s-a inegrit pe cant.

Se poate oare scoate cu ceva negreala aia?

Adevaru-i ca alea de bucatarie sunt neasteptat de bune.

Azi am folosit-o si eu pe cea de bucatarie, am sters doar praf si firmituri de pe masa si din jur, apoi s-a intimplat sa prajesc sunculita pentru mamaliga in straturi si cind am amestecat in ea mi-a stropit peste tot, cind am terminat am sters cu cirpa uda aragazul si prin jur si o chestie din inox pe care pun lingura, ca se stropise si ea. S-a sters totul bine si n-au ramas urme cum mi se intimpla inainte, asa ca deocamdata desi am folosit-o foarte putin ma bucura.

Mi-as mai lua una pentru baie.

Tre' s-o incerc si pe cealalta care era in set care e pentru geamuri.

Am si eu un fund de lemn care mi-e tare drag, luat de la un targ in forma de mar. Ei, beleaua e ca mi s-a inegrit pe cant.

si la tocatorul meu la fel, oricat evitam sa il las unde se strange apa. Se inegreste si se si umfla. De aia mi-au atras atentia asta, plus ca sunt 6, nu mai raman fara cand gatesc mai cu spor!

nu stiu cu ce poate sa iasa, dar retin ca imi spunea acum multi ani o fosta colega ca freaca lingurile de lemn cu smirghel, apoi le spala cu apa clocotita si sunt ca noi. Nu am incercat si nici nu mai stiu sigur daca asta era ordinea celor 2 operatii. Poate vine cineva cu vreo experienta!

Any, merci mult de urare!

Pisco, merci! nu am cont pe ebay, sa vad cum trebuie procedat.

Chestia cu fundurile de lemn ,(alea virgine) care nu sunt lacuite sta asa :

Fundurile de lemn nu se spala cu detergent.Detergentul le inegreste.Mai ales daca nu sunt pastrate in loc uscat.

Se spala doar cu apa, se usca si se ung cu ulei.in felul asta nu se inegresc,porii raman inchisi si nu prind bacterii.

Se pastreaza in loc uscat.

Se curata prin razuire cu cutitul saptamanal,se spala cu apa ,se usca,se oloiaza .....

Daca s-au inegrit ,se rascheteaza bucata inegrita cu un cutit sau cu glaspapir.

Eu am un "fund" facut dintr-un trunchi de stejar.

O data pe an, il dau Omului sa-l polisheze cu masina de slefuit cu smirghel cu banda.

Il primesc inapoi nou. Apoi iar spalat, oloiat.... si arata de expozitie

Pentru ca am facut ceva loc in bucatarie,m-am gandit sa nu-l las prea mult gol(locul) asa ca mi-am luat doua chestii noi :lol:

-o rasnita de cafea(ca sa macin naut,tarate etc);12,99€ la Kaufland

-un Blender ca de mult am tot vrut sa-mi cumpar.In sfarsit am gasit Moulinex ca si ala ce-l aveam pe vremuri,simplu dar bun.29,99€ tot la Kaufland

post-59-13623163415242_thumb.jpg

Acu astept sa-si ia altcineva mopul sa aud o parere.

Prezent ;) !

Deci ;), dupa ce m-am informat prin toate partile de unde l-as putea cumpara, am ajuns tot la Golda's Kitchen - zic asta pentru cei din GTA -, unde aveau mop head (adica numai carpa, nu si "batul"). Eu am un mop Magic Blue cu micro-fibre pe care-l folosesc de vreo 10 ani, tot numai cu apa fara chimicale (bine, am schimbat carpele cand s-au uzat). Am incercat si alte feluri de mopuri dar nici unul nu mi s-a parut asa bun ca asta. Seamana mult cu cel de la ecloth si mi-am zis sa testez daca se potrivete.

Yessss, functioneaza ;) ! Cat despre performanta, mi se pare ca aluneca pe podele mai usor decat Magic Blue si curata mai bine, si praful si murdaria (am facut si eu ca Pisco, am lasat vreo cateva zile sa se adune ceva sa am ce testa ;) ).

Am vrut sa-mi cumpar si burete dar nu aveau.

Pentru cine sta in GTA - mai au produse ecloth si Homesense si Winners, Kitchen Stuff Plus, or mai fi si prin alte parti.

post-192-1362854383523_thumb.jpg

post-192-13628545085405_thumb.jpg

Sucitor care se regleaza, sper sa pot in sfirsit intinde aluatul fraged uniform ;)

http://images.tescomaonline.com/catalog/images/Normal/nbIAH4Pj8YyffZ8sCEDrA3VMMdKUbCM.jpg

si pentru facut colacei ;)

http://images.tescomaonline.com/catalog/images/Normal/LZXxMBZtJOMjzmHhoTZdfFEisSinuiw.jpg

Adi,

eu am un Scotch Brite microfiber hardwood floor Mop.

http://catalog.good360.org/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/3/5/351013b.jpg

Carpa se trage pe mop.

Cum se pune rezerva de la ecloth pe mop ?

Am inteles ca ar fi adeziva .

Expica-mi te rog cum se pune ca sa stiu daca e bun mopul meu sau nu .

Burete de bucatarie nu va luati ca nu sunt buni.Dupa o saptamana s-a scamosat.

Dar setul de prosoape de bucatarie ...... Il iubesc !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wub.gif

Petu ,

Sa le folosesti cu spor.

Adriana,

Imi place chestia aia de facut colacei . E practica .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Se vede ca vine Pastele, incep curateniile generale :notworthy: Plin de produse de curatat pe aici.

Eu acum vreo doua saptamani am vazut ceva la Tchibo, care mi s-a parut foarte interesant si s-a si dovedit a fi si foarte util. O ceva 3 in 1 care are o razatoare mica perfecta pentru nucsoara, scortidoara, ciocolata, eventual parmezan etc. Apoi, o rotita de taiat aluatul si un ac de probat aluaturile daca is coapte ori nu. Faza cea mai misto e ca is toate gramada si se si face mica ustensila. Imi plac de belea astea compacte, ca urasc sa am toate alea prin toate colturile. Poze de pe net:

post-12-13630166464015_thumb.jpg

post-12-13630166464015_thumb.jpg

post-12-13630166536226_thumb.jpg

post-12-13630166741106_thumb.jpg

Adriana, stiu ca tu esti cu gadgetut-urile in bucatarie, da eu nu inteleg cum functioneaza sucitorul si nici cum face chestia aia colocei...https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Lapo, scula ta imi place. Sa nu uit: ai incercat separatorul ala de ou?

Ahaaaaa, Iuliaaaaa, am uitat de ea! :lol: Am facut un cheese cake si am uitat ca am din aia, ptiuuuuuuu!!! M-am tampit! Deci trebuie sa fac ceva cu oua. :notworthy:

Adriana,

Imi place chestia aia de facut colacei . E practica .

sa speram :notworthy:

prosoape de bucatarie zici prosoape de sters, nu alte cirpe de-alea nu?

eu dupa o atenta consultare cu Dexter am mai comandat citeva pe alt site, tre sa apara :71:

Imi plac de belea astea compacte, ca urasc sa am toate alea prin toate colturile.

e misto de luat la tine cind pleci in deplasare :lol:

Adriana, stiu ca tu esti cu gadgetut-urile in bucatarie, da eu nu inteleg cum functioneaza sucitorul si nici cum face chestia aia colocei...

la sucitor din cite am inteles se regleaza cercurile alea din capat la o anumita dimensiune, adica cercurile ating planseta si partea sucitorului e mai sus cu x mm, depinde cit selectionezi, in felul asta foaia se intinde uniform la inaltimea x pe care am fixat-o, uite aici, e si filmulet

http://www.tescomaonline.com/Catalog/Detail/5/Pasticceria/53/Accessori-pasticceria/630182/MATTERELLO-CON-SPESSORI-REGOLABILI-linea-Delicia

si asta e pentru cealalta

http://www.tescomaonline.com/Catalog/Detail/5/Pasticceria/53/Accessori-pasticceria/630047/FORMA-CIAMBELLE-CON-PINZA-linea-Delicia

Merci Adriana,acu m-am desteptat si eu !

[i]

[/i]

Nici mie nu-mi iese uniform aluatul pentru tarte..:drool:

Da, mai tare imi place forma de covrigei, cum ii zici tu. Eu visez la niste ciambelle cu ea.

Tre, sa gasesc o forma de shoping pt Tescoma, ca mi'a ramas pe retina si forma de saratele.