Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra

Featured Replies

Cum se pune rezerva de la ecloth pe mop ?

Sistemul de la mop e tip velcro, mopul are pe "talpa" un fel de carlige mici de plastic, nu cred ca se vede bine in poza, incerc maine sa vad la lumina daca reusesc un detaliu. Daca stau acu' sa ma gandesc, asta-i al doilea mop Magic pe care l-am cumparat, primul a fost tot tip velcro ("original" ca sa zic asa, cum sunt la pantofi sau haine), asta are carligele de plastic.

Aaaa, merci de pontul cu buretele. Eu folosesc buretii Scotch Brite :drool: pentru bucatarie. Nu tin nici ei o vesnicie, dar deh, nu le putem avea pe toate...

post-192-13630514289354_thumb.jpg

Cum se pune rezerva de la ecloth pe mop ?

Sistemul de la mop e tip velcro, mopul are pe "talpa" un fel de carlige mici de plastic, nu cred ca se vede bine in poza, incerc maine sa vad la lumina daca reusesc un detaliu. Daca stau acu' sa ma gandesc, asta-i al doilea mop Magic pe care l-am cumparat, primul a fost tot tip velcro ("original" ca sa zic asa, cum sunt la pantofi sau haine), asta are carligele de plastic.

Aaaa, merci de pontul cu buretele. Eu folosesc buretii Scotch Brite :drool: pentru bucatarie. Nu tin nici ei o vesnicie, dar deh, nu le putem avea pe toate...

Ah ,merci de raspuns Adi.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

"Coada" mea nu are asa ceva pe talpa.Deci nu se potriveste cu genul asta de carpa.

Ori iau tot mopul ,ori imi iau carpa de rezerva la mopul pe care il am.

Ori iau tot mopul ,ori imi iau carpa de rezerva la mopul pe care il am.

Daca esti multumita de mopul pe care il ai nu stiu daca sa zic ca merita, eu am facut comparatie cu al meu. Am zis ca face treaba mai buna, rezerva de ecloth este mai groasa, mai densa (cred ca o sa reziste mai mult), aluneca mai usor, dar diferenta uriasa nu este. Si cel vechi (microfibre) aduna firmiturile, nisipul, mici pietricele (deci se agata de carpa, nu le imprastii prin toata casa). Diferenta este fata de cel cu burete, am avut si unul care avea rezerve de unica folosinta - le-am aruncat fara regrete.

• Author

Eu le-am primit.De la Maya:

post-9-13631869221014_thumb.jpg

Le-am primit din ianuarie.Le-am fotografiat atunci cu o reteta.Dar cum pozele finale de la reteta respectiva nu mi-au placut, nu am mai pus reteta.

Asa ca ramasesem datoare:

post-9-13631870454904_thumb.jpg

Maya :icon_fessee: , le ador!

Eu le-am primit.De la Maya:

post-9-13631869221014_thumb.jpg

Le-am primit din ianuarie.Le-am fotografiat atunci cu o reteta.Dar cum pozele finale de la reteta respectiva nu mi-au placut, nu am mai pus reteta.

Maya :icon_fessee: , le ador!

Wow Lilly !

Sa le folosesti cu drag.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wub.gif Sunt delicioase .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Sistemul de la mop e tip velcro

ce bine că ai scris, că am şi eu un mop cu velcro, uitasem de el, acum pot să-i iau head de ecloth

[b]

alpha,[/b] intrebai dacă e vreo diferenţă intre diferitele cîrpe sau e numai ca să le recunoaştem între ele. părerea mea este că da, mai ales cîrpele groase vs alea subţirele vs absorbante.

Merci, Dex

Deocamdata n-am cumparat mopul. Mai am un cap nou de folosit la mopul actual si m-am gandit ca e pacat sa-l arunc de nou, numai de dragul schimbarii

Cea pentru bucatarie, cu coltul abraziv, si cea de lustruit geamuri sunt excelente

Le am de ceva timp, am făcut atunci și poza, dar am uitat de ea.

Set suport de condimente, de la Lidl, 2 bucăți, și așa nu-mi sunt de ajuns. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

post-84-136413464992_thumb.jpg

Dragute boni, sa le stapanesti sanatoasa!

M-au tentat si pe mine da mi-am dat seama ca eu nu pot fi asa de organizata, pus ca am cantitati diferite care nu stiu daca incap in sticlutele alea, motiv pentru care mi-am luat de Kaufland de la stantdurile de 4 lei cosulete de plastic. Numai ca acu-mi mai trebuiesc vreo doua...https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Mulţumesc fumos, Iulia. Păi tocmai sticluţele mă ajută să fiu organizată. Altfel era mare harababură în dulap. Şi a fost frumos când le-am umplut şi le-a lipit Maia etichetele. Unele condimente aveau etichete pe punguţele în care le-am cumpărat, altele au primit etichete nou-nouţe. Nu se vede bine în poză...

Adriana, nici mie nu prea mi-ar ajunge. Dacă te uiţi bine în poză se vede în spate încă un rând de borcănaşe, cu capace verzi, gen condimente Kamis. Îmi plac pentru că sunt de sticlă, aşa că le reumplu.

Şi eu le ţin la îndemână. Altfel cred că aş folosi mult mai puţine. Dar aşa, iute iau ceva şi arunc în oală. :occasion15:

Raftul pe care stau e o nişă deasupra aragazului. Singurul lucru care nu prea mă încântă este faptul că se cam încălzesc. Dar până acum nu am observat să le facă rău.

• 2 weeks later...

Tot de la Tescoma penseta pentru peste, ca ma chinuiam cu penseta de sprincene, sper sa mearga asta mai bine.

post-4-13653674805822_thumb.jpg

cleste si farfuriuta pentru pliculetul de ceai

aveam alt cleste de alta marca, asta e mai bun

post-4-13653675555437_thumb.jpg

Pardon madam, dar cu pensa aia de peste curata nu puteai pescui saculetul de ceai din cana? Si da-o naibii de treaba, chiar ciupeati toti la masa oasele de peste cu penseta ta pentru sprancene?

Desi te-ai chinuit tot nu esti in normative ..trebuia sa iei 4, sa aive fiecare membru al familiei clestisorul si farfuriuta lui personalizate, igienizate. :D

Astea-s din categoria " cine m-o pus? si sa vedeti ce o sa ma vaicaresc ca n-am spatiu si casa e mica, plina de pensete si cam atat "

La fel ca Lapo care si-o comandat despartitor de oua, l-o pozat, si apoi cand a intrebat-o cineva daca e multumita..a spus ca a uitat de el... Haide bre, serios?

Tot de la Tescoma penseta pentru peste, ca ma chinuiam cu penseta de sprincene, sper sa mearga asta mai bine.

Pardon madam, dar cu pensa aia de peste curata nu puteai pescui saculetul de ceai din cana? Si da-o naibii de treaba, chiar ciupeati toti la masa oasele de peste cu penseta ta pentru sprancene?

Desi te-ai chinuit tot nu esti in normative ..trebuia sa iei 4, sa aive fiecare membru al familiei clestisorul si farfuriuta lui personalizate, igienizate. :D

Astea-s din categoria " cine m-o pus? si sa vedeti ce o sa ma vaicaresc ca n-am spatiu si casa e mica, plina de pensete si cam atat "

La fel ca Lapo care si-o comandat despartitor de oua, l-o pozat, si apoi cand a intrebat-o cineva daca e multumita..a spus ca a uitat de el... Haide bre, serios?

Nici pe mine nu m-o intrebat nimeni, da ma bag - penseta banuiesc ca e pentru pestele crud, pentru fileuri.

..."If you can't say something nice, don't say nothin' at all"...

Punct...si de la capat.

Achizitionat sambata, de la Izvorul Crisului (am o slabiciune pentru chestiile astea vechi, ne-am "arvunit" de acolo si o lada din aia de lemn, cum erau pe vremuri la tara, trebuie numai sa gasim cu ce sa o aducem)

post-639-13653989474183_thumb.jpg

Desi te-ai chinuit tot nu esti in normative ..trebuia sa iei 4, sa aive fiecare membru al familiei clestisorul si farfuriuta lui personalizate, igienizate. :appl:

Moarä Franta daca nu, pii foarte serios! L-am uitat, la fel cum uit sa imi inchei sireturile uneori, ori unde mi-am pus stiloul...care e in coc. Mdah, amnezii precoce, ce sa-i faci? O fi vreun semn de surmenaj intelectual, hah, tu ce zici?

Da io tot n-am inteles ce-ai cu despartitoru' meu de oua? Si cu penseta -care intre noi fie vorba- este folosita la filetarea pestelui, deci la scosul oaselor inainte de a-l face, plus alte intebuintari practice, cum ar fi scosul tuleielor din pieile pasaretului...ce-ai?

Dar ce imi este cu totul si cu totul neclar, de ce trebuie sa isi ia Adriana 4 -pa-tru- farfuriute si clestisori? Adriana, deci care serveste ceaiul cu voi, Perla ori Pufi? :appl:

Totusi tre' sa iti multumesc ca mi-ai adus aminte sa-i raspund Iuliei: Iulia, este perfect functionabil separatorul de albus. Chiar am facut niste negrese si am deschis cutia cu ustensile pentru cofeturi :appl: Inainte mi se spargeau mereu galbenusurile, mereu scapam unul in oala cu albus si trebuia sa il pescuiesc. Pentru cei care is foarte indemanatici cu separatul oualor doar cu coaja de ou, nu cred ca le trebuie.

Io n-am înteles, de ca sa moara Franta pe chestia asta? :appl:

Pensetele ( de toate felurile ) , sînt foaaaarte utile în bucatarie!

Oare v-am mai spus? Mi-am luat o olicica de la Pyroflam, aia alba din vitroceramica. E suuuuper! Poate o sa-mi iau si una mai mare. Cea care o am are volum de 1 litru.

Ei bine, atunci Veta, sa moara Veta, na! :appl: Asta cu Franta e vorba unei foste colege de scoala generala. Ea cand se mira de ceva, ori era in diverse stari extatice, nervoase, astenice etc zicea "Sî moarî Frantza, uäi!"

Nush daca ai zis de Pyroflame dar pune si tu niste pozne, sa se dumireasca si moi despre ce e vorba.

Ei bine, atunci Veta, sa moara Veta, na! :appl: Asta cu Franta e vorba unei foste colege de scoala generala. Ea cand se mira de ceva, ori era in diverse stari extatice, nervoase, astenice etc zicea "Sî moarî Frantza, uäi!"

Nush daca ai zis de Pyroflame dar pune si tu niste pozne, sa se dumireasca si moi despre ce e vorba.

Am priceput mai, dar na, lasa Franta în pace, ca oala Pyroflam e frantuza. Veta pe care am cunoscut-o chiar e moarta, fie iertata.

So, despre Pyroflam, a pus Daniella poze cu oalele, ca ea are multe. Eu doar una, si probabil voi mai lua inca una.

Pun o poza de pe net, ca a mea e acum în masina de vase :appl:

http://dev.pyrex-coqs.tv/sites/default/files/images/Pyroflam_Round_casserole_1_big.jpg

Iaca si poza mea, cu ragout în ea :appl:

post-5-13654273496909_thumb.jpg

Ce-mi place la olita asta? Are o marime ideala pentru chestii care le fac eu, ca sosulete, cîteva legume, chiar si ragout-ul (de la meniul de Karfreitag) de rosii si masline l-am facut în ea. Îmi place feeligul ala cum se rumeneste ceva în ea, nu se prinde, si se spala super si ramîne de un alb impecabil. A avut deja de suferit o reductie de Montepulciano d'Abruzzo, ragout din rosii si masline, coptura la cuptor in care s-a maronit ca lumea... si totusi arata ca noua.

Place mult si capacul de sticla ca e într-una, cu tot cu toarta/mîner.

Aaaa, si s epoate folosi de la -40°C pîna la +800°C :)